בית פורומים בחדרי חרדים

אסתי שושן: מתי נולדה המצווה של התרבה ככל יכולתך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2013 08:48 לינק ישיר 

וי לי אם אומר, וי לי אם לא אומר.

הביאו כאן מן הספרים שיש איסור להשתמש באמצעי מניעה ובכל דבר שמונע את ההריון.

ואני בעניותי (או שלא), איני מכיר שום מקור בגמרא שמצדיק את הקביעה הזו.

אני כן מבין מדוע שרב ירצה לכתוב שזה אסור, ושאם צריך, אז יש לפנות ולשאול.

המקורות מראים:

א. אין איסור על האשה להשתמש באמצעי מניעה כל עוד זה ברשות הבעל.

ב. אין חובה להוליד מעבר לבן ובת, אם כי זה חכם ומומלץ להוליד יותר.

ואם שואלים אותי לעצה - ולא להלכה  - אני בהחלט סבור שמשפחה גדולה זה דבר חיובי וכל מי שיודע יודע. ומי אינו יודע.

אבל יש גם מצבים רבים שבהם אי שימוש באמצעי מניעה זה עוול: לאשה, לבעל, אולי לילדים אחרים. אולי אפילו אם אין ילדים (נניח שבני הזוג אינם בטוחים שהם יישארו לחיות יחד וזקוקים לפנות ל"שלום בית").

יש דברים רבים שאנו מורגלים לקבל כחובה גמורה עקב החינוך שלנו. וכפי שהעירו, זה לפעמים מטעה מאד. זה אחד הנושאים האלו.

אז מדוע "וי לי אם אומר"? מפני שעלולים לקרוא את הדברים האלו כאילו הם המלצה לאמצעי מניעה. מפני שהם מתפרשים כביקורת על רבנים חשובים שכתבו אחרת. מפני שאם יש מי שמחפש מקורות כדי לזלזל באורח החיים שלנו, אז הוא עלול להשתמש בדוגמא הזו לצרכיו השליליים.

אבל, כפי שאתם רואים, אני סבור שלכתוב את האמת חשוב יותר.

שתי הערות:

שימוש באמצעי מניעה זו להתערב מבחינה רפואית אצל האשה ולכן טעון ייעוץ רפואי. (שימוש באמצעי מניעה אצל הגבר כן מעורר בעיות הלכתיות של ז"ל).

מי שסבור ששגיתי וצודקים אלו שאוסרים אמצעי מניעה וכותבים שזה אפילו איסור חמור, מוזמן לענות על השאלה הפשוטה מאד: מנלן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2013 10:37 לינק ישיר 

אין מחלוקת על הדברים שכתבת, שהרי השבט הלוי כתב, כפי שהביאו בשמו, שבמקרה הצורך יש לשאול רב.
ותמוה בעיני, מדוע אור צהוב מדגיש חלק מדבריו, ומוחק את המשך השורה. מה האינטרס שלו?
ותמוה בעיני, מה ראה איש פלא לטעון נגדי, כאשר רק ביקשתי מקור בדברי הגרנ"ק והגר"ש וואזנר, שכתבו בשמם לאיסור.
לא בקשתי מקורות מספרים אחרים, כיון ששאלתי רק לגבי הנ"ל שכתבו בשמם.
והשבט הלוי כותב מפורשות שהאיסור מותנה בשאלת רב.
נציין, שבסי' קצ"ה למשל, או בשאר חלקי הספר, אינו מתנה איסורים בשאלת רב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2013 22:05 לינק ישיר 

סגן, אתה לא מבין את משמעות המשפט הנחרץ שאומר "רק בפיקוח נפש מותר להקל" ?
אנשים פחות חכמים ממך , מבינים שאסור.
לשיטתך המתוחכמת ,
למה הרב וואזנר לא כתב רק שיש לשאול רב ? למה בתחילת הקטע יש איסור מוחלט ? 

אני מסכים עם הבהיר ושואל, איך ניתן לכפות על הורים ללדת ילד שאינם מעוניינים בו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 02:31 לינק ישיר 

הבהיר כתב:
וי לי אם אומר, וי לי אם לא אומר.

