|
|
| נשלח ב-22/8/2013 12:14 |
|
| |
| ניטשה כתב: |  | |
שוטה הוא זה שמתייחס לציבור שלם כאל חסר יכולת חשיבה.
שוטה, מתנשא, ולפי מה שכתבת - כנראה שגם רשע.
לא מקנאה באשתך, כי ברור שאתה גועל נפש של בן אדם. מי שעבר הריון יודע שאף אחד לא מביא ילדים "סתם כך", בטח לא "בשביל העסקנים". כן, אני יכולה לחשוב על נשים שהרות בלי "לחשוב על זה", או אפילו "בלי לדעת למה", כמו שכתבתי בתגובתי הקודמת. אבל לא "בשביל אחרים", אלא בשביל עצמן. יש לי אחות שיש לה 5 ילדים. חלקם נולדו בהפרשים קטנים מאד. החל מהילד השלישי אני כל פעם מטיפה לה שצריך מרווחים. שצריך לנוח. ולא, כסף בכלל לא היה הנושא. ראיתי שקשה לה. אני מתכוונת - קשה בהתארגנות. היא אוהבת את הילדים שלה ונותנת את כל הלב אבל לפעמים היא כל כך מותשת...אני עוזרת לה בעצמי, וגם שולחת את בנותי לעזור לה.
יום אחד היא אמרה לי משהו שהשתיק אותי לנצח. כששוב נזפתי בה על זה שתקח לעצמה קצת זמן עד הילד הבא, היא אמרה לי "אבל אני כל כך אוהבת את הילדים הללו. ברגע שהוא כבר לא תינוק, אני רוצה עוד תינוק". כל הילדים שלה אוהבים את אחים שלהם וביחד הם חבורה עליזה ורעשנית, אוי כמה רעשנית - אבל מאד מאד עליזה.
"עסקנים"? מאן דכר שמיה.
רק מישהו מרושע ומתנשא, מהסוג המכונה "עילאי ומתנשא" יכול לחשוב כך.
|
|
כאשר אין שום טיעון קביל, טיבעי שיורדים לפסים אישיים.
אבל אין לי בעיה לנהוג בך באותה צורה מגעילה ולעדכן אותך שאחותך נשמעת כאישה ילדותית והיסטרית, תוצר של חינוך לקוי ועלוב, ואני לא הייתי נותן לה להיות בייביסיטר לילדים שלי . אוי ואבוי אם היא אימא ל5, כי היא נשמעת כמו בת 5.
לעצם העניין, אני הרי מכיר את הציבור שלך מקרוב ומבפנים ואני יודע עד כמה מרובים בו אנשים ונשים שהם אהבלים מושלמים ואין להם מושג מה הם עושים ואין להם שום יכולת לתכנן משפחה או לתכנן אחזקת בית.
הם מכניסים את עצמם לבעיות ולחובות ואז משנוררים ומיללים.
בעולם החילוני, אנשים כאלו נחשבים כתחתית החבית, כשוליים של השוליים ואילו אצל החרדים הם מקבלים לגיטימציה, שלא לדבר על חינוך גרוע וזו הסיבה שבאמת שם מספרם כה גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 12:20 |
|
| |
| drall כתב: |  | לעצם העניין, אני הרי מכיר את הציבור שלך מקרוב ומבפנים ואני יודע עד כמה מרובים בו אנשים ונשים שהם אהבלים מושלמים ואין להם מושג מה הם עושים ואין להם שום יכולת לתכנן משפחה או לתכנן אחזקת בית.
