|
|
| נשלח ב-22/8/2013 01:32 |
|
| |
עמדו מול המראה , עצרו לכמה דקות , תנשמו עמוק , תחשבו. למה אתם מביאים ילדים לעולם?
לא, אני לא מתכוון לזה.
אני מתכוון לשאול מה התחושה שלכם בכך. מה אתם המניע הפנימי שלכם. מה אתם חווים במעשה הזה. ענו לפי התשובות הבאות: 1] לא חשבתי על זה אף פעם. אני זורם עם זה. זהו דחף טבעי פשוט וגולמי. ומי שבא ברוך הבא. טוב לי עם זה ככה. 2] כי ככה כולם עושים. ככה התחנכתי, כך מקובל, לא רוצה לחרוג. לא נעים מהסביבה להיות שונה. אני לא יכול לחשוב על משהו אחר. לא מכיר חיים שאין בהם ילדים. 3] אני אוהב/מת על ילדים. ילדים מביאים לחיי אושר אין סופי. כל ילד נוסף מהווה בשבילי עוד מנת אושר שגודשת את חיי. 4] ילדים זה ברכה . מבאים אור ורווחה וסיעתה דשמיא בכל העניינים. 5] קיום מצוות פרו ורבו, שבת יצרה, לערב אל תנח. 6] מעבר לחובה ולמצווה אני חש בכך שליחות , בשביל זה אני חי בכדי לקיים את המצווה הזו, וזה תפקידי בעולם. לגדל ילדים לחנכם ולבנותם. 7] להרבות יהודים יראים בעולם. 8] להעביר את המסורות היהודית לדורות הבאים. להמשיך להוביל את לפיד האמונה והדת לנצח. 9] בגידול ובחינוך ילדים אני יודע וחש שאני בונה את אישיותי שלי. וזו הצורה של האדם לבנות את עצמו בצורה האידאלית בתבנית של יהודי אמיתי. 10] כי ככה הרבנים אומרים. 11] בכדי לקרב את הגאולה לעולם. כפי שנאמר אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף. כל ילד בונה אבן נוספת בבניין גאולתנו. 12] בשביל שאני יהיה שבט גדול. ויהיו לי המון צאצאים שיכבדו אותי וירוממו את מעמדי. 13] לא חושב ולא חשוב למה. לא מתערבים ולא מביעים דעה בצורת העולם הטבעית שאותה מנחה יד ההשגחה העליונה. 14] אחר... 15] שלילי.
- אנא אל תענו מתוך בחירה באפשרות שמוצאת חן בעינכם. תביטו לתוככם ותראו מה מניע אותכם.
תוקן על ידי איש_פלא ב- 22/08/2013 01:35:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 02:53 |
|
| |
איש_פלא אומללים אלה ש"לא חשבו על זה אף פעם". ותתפלא, הם קיימים בכל חברה. התשובות שלי, בסדר שנראה לי: 3) אני מתה על ילדים. ילדים מביאים לחיי אושר אין סופי. כל ילד נוסף מהווה בשבילי עוד מנת אושר שגודשת את חיי.
אוסיף לכך שגם תהליך הבאתם לעולם גורם לי הנאה - אני נמצאת ברשימה מצומצמת של נשים שמאושרות להיות בהריון. כן, זה יוצא דופן, אני יודעת. אני נהנית הנאה עצומה מתחושה של חיים מתפתחים בגופי, תינוק בועט, ההתחברות אליו בטרם בא לאויר העולם. הסבל מההריון מתגמד בשבילי לעומת ההנאה ממנו. 4] ילדים זה ברכה . מבאים אור ורווחה וסיעתה דשמיא בכל העניינים. 6) מעבר לחובה ולמצווה אני חש בכך שליחות , בשביל זה אני חי בכדי לקיים את המצווה הזו, וזה תפקידי בעולם. לגדל ילדים לחנכם ולבנותם. 9) בגידול ובחינוך ילדים אני יודע וחש שאני בונה את אישיותי שלי. וזו הצורה של האדם לבנות את עצמו בצורה האידאלית בתבנית של יהודי אמיתי.
7) להרבות יהודים יראים בעולם.
5] קיום מצוות פרו ורבו, שבת יצרה, לערב אל תנח. 8] להעביר את המסורות היהודית לדורות הבאים. להמשיך להוביל את לפיד האמונה והדת לנצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 03:03 |
|
| |
אסתי שושן שהיא אישה מיוחדת שכותבת בצורה יפה ורהוטה .
הכוונה שלה היא שלא כל אשה בנוייה ללדת ולגדל 12ילדים ויותר ללא הפסקה.
אישה צריכה לקחת פסק זמן ולא ללדת ללא הפסקה.
גוף של אישה אינו מכונה.
בהדרכת חתנים וכלות ישנם הרבה עוולות שנגרמות על ידי מדריכים ומדריכות לא מתאימים לתפקיד .