הביאו כאן מן הספרים שיש איסור להשתמש באמצעי מניעה ובכל דבר שמונע את ההריון.

ואני בעניותי (או שלא), איני מכיר שום מקור בגמרא שמצדיק את הקביעה הזו.

אני כן מבין מדוע שרב ירצה לכתוב שזה אסור, ושאם צריך, אז יש לפנות ולשאול.

המקורות מראים:

א. אין איסור על האשה להשתמש באמצעי מניעה כל עוד זה ברשות הבעל.

ב. אין חובה להוליד מעבר לבן ובת, אם כי זה חכם ומומלץ להוליד יותר.

ואם שואלים אותי לעצה - ולא להלכה  - אני בהחלט סבור שמשפחה גדולה זה דבר חיובי וכל מי שיודע יודע. ומי אינו יודע.

אבל יש גם מצבים רבים שבהם אי שימוש באמצעי מניעה זה עוול: לאשה, לבעל, אולי לילדים אחרים. אולי אפילו אם אין ילדים (נניח שבני הזוג אינם בטוחים שהם יישארו לחיות יחד וזקוקים לפנות ל"שלום בית").

יש דברים רבים שאנו מורגלים לקבל כחובה גמורה עקב החינוך שלנו. וכפי שהעירו, זה לפעמים מטעה מאד. זה אחד הנושאים האלו.

אז מדוע "וי לי אם אומר"? מפני שעלולים לקרוא את הדברים האלו כאילו הם המלצה לאמצעי מניעה. מפני שהם מתפרשים כביקורת על רבנים חשובים שכתבו אחרת. מפני שאם יש מי שמחפש מקורות כדי לזלזל באורח החיים שלנו, אז הוא עלול להשתמש בדוגמא הזו לצרכיו השליליים.

אבל, כפי שאתם רואים, אני סבור שלכתוב את האמת חשוב יותר.

שתי הערות:

שימוש באמצעי מניעה זו להתערב מבחינה רפואית אצל האשה ולכן טעון ייעוץ רפואי. (שימוש באמצעי מניעה אצל הגבר כן מעורר בעיות הלכתיות של ז"ל).

מי שסבור ששגיתי וצודקים אלו שאוסרים אמצעי מניעה וכותבים שזה אפילו איסור חמור, מוזמן לענות על השאלה הפשוטה מאד: מנלן.

יש צדק רב בדבריך. ושגרת הכתיבה בפורום מכהה את חושים.
אבל, שים לב, חלילה לא דובר על אותם פוסקים וגדולים. 
הנושא הוא - הבאת הנושא בפני אברכים צעירים.
אם הפסיקה הכללית היא לאסור, וניתן להבין שישנה פסיקה כזו, וישנו הגיון לא על להורות כך באופן. 
עדיין השאלה מדוע לא ליידע את החתנים/אברכים באופן פרטי?
איך קורה שאני נתקלתי בכמה וכמה אברכים שנשותיהם כרעו מעמסת הלידות, והם לא חלמו שיש אפשרות הלכתית ליטול גלולות?
איך קורה שאני שאלתי את המדריך שלי - אחד המקובלים והמוסכים ביותר. בנוגע לנטילת גלולות, ידעתי שישנם מצבים רבים שמתירים לקחת. ותשובתו הייתה - חד משמעית - גורפת - אין כזה נושא, אסור וזהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 03:47 לינק ישיר 

אתם כל הזמן מדברים. שהאשה קשה לה. והאשה היא לא מכונת לידה.

אני מכירה אישית שלושה מקרים של בעלים שלא רצו הרבה ילדים. והיו צריכים להתחנן בפניה כדי שתיקח מניעה..

הכתבה שלה כותבת על נוש כאוב ברמה של תת חובה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 09:30 לינק ישיר 

אור_צהוב כתב:
סגן, אתה לא מבין את משמעות המשפט הנחרץ שאומר "רק בפיקוח נפש מותר להקל" ?
אנשים פחות חכמים ממך , מבינים שאסור.
לשיטתך המתוחכמת ,
למה הרב וואזנר לא כתב רק שיש לשאול רב ? למה בתחילת הקטע יש איסור מוחלט ? 

