בית פורומים עצור כאן חושבים

ביאור במציאות תלמודית תמוה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2013 07:23 לינק ישיר 

ביליצר אתה לא מכיר אותי כלל ובכל זאת מעליב אותי בפומבי .אני כבר בגיל הגימלאות  ב"ה שלמדתי ואני לומד גם אז בישיבת חברון ובכולל וגם כיום כפי יכולתי. למותר להדגיש חומר הענין של עלבון שהוא כשופך דמים . אני שמעתי על ידען אבל לא מכיר לא אותו ולא את האתר שלו ולא ניכנסתי עליו. אם כך היכן תורתך?
לעינין הסוגיא יש לי תימה נוספת לגבי כה"ג הרי באחד מצדדי הספק לא שביק חיי לכל כהן הרי אין אפשרות אחרת.
בשורות טובות ערב שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 07:34 לינק ישיר 

אמשל
,את יכולה ללמוד את תקנות מס הכנסה בכלים אחרים, שיהיה לך לבריאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 08:11 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ת"ט (וגם מואדיב, אם הבנתי נכון),

א. זה באמת מעניין.
ב. איני טוענת שזה "לא טבעי" או בעייתי מבחינה כלשהי לעסוק בסוגיות קיצון וכו', אלא שיש לזה - למיטב הבנתי - השפעה (גם אם בלתי מודעת), שראוי להתעניין בה. זה הכל.]

כשלמדתי בחטיבת הביניים, בכל ראש חודש הלימודים היו מסתיימים בשעה 1, ולאחר תפילת מנחה, היו מקרינים בחדר האוכל סרט - ומתפזרים הביתה.
לתלמידים ששעת הסיום הרגילה שלהם היתה שש בערב - היה בכך משום חגיגה.

אלא מאי, המורים והצוות תמיד חששו שמא הסרט לא יהיה צנוע, ויראו בו - אולי - נשיקה רח"ל. הרב ט' היה טורח לעמוד בצמוד למקרן, כדי שיוכל להוציא מפוקוס את העדשה, אם נשיקה תתקרב.
אחרי כמה פעמים, הבינו שאפשר לדאוג לכך מראש, והחלו להביא רק סרטים של צ'אק נוריס. סרטי "מכות" מהסוג שבנים בגיל הזה ישמחו לראות - וכמעט ואין בהם נוכחות של אובייקטים מועדים לנשיקה.

לימים, כשגדלתי, הבנתי היטב כי המסר הלא-נאמר היה שנשיקות זה איכסה, מכות זה בסדר.

===

במגזרים מסויימים, נפוץ שבספרי הילדים לא מופיעים ציורים של בעלי חים שאינם כשרים. שהילד הזך והתמים לא ישזוף עיניו בבעל חיים שאינו כשר.

===

אמא שלום,
לא צריך ללכת לקיצונות. נפשו של התלמיד מושפעת לא רק מתיאור מצבי קיצון הקשורים למין. התלמיד הזה גם למד על שור שנגח את האדם - ואם ינסה לצייר בנפשו את הציור המדמם הזה, כיצד תושפע נפשו הרכה? כיצד צלח התלמיד הזה את מעשה קין בהבל אחיו? את יהודה ותמר? את אחי יוסף?

כשיגיע למסכת קידושין, נפשו כבר כל כך מצולקת, שמה כבר ישפיע עליו תיאור מופרך של קידושין בשעת ביאה?