תוקן על ידי שרית560 ב- 22/08/2013 03:05:10
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 03:55 |
|
| |
אני לא מסכים עם אסתי בכלל. ילודת היתר אצל החרדים אינה תוצאה של אמונה תמימה, אלא מהלך פוליטי ציני וניבזי של העסקנים החרדים כדי לייצר לעצמם עוד מנדטים, עוד שררה וכיבודים ומותרות, על חשבון אותם שוטים שנשמעים להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 05:33 |
|
| |
| drall כתב: |  | אני לא מסכים עם אסתי בכלל. ילודת היתר אצל החרדים אינה תוצאה של אמונה תמימה, אלא מהלך פוליטי ציני וניבזי של העסקנים החרדים כדי לייצר לעצמם עוד מנדטים, עוד שררה וכיבודים ומותרות, על חשבון אותם שוטים שנשמעים להם. |
|
שוטה הוא זה שמתייחס לציבור שלם כאל חסר יכולת חשיבה.
שוטה, מתנשא, ולפי מה שכתבת - כנראה שגם רשע.
לא מקנאה באשתך, כי ברור שאתה גועל נפש של בן אדם. מי שעבר הריון יודע שאף אחד לא מביא ילדים "סתם כך", בטח לא "בשביל העסקנים". כן, אני יכולה לחשוב על נשים שהרות בלי "לחשוב על זה", או אפילו "בלי לדעת למה", כמו שכתבתי בתגובתי הקודמת. אבל לא "בשביל אחרים", אלא בשביל עצמן. יש לי אחות שיש לה 5 ילדים. חלקם נולדו בהפרשים קטנים מאד. החל מהילד השלישי אני כל פעם מטיפה לה שצריך מרווחים. שצריך לנוח. ולא, כסף בכלל לא היה הנושא. ראיתי שקשה לה. אני מתכוונת - קשה בהתארגנות. היא אוהבת את הילדים שלה ונותנת את כל הלב אבל לפעמים היא כל כך מותשת...אני עוזרת לה בעצמי, וגם שולחת את בנותי לעזור לה. יום אחד היא אמרה לי משהו שהשתיק אותי לנצח. כששוב נזפתי בה על זה שתקח לעצמה קצת זמן עד הילד הבא, היא אמרה לי "אבל אני כל כך אוהבת את הילדים הללו. ברגע שהוא כבר לא תינוק, אני רוצה עוד תינוק". כל הילדים שלה אוהבים את אחים שלהם וביחד הם חבורה עליזה ורעשנית, אוי כמה רעשנית - אבל מאד מאד עליזה.
"עסקנים"? מאן דכר שמיה. רק מישהו מרושע ומתנשא, מהסוג המכונה "עילאי ומתנשא" יכול לחשוב כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 05:37 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | אסתי שושן שהיא אישה מיוחדת שכותבת בצורה יפה ורהוטה .
מיוחדת? במה בדיוק. שונאי עולם התורה יש לאלפים. היא ממש לא יוצאת דופן. גם יהיר לפיד כותב בצורה יפהפיה.הכוונה שלה היא שלא כל אשה בנוייה ללדת ולגדל 12ילדים ויותר ללא הפסקה.
אם זאת הכוונה שלה, אז למה מה שכתוב שם זו תשפוכת ביוב על "המנהיגים"? ולידיעתך: יש רק 1600 משפחות בכל הארץ עם 11 ילדים ומעלה, ויש עשרות אלפי זוגות חרדים. אז כנראה שבאמת, לא כל משפחה בנויה לגידול 12 ילדים, ואין צורך באסתי שושן שתאיר את עינינו.
אישה צריכה לקחת פסק זמן ולא ללדת ללא הפסקה.
שמעת פעם על "זכות האשה על גופה"? תתפלאי, אבל הזכות הזו קיימת גם אצל אשה שמעוניינת כן ללדת ללא הפסקה. הפטרנליזם שהגישה שלך ושל שושן מציגה, גרוע לא פחות מזה ששושן מאשימה בו את "המנהיגים החרדים".
גוף של אישה אינו מכונה.
בהדרכת חתנים וכלות ישנם הרבה עוולות שנגרמות על ידי מדריכים ומדריכות לא מתאימים לתפקיד . מאה אחוז נכון. ראוי לטיפול. וזה קשור לכאן, איך בדיוק?
