|
|
| נשלח ב-21/8/2013 21:11 |
|
| |
קורויוז נחמד בבית ספר אחד במסיבת סידור הסריטו את הילדות הקטנות מה הן מבקשות מה' ביום המיוחד הזה סיפרה לי משהי שהיציאה שם ש95% מהבנות ביקשו תינוק ומדובר בילדות שיש שם תינוק אחת לשנה. אני חושבת שאסתי שושן היא סתם דמגוגית כמעט ואין מציאות שאישה תבקש לקחת אמצעי מניעה והרב לא יתיר לה אבל משיחה שלי עם נשים שונות הבאת הילדים לעולם היא ממש לא בגלל חיוב אלא מרצון ואם לאסתי יש בעיה עם הרב שלה אני מוכנה לשלוח אותה לרב שיעזור לה עם התסביכים שלה יש לי גם המלצה לפסיכולוגית מעולה הדבר היחיד שאני מסכימה איתה זה הלחץ החברתי שאישה חייבת להרות שנה מהחתונה ואם לא אז היא כבר ממש אומללה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 21:39 |
|
| |
זכור לי משהו לפני הבחירות מאמר של שושן לנשים החרדיות למה אין להן ייצוג בכנסת, יש אשה חרדית אחת שלא הצביעה למפלגה חרדית?! ללמדכם שלא צריך להתרגש ממאמר כזה או אחר, 7 המנדטים של יהדות התורה 50% מהם מנשים חרדיות.
אבל סתם שאלה: האם ניתן לומר שהתופעה הזאת - זריקת רפש ובוץ על המימסד החרדי - היא יותר מנשים חרדיות בעלות קריירה עם קשר מסוים לעולם הכלכלי חילוני ביחס לגברים חרדים בעלי קריירה עם קשר לעולם החילוני שלמרות הקריירה שלהם הם לא רק שלא זורקים רפש אלא ההפך מנסים לייצג אתנו בכבוד. יש בזה משהו או שרק לי זה נדמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 22:10 |
|
| |
1. ביקורת פנימית שמיועדת לתקן נשמעת בבית פנימה, ביקורת חריפה המושמעת בעת מלחמה ודווקא על במת השונא - מטרתה לרסק. כך אני טוען כלפיה, כך שיפי חריטן כך אליעזר היון וכך כל אותם המשתמשים בתקשורת החילונית כדי לבקר אותנו. חלקם אמנם תמימים אך חלקם באמת שונים מאיתנו.
2. כל או כמעט כל רב שאני מכיר יודע להתיר מניעת הריון ואין או כמעט אין זוגות שלא שמעו על האפשרות למניעת הריון, יש כן השקפה כללית הרואה במניעת הריון כורח המציאות אך בהחלט לא דבר של לכתחילה ולא כל קושי מהווה עילה למניעת הריון שהינה בעייתית מכמה סיבות חלקן הלכתיות טהורות שאכמ"ל. וכן, בדר"כ לא ימצא רב אחראי שיתיר דחיית הריון כדי לקדם לימודים אקדמאים למיניהם כמו שחפצה גב' שושן.
