|
|
| נשלח ב-20/2/2014 11:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2014 15:34 |
|
| |
מדובר בסגנון אירגון-טרור לכל דבר. יעצבנו את כולם עד שאיזה תמים יתייאש. יש"כ לילוניים שעדיין עומדים בתקיפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2014 12:26 |
|
| |
אח לא נעים להודות, אבל אני לעתים מתפעל מהסובלנות החילונית. עומד צבור שלם ומצהיר שאינו מרגיש חובה לשאת לא בנטל הבטחון ולא בנטל העבודה, תובע הטבות וקצבאות, ואחרי זה עוד מעיז לכנות את החילונים כעגלה ריקה. אולי קצת הגזמתי.
תוקן על ידי צעג ב- 21/02/2014 12:28:33
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2014 12:34 |
|
| |
אין שום נטל ביטחון ואין שום נטל עבודה.
הציבור החילוני ייצר את בעיות הביטחון כי רצה מדינה כוחנית, ולכן הרס את השכנות היהודית-ערבית שהיתה בעבר. הציבור החילוני רוצה את מנעמי העולם ולכן יצר מעגל של עבודה-מיסים-בזבוז כספי מיסים-עבודה-מיסים וחוזר חלילה.
הם (החילונים האידאולוגים, לא מי שלא שומר תורה ומצוות) עגלה ריקה ומבישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2014 14:34 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | אין שום נטל ביטחון ואין שום נטל עבודה.
הציבור החילוני ייצר את בעיות הביטחון כי רצה מדינה כוחנית, ולכן הרס את השכנות היהודית-ערבית שהיתה בעבר. הציבור החילוני רוצה את מנעמי העולם ולכן יצר מעגל של עבודה-מיסים-בזבוז כספי מיסים-עבודה-מיסים וחוזר חלילה.
הם (החילונים האידאולוגים, לא מי שלא שומר תורה ומצוות) עגלה ריקה ומבישה.
|
|
צודק מאד.
גם באירופה היהודים עשו בעיות כי רצו לנהוג אחרת מהסביבה או כשנהגו אחרת פתאום התחילו לתפוס משרות.גם במצרים, עיראק ובכל שאר ארצות המזרח היו פרעות נגד יהודים כי הם רצו לצאת משם.
נכון שערי תירוצים לא ננעלו, כמו שנאמר במשלי "אמר עצל שחל בדרך ארי בין הרחבות" ואני בטוח שתמיד יש תשובה כי כבר נאמר "חכם עצל בעיניו משבעה משיבי טעם".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2014 22:32 |
|
| |
יהודים
הרשה לי להביע תמיהה רבה על מה שכתבת.
אני מצטט
לגבי הצד הבטחוני שבו עסקת:
האם אתה סבור שהמלחמה שהערבים נלחמים נגד יהודים בארץ ישראל נובעת בגלל החילונים? האם כוונתך שהחילונים הסתכסכו איתם בכונה? או שזו גזירה משמים עקב עבירות החילונים?
לפי הלשון הראשון, זו התעלמות כמדומה מן ההיסטוריה. אני מומחה קטן, אבל קראתי על מעשי ערביי ארץ ישראל נגד יהודים מאז החלו לעלות לארץ - סוף המאה ה19, המאה ה20 עד להקמת המדינה. האם החילונים גרמו לזה? אם כבר, תוכל לטעון שהציונים גרמו לכך כי קנו אדמות מן הערבים, עיבדו אותן, והקימו יישובים פורחים בעבודה קשה. חלק מאותם ציונים היו שומרי מצוות, אבות או דודים של הציבור החרדי דהשתא (=של היום).
