בית פורומים שידוכי חרדים

כלה כחמורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2013 16:37 לינק ישיר 

פגישות ראשונות ופגישות אחרונות זה משהו יחסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 18:53 לינק ישיר 
לרוב, בחורה פשוטה לא חשה מעצמה, היא תעריך אותך, תכבד אותך, ותשמע בקולך

זה לא בהכרח שיהיה לך משעמם איתה, יש בחורות קסומות שכיף ומענין להכיר אותן גם אם הן לא הכי שנונות, יתכן שהיא פקחית אלא שהיא באה מבית פשוט, יש הרבה שמחפשים בחורה פשוטה וענוה. למעשה, כדאי שתיפגש איתה. תהיה מוכן לזה שממבט ראשון תירצה להעיף אותה הביתה, וממבט שני זה עשוי להיות התחלה של אהבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 20:08 לינק ישיר 

מלבד זאת צריך לזכור שלא תמיד מה שנוצץ בהתחלה אכן יהיה כך תמיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 20:31 לינק ישיר 

מה נסגר אתך רציף? רציף, אתה באמת מחפש בחורה ש"לא תצפצף" וכל מה שתאמר , היא תגיד "אמן"?
אתה יודע במה זה כרוך? זה כרוך בטמבלית שלא תוכל לעזור לך בחיים ולא תדע להביע דעה וכל דבר שיזוז היא תשגע אותך שתעשה לה כי היא "לא מבינה בזה". יום אחד אתה תחטוף עצבים מחוסר היכולת שלה לעמוד מול אתגרי החיים. כי בכ"ז החיים מחייבים אותנו לכוננות, תמיכה, וכוח לדחוף יחד את ה"עגלה" קדימה. כשזה עוזר לזה ביכולתיו.
ויותר מזה אני אגיד לך. מי שהיא לא חכמת לב(כנל בן),ויש בה מן תמימות פשוטה כזו, הרבה פעמים דווקא כזו יש לה "שגיונות" אישיים, וכשהיא חושבת משהו היא תתעקש עליו בלי הבנה. אין לה את כושר הגמישות השכלית והנכונות להתקדם קדימה. הראש שלה נעול. טמבל. ואין מה לעשות נגדו... 

(על שיג ושיח אני לא מדברת, כי משומה נדמה לי שכל מטרת האשכול שלו היא "לפתח" בדיחה שערורתית ולצחקק לעצמו בהנאה איך הטמבלים פה מאמינים שהוא חושב ככה :P )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 21:50 לינק ישיר 

ללקק את המסך על כזאת תגובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 21:59 לינק ישיר 

יש אמרה במסכת יבמות: "נחית דרגא נסיב איתתא, סק דרגא בחר שושבינא"

(בתרגום מילולי: "רד בדרגה כדי להתחתן עם אשה, עלה בדרגה כדי למצוא חבר")

ולמי שצריך פירוש רש"י:

נחית דרגא ונסיב איתתא - לא תקח אשה חשובה ממך שמא לא תתקבל עליה:

שושבינא - אוהב טוב בחר לך אדם חשוב להדבק אחריו:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2013 23:04 לינק ישיר 

אין עוררין על כך שגבר צריך להיות בדרגה גבוהה מהאישה.
כל אישה מחפשת אחד שאפשר להתייעץ, להשען ולסמוך עליו..

אבל.. בדרגה.
ולא הבדדים קיצונים במיוחד..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2013 00:34 לינק ישיר 

אין עוררין? התחתנת שאת יודעת מה את צריכה? 
ילדונת נחמדה. הכניסו לך לראש חזק חזק סטריאוטיפים , שלא תמיד צולחות במבחן החיים.

אני מאמינה לאהבה, אני מאמינה להערכה, אני מאמינה לפתיחות ראש וגמישות, אני מאמינה לטוב לב ונתינה. אני מאמינה לביטחון.
כל זה מספיק לי כדי לחיות בשלווה עם בחור כלבבי.בחוור ב"דרגה שלי"  שאוכל גם "להתייעץ, להשען ולסמוך עליו"
בלי דרגה פחות או יותר. נא לא לבלבל בשכל את מה שבלבלו לך בשכל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 03:38 לינק ישיר 

האם יש סכוי שתקשיבו_רגע מתחתנת עם בחור בגובה שלה, שמרויח כמוה, שחזק פיזית בדיוק כמוה, בגיל שלה, בקיצור שוה לה לגמרי. מי מסכים איתי שבחור כזה אין לו סכוי עם תקשיבו_רגע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 10:30 לינק ישיר 

תקשיבו_רגע כתבה:
נא לא לבלבל בשכל את מה שבלבלו לך בשכל 

תגידי את זה גם למסכת יבמות שצוטטה כאן..