הם מכניסים את עצמם לבעיות ולחובות ואז משנוררים ומיללים.
|
|
לא סכמנו קודם שאנשים אלו מתאבדים, אם לא נכנסו לדכאון אחרי לידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 12:26 |
|
| |
אני מצאתי היתרים אצל רבי ומורי המובהק - הרב גוגל שליט"א
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 12:46 |
|
| |
מאירקה, אינך זקוק להיתרים. כיון שאין חובה להוליד יותר מבן ובת. זוהי רק מצווה לא מחייבת, סוג של המלצה. למי שרוצה ומתאים לו מכל הבחינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 13:56 |
|
| |
| יוסף_דב כתב: |  | 1. ביקורת פנימית שמיועדת לתקן נשמעת בבית פנימה, ביקורת חריפה המושמעת בעת מלחמה ודווקא על במת השונא - מטרתה לרסק. כך אני טוען כלפיה, כך שיפי חריטן כך אליעזר היון וכך כל אותם המשתמשים בתקשורת החילונית כדי לבקר אותנו. חלקם אמנם תמימים אך חלקם באמת שונים מאיתנו.
2. כל או כמעט כל רב שאני מכיר יודע להתיר מניעת הריון ואין או כמעט אין זוגות שלא שמעו על האפשרות למניעת הריון, יש כן השקפה כללית הרואה במניעת הריון כורח המציאות אך בהחלט לא דבר של לכתחילה ולא כל קושי מהווה עילה למניעת הריון שהינה בעייתית מכמה סיבות חלקן הלכתיות טהורות שאכמ"ל. וכן, בדר"כ לא ימצא רב אחראי שיתיר דחיית הריון כדי לקדם לימודים אקדמאים למיניהם כמו שחפצה גב' שושן.
3. צודקת ניטשה עם ההשקפה הכללית של מאן דיהיב חיי יהיב מזוני אך הרבנים (לכה"פ אלו שאני מכיר) בהחלט מתחשבים גם בכוח הסבל של בני הזוג לעמוד בדחקות כלכלית שעלולה לבא לכאורה "בעקבות" הילודה המוגברת. (במרכאות כי כנ"ל אליבא דאמת מאן דיהיב חיי וכו')
לסיכום: גב' שושן הנ"ל היא או מטומטמת או מרשעת. |
|
כל מילה = פנינה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 00:05 |
|
| |
| ניטשה כתב: |  | איש_פלא אומללים אלה ש"לא חשבו על זה אף פעם". ותתפלא, הם קיימים בכל חברה.
התשובות שלי, בסדר שנראה לי: 3) אני מתה על ילדים. ילדים מביאים לחיי אושר אין סופי. כל ילד נוסף מהווה בשבילי עוד מנת אושר שגודשת את חיי.
אוסיף לכך שגם תהליך הבאתם לעולם גורם לי הנאה - אני נמצאת ברשימה מצומצמת של נשים שמאושרות להיות בהריון. כן, זה יוצא דופן, אני יודעת. אני נהנית הנאה עצומה מתחושה של חיים מתפתחים בגופי, תינוק בועט, ההתחברות אליו בטרם בא לאויר העולם. הסבל מההריון מתגמד בשבילי לעומת ההנאה ממנו. 4] ילדים זה ברכה . מבאים אור ורווחה וסיעתה דשמיא בכל העניינים. 6) מעבר לחובה ולמצווה אני חש בכך שליחות , בשביל זה אני חי בכדי לקיים את המצווה הזו, וזה תפקידי בעולם. לגדל ילדים לחנכם ולבנותם. 9) בגידול ובחינוך ילדים אני יודע וחש שאני בונה את אישיותי שלי. וזו הצורה של האדם לבנות את עצמו בצורה האידאלית בתבנית של יהודי אמיתי.
7) להרבות יהודים יראים בעולם.