או שהתאוריות הפסיכולוגיות האלו חסרות משמעות, והנפש הנורמלית לא מושפעת מהדברים הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 09:11 לינק ישיר 

יש כאן כמה היבטים. נכון, תורה היא וללמדה אנו צריכים. כפי שצריך ללמוד כל דבר. לצד זה יש בסוגיא זו (ובנוספות) בעייתיות מה. ראשית, העיסוק המופרז והדקדקני בשאלות "חפרניות" שאין להם שום משמעות משפטית מהותית ובוודאי שלא השלכה מעשית. עובדה שהגמ' מצאה רק את הנפק"מ ההזויה הזאת. עיסוק מעין זה, כאשר הוא עובר את הגבול הסביר, להבדיל מבירור מידתי מעמיק של מושגי יסוד מנתק את העוסק מהמציאות הממשית ומעבירו למציאות וירטואלי. השהיה בעולם וירטואלי איה בריאה בשום מובן. הגבול אכן לא מסומן, אך אפשר להבחין בדרך כלל כאשר עוברים בחדות לעברו השני. שנית, וזה יכול להיראות סתירה למה שכתבתי, אבל זה לא, כי אפשר לקיים שניהם, גם כאשר יש דוגמאות שפויות יותר (כפי שתלמיד ציין, נפילה ליבם תוך כדי ביאה) משום מה יוצרי התלמוד שהיו ערניים להפליא, העדיפו דוגמאות הזויות (על גבול, לעתים מעבר, הפורנוגרפיה) מהסוג שהובא באשכול. לא ברור לי למה. באגדה זה בולט הרבה יותר. ראו: ההסכן הסכנתי. http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2903377&forum_id=1364 ויש את מה שאמשלום הצביעה עליו. בעלת השמועה היטיבה ותיטיב לפרט טוב ממני את הבעיה הזו, מורכבותה, משמעותה והשלכותיה. תלמיד, נשמח לשמוע ממך דוגמאות מעין זה מתחום מס הכנסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 09:42 לינק ישיר 

אמשלום,
את עוברת בין שני סוגי טענות: 1. האם לשם כך התכנסנו, והכישורים המיוחדים שנדרשים כדי להעלות סיטואציה כזאת. מזה עולה שלדעתך יש בכך פגם, ועדיף לעסוק רק בסיטואציות הגיוניות-מוסריות-רגישות וכדומה. לחילופין, להעלות סיטואציות כאלה רק כדי לדון במשמעותן האנושית-מוסרית. לשיטתך כאן נראה שגם אין טעם לעסוק בשקרנים ובדיני ראיות, או בגנבים, רוצחים ועונשיהם. כל אלו הן סיטואציות בעייתיות וההלכה עוסקת בהן בקור רוח מרשים, ומצמידה לכל סיטואציה נורמה הלכתית. 2. מאידך, את טוענת שיש להקדים גיחוך ורק אח"כ לעסוק בסוגיא בצורה טכנית לגמרי. אבל על כך לא דובר. מישהו אחר לא לעשות זאת? נכון שלדעתי אין חובה, אבל ודאי שאין בכך שום בעייה.
אז ראשית, בכל זאת שווה הבהרה. מה משתי אלו בכוונתך לטעון.
שנית, האם אמרתי לא לגחך על הסיטואציה? אני עצמי עושה זאת לא מעט (גם בשיעוריי). ועדיין, אין שום בעייה לעסוק בסוגיות אלה באופן טכני לגמרי ולהבין מתוכן את הצדדים העיוניים והלמדניים. ולא חייבים ללגלג  קודם (אם כי בהחלט רצוי. לא ח"ו בגלל שזה חשוב, אלא כי זה משעשע). מי שלא מסוגל לעשות הפרדה בין העיון הלמדני לבין הסיטואציה המעשית שבה הוא בא לידי ביטוי הוא פשוט בעל מחשבה ילדותית. אז  שיחכה כמה שנים, ושיבוא כשיתבגר. בד"כ כל ילד סביר מסוגל לכך לגמרי. ואכן, בדיוק לשם כך התכנסנו...

מ80,
אתה ממשיך לדבר בחידות. לא התייחסת לרוב שאלותיי, והסבר לא נתת גם לאותה אחת שכן התייחסת אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 13:26 לינק ישיר 

[מיכי,

קראתי שוב את דבריי ואני תוהה כיצד הצלחת להבין מהם בדיוק את ההיפך ממה שהתכוונתי אליו (או מה שכתבתי...). כוחה של הקריאה היצירתית, ככל הנראה .