אני מסכים עם הבהיר ושואל, איך ניתן לכפות על הורים ללדת ילד שאינם מעוניינים בו ?

אתה משקר או מדמיין?
לא כתוב את הדברים שאתה מעתיק!
לא כתוב רק בפיקו"נ מותר!
וכך כתוב: כל אופני מניעת הריון אסורים כשהאשה בריאה.
בספק פיקו"נ שרי.
וכשנצרכת לזה משום סיבות אחרות, יש אופנים שמותר ויש אופנים שאסור.
וא"א ליתן בזה כללים, רק צריך לשאול לרב ות"ח מובהק.
עכ"ל הטהור

למה אתה כותב שהוא לא אומר לשאול רב???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 15:21 לינק ישיר 

התשובה מאוד מאוד פשוטה.
הקורא אין לו שמץ ירוק מתי בדיוק הוא נמצא במצב שבו ראוי לשאול רב?
על מה המחבר דיבר?
באיזו סיטואציה מתירים לקחת גלולות?

מחבר הספר נותן את התחושה שלקיחת גלולות קשורה רק במקרים רפואיים נדירים ומסוימים שמתרחשים רק אי שם מעבר להרי החושך שלא נדע. 

הרי הוא מדבר לפני כן על - ספק פיקוח נפש!
ואם האשה תכנס להריון היא עלולה חלילה למות!
זו כבר שאלה!!
מצד אחד עומדת החובה להוליד ילדים,
מצד שני האשה עלולה למות.
אז במקרה כזה ההכרעה היא שמותר לקחת גלולות.
אוקי. ומה הלאה?
בסיבות אחרות - שכנראה הם קשורים ודומים איך שהוא לספק פיקוח נפש, אז יש לשאול רב ות"ח מובהק. 

כעת תגיד לי אם לא צריך להיות נביא או חלום חלום בכדי להבין מתוך הטקסט שבמקרה שלאשה קשה חודשיים אחרי לידה ראשונה להיכנס שוב להריון, האם יש בכלל מה לשאול רב, או ששאלה כזו בכלל לא בקטגוריה שעליה דן המחבר.

אגב, אני , בגלל הגישה הזו בספרים, מאוד התפלאתי, כשאשתי לא יכלה לחשוב על הריון נוסף אחרי הלידה [ולא קימתי פר"ו] באיזה קלות רב שמפורסם כמחמיר, אמר לי שאשתי תיקח גלולות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 15:40 לינק ישיר 

המדריכים שאומרים לחתנים שיש איסור גורף, רוצים בעיקר שלא יהיה שימוש גורף לכתחילה בלי סיבה, או סיבה מוצדקת
כשהסיבה שהאשה ילדה עכשיו, והיא צריכה לעצמה מנוחה של שנה או שנתיים, זוהי סיבה מוצדקת
רגיל, נשים מניקות אינן נכנסות להריון אבל ישנן כאלה שכן נכנסות והן יודעות מזה, או כאלו שבגלל העבודה אינן מניקות, ומצד שני אינן מסוגלות להיכנס להריון נוסף תוך זמן קצר,
כל אלו הם סיבה מוצדקת, וקל וחומר אם הסיבה היא שהיא רוצה להמשיך להניק, וללא הגלולות היא עשויה להיכנס להריון כי כך טבעה

בקשר לאלו שרוצות ללדת 2 ילדים וכלב, כלומר לא סיבה בריאותית או מנוחה לאשה, אלא סיבה של נוחות וגרוע מכך, של דרך חיים מודרנית של מיעוט ילדים, כאן יש בעיה,
האשה אינה מכונת לידה, והאיש אינו מכונה של הנחת תפילין וציצית.. זה לא ענין של מכונאות אלא בעיה הלכתית ומוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 15:46 לינק ישיר 

איזו בעיה הלכתית ומוסרית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 15:58 לינק ישיר 

איש_פלא כתב:
סגן - אנא פרש לי פשר חלומי אשר חלמתי.