5] קיום מצוות פרו ורבו, שבת יצרה, לערב אל תנח. 8] להעביר את המסורות היהודית לדורות הבאים. להמשיך להוביל את לפיד האמונה והדת לנצח. |
|
אנשים שלא חושבים יש בכל מקום. כוונתי היא לממסד ולמערכת החינוכית, שלא בונה תכני לימוד מוסדרים בנושא, בישיבות ובסמינרים. ורק רגע לפני החתונה אומרים - אה, תשמע, שכחנו להגיד לך, תשמע, זה מצווה נורא נורא חשובה, וחובה להקריב את מיטב שנות חייך בשבילה. לדעתי, זה ממש מגוחך. ועצוב עוד יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 01:47 |
|
| |
כותבת באומץ וביושר, רבים מאיתנו הביאו הרבה ילדים בלי סיבה רק כי כך עושים כולם. כל חתן צעיר המעיין בספרי פוסקי דורנו הרב וואזנר ור' ניסים מגלה כי איסור מניעה הוא חמור מאוד. לא מגלים לו שאפשר לשאול את הרב ולקבל הנחה.. יש הורים שמתפקדים למופת עם 10 ילדים, אך האם כולם יכולים לפרנס, לחנך ולתפעל בית של 10 ילדים? אולי צריך אישור בשביל ללדת 10? האם באמת כל זוג מסוגל להתמודד עם ילד כל שנה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 14:59 |
|
| |
| אור_צהוב כתב: |  | כותבת באומץ וביושר, רבים מאיתנו הביאו הרבה ילדים בלי סיבה רק כי כך עושים כולם. כל חתן צעיר המעיין בספרי פוסקי דורנו הרב וואזנר ור' ניסים מגלה כי איסור מניעה הוא חמור מאוד. לא מגלים לו שאפשר לשאול את הרב ולקבל הנחה.. יש הורים שמתפקדים למופת עם 10 ילדים, אך האם כולם יכולים לפרנס, לחנך ולתפעל בית של 10 ילדים? אולי צריך אישור בשביל ללדת 10? האם באמת כל זוג מסוגל להתמודד עם ילד כל שנה ? |
|
אני מזדהה עם מה שאתה אומר. חוץ מהמשפט הראשון, נראה לי שהיא כתבה בצורה בוטה וגסה. ורוח דבריה מריח לא טוב. ישנה ביקורת פנימית אמתית, וישנו קו מסוים שאם חוצים אותו, אזי עוברים מביקורת לתחום אחר לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 15:53 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  | | אכן ממש זוועה הכותבת הזו. אני לא יודע מי הרב שלה, ומי בעלה, ואיני מכיר את בעיותיה. אבל הרב שלי (רב חסידי עם זקן עבות...) מתיר ומקיל ב"איסורים" שהיא הזכירה בכתבה. כך שאם יש לה בעיות פרטיות ואינה מסתדרת עם הרב שלה, שתפלוט את תסבוכותיהם בשירותים הפרטי שלה, ולא בשירותים הציבורי... ועוד לעשות חילול השם בדרך... |
|
גוט!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 16:18 |
|
| |
חסרת תשומת לב בצורה מופרזת. באשכול הזה סיפקתם לה את מנת ה'צומי' לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 17:30 |
|
| |
היא לא הנושא הנושא הוא עקרוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 18:00 |
|
| |
| אור_צהוב כתב: |  | כל חתן צעיר המעיין בספרי פוסקי דורנו הרב וואזנר ור' ניסים מגלה כי איסור מניעה הוא חמור מאוד.
|
|
תוכל להביא לנו מקור מדוייק בספרים הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2013 18:46 |
|
| |
הרב וואזנר בשיעורי שבט הלוי ור' ניסים בחוט השני כותבים ברור, למיטב זכרוני בתחילת סימן ולא בהערה קטנה למטה במילים "איסור חמור" וזה אומר הכל . אשתדל להעלות צילום .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2013 22:27 |
|
| |
במחילה, בעקבות דבריך, חפשתי בשבת בספר שיעורי שבט הלוי, ולא מצאתי שם סימן מפרו ורבו, אלא רק הל' נידה. (בביכנ"ס שהתפללתי לא היה חוט שני). להערכתי, חלום חלמת!
|
|
|
|
|