3. צודקת ניטשה עם ההשקפה הכללית של מאן דיהיב חיי יהיב מזוני אך הרבנים (לכה"פ אלו שאני מכיר) בהחלט מתחשבים גם בכוח הסבל של בני הזוג לעמוד בדחקות כלכלית שעלולה לבא לכאורה "בעקבות" הילודה המוגברת. (במרכאות כי כנ"ל אליבא דאמת מאן דיהיב חיי וכו')
לסיכום: גב' שושן הנ"ל היא או מטומטמת או מרשעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 22:15 |
|
| |
נ.ב. מעניין שYNET השחילו כתבת חלון בתוך הכתבה הזו, כתבה של טלי פרקש על כך שהרבנים אכן מאפשרים שלא לומר ממליצים לעתים למנוע הריון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 22:21 |
|
| |
חבל שהגברת לא הכירה את ההווי במשפחתנו
להורי נולדו 17 ילדים, חיינו בשני חדרי שינה וסלון והיינו מרוצים, התמודדנו עם הרבה דוחק אל היינו מאושרים אוכל היה אמנם פשוט אך לא בצמצום, ממתקים ובשרים היו לשבת וחג, ולא חשנו מחסור, אבי היה עמל כפיים וחיתן 17 ילדים כולל חצי דירה לכל איד ולא עזב מעולם את הארץ, אפילו פספורט לא היה לו,
נפטר בלי חובות ואופס, אפילו לשנורר לא הלך
לתשומת ליבך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 22:23 |
|
| |
יו"ד, למה לא הבנת. לא משנה איך, העיקר תביאו פחות ילדים. נמצא לכם רבנים ממליצים, נמצא לכם כתבות משמיצות, ואולי בזכות זה יהיה חרדי אחד פחות. מה לעשות? בד.נ.א. שלנו יש יצר חזק של "דווקא", ובמיוחד בנושא של "פן ירבה"... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 22:25 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  | | אכן ממש זוועה הכותבת הזו. אני לא יודע מי הרב שלה, ומי בעלה, ואיני מכיר את בעיותיה. אבל הרב שלי (רב חסידי עם זקן עבות...) מתיר ומקיל ב"איסורים" שהיא הזכירה בכתבה. כך שאם יש לה בעיות פרטיות ואינה מסתדרת עם הרב שלה, שתפלוט את תסבוכותיהם בשירותים הפרטי שלה, ולא בשירותים הציבורי... ועוד לעשות חילול השם בדרך... |
|
חזק חזק ואמיתי !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 23:43 |
|
| |
דבר אחד לא תוכלו לעזור לה יש לה כאב לב. כדי לענות לאדם, צריך לדעת מה עומד מאחורי השאלה שלו, למה הוא שואל אותה מה הוא באמת רוצה לגברת שושן, ליאיר לפיד, ולכל "אוהבי" החרדים כואב מאוד התרבות החרדים במדינה דמוקרטית, ילודה מרובה זה ענין קריטי, כואב להם שאנחנו מתרבים ובסוף בע"ה נשתלט על המדינה, הכל כבר כתוב, חתום. רק דבר אחד יוכל לסתום לה את הפה, ליללנית הזו הבטחה חתומה ומפורשת, שכשנהיה כאן הרוב, לא נלך לבחירות, נניח להם ראש ממשלה חילוני, ולא ניקח לעצמנו את כל התקציב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 23:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 00:06 |
|
| |
לדעתי היא חרדית דיי קלאסית מצויה ,
שחיה איך שכולם חיים כמו עדר,
בלי להבין למה אנחנו חיים כך,
ושמשהו קצת לא מסתדר ,
אז אז עושים יבוא של העתק הדבק מפייסבוקו של לפיד
אפוא ערכים?
אפוא אמונה?
אפוא ה' בכל הסיפור, או בכל מהלך חיינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 00:16 |
|
| |
אפשר לדון אותה לכף זכות,
כנראה היא מדברת מהרחם ולא מהשכל....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 00:32 |
|
| |
מסכימה לגמרי עם דבריה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 01:09 |
|
| |
זה לא משנה אם הגברת צודקת או לא (והיא לא).
המקום לביקורת פנימית על החברה החרדית הוא לא ynet. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 01:09 |
|
| |
| יוסף_דב כתב: |  | 1. ביקורת פנימית שמיועדת לתקן נשמעת בבית פנימה, ביקורת חריפה המושמעת בעת מלחמה ודווקא על במת השונא - מטרתה לרסק. כך אני טוען כלפיה, כך שיפי חריטן כך אליעזר היון וכך כל אותם המשתמשים בתקשורת החילונית כדי לבקר אותנו. חלקם אמנם תמימים אך חלקם באמת שונים מאיתנו.