אדגיש שוב -
א. בודאי שצריך לעסוק בכל מה שיש בתלמוד, גם בהעמדות המציאות הסוריאליסטיות ובמקרי הקיצון (פשוט כי זה שם, ומי שמחויב לתורה לא יכול להתעלם מחלקים ממנה).

ב. יש לדון בסיטואציות האלה גם באופן שמגלה את משמעויותיהן האנושיו והמוסריות (כי זו תורה - לא רשימת תקנות של מס הכנסה, אלא מערכת שמשתמשת בחוקים, בסיפורים, בתיאורי מציאות ובכלים ספרותיים אחרים כדי להדריך את העם היהודי בחיים, כדי לחנך אותו וכדי לארגן אותו על בסיס ערכי ופרקטי מסוים). 

ג. ברור מאליו שיש טעם לעסוק גם "בשקרנים ובדיני ראיות, או בגנבים, רוצחים ועונשיהם" - גם זו תורה וללמוד היא צריכה. האם זה אומר שצריך לעסוק בכך רק "בקור רוח מרשים"? לדעתי לא. כי "קור הרוח" (איני בטוחה מה הכוונה כאן, אבל נניח שמדובר בסוג של "יובש"). אכן יוכל - אולי - לאפשר לנו הבנה חדה וטובה יותר של הפן ה"מס-הכנסתי" של הדברים (ויש פן כזה וחשוב ללמוד ולהבין אותו), אבל עלול להרחיק אותנו מהפנים האחרים - החינוכיים, הערכיים וכו'. כלים שונים מאפשרים עבודה שונה, ושימוש נצחי ועקבי לעולם רק בכלי אחד מצמצם את סוגי העבודות שאדם יכול לבצע (ומגביל את מוחו).

ד. האם טענתי שאמרת לא לגחך? טענתי הייתה ברמה העקרונית (מתוך תסכוליי מחלק מן הדיונים שאני נחשפת אליהם בניתוחים אורתודוקסיים - גם כאן - של קטעים תלמודיים) ולא כוונה אליך באופן אישי! 

ה. אני חולקת עליך לחלוטין לגבי יכולותיהם של ילדים "סבירים", אבל לא לגבי האבחנה של בעלי המחשבה הילדותית. אני חושבת שמי שמתחנך (עוד הרבה לפני שהגיע לגיל בי"ס ובודאי במהלך הלימודים), שהתלמוד זה "תקנות מס הכנסה" ולכן כל מילה שם יש לה מציאות מתמטית, "יבשה" ואמיתית לגמרי (במובן הכמעט מדעי של המילה) ובו בזמן גם מחייבת ערכית לחיי המעשה שלי היום, לא יוכל לעשות את ההפרדה המדוברת (וגם אם יתגלו בו כישורים מופלאים, כנגד כל מה שעוצב לעשותו, קשה להאמין שיעז להשתמש בהם...). 

ו. ה"לשם כך התכנסנו" שלי כוון ללימוד התורה. אין לי מושג כיצד הבנת אותו או מה פגם מצאת בו.

