בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היקום סופי הוא או אינסופי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2013 23:00 לינק ישיר 

אלברט, אני לא רואה שענית לי. לא אמרתי אף מילה על אמונה. הראיתי כיצד הואקום האינסופי איננו מקלקל שום חגיגה, כל עוד נזהרים מלהשתמש במושגים לא עקביים כמו "מחיצת ואקום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 11:21 לינק ישיר 

אלברט
זה בסדר שאתה לא רוצה להתקע, השאלה אם אתה מצליח. קאנט הצביע על בעיה בסוג הזה של הטענות בכלל, ובאופן כללי בעיה בהשלכה מהנסיון שלנו לטענות שבהגדרה אינן חלק מן הנסיון שלנו. להתעלם ממנו איננו פתרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 14:44 לינק ישיר 

האנטינומיות של התבונה האנושית אצל קאנט מובנות בתבונה כשם שהאף מובנה בפרצוף. אין כאן עניין הנתון לבחירתי האם להיתקל בהן או לעקוף אותן, אי אפשר להימנע מהן.

היקום אינו נתון בתוך וואקום.

וואקום קוונטי הוא אזור סוער ורוגש פעילות.

הדעת סובלת הרבה מאד דברים שנדמה לנו שהיא אינה סובלת אותם. היא מנסחת אותם בחוקים, מאשרת אותם בנסיון ומרכיבה מהם תורות בנויות היטב. יש דעת שאינה סובלת גודל שאי אפשר לחלק אותו לשנים. יש דעת שאינה סובלת קוים מקבילים שנפגשים [בתל אביב התופעה הזו קיימת והתושבים התרגלו לחיות איתה בשלום].
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 15:21 לינק ישיר 
יעילות

למען יעילות הדיון אני מציע להתייחס להודעה להלן כי בה יש את כל היסודות שאני נשען עליהם. ההודעה להלן נכתבה במסגרת דיון על אותו הנושא שאני מנהל במקביל עם ידיד פיזיקאי בכתובת הזו:

https://www.facebook.com/nahum.shahaf/posts/583211658382003?comment_id=7071497&offset=0&total_comments=23&notif_t=share_comment

העיקרון הפיזיקלי אומר: אפשר לקבוע מיקומו של גוף אך ורק ביחס לגופים אחרים. למעשה העיקרון הזה אומר במילים אחרות שהיקום החומרי הפיזיקלי שלנו, ועד כמה שהוא גדול, הוא אינסופי, כי את המיקום שלו אפשר לקבוע אך ורק ביחס לגופים אחרים; על כן, ומכוח העיקרון הפיזיקלי הזה, תמיד יהיו עוד גופים לידו עד אינסוף, או אז היקום המזוהה על ידינו יגדל ויגדל עד אינסוף. כלומר, אפילו שזיהינו יקום גדול ונורא שרוחבו 13.7 מליארד שנות אור- אין ליקום הזה משמעות פיזיקלית אם אין הוא ממוקם ביחס לגופים אחרים. או במילים אחרות: אין ולא יכול להיות ליקום סוף, זאת כי הפיזיקה ועקרונותיה אינה מוגבלת למרחב מסוים. 

ושלא נטעה: הוואקום הוא לא גוף. אומנם ניתן לעשות וואקום מלאכותי בתוך צינצנת למשל ולהצביע על המרחב הריק-מכל שיצרנו, אך שוב שלא נטעה: יש בידינו גוף חומרי שעוטף את הוואקום- הוא הצנצנת, אבל לעולם לא יכול "וואקום" להכיל צנצנת, וזאת, שוב, ע"פ העיקרון הפיזיקלי שלעיל אשר אינו מוגבל במרחב.

היה לנו וויכוח למעלה על תוקף "הדעת אינה יכולה לסבול", ולמעשה העיקרון הפיזיקלי שבנידון נתחם כמופשטת במשפט שלי.

