| נשלח ב-19/8/2013 15:18 |
|
| |
לתת לו צא'נס?
בס"ד
צהריים טובים פורום שידוכים-
הורדת בחור/ה מתוך ידיעה ברורה שהוא/היא לא מה שאתה מחפש/ת אחרי 3 חודשים הבחור/ה מבקש/ת להחזיר את השידוך. לתת צא'נס?
תודה מראש, ריקי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:22 |
|
| |
בס"ד אם יש עדיין אחוזים חיוביים והוא לא דוחה אותך,כדאי לתת כי אולי הבחור השתפר/עבר קורס הדרכה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:25 |
|
| |
לא סיפרת לנו מה זה "לא מה שאתה מחפש"? האם הוא צורך סמים? או שהוא גבוה 1.78, ולא 1.78?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:29 |
|
| |
אם זה לא מה שאת מחפשת אז מה הצא'נס?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:32 |
|
| |
בערך כפי שהגיבו קודמיי - איני רואה מקום לשאלה:
אם משום מה יש לך ידיעה ברורה שזה לא מה שאת מחפשת - אין טעם להיפגש, שהרי בין כה וכה זה לא מה שאת מחפשת.
אלא אם כן - זה לא ממש ידיעה ברורה, או כי בנתיים הוא השתנה (חייכנית), או כי גם אז הקביעה הייתה חפוזה ולפחות ייתכן שהוא כן מה שאת מחפשת, ואם כך - אז בוודאי שיש לנסות שוב.
הפניתי את כל הנ"ל אלייך ישירות, וכן בלשון נקבה, אף שאיני יודע מהו המקרה (אם מדובר על בחור או בחורה, וכן אם מדובר עלייך), מעטמי נוחות בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:33 |
|
| |
חייכנית- לכל אדם יש אחוזים חיוביים לכם תאורטית אפשר להתחתן עם כל גבר אני לא חסידה של קורסי הדרכה.
שיגושיח- שכלול של יראת שמיים, לימוד תורה, משיכת הלב, חיצוניות והתכונות שלו הגיעו לתוצאה הסופית שאנחנו לא ביחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:36 |
|
| |
בס"ד השאלה כמה פעמים נפגשת איתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:37 |
|
| |
| לאנגע_צדיק כתב: |  | בערך כפי שהגיבו קודמיי - איני רואה מקום לשאלה:
אם משום מה יש לך ידיעה ברורה שזה לא מה שאת מחפשת - אין טעם להיפגש, שהרי בין כה וכה זה לא מה שאת מחפשת.
אלא אם כן - זה לא ממש ידיעה ברורה, או כי בנתיים הוא השתנה (חייכנית), או כי גם אז הקביעה הייתה חפוזה ולפחות ייתכן שהוא כן מה שאת מחפשת, ואם כך - אז בוודאי שיש לנסות שוב.
הפניתי את כל הנ"ל אלייך ישירות, וכן בלשון נקבה, אף שאיני יודע מהו המקרה (אם מדובר על בחור או בחורה, וכן אם מדובר עלייך), מעטמי נוחות בלבד. |
|
אני בידיעה ברורה אבל ההורים שלי קצת ערערו לי את הביטחון לא בגלל שאני לא יודעת מה אני מחפשת אלא הם טוענים שאני קטנה וחסרת ניסיון בשביל להחליט ואני לא רוצה להגיע למצב שאצא שוב והתשובה תהיה שלילית, אני יודעת שזה לא נעים ולא הייתי רוצה להיות במקום השני....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:39 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד השאלה כמה פעמים נפגשת איתו? |
|
2 פגישות בראשונה התלבטתי בשנייה החלטתי שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:55 |
|
| |
| rikim כתב: |  | בערך כפי שהגיבו קודמיי - איני רואה מקום לשאלה:
הפניתי את כל הנ"ל אלייך ישירות, וכן בלשון נקבה, אף שאיני יודע מהו המקרה (אם מדובר על בחור או בחורה, וכן אם מדובר עלייך), מעטמי נוחות בלבד.
אני בידיעה ברורה אבל ההורים שלי קצת ערערו לי את הביטחון לא בגלל שאני לא יודעת מה אני מחפשת אלא הם טוענים שאני קטנה וחסרת ניסיון בשביל להחליט ואני לא רוצה להגיע למצב שאצא שוב והתשובה תהיה שלילית, אני יודעת שזה לא נעים ולא הייתי רוצה להיות במקום השני.... |
|
סליחה על החפירה, אבל הייתי אומר כך: ההורים שלך לא יחליטו עם מי את תנשאי. אלא מה - הם רוצים את טובתך, ותאמיני לי - הם באמת רוצים את טובתך. רק מה - אולי הם טועים.