לפי הלשון השני, הטרור של הפלסטינים הוא עונש לכולנו בגלל החטאים של החילונים. אני מסתפק בדבר. כמדומה שעלינו, שומרי המצוות, לעשות חשבון נפש עם עצמנו כי, כמו שנכתב באיגרת המיוחסת לרמב"ן (ובשאר מקומות), אם הם שוגגים, אנו, (סליחה על השימוש בלשון רבים, ודאי שעלי קודם כל לבדוק את עצמי) מזידים.
בכל אופן, ודאי שיש עול של התמודדות עם צרכי הבטחון.
ניתן לטעון שרק מעטים מבין אנשי הצבא הם אכן לוחמים בשטח. בוודאי שיש גם אפסנאים ופקידים רבים, ומן הסתם עוד תפקידים. נכון גם שיש חילונים משתמטים רבים. אבל שים לב שגם אם יש משתמטים, הם מנצלים פרצות בחוק. אבל חיוב על הכל יש ויש.
אנו מתגוררים במדינה ונהנים ממנה. האם אין עלינו לשאת בעול של שירות צבאי או אזרחי? אני חרד לשלום ילדי בדיוק כמו כולם, ואני מתבייש בפני חברי הדתיים הלאומיים (שיש לי...) על שבניהם נושאים בעול הזה ללא תמורה במשך שלוש שנים, בעוד שילדי שלי אינם עושים כן.
אשר על כן תמהתי על דבריך.
לגבי "נטל העבודה", בזה איני מבין. אני כן סבור, וכמדומה שגם אתה סבור כמוני, שהציבור שלנו כן אמור למצוא לעצמו מקורות פרנסה ואף להיפתח לעולם לצורכי ליב"ה, השכלה אקדמית ועוד. האם אני טועה בזה?
לגבי האחריות של החילונים למעגל של בזבוזים והנאות, בזה לא הבנתי די הצורך את טענתך. האם כוונתך שאנו החרדים נתבעים לעבוד כדי שיהיה למדינה יותר כסף כדי שיוכלו החילונים לבזבז על "הנאות העולם"? זו נראית לי טענה לא מדוייקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 08:48 |
|
| |
כנראה שיהודים רוצה לחיות בסטטוס של ויאה חסותא לישראל כדי שלא תזוח דעתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 09:15 |
|
| |
בעל הטעות שלך היא שהטענות של "יהודים" אינן נובעות מהגיון. זה רגיל שכאשר מעמתים חרדים עם שאלות של אמת ויושר הם עונים תשובות שגם הם יודעים שאינן נכונות, בדיוק כמו שמעמתים מוסלמים עם שאלות כאלו.
צורת החשיבה שלהם שונה הם מנסים לחשוב כמו המשל של לחטוף תפוחים שהופנם אצלם, אבל בניגוד למשל הם כאן צריכים להסביר למה הם גונבים תפוחים של אחרים ולא חוטפים את התפוחים שלהם מהרצפה.
התוצאה היא סדרת התפלפלויות הנוגדות את השכל הישר, אבל חוסות תחת האפשרות לרמות את כל העולם ואת ילדיהם (ויתכן שגם את עצמם), כי זה לחטוף תפוחים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 10:55 |
|
| |
שרפ האם ברצונך לטעון שלחרדים אין שכל ישר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 17:08 |
|
| |
האדם משתמש עם שכלו לצורך חיזוק דרכו, זה קיים בכל המגזרים, זה טבע אנושי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 00:46 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | יהודים
הרשה לי להביע תמיהה רבה על מה שכתבת.
אני מצטט
לגבי הצד הבטחוני שבו עסקת:
האם אתה סבור שהמלחמה שהערבים נלחמים נגד יהודים בארץ ישראל נובעת בגלל החילונים? האם כוונתך שהחילונים הסתכסכו איתם בכונה? או שזו גזירה משמים עקב עבירות החילונים?