וכאן אני מגיע לדובדבן שבקצפת: אין לתאורית המפץ יד ורגל. אין לשום אמונה שמאמינה ביקום פיזיקלי מוגבל לא יד ולא רגל – כולל האמונה היהודית. הבעיה ביהדות היא הבנת התורה, כי התורה התחילה את דרכה מהמופשטת שציינתי לעיל, בעוד היהדות פסחה על המופשטת הזו ואיבדה בזאת את שבילי התורה.     

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2013 20:20 לינק ישיר 

ashabot כתב:

וכאן אני מגיע לדובדבן שבקצפת: אין לתאורית המפץ יד ורגל. אין לשום אמונה שמאמינה ביקום פיזיקלי מוגבל לא יד ולא רגל – כולל האמונה היהודית. הבעיה ביהדות היא הבנת התורה, כי התורה התחילה את דרכה מהמופשטת שציינתי לעיל, בעוד היהדות פסחה על המופשטת הזו ואיבדה בזאת את שבילי התורה.     

אז מה יש לנו? עוד אחד שמצא באוקיינוס האינפורמציה בארון הספרים היהודי אישוש מרומז (לעיתים ברמז קלוש מאוד) למשהו (שנראה בעיניו) הגיוני ומעתה זהו הסיגנל וכל היתר (כולל כל האמירות החד משמעיות שסותרות אותו) - רעש?

בלי קשר לנכונות הפילוסופית והמדעית של הטענה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 20:49 לינק ישיר 

נקודות לדיון:

1. בפיסיקה לא מייחסים שום מיקום ליקום החומרי בכללו. שכן אין לזה משמעות ניסיונית. אין למשל שום הבדל שניתן לתצפית, תחת הנחות הפיסיקה של גלילאי וניוטון, אם היקום בכללו עומד במקום או שהוא נע במהירות קבועה (ובקו ישר) בתוך הריק.

2. כדי לקבוע מיקום בחלל, אין צורך באינסוף גופים. מספיקים ארבעה. שהרי ארבע נקודות שאינן יושבות על אותו מישור מגדירות מרחב תלת ממדי שלם.

תוקן על ידי רם28 ב- 22/08/2013 20:56:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 21:57 לינק ישיר 

תצפיות האבל הובילו למסקנה כי היקום מתפשט בתאוצה מתמדת. חסידי תאורית המפץ הסבירו את התופעה הזאת כהתרחבות בלון שמנפחים אותו, זאת כי היקום לדידם מוגבל ולכן חייב הוא להתפשט כמקשה אחת אל תוך הריק. טענה זו סותרת את עצמה כי אין זכות קיום למרחב ריק שהיקום מתפשט אל תוכו; אין חיה כזו. למעשה עצם התצפית של האבל מוכיחה כי היקום הוא אין סופי, זאת כי הוא מתפשט אל עבר המשך החלל (המלא).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2013 01:19 לינק ישיר 

ashabot כתב:

למעשה עצם התצפית של האבל מוכיחה כי היקום הוא אין סופי,

סליחה, עוד אריסטו הסביר כי אינסוף אקטואלי הוא אבסורד, וגם בפורום הזה טונות דיו שפכו.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

תוקן על ידי ינוח ב- 23/08/2013 01:19:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 01:20 לינק ישיר 

תיקון

תוקן על ידי ינוח ב- 23/08/2013 01:19:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2013 16:43 לינק ישיר 
משמעות האינסוף של היקום

היגענו באמצעות עיקרון פיזיקלי למסקנה כי היקום הוא אינסופי, והשאלה האם הגענו בזאת לאמת ולתוואי המציאות שבמרחבה אנו חיים? לציין כי בניגוד לדעה הרווחת בקרבנו- לאמת יש כיוון אך לא כתובת. טעות היא להגיד כי היגעתי לאמת, ומי שיטען את זאת ייאלץ לדרוך כברת זמן במקומו עד לחזור אל דרך האמת.

האדם דרך במקום אלפי השנים כי סימן את גבולות היקום שלו- הם הם גבולות המציאות, ולמעשה הגביל בזאת את המציאות שלו; משמע – הגביל את האפשרויות העומדות בפניו. זהו כתב האישום החמור ביותר שהוגש משכבר הימים כנגד האדם.    