מואדיב,

הסיפור שלך הצחיק אותי מאוד. תודה. 
אתה יודע כמוני, שאותו תלמיד לא לומד על מעשה תמר ויהודה ובודאי לא על מעשה אמנון ותמר. ואם במקרה כן, זה מצופה בהרבה פרשנויות גלויות וסמויות שמעלימות (או מטשטשות, כמעשיו של הרב ט'). הטשטוש נכון גם לאלימות (קין והבל לדוגמא). 
סיפר לי חבר אורתודוקס, לפני שנים - הוא הלך לחפש גן דתי אליו יוכל לרשום את בתו הבכורה, ו"בחן" כמה וכמה גנים. באחד מהם, בדיוק סיפרה הגננת לילדים על פרשת השבוע (או משהו כזה), שהייתה - לא עלינו - "וירא". הגננת סיפרה, בשפה המותאמת לילדים כנראה, על אברהם שלוקח את בנו יד ביד כדי לקשור אותו על המזבח ולהעלות אותו עולה. החבר שלי סיפר שבאותו הרגע הוא דמיין את בתו חוזרת מהגן הזה כשהיא מבוהלת ומפוחדת מאבאים איומים כאלה (וממנו עצמו, כמובן). לגן הזה הוא לא רשם אותה. 
איני חושבת שכל הילדים בגן חזרו עם טראומה הביתה. על רובם המכריע זה בודאי לא השפיע כלל. הם - כדרכם של ילדים (ומבוגרים...) - "סיננו" את הדברים ששמעו, מידרו אותם באופן שיסתדר להם עם מה שהם יודעים על העולם ושכחו את מה שלא מסתדר או מאיים מדי. אבל, אם הסיפור הזה היה מסופר כך מדי יום, אני מאמינה כי הם היו מושפעים באופן כלשהו (איך? איני יודעת וזה בדיוק מה שאמרתי לכתחילה). באותו אופן שמי שרואה יותר מדי סרטי צ'אק נוריס (סליחה, אבל גם שניים זה יותר מדי, לענ"ד...) - ולא רואה סרטים אחרים - עלול (לכל הפחות) לפגום באופן בלתי הפיך בבלוטות הטעם הקולנועי שלו 
.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 13:46 לינק ישיר 

חלמיש
כי אתה פותח אשכול לא מוצדק בעליל שהוא טרף לנחשים ועקרבים דפה,האם באמת זה מה שמדאיג אותך ,
וכמו שהיטיב מואדיב לתאר זאת עם שור שנגח את הפרה,זה פשוט לא מגיע לשם,
לא נותר לי אלא להתנצל בפומבי אם באמת כפי שתארת ,ואם היא תתקבל תודיע,
לגבי שאלתך דלא שבקת חיי,הגמ מדברת רק בקידושי ביאה ,בקידושי שטר וכסף היא כבר מקודשת כשהיא בתולה לחלוטין,

תלמיד,

למה הלכת עד ליבום,נפק,מ פשוטה אם הערה ופירש האם מקודשת או לא ,
אלא דע,כ כפי שכתבתי לעיל ,לא היתה לגמרא הו"א שתתקדש בתחילת ביאה בלבד רק בתנאי שיהיה סוף ביאה ,ושייך שפיר נפק,מ אם פשטא וקיבלה קידושין מאחר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 13:58 לינק ישיר 

אם שלום הזכירה לי -בפרשת וישלח מספרת התורה כי שכם בן חמור חטף את דינה בת יעקב,
וישכב אתה ויענה, מפרש רש"י וישכב איתה כדרכה- ויענה שלא כדרה.
התקשה תלמיד החיידר  הינוקא בפרוש, ניגש אל המלמד ושאל. רבי-  לא הבנתי- מה פרוש שלא כדרכה?
הפליק לו המלמד סטירה מצלצלת, וצעק- וכדרכה אתה כבר יודע?

לא נרגע המלמד , ניגש לרב העיר ושאל, רבי- רש"י הקדוש, מאיפה הוא יודע על הדברים הללו- שלא כדרכה?

השיב לו הרב- אתה לא יודע כי רש"י הקדוש היה צרפתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 14:03 לינק ישיר 