לפי הלשון הראשון, זו התעלמות כמדומה מן ההיסטוריה. אני מומחה קטן, אבל קראתי על מעשי ערביי ארץ ישראל נגד יהודים מאז החלו לעלות לארץ - סוף המאה ה19, המאה ה20 עד להקמת המדינה. האם החילונים גרמו לזה? אם כבר, תוכל לטעון שהציונים גרמו לכך כי קנו אדמות מן הערבים, עיבדו אותן, והקימו יישובים פורחים בעבודה קשה. חלק מאותם ציונים היו שומרי מצוות, אבות או דודים של הציבור החרדי דהשתא (=של היום).
לפי הלשון השני, הטרור של הפלסטינים הוא עונש לכולנו בגלל החטאים של החילונים. אני מסתפק בדבר. כמדומה שעלינו, שומרי המצוות, לעשות חשבון נפש עם עצמנו כי, כמו שנכתב באיגרת המיוחסת לרמב"ן (ובשאר מקומות), אם הם שוגגים, אנו, (סליחה על השימוש בלשון רבים, ודאי שעלי קודם כל לבדוק את עצמי) מזידים.
בכל אופן, ודאי שיש עול של התמודדות עם צרכי הבטחון.
ניתן לטעון שרק מעטים מבין אנשי הצבא הם אכן לוחמים בשטח. בוודאי שיש גם אפסנאים ופקידים רבים, ומן הסתם עוד תפקידים. נכון גם שיש חילונים משתמטים רבים. אבל שים לב שגם אם יש משתמטים, הם מנצלים פרצות בחוק. אבל חיוב על הכל יש ויש.
אנו מתגוררים במדינה ונהנים ממנה. האם אין עלינו לשאת בעול של שירות צבאי או אזרחי? אני חרד לשלום ילדי בדיוק כמו כולם, ואני מתבייש בפני חברי הדתיים הלאומיים (שיש לי...) על שבניהם נושאים בעול הזה ללא תמורה במשך שלוש שנים, בעוד שילדי שלי אינם עושים כן.
אשר על כן תמהתי על דבריך.
לגבי "נטל העבודה", בזה איני מבין. אני כן סבור, וכמדומה שגם אתה סבור כמוני, שהציבור שלנו כן אמור למצוא לעצמו מקורות פרנסה ואף להיפתח לעולם לצורכי ליב"ה, השכלה אקדמית ועוד. האם אני טועה בזה?
לגבי האחריות של החילונים למעגל של בזבוזים והנאות, בזה לא הבנתי די הצורך את טענתך. האם כוונתך שאנו החרדים נתבעים לעבוד כדי שיהיה למדינה יותר כסף כדי שיוכלו החילונים לבזבז על "הנאות העולם"? זו נראית לי טענה לא מדוייקת.
מיימוני,
מאז החלה העלייה המאורגנת לארץ ישראל, על ידי תלמידי הגר"א - מתוך כוונה ליישב ולבנות את הארץ, לערבים לא היה ענין מיוחד במקום, הם הציקו סתם כפראי אדם, היו שודדים וגזלנים - אך לא כמלחמה דתית.
ולכן היהודים גרו איתם בשכנות וידידות, כיון שימי הפורים קרבים והולכים, אני נזכר בתמונה של סבתי עליה השלום עם אמה ואחותה - מחופשות לערביות, ומנין היו להם הבגדים? משכנות ערביות.
וידועים גם יחסי השכנות שהביאו את ה"סלט הערבי" אל הירושלמים, ומן הזקנים שכבר לא נותרו כאן - היו גם יודעי ערבית כתוצאה מיחסי שכנות אלה.
לא אהלל את השכנות הזו, כי בסופו של דבר הם עם אחר, עם טבע פראי יותר, אך עובדות הן שהיישוב היהודי הלך והתרבה תוך מגורים מעורבים יהודים וערביים - בלי שום מלחמות בין "עמים".
מתי התחילו להילחם? כשהתנועה הציונית הלכה לכיון ניקוי הארץ מן הערבים, התנועה הציונית (ואני לא נכנס לפרטים ותתי הזרמים) היא שטבעה את המונח "עבודה עברית", ובכך הקימה אויב שהחזיר באותה מטבע: מדינה פלסטינית נקיה מיהודים.