2. כל או כמעט כל רב שאני מכיר יודע להתיר מניעת הריון ואין או כמעט אין זוגות שלא שמעו על האפשרות למניעת הריון, יש כן השקפה כללית הרואה במניעת הריון כורח המציאות אך בהחלט לא דבר של לכתחילה ולא כל קושי מהווה עילה למניעת הריון שהינה בעייתית מכמה סיבות חלקן הלכתיות טהורות שאכמ"ל. וכן, בדר"כ לא ימצא רב אחראי שיתיר דחיית הריון כדי לקדם לימודים אקדמאים למיניהם כמו שחפצה גב' שושן.
3. צודקת ניטשה עם ההשקפה הכללית של מאן דיהיב חיי יהיב מזוני אך הרבנים (לכה"פ אלו שאני מכיר) בהחלט מתחשבים גם בכוח הסבל של בני הזוג לעמוד בדחקות כלכלית שעלולה לבא לכאורה "בעקבות" הילודה המוגברת. (במרכאות כי כנ"ל אליבא דאמת מאן דיהיב חיי וכו')
לסיכום: גב' שושן הנ"ל היא או מטומטמת או מרשעת. |
|
לא קראתי את כל הטור עצמו כיון שאני חסום לשם.
אבל העניין הוא מורכב מידי בשביל טור בווינט...
אני אישית מכיר כמה אברכים שכלל לא היו מודעים לאפשרות לקחת אמצעי מניעה. בהדרכות לחתנים נעשה עוול גדול מאוד. המדריכים מבהירים לחתנים שאין מה לדבר על מניעה וזה איסור גמור, ורק במקרים נדרים, יש לעשות שאלת רב וכו'
פנה אלי אברך לאחר לידת ילדו הרביעי בתוך 3 שנים מחתונתו. כולו התנצלות על עצם מחשבת הכפירה, תראה שמעתי פעם שבמקרים של מחלות ר"ל, ישנה אפשרות לקחת משהו שימנע הריון, לא שאני חושב שילד זה לא ברכה ושמחה, אבל אשתי קשה לה קצת, אולי אולי אשקול לשאול רב על כך. האברך הזה פשוט שיקרו לו במשך שנים! זה פשע!! וכהנה עוד כמה וכמה מקרים שאני נתקלתי בהם.
מאידך, הרבנים אכן ידם קלה יותר על ההדק ממה שזה נראה בחוץ.
שיקול נוסף, הוא רוח האגואיסטיות המערבית חודרת גם לציבור החרדי, וזה גם מתחיל לחשוב מדוע עלי להקריב את חיי למען מספר רב כל כך של ילדים? האם הקידום האישי לא קודם על פני עוד ילד? ועוד ועוד.
וכאן אנו מגיעים לבעיה הגדולה באמת - המודעות.
האם מישהו פה קיבל חינוך מדוע מצוות פרו ורבו היא כל כך חשובה שהיהדות רואה לנכון לחייב להקריב את חלק גדול מהחיים בגללה?
בישיבות וודאי שלא מדברים על זה, אבל גם בסמינרים שכן מלמדים על הקמת משפחה, גם כן אין שום שיח פנימי בנושא עיקרי כל כך! על מצוות שבת, פסח, פורים, וכו' מדברים בלי סוף. אבל על מצווה שהיא כה יסודית, ושרוב החיים סביבה אף מילה! [מצוות פרו ורבו רחבה הרבה יותר מאשר הולדת בן ובת, החינוך והגידול של הילדים זהו חלק בלתי נפרד מהרעיון של המצווה. וכן הולדת ילדים מעבר לבן ובת, גם זה הרחבה של המצווה השורשית פרו ורבו.]
תוקן על ידי איש_פלא ב- 22/08/2013 01:09:36
|
|
|
|
|