אז ככה, גם אם את בטוחה במליון אחוז שאת תסתדרי מצוין עם גבר בדיוק ברמה שלך בדיוק בלי נקודות קטנות שהוא גובר עלייך , רוב הסיכויים שלו יהיה קשה יותר. הגבר צריך להרגיש תחושת עליוניות. (ואוי ואבוי אם הוא ינתב את זה לשתלטנות וסררה.. )
אם הבנ"א בדיוק ברמה שלך או נחותה ממך.. הוא לא ה"גבר". זו דעתי.
(ואני רואה זוגות, במיוחד במגזר החרדי שהאשה היא ראש גדול שעם השנים והקרירה זה גדל והבעל אברך כולל שלא ממש יודע מימינו ושמאלו גם דברים טכניים בניהול הבית.. לדעתי יש כאן איזשהו טעם לפגם.)
בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2013 13:49 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
האם יש סכוי שתקשיבו_רגע מתחתנת עם בחור בגובה שלה, שמרויח כמוה, שחזק פיזית בדיוק כמוה, בגיל שלה, בקיצור שוה לה לגמרי. מי מסכים איתי שבחור כזה אין לו סכוי עם תקשיבו_רגע?

נא לא להרבות בספקולציות :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 14:01 לינק ישיר 

ה1 והיחידה- פעם גם חשבתי כמוך...

לא אמרתי בחור ש"שווה" לך בכל. אלא בלי משחקי עליונות. 
אני קובלת לפסיקתך השורשית הסטריאוטיפית "הגבר צריך להרגיש תחושת עליוניות" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 14:06 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:
תקשיבו_רגע כתבה:
נא לא לבלבל בשכל את מה שבלבלו לך בשכל 

תגידי את זה גם למסכת יבמות שצוטטה כאן..

יש לזה פירושים רבים :)

אך מוסכם על כולם "לא תקח "חשובה ממך" שמא לא תתקבל עליה. תדייקי 

והנה פירוש חמוד:
 ר' יצחק ורעכא שטרנבוך זצ"ל, פעילי ההצלה הידועים, בשעת חתונתם ניתן הדרשה על טיבו של הקשר בין איש לאישה. הוא ביאר את הגמ' יבמות ס"ג,א "נחית דרגא ונסיב איתתא, סק דרגא בחר שושבינא" (רש"י: "בחר שושבינא - אוהב טוב, בחר לך אדם חשוב להידבק אחריו"). הרעיון המרכזי - שהגמ' נותנת שתי דרגות לקשר הנישואין. האחת, דרגה נמוכה ("נחית דרגא"), והוא כשלוקח את האישה ע"מ למלא את תאוותיו הגשמיות וע"מ לשרתו. והשניה, דרגה גבוהה ("סק דרגא"), כשמבין שהאישה היא ריע וחבר אמיתי ("בחר שושבינא") לבנות ולנטוע ביתם לטובת העולם, גם להבאים אחריהם. וזהו הנא' שמח תשמח רעים האהובים כשמחך יצירך בגן עדן מקדם, שאצל אדם וחוה קודם החטא לא הי' תכלית אחרת בזווגם רק לחיות חיי אידיאלים ולבנות את העולם ברוחניות, כי אז לא היה להם שום תאווה גופנית ואדם לא הי' צריך לשום שימוש, כי היו יושבים בגן עדן וכל מזונם היה מזון רוחני. נמצא אצל אדם הראשון לא הייתה לו חוה כדרך אישה לשמשו רק בדרך חבר טוב לבנות את העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 14:52 לינק ישיר 

אני חושבת שמשפט כמו "רד בדרגה כדי להתחתן עם אישה" מספיק ברור בשביל לנסות לחפש פירושים מתחת לרצפה..

אין מה לעשות, גבר באופי שלו אוהב להנהיג..

את האמת, פעם נטיתי יותר לדיעה שלך. עד שהבנתי שמה שיקל עלי להעריך את בעלי בלב שלם זה שיהיה את מה להעריך.. וברור שבכל מצב יהיו נושאים שיהיה קושי ושם העבודה האמיתית. אבל לפחות אם אפשר שיהיו כמה שפחות מאלה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2013 14:57 לינק ישיר 

הפירוש של הר' שטרנבוך מתאים לגבר, הוא יכול לבחור אשה ששוה לו. מבחינת האשה, היא תמיד זקוקה לגבר שהיא יכולה להעריך, לכבד ולהוקיר, בכדי שהיא תרגיש מוגנת ובטוחה. יש המון גירושין דוקא על רקע זה שהאשה לא מרגישה שהבעל מעניק לה בטחון. דוגמא מעניינת, ככל שהאשה מרוויחה יותר מבעלה, כך היא יותר נוטה לפתוח בהליך גירושין. הסיבה פשוטה מאד, ברגע שהיא מעל בעלה, הוא כבר לא מעניק לה מה שהיא זקוקה לו יותר מהכל - בטחון!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כלה כחמורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.