ומכאן הכל התחיל, הציונים הם שהתחילו בהתנהגות גזענית לאומנית, כי רצו לממש את השאיפות של אותם ימים של מדינת לאום, ובכוח תקעו אותנו עם סמיטריילר בסימטה.
כעת, גם אם נבוא אנחנו החרדים חסרי השאיפות הלאומניות לתקן, הנר כבה ואי אפשר עוד לתקן.
לאומה הערבית - לא היה לפני כן עניין מיוחד בארץ ישראל, וכפי שהדברים ידועים שלא היה כאן מעולם עם "פלסטיני". היתה כאן פזורה ערבית שרעתה צאן בהשקט ובבטח, בלא שום טרוניה נגד יהודים שבאו לגור כאן.
הציונים היו רוצחים, לכן רצחו את דה האן, כי הוא הפריע להם בתוכניות, ככה, חד וחלק. הציונים היו מושחתים שלא בחלו בשום מעשה רע הן בשמאל שיצא לצייד הסזון והן בימין שכאמור יצר איבה מול המקומיים. ובפרט מול אחיהם החרדים שעוד באירופה החלו ללעוג עליהם, ולשנוא אותם בלי שום חיכוך על רקע צבא, כלכלה, גיור או כשרות.
את העולים התמימים מארצות ערב - ניצלו למטרותיהם ולכן הרשו לעצמם לקחת ילדים מחיק הוריהם למחנות כפיה וחינוך מחדש, תוך לעג ושנאה איומה להם: סרטי הבורקס נטלו אנשים תמימים שעלו בתמימות אל ארץ אבותיהם - והפכו אותם ליצורים חייזרים מלאי פצעים סטריאוטיפיים - שעד היום השד העדתי עדיין מקפץ בבקבוק.
ולכן ברור שאם שואלים כרגע, האם יש נטל ביטחון - אז כן, ספיציפית יש. אבל בשורשים העמוקים שלו גם היום הנטל הוא פחות בטחוני-נשקי-הגנה-על-ידי-רצח-האחר - אפשר לצאת לדרך שונה לחלוטין, של תקציבי עתק שיוקצו לפרסום וחינוך, של עבודה מול האדם הרגיל ברחוב הערבי שאין בו שנאה בעצם, ואף מול האזור הדתי שניתן להגיע אליו היום באופנים שונים בכיון של הידברות.
ואם נאמר שאין למוסלמים תקנה - אם כן עלינו לעשות להם שואה, ואם לאו - עלינו למצוא מסילות אל ליבם, לפחות בלימוד השפה הערבית ויצירת קשר כלשהו - בין אדם לאדם.
אבל דברי האחרונים הרי הם בדיחה באווירה הלאומנית גזענית שיצרה התנועה הציונית, כיום האידיאולוגיה עצמה כבר הושלכה כדומן על פני האדמה ולכן המניע העיקרי היום בהמשך הלוחמה הוא הכסף הרב והעוצמה שישראל צוברת בהמצאות נשק שהיא מנסה בשדה קרב חי, ותעשיית נשק עניפה בין לאומית.
עד כאן לגבי שאלת הביטחון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 01:05 |
|
| |
לגבי נטל הכלכלה.
צריך להבין שאין נטל כלכלי, כלומר יש, אבל הוא מכוסה על ידי המיסים של העשירים, לא מתוך השקל וחצי מס הכנסה של העובד הממוצע.
90% ממיסי מס הכנסה - מגיעים משני העשירונים העליונים, וכן כך 80% ממיסי הנדל"ן מגיעים מהם, כך שההבדל בין החרדי הממוצע שהוא עני יותר מן החילוני הממוצע - הוא בכמות השנור והחיים על חשבון העשירים...