תוקן על ידי שרית560 ב- 22/08/2013 03:05:10 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 06:41 |
|
| |
גדולה שנאה ששונאים עמי ארצות את תלמידי חכמים יותר משנאת עובדי כוכבים לישראל ונשותיהן יותר מהם שנה ופירש קשה מכולם (פסחים נ)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 06:52 |
|
| |
| drall כתב: |  | אני לא מסכים עם אסתי בכלל. ילודת היתר אצל החרדים אינה תוצאה של אמונה תמימה, אלא מהלך פוליטי ציני וניבזי של העסקנים החרדים כדי לייצר לעצמם עוד מנדטים, עוד שררה וכיבודים ומותרות, על חשבון אותם שוטים שנשמעים להם. |
|
אני אכן זוכר, שמיד לאחר הנישואין חשבתי להביא רק 2 ורבע ילדים ואז שבוע אחרי הנישואין, דפקו אצלי בבית שלשה עסקנים עם זקן ארוך. ואמרו לי "שמע מיסטר, אתה חייב להביא לפחות 10 ילדים, אגודה בקושי מגרדת את ה5 מנדטים" נו, איך אפשר להמרות את פי העסקונים הצדיקים שלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 07:08 |
|
| |
| ניטשה כתב: |  | | יום אחד היא אמרה לי משהו שהשתיק אותי לנצח. כששוב נזפתי בה על זה שתקח לעצמה קצת זמן עד הילד הבא, היא אמרה לי "אבל אני כל כך אוהבת את הילדים הללו. ברגע שהוא כבר לא תינוק, אני רוצה עוד תינוק". |
|
אגואיזם? מה עם הסעיפים של שליחות ותורה וכו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 07:42 |
|
| |
כמה וכמה נשים במגזר החרדי סובלות מדיכאון שאחרי לידה ובכל זאת ממשיכות ללדת. הבית לא מתפקד והבת/בנות הגדולה/ות מנהלות אותו,
אני מכירה כמה משפחות כאלו.
מלבד זאת, היו כמה אמהות לעשרה ילדים ומעלה בדיכאון שהתאבדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 09:50 |
|
| |
| מרקה_פולה כתב: |  | כמה וכמה נשים במגזר החרדי סובלות מדיכאון שאחרי לידה ובכל זאת ממשיכות ללדת. הבית לא מתפקד והבת/בנות הגדולה/ות מנהלות אותו,
אני מכירה כמה משפחות כאלו.
מלבד זאת, היו כמה אמהות לעשרה ילדים ומעלה בדיכאון שהתאבדו. |
|
רק כמה? רוב הנשים שאמהות ל10 מתאבדות אני מכיר לפחות 100 אמהות שהתאבדו לעומת 0 התאבדויות אצלכם החילונים בכלל אין אצלינו נשים שמתפקדות 99% מהמשפחות האמהות בדיכאון רק אצלכם החילונים והחרדקים חסינים מדכאון אחרי לידה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 10:02 |
|
| |
הנחתום מעיד על עיסתו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 10:05 |
|
| |
חשבתי על כך בעבר, לא מעט, ואלו התשובות:5] קיום מצוות פרו ורבו, שבת יצרה, לערב אל תנח. 6] מעבר לחובה ולמצווה אני חש בכך שליחות , בשביל זה אני חי בכדי לקיים את המצווה הזו, וזה תפקידי בעולם. לגדל ילדים לחנכם ולבנותם. 7] להרבות יהודים יראים בעולם. 8] להעביר את המסורות היהודית לדורות הבאים. להמשיך להוביל את לפיד האמונה והדת לנצח.
בעינא חוטרא וכו'. היינו עזרה פיזית ונפשית לעת זקנותי.
אני רואה את ההבדלים בין משפחות של 3-5 ילדים, שהם נקרעים עבור ההורים המזדקנים. ולעומתם, משפחות של 10-15, מסתדרים בקלות עם המטלה הזו. כך גם, הילודה הגדולה מונעת הזדקנות. הורים לילדים קטנים, או אפי' בגיל ההתבגרות, אינם מזדקנים כהורים שחיים בבית דומם. בדומה להזדקנות מואצת בזמן היציאה לפנסיה. (ולפני שתטענו נגדי על אגואיזם, אומר לכם ששיקול זה נותן לאשה זכות לדרוש גט מבעל שאינו יוכל להוליד! ועוד אומר לכם, שהשיקול הזה בא בנוסף ובמקביל לטובת הילדים)
בנוסף, טובת הילדים. לילדים טוב יותר לגדול במשפחה גדולה, ככל האפשר. זוהי מסקנתי מצפיה בהבדלים בין המשפחות הגדולות לקטנות.
כאשר בד"כ חלק מהמשפחה גרים רחוק או אפי' בחו"ל, אם חלק סתם אין קליק מיוחד, וכך תמיד יש עם מי להיות בקשר בונה.
בנוסף, עצם הילודה, מביאה לשבירת שיגרה מבורכת. החיים משעממים, וכך אנו מקבלים גיוון נפלא, הרבה יותר מאשר חופשה בחו"ל. לא מתערבים ולא מביעים דעה בצורת העולם הטבעית שאותה מנחה יד ההשגחה העליונה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 10:11 |
|
| |
ניטשה, הרשי לי להחמיא לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 11:10 |
|
| |
אני מתנגד לנימת ורוח הדברים של הגב' שושן אבל בסעיף אחד אני מסכים איתה לחלוטין,כל ההתבכיינות בעיתונות החרדית על "גזילת הלחם מפי העוללים" לא מתאימה למי שמראש בונה על רבונו של עולם שהוא הזן לכל. תפסיקו להשפיל ולהנמיך את הציבור החרדי לדרגה של שנורר מצוי.
|
|
|
|
|