| נשלח ב-21/8/2013 19:31 |
|
| |
אסתי שושן: מתי נולדה המצווה של התרבה ככל יכולתך?
1. מתי נולדה המצווה של התרבה ככל יכולתך? 2. תפסיקו למכור את הסיפורים על משפחה גדולה ומאושרת. 3. איפה הם אותם הרבנים שלא התירו אמצעי מניעה? 4. האם הוגן להביא ילדים לתוך עוני ומחסור?
כל זאת ועוד, באדיבות הגברת אסתי שושן.
להמשך הזוועה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4420459,00.html
תוקן על ידי יעקבנחומי ב- 21/08/2013 19:35:07
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:49 |
|
| |
מותר להיות אפיקורסית ולחשוב שהיא צודקת לפחות בחלק מדבריה? בחלקם הגדול!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:49 |
|
| |
דווקא עם התוכן אני די מסכים.מעניין שהיא לא מכירה את הפסוק : בבוקר זרע זרעך ולערב אל תנח ידיך״ .לי מפריע צורת ההתנסחות , אפשר לכתוב זאת יותר עדין ובמרומז, זה בוטה מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:51 |
|
| |
מי היא?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:51 |
|
| |
מעניין מה עקץ אותה...
לגופו של עניין: כל כך לא נכון. אני אשה חרדית. הריתי 4 פעמים. לאחר כל אחד מההריונות, מכיוון שלא נולדו לי עדיין בנים ראיתי לנכון לשאול רב, ובכל אחת מהפעמים הותר לי, כמובן, למנוע הריון. אשה אינה מכונת הולדה. זה סיפור שסיפרו לעצמן כל מיני פמיניסטיות מתוסכלות. "מאן דיהב חיי יהב מזוני", אני מבינה שאסתי שושן הפסיקה להאמין בתורה שבעל פה. ילד מביא עמו את מזונו, ועל כן לא עושים כזה חישוב, אף שלוקחים בחשבון שתתכן הצטמצמות. רק מי שמאמין שמי שנתן את החיים יתן גם את הפרנסה, זוכה לראות ישועות. כל כך הרבה פעמים נפלו עלי עבודות (אני עצמאית) בדיוק ברגע שנזקקתי נואשות לכסף. אבא שלי, אברך כולל, יכול לכתוב ספר על מספר הפעמים שנפלו עליו דברים שנזקק להם בזול או ללא תשלום בכלל. זו התנהלות שרק מי שמאמין זוכה לה, אז אני מנחשת שהגברת שושן לא זכתה לה.
אה, שכחתי. אני בת למשפחה בת 8 ילדים. בת בכורה. ותמיד התחננתי לאמא שלי שתלד עוד, כי רציתי עוד אחים. זה היה נהדר לגדול במשפחה כזו. הלואי וגם אני אזכה למשפחה כזו גדולה. יש לי תחושה שגם הפעם הגב' שושן מדברת מהחויה האישית שלה - היא לא מסתדרת עם המשפחה שלה אז היא לא מבינה איך אחרים מסתדרים עם שלהם.
אגב, ממעקב אחר טוקבקים בעבר בכתבה (לא דתית) על הנושא של ילדים יחידים, למדתי שאנשים מדברים בעיקר מהחוויה שלהם. ילד יחיד שהתלונן על הוריו התלונן על דברים שגם 8 ילדים היו מתלוננים עליהם ("ההורים לא היו איתי מספיק, רק חשבו על הקריירה שלהם") וילד ממשפחה ברוכה ששיבח את הוריו שיבח על דברים שגם ילד יחיד היה יכול לשבח ("הגם שהם היו עמוסים בשל הצורך לפרנס את המשפחה, הם מצאו זמן לכל אחד מאיתנו"). לא בכדי הבאתי שתי דוגמאות שנוגעות דווקא לעבודה - היו עוד תלונות אבל זה פשוט מראה שהכל מנקודת המבט האישית.
אז כן, גם אני מנקודת מבט אישית, וגב' שושן, גילית את ערוותך כשהראית מה נקודת המבט האישית שלך ומהי הגישה שלך לחיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:54 |
|
| |
והיא עוד מגדירה את עצמה חרדית. לא מפריע לי איך היא מתבטאת שונאי חרדים ממש לא חסר רק למה אנשים כאלו ממשיכים להגדיר את עצמם כחרדים ??