ומכאן לדברי לגבי בזבוז הכספים החילוני - שאחרי שכבר גבו את כל המיסים - מה עושים עם זה? הון עתק מבוזבז על תרבות ובידור, אוניברסיטאות מרשימות עם מדשאות ושטחי ענק, אלו לא כספים שאפשר לבוא עם פטיש ולדפוק על מוחו של כל חרדי ברחוב מתוך טענה - למה אינך משתתף בחגיגה.
אותם אברכים שחיים בצמצום - אפשר שראוי שיחיו פחות בצמצום - אם רואים שאינם מסוגלים לכך. אחרים - ראוי שיצאו לעבוד מתוך שיגיעת שניהם משכחת עוון, וכן שאר סיבות פנים-ציבוריות שאכן מנחות להתפרנס בכבוד - אבל מכאן ועד הפיכת כל חובש כיפה שחורה לסחטן כספים שנסחב על גבו של "מעמד הביניים החילוני"???
זהו המשך ישיר לשחיתות הלעג, הבוז והשנאה של ה"חופשים" באירופה.
למעמד הביניים החילוני קשה כי הם צריכים לקנות אייפון לבעל, האשה ושני הילדים, ואחרי שנה לשדרג. למעמד הביניים החילוני קשה כי הם צריכים חופש במלון, מסעדות, קניונים ושאר הוצאות בידור,פנאי,תרבות. לחרדים אין את ההוצאות האלה כי אין להם רכב, ומספיק להם תחבורה ציבורית, ואין להם פנאי משעמם שאין איך למלאותו מלבד ברכישות ובזבוזי כספים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 07:26 |
|
| |
יהודים
אז ככה.
יש לנו מחלוקת בהיסטוריה. האם היו פרעות אצל הערבים או המוסלמים נגד יהודים. עד כמה שידוע לי כן. אתה כותב שלא.
בכל אופן, כמדומה שהמצב היום הוא שיש לנו שונאים בתוך הארץ הזו. היה לאחרונה איזה סיפור, תיכננו לבצע פיגוע בתוך אולם שמחות חרדי. חרדי. מי שמנע את זה היה השב"כ או משהו שחשף את זה בזמן.
נכון שהם שליחים. אבל אנו עם אחד ובאותו סיכון.
אכתוב את דעתי שלי: מן הראוי היה שנתרום יותר ולא נסתגר. אבל אני מודה: יתכן שלפחות מבחינות אלו כבר איני חרדי. או שאני חרדי של פעם. אני בוודאי כבר מספיק מבוגר כדי לומר זאת.
לגבי הנטל הכלכלי, אני מסכים שלחילוני יש יותר הוצאות. אני מסכים שיש נגדנו הסתה. אבל אני גם סבור שהמדינה זכאית ואפילו חייבת לקבוע תוכנית ליבה עבורנו, עבור הילדים שלנו, כדי שלא יצאו אנלפביתים שאינם יודעים צורת לוח הכפל.
המאבק בחברה שלנו היום מתנהל על שטויות רבות, או במקום הלא נכון.
ויש להאריך.
ועם כל זאת, הייתי שמח לחשוב שאנו מסכימים בנקודות המהותיות.
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 07:27 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | לגבי נטל הכלכלה.
צריך להבין שאין נטל כלכלי, כלומר יש, אבל הוא מכוסה על ידי המיסים של העשירים, לא מתוך השקל וחצי מס הכנסה של העובד הממוצע.
90% ממיסי מס הכנסה - מגיעים משני העשירונים העליונים, וכן כך 80% ממיסי הנדל"ן מגיעים מהם, כך שההבדל בין החרדי הממוצע שהוא עני יותר מן החילוני הממוצע - הוא בכמות השנור והחיים על חשבון העשירים...
|
|
כעת באה השאלה מה יחס החרדים בשני עשירונים אלו.
|
|
|
|
|