האדם היה זקוק לגדר את היקום שלו בשביל להגדיר את סביבתו ואת התופעות והמופעים המתחוללים בקרבו, ולמעשה כל המציאות שלו עמדה על הגדרת המרחב וגידורו, כי אילולא המשפט שהגדיר את היקום הפיזיקלי- לא יכל האדם להשלים עם המציאות הנקלטת בחושיו כמידע, דהיינו לא היה יכול לקלוט ולעבד את המידע הזה מפני שהאדם מטבעו אינו מסוגל לקלוט במוחו מידע נטול שורשים שאינו רציף, ולעולם יזדקק הוא "לסיבה" – לחוליה אשר תקשר את המידע שבידיו עם חוליה אחרת בשרשרת רצופה וסופית, שאם לא כן ייבצר מאיתו להגיע לשום הגדרה בעליל, וכל משפט שיבקש להגדיר יהא תלוי לעולם בחולית מידע הקשורה אי שם בשרשרת נוספת...

מהסיבה הזו מיסגר האדם לדורותיו את היקום שלו, הגדיר את מידותיו והתבצר בתוכן בשביל להגדיר את המציאות ולנסח את משפטיה. הפטנט שלו היה להשתמש בשרשרת מידע מוגבלת וסופית, ולמעשה, רעיון היקום המוגבל והסופי- הוא פעלול אנושי לכל דבר ועיקר; פעלול שעמד בעוכרינו והפסיק באחת את התקדמותנו. זו המסקנה הכואבת הנדרשת מאליה לאחר שהתברר לנו זה עתה כי היקום שלנו אינו סופי. אם מי ממשפחת האדם נפגע מהדברים הנאמרים- זה הזמן לדבר לפני שנמשיך אל המשמעות הפיזיקלית של היקום האינסופי.  

תוקן על ידי ashabot ב- 26/08/2013 17:02:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2013 20:31 לינק ישיר 

אלברט,
אם יורשה לי להשיב בתור בן משפחת האדם, משהו שקצת פוגע בי זה שטוענים טענות ללא ביסוס או הנמקה סבירה. אתה טוען טענות היסטוריות רחבות ומכלילות לגבי ״האדם לדורותיו״. אולי תוכל לפרט, בתמצית, על מסתמכות הטענות הללו. התיאור שלך לא תואם את ההיסטוריה שאני מכיר.

מעבר לזה, אשמח לראות את ההמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2013 20:54 לינק ישיר 

רם, 

תיאור, בתמצית, תמצא בפרק הראשון של הסדרה כאן:

http://tora.us.fm/tnk1/sofrim/shabot/mda01.html

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2013 00:22 לינק ישיר 

נשמע ממש דיברי בוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2013 01:39 לינק ישיר 

בעצם אתה חוזר ושב אל דוגמא אחת: המפץ הגדול. אבל זו תגלית מדעית חדשה, בת המאה העשרים. ממש לא דוגמא מייצגת להיסטוריה האנושית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2013 17:27 לינק ישיר 
דוגמא מייצגת להיסטוריה האנושית

רם, אינני לוקח דוגמה אחת, כדוגמת המפץ, ומבסס עליה את מסקנתי אודות משפחת האדם, אלא אני לוקח עובדה אחת פשוטה וברורה שאין חולק עליה, מנתח אותה ומאיר דרכה את "האדם לדורותיו".

"העובדה" הברורה היא כי האדם באשר הוא, מכל אמונה וגזע, על כל פני ההסטוריה האנושית, אימץ את תפיסת היקום המוגבל והמוחלט כנגד התודעה הבסיסית שלו וכנגד כל שכל ישר או מעוקם המודה במופשטת היסודית ביותר כי ליקום לא יכול להיות גבולות, אבל למרות זאת הוא יאמין ביקום המוגבל! אני מדבר על כל הדתות והאמונות שהיו לאדם משחר ימיו, אני מדבר על המונותאיזם והפוליתטיזם, על המאמין באל אחד ועל המאמין במספר אלים, על העובד עבודה זרה ועל העובד את השם יתברך, כולם מדברים על היקום הגדול והנורא אך המוגדר והמוחלט שנוצר באופן זה או אחר.