הם טוענים שאת חסרת נסיון. וכעת התשובה תהיה תלוי' במה שכבר כתבתי מקודם: אם ברור לך שאת לא חסרת נסיון כלל, ובמילא - ברור לך שהוא לא מתאים לך, אין סיבה לגשת שוב לפגישה, במיוחד לאור החשש לפגיעת השני. אך אם זה לא ממש ברור לך, ויש לך עדיין מה ללמוד ולהתנסות בעניין זה (וזה ממש לא מחמאה להיות 'מנוסה' בשידוכים) - אז לכו להיפגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 19:17 |
|
| |
את הרי יודעת שזה לא מתאים, אז שההורים שלך יוכיחו שזה כן מתאים /עשוי להיות מתאים, תקבעי פגישה עם ההורים שלך ודברו על זה בנחת, וגם השאלה על סמך מה מתבססת הידיעה שלך, והאם יש מצב להשלים עם זה וכו' (אני מבין שלא עזבתם את השידוך, שאז השיקול הוא שונה, היות ואתם מבוקשים פחות בשוק השידוכים)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 19:59 |
|
| |
| rikim כתב: |  | | שיגושיח- שכלול של יראת שמיים, לימוד תורה, משיכת הלב, חיצוניות והתכונות שלו הגיעו לתוצאה הסופית שאנחנו לא ביחד. |
|
לדעתי העניה את מתייחסת לבחור כרשימת מכולת. את צריכה 4 ק"ג יר"ש, 7 חתיכות לימוד תורה, 4 שקיות משיכת הלב וכן הלאה, וקבלת 3.5 ק"ג יר"ש, 8 חתיכות לימוד תורה, 2 קילו משיכת הלב וכן הלאה. ועכשיו את שואלת, האם יש מקום לבחון את הדבר שוב. לדעתי את לגמרי בכיוון הלא נכון. אלא הכיוון הנכון צריך להיות, בכדי שהזיווג הזה יצליח אני צריכה יראת שמיים, לימוד תורה, משיכת הלב וכו' וכו', האם הבחור הזה מביא לי את מה שאני זקוקה בכדי לצמוח ולהביע את הכי טוב שאני יכולה. עכשיו, יכול להיות שההורים שלך צודקים, ועוד לא ידעת להבחין מה יגרום לך להביע את הכי טוב שבך. במקרה כזה, אכן יש מקום לנסות לראות שוב אולי הבחור באמת אפשרות מדהימה בשבילך.
לסיכום, יש מקום לבדוק את הדברים שוב אם את לא תתרכזי אם הבחור יש לו את כל מה שאת רוצה, אלא תתרכזי אם הבחור נותן לך את החיים שאת מאחלת לעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 20:37 |
|
| |
לאנגע צדיק- אני חושבת שלא צריך ניסיון בשביל להוריד בחור הניגוד להורים שלי, הם כמובן לא מחליטים לי עם מי להתחתן הם הם מנסים לכוון אותי, ואתה ממש לא חופר תודה על התגובה :)
רציף- אתה מבין לא נכון כי עזבנו את השידוך ועכשיו זה בא מהצד שלהם (שלו)
שיגושיח- משיכת הלב אני צריכה 100 שקיות :) אוקי מסכימה אתך זה היה נשמע בצורה לא יפה. ואני עונה לך (לעצמי) על השאלה שאני צריכה לשאול את עצמי, הבחור ספציפית יש לו כל מה שאני צריכה מבחינת השכל אבל לא מבחינת הרגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 20:48 |
|
| |
| rikim כתב: |  | | אני בידיעה ברורה אבל ההורים שלי קצת ערערו לי את הביטחון לא בגלל שאני לא יודעת מה אני מחפשת אלא הם טוענים שאני קטנה וחסרת ניסיון בשביל להחליט |
|
זה היה יכול להיות טיעון ענייני במקרה שאת כן רוצה וההורים לא רוצים.
מכיון שהמקרה הפוך הרי שהטיעון לא שווה לקליפת השום. האם תתחתני בכוח עם מישהו שאת לא רוצה, אפילו שכל האנשים אומרים לך שזה הדבר הנכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 20:58 |
|
| |
תלוי למה הורידו אותו.
אם זה משהו שאת מרגישה לא נוח או משהו כזה, (במראה, אופי רמה שיכלית, אינטלגנציה) לא ממליץ בכלל לתת צ'אנס, את צריכה להרגיש עד 120 שעשית את הבחירה הכי נכונה ושלא יהיה לך מחשבות של ספיקות ואי וודאות.
אם זה נושאים צדדיים יותר, (גובה, צורת לבוש וכדו') חושב שאפשר לנסות. 1
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 21:00 |
|
| |
אדם אני לא עומדת לפני הצעת נישואין ואני שואלת אם לתת צאנס, ההורים שלי חושבים שאני צריכה לתת יותר דגש ולהסתכל יותר על נתונים מסוימים ואצלי ברגע שהוא שיעמם אותי לא משנה מה יש לו או איך הוא נראה זה כבר לא מעניין....
|
|
|
|
|