ובחלומי - בספר 'מראה כהן' עמוד יב' 

איסור מניעת הריון
א. ידוע חומר וגודל האיסור במניעת הריון, ומצוי שהרופאים מצעים לנשים אמצעי מניעה שונים ובמקים רבים הדבר אסור, ולכן אין להחליט בעניינים אלו מבלי לשאול תחילה מלמורה הוראה מובהק.
בהערה כז' - כתב בשו"ת הלוי ח"ד קס"ז 'הן רגילות שרופאות נשים מיעצות לנשים בענין מניעת הריון ועוד דברים המנוגדות לקדות תורתינו הקדושה, על כן יש ללמוד לנשים שלא לקבל מהם רק כאשר יורו להם מורי הוראות מובהקים שטהרה ויראת ה' נר לרגלם. 

ב' אמנם ישנם מקרים בהם מבחינה רפואית צריכה האשה להימנע מהריון לזמן מסוים, וגם בזה יש לעשות שאלת חכם באיזה אמצעי מניעה אפשר להשתמש ע"פ הלכה.

הנה איש פלא עשה את העבודה
ושוב אני מדגיש, מכל הפוסקים האלו משמע, שהאיסור הוא במניעה שלא לצורך 
כאשר שיקולים של בניית משפחה של 2 ילדים ורבע אינן נחשבים לצורך
צורך הוא למשל, אשה חולנית שאינה מסוגלת לגדל אפילו ילד, והחליטה אחרי בן ובת לקחת גלולות, וכפי שנרמז ע"י שבט הלוי "אשה בריאה" וכו'.

הבחינה המוסרית נוגעת בשני דברים, א. עצם מניעת הבאת הדור הבא של ילדים משיקולים אנוכיים כפי שהבאתי, ב. נושא שאעדיף לא לדון בו, אבל הסיפור של אונן שעשה השתדלות שלא יהיו לו ילדים, שמלבד האנוכיות הגדולה שלו, שהוא ידע שהילדים לא יקראו על שמו ולכן מנע אותם, היה את הבעיה המוסרית של עצם מניעת הבאת ילדים ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 22:41 לינק ישיר 

מדהים!
לטעמי, כאשר הרב כותב מסיבות אחרות לשאול רב. כל אדם באשר הוא, בכל מצב של ספק, אמור ללכת ולשאול.
ולא להחליט שאין מקום לשאלה.
זוהי החלטה מוזרה מאוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 14:05 לינק ישיר 

רק היום סיפר לי גיסי, שהרב (חסידי, מגדולי הדיינים שליט"א) הורה להם שאשתו תיקח כדורי מניעה (ולא מסיבות של פקו"נ!), ולפני שהיא (היא!) רוצה להפסיק לקחת את כדורי המניעה, שתשאל שוב! לתשומת לבך גב' שושן.

תוקן על ידי דקחר ב- 29/08/2013 14:06:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 17:24 לינק ישיר 

תוספות מסכת כתובות דף לט עמוד א

שלש נשים משמשות במוך - פי' בקונטרס מותרות לשמש במוך אף על גב דשאר נשים אסורות משום השחתת זרע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 18:25 לינק ישיר 

מילא בעיה הילכתית נניח. כשאני מבקש מקור לבעיה הילכתית כל בר דעת מבין שציטוט מהרב וואזנר ללא המקור של הרב וואזנר עצמו אין זה מספיק, הכוונה לשאלתי, לא לענין למעשה. אבל איזו בעיה מוסרית יש כאן עדיין לא הבנתי. מטעמי "חוסר אנוכיות" אולי תלך כל היום לעזור לאנשים להוציא את הזבל שלהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 18:26 לינק ישיר 

מה שהביא מאור עינים כמובן לא ממש ראיה, כי מדובר בדרכה ללא מוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אסתי שושן: מתי נולדה המצווה של התרבה ככל יכולתך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.