אני מדבר על כל האסכולות המדעיות בכל הדורות והזמנים, כולם ביקשו לעמוד על מידות היקום הנורא ולשרטט את גבולותיו. במקרה או לא וביום הראשון שהתחלתי בכתיבת הסדרה העוסקת במוזרות האנושית הזו, התבשרתי בגלישה שגרתית באתר מעריב על  לידת גרסה חלופית למפץ הגדול המתיימרת להתחקות אחר תהליך היווצרות היקום.

אני מדבר על אתמול או שלשום כשהתחלתי בדיון על המופשטת הזו של גבולות היקום עם אחד הפיזיקאים בעלי היושרה האינטלקטואלית המחודדת ביותר שאני אישית היכרתי. צירפתי באחת ההודעות לעיל את הקישור לדיון עימו ואני מדבר על הפיזיקאי נחום שחף ששילם מחיר אישי ואולי אף משפחתי עבור היושרה האינטלקטואלית הזו – הוא הראשון שהפנה את תשומת לב העולם לזיוף כרוטינה שיטתית המשמשת את הפלסטינאים בזירה הבינלאומית (פרשת אל-דורה), והוא היה בין הראשונים שזעקו את העוול המשפטי בפרשת רצח הילדה מקצרין, וממש בימים אלה הגיע המומחה מספר אחד בעולם להעיד עם שחף על המשפט והצדק נוסח ישראל-2013 כחרטה ברטה אחת כאשר ניהול המשפט וגביית הודאת הרצח היא הצגה שפוגעת יותר באינטלגנציה מאשר בחוק.

רציתי להצביע על האיש ועל סוג היושרה האינטלקטואלית שלו, הוא הפיזיקאי שזכה בפרס המדע והטכנולוגיה ליצירתיות מדעית ועימו ניהלתי את הדיון על המופשטת הבסיסית ביותר בתודעה האנושית. עשר פעמים, אפשר לספור, הצגתי את המופשטת כי ניתן לעשות וואקום מלאכותי בתוך "צינצנת" אך לעולם לא יתכן כי "וואקום" יכיל צינצנת; 10 פעמים טענתי כי הוואקום הוא לא גוף שיכול לעטוף את היקום ומכאן לא יתכן כי ליקום גדרות וסוף; 10 פעמים הצגתי את אותה המופשטת במשפטים חלופיים פשוטים ולא הצלחתי לחדור אל ראשו; 10 פעמים, אפשר לספור, הפיזיקאי שחף שיושרתו האינטלקטואלית אינה עומדת בספק דחה את המופשטת הבסיסית ביותר והתנער ממנה והשאלה למה? למה נאלם אפילו כשניפנפתי בעיקרון הפיזיקלי של מיקום הגופים... כי הרי אין המדובר בשאלה פילוסופית "גמישה" כי אם בשאלה פיזיקלית "חדה" וצרת אופקים שלא נותנת פתח לשיקול הדעת- או אם תרצה לגמישות הדעת.

אני רוצה להגיד שלא היה צריך לחכות עד להופעת עיקרון פיזיקלי זה או אחר בשביל להכריע בשאלת ממדי היקום, מנגנוני הפעולה של המוח האנושי שבכל דור יכלו להכריע בשאלה הזו ולהגיע למופשטת כי אין ליקום סוף, אולם וכפי שציינתי, "העובדה" מצביעה כי האדם באשר הוא, מכל אמונה וגזע, על כל פני ההסטוריה האנושית, אימץ את תפיסת היקום המוגבל והמוחלט כנגד התודעה הבסיסית שלו וכנגד שכלו הישר; ואם כן אנו מול "תופעה" הדורשת בחינה יסודית ויש להתחקות אחר מוצאה. אני רוצה להוסיף ללא סוגריים כי כל המציאות שלנו עומדת ותלויה בבחינה הזו. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היקום סופי הוא או אינסופי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.