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:55 |
|
| |
יעקב
להגדיר דעה כ-'זוועה', מבלי להסביר מה עושה אותה כזאת, אינה דרך דיון מוצלחת במיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:57 |
|
| |
להוריה של סבתי היו 17 ילדים. רק סבתי ואחותה שרדו, השאר נפטרו ממחלות ורעב. כיום ילדים ב"ה שורדים יותר ולכן המשפחה החרדית הממוצעת גדולה יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 19:58 |
|
| |
מכיר אותה ואת משפחתה , ואפילו גם מסכים עם כל נושא תכנון הילודה ולא את דעתי אני כותב אלא דעת גדול שבגדולי היראה והתורה . דעה אפשר לסתור אבל דעה יכולה להחשה זוועה כאשר חושבים בצורה שונה על סמך עובדות של שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 20:04 |
|
| |
אכן ממש זוועה הכותבת הזו. אני לא יודע מי הרב שלה, ומי בעלה, ואיני מכיר את בעיותיה. אבל הרב שלי (רב חסידי עם זקן עבות...) מתיר ומקיל ב"איסורים" שהיא הזכירה בכתבה. כך שאם יש לה בעיות פרטיות ואינה מסתדרת עם הרב שלה, שתפלוט את תסבוכותיהם בשירותים הפרטי שלה, ולא בשירותים הציבורי... ועוד לעשות חילול השם בדרך...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 20:04 |
|
| |
וכן, שכחתי. ילדים זו אכן ברכה. ברכה גדולה. אושר רב ב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 20:13 |
|
| |
ממוצע ילדים במשפחה חרדית נדמה לי 4.7 אולי טיפה יותר יש כמה שיש להם 10 ויותר. רבנים מתירים שימוש באמצעי מניעה כולל רבנים מהעדה החרדית זו מתשובה שקיבלתי לפני 13 שנה מאחד מהרבנים של הבד"ץ אף אחד לא חי מהקיצבאות האלו וכל הקיום של האברכים על ילדיהם הוא בהחלט בגדר נס אבל כאמור האשה הזו סתם שונאת חרדים ומשתמשת בשפה שלא תבייש את פריציקי והחבר שלו (זה שיש לו 10 חתולים שכחתי את שמו..) ותבינו שאשה מהסוג הזה ומהסוג של ללום שינסו שהבת שלהם תתקבל לסמינר וכמובן שיזרקו אותם מכל המדרגות הדבר הראשון שהם יעשו זה להתלוננן על אפליה בשעה שהם סתם חילונים בזויים בלבוש חרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 20:51 |
|
| |
בספר בראשית (פרק א כח): "וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים: פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 20:52 |
|
| |
לא אהבתי את ההתנהלות של האישה הזו ואת סגנון דבורה כנראה שהיא מנסה למצוא חן בעיניים חילוניות יש לדון אותה לכף זכות שהיא עושה זו למען פרנסה... לעומתה מלי גרין (הלא היא שרה פכטר...) אם ל11 ילדים מציגה את עמדתה בגאון מבלי למצוא חן בעיני עורכי וגולשי וואינט לא כל בעיה פרטית היא נחלת הכלל מה גם שוואינט אינו המקום לשפוך את בעיותך חוץ מהמציצנות זולה לבעיה ישועה לא תבוא משם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 21:05 |
|
| |
היא סותרת את עצמה. מצד אחד: "הורים שמביאים עוד ועוד ילדים מתוך הסתמכות על אותם שקלים עלובים שיקבלו מהמדינה, הם חסרי אחריות". כלומר השקלים הם עלובים, הם שקלים, וזה חוסר אחריות, ומצד שני:"האם זה הוגן להסתמך על המדינה בכלכלת ילדיכם"? אם אלו שקלים עלובים, איך זה שהחרדים חיים על חשבון המדינה? על חשבון עליבות המדינה? צד שלישי (שלושה צדדים לשקל): גם היא מודה שאפילו חילוני לא גומר את החודש גם עם ילד אחד, אז מה ההבדל? חוץ מזה, הטעות שלה היא בסברתה שאנחנו נזעקים כיון שלקחו לנו המחיה. הזעקה שלנו היא על עצם הקיצוץ והרצון לפגוע בנו בכל האופציות כדי למגר את כוחות השחור.. במה היא כן צודקת? באמת נמשיך להסתדר גם ללא הפרוטות העלובות מהמדינה, כיון שלא על פיהם אנחנו חיים, וכל ילד שמגיע, פיתו בידו.
|
|
|
|
|