אמשלום,
את מציגה כאן את האפשרות השנייה מבין השתיים שהעליתי. לכן איני רואה מדוע את חושבת שהבנתי את דברייך אחרת ממה שהתכוונת. אבל אם אני מבין כעת לאור הבהרתך שלזה התכוונת (חלק מדברייך למעלה לא מורים על כך, אבל לא נפלפל בזה יותר), איני מבין את הטענה שלך. את מציעה לדבר גם על הסיטואציה, ואף ללגלג עליה לפני שלומדים אותה. לחיי. מי אמר שלא לעשות זאת? מה התכוונת להעיר כאן?
נקודה אחת בלבד אני מצליח לזהות שבה איני מסכים לדברייך. אין לי ספק שלגבי הסיטואציות הללו אין להסיק מהסוגיא שום משמעות מוסרית או אנושית. פשוט מפני שאלו סיטואציות בדיוניות שהועלו אך ורק כדי לחדד נקודה למדנית. אשמח לשמוע איזו משמעות מוסרית ואנושית את מוצאת מתוך סוגיית התלמוד (!) במקרה של אישה שמתקדשת בביאה לראובן ומיד לאחר תחילת הביאה היא פושטת את ידה ומקבלת קידושין משמעון? את באמת חושבת שמישהו כאן ניסה לומר משהו במישור האנושי או המוסרי? במחילה, זה פשוט חוסר הבנה. הצעד הבא הוא לגלות מה המשמעות האנושית והמוסרית של פיל שבולע כפיפה מצרית, או של חיטים שיורדות בעבים. בעידן הדקונסטרוקציה אפשר לעשות הכל, כמובן, אבל אם יש לך איזושהי מגמה ללמוד את התלמוד, ולא רק להשתמש בו, דומני שכל זה אינו רלוונטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 14:19 לינק ישיר 

[מיכי,

א. לא הבנתי את האפשרות הראשונה שהעלית, והנחתי שהיא עצמה מבוססת על משהו מוטעה שהבנת מדבריי.

ב. איני מדברת בכלל על לגלולג. אני מדברת על הומור - אם זה סיפור מצחיק, בוא נצחק, ואז נחשוב אולי למה זה מצחיק, ולמה לשים סיפור מצחיק אם יש כאן כוונה לספק לנו "תקנות מס הכנסה" בלבד...

ג. אני חושבת שמשמעות ערכית ומוסרית יש בכל דבר שאנחנו אומרים או עושים. זה לא חייב להיות מסופק באופן ישיר במילים ("שימו לב בבקשה, אני הולכת לספק משמעות מוסרית..."). הדוגמאות מועלות מתוך "אוצר מילים" תרבותי מסויים, הכולל גם משמעויות ערכיות וכו', והן משפיעות על "אוצר מילים" כזה אצל הלומדים אותן. בין אם הדבר גלוי ובין אם סמוי (ובד"כ - הסמוי עובד חזק יותר). אני חושבת (לא רק אני) שכל חוק בעולם (גם תקנות מס הכנסה) יש לו משמעות ערכית כלשהי, והוא נובע ומשפיע בו-זמנית על עיצוב מוסרי של החברה בה הוא נוצר ואמור להיות מקויים. בתוך כך, הן הדוגמאות עצמן הן הלשון בה הן נוקטות, הן האופן בו הן משובצות בדיון התלמודי וכו', יכולים ללמד על המשמעות הערכית שביקשו המחוקקים לקיים בעולם. הבנה של משמעויות אלה חשובה בדיוק למי שרוצה ללמוד את התלמוד (ולהבין מה יש בו), ואפילו למי שרוצה לפסוק הלכה על בסיסו, שהרי פעמים רבות נזקק הפוסק להבין את "רוח החוק" בכדי לפסוק נכון ואכמ"ל.

ד. זה בדיוק ההיפך מדקונסטרוקציה וכו' וזה באמת לא המקום להרחיב בכך.

ה. איני מכחישה את המגמה שלי "להשתמש" בתלמוד, בדיוק כמו שיהודים עשו זאת באלפיים השנים האחרונות ("כמו" - הם השתמשו ואני משתמשת. לא בהכרח באותו אופן). להבנתי, זה יכול להיעשות נכון, רק אם לומדים אותו ברצינות, וכאמור - ללמוד ברצינות אי אפשר רק בעזרת כלי אחד.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 15:19 לינק ישיר 

ר' מיכי

האיזכור בשולחן הערוך, אינו איזכור לימודי לבירור כל האפשרויות, זו הלכה למעשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 15:22 לינק ישיר 

אמשל
אני קצת קשה קליטה. תוכלי להסביר שוב בצורה פשוטה את ששאלתי [מדוע אינך משתמשת בכלים אלו בתקנות מס הכנסה? (לא הייתי נדרש לזה לולא שהשחלת אותן בסוגרעים עגולות, ומי יודע איזו משמעות ערכית מוסרית מוחבאת בזה)]ץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 15:39 לינק ישיר 

"סיפר לי חבר אורתודוקס, לפני שנים - הוא הלך לחפש גן דתי אליו יוכל לרשום את בתו הבכורה, ו"בחן" כמה וכמה גנים. באחד מהם, בדיוק סיפרה הגננת לילדים על פרשת השבוע (או משהו כזה), שהייתה - לא עלינו - "וירא". הגננת סיפרה, בשפה המותאמת לילדים כנראה, על אברהם שלוקח את בנו יד ביד כדי לקשור אותו על המזבח ולהעלות אותו עולה. החבר שלי סיפר שבאותו הרגע הוא דמיין את בתו חוזרת מהגן הזה כשהיא מבוהלת ומפוחדת מאבאים איומים כאלה (וממנו עצמו, כמובן). לגן הזה הוא לא רשם אותה."

מה שכמובן מצחיק בכל הנושא הזה שאת סיפור "כיפה אדומה" לא מספרים לילדים מפני שזה עלול להכניס בליבם פחדים .שם יש את הזאב הרע ובסיפור עקדת יצחק יש את האבא הרע-שזה הרבה יותר מפחיד כי הזאב נמצא רק ביער והאבא הצדיק בבית.
להזכיר את הסיפור שכבר הבאתי של אדם מפורסם בתחומו שתאר בסרט דוקומנטרי זכרונות ילדות ואמר שלאחר שהגננת סיפרה לו בפאתוס דתי ובפרטי פרטים את סיפור עקדת יצחק הוא סרב להכנס למכונית עם אביו מאחר ש"אברהם היה צדיק ואבא שלי היה גם צדיק אז חששתי שהוא יעשה לי את אותו הדבר"

וביליצר הצדיק :בררררררר. יש כאן נחשים ועקרבים......בררררררררררר ....צריך לברוח ומהר.ונשאלת השאלה מה לכהן בבית הקברות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 15:50 לינק ישיר 

הרב מיכי,

חיטים שירדו בעבים, פיל שבלע כפיפה מצרית, או גמלא פרחא, אלה דוגמאות של מציאות טבעית שאיננה שכיחה. שיגור ספר תורה לירח באמצעות חללית זו דוגמא למציאות מלאכותית שאיננה טבעית, כל עוד אין בני אדם המתגוררים בירח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 17:24 לינק ישיר 

בסוד היחיד והיחד - הרב דב הלוי סולובייצ'יק : וכשהרבה ממושגי ההלכה אינם מקבילים אל התופעות הראליות אין איש ההלכה מיצר ודואג כלל . משאת נפשו היא לא הריאליזציה של ההלכה אלא הקונסטרוקציה האידאלית שניתנה מסיני וזו קימת לעולם ועד. עיר הנידחת לא היתה ולא עתידה להיות ולמה נכתבה דרוש וקבל שכר בית המנוגע לא היה ולא עתיד להיות אלא דרוש וקבל שכר בן סורר ומורה לא היה ולא עתיד להיות אלא דרוש וקבל שכר .
אין איש ההלכה מצטער כלל וכלל על העובדה שהרבה יצירות אידאליות אינן מתגשמות כלל וכלל כי מה הוא ההבדל אם עיר הנדחת בית המנוגע בן סורר ומורה היו או אינם עתידים להיות יסוד היסודות ועמוד המחשבה ההלכתית המה לא ההוראה למעשה אלא קביעת הלכה עיונית ...........
כלום ידאג המתימטיקון שאין המיספר האי רציונלי האידאלי מכוון כלפי מספר ריאלי ? בין בעל ההלכה ובין המתימטיקון חים בתחום אידאלי ונהנים מזיו יצירתם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ביאור במציאות תלמודית תמוה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.