בית פורומים עצור כאן חושבים

וידוי - הפנמה אמיתית או משפה ולחוץ ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2013 16:20 לינק ישיר 

ומודה ועוזב ירוחם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2013 23:18 לינק ישיר 

ברור שאם יבוא אלי אדם ויאמר לי "חטאת" הוא יצדק. הרי אני עצמי אומר "חטאתי" ומתכוון לכך.
אם אכעס עליו זה לא על הקביעה שחטאתי אלא על ההתערבות שלו בנושא פרטי ואישי שלי.
אם התייחסתי לאשתי בצורה שאינה הוגנת ואחר כך התנצלתי וביקשתי סליחה, זה לא אומר שאסכים שאתה תבוא ותתערב לי בעסקים שביני לבין אשתי. מה שיש לי מולה אני אמור לסדר ולא אף אחד אחר.
מאוד התחברתי לפירוש (שקראתי אצל הרב יהושע שפירא) שהוידוי אינו הלקאה עצמית אלא התנצלות של אוהב ששגה ומעד ובגד באהובתו. וברור שזה התחום האישי ביותר שאני לא מוכן שאף אחד יתערב לי בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 15:58 לינק ישיר 

אינו דומה המשל לנמשל .

כשאתה רב עם אשתך זה אצלך בבית וזה משהו אישי .

כאן אתה עומד בבית כנסת ומתפלל קצת בקול ודומע כשאתה אומר את כל המשפטים הקשים אז למה זה קשה לך לשמוע שוב אחרי כמה דקות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 16:22 לינק ישיר 

לדעת חסידי אשכנז וגם בעל התניא מודה להם בעקרון, כדי לכפר על חטאים צריך לבצע תשובת המשקל של סגופים ועינויים, וגם בגמרא נאמר שיש עברות שאינן מתכפרות ללא ייסורים.

האם במערכת יחסים בין אוהב לאהובתו, הנפגע יצפה מהצד השני שיישב בקן של נמלים או במים קפואים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 16:43 לינק ישיר 

אוהב ואהובתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 16:54 לינק ישיר 

ת"ט
ראה הודעתו של חזקואמץ לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 17:13 לינק ישיר 

איזין,
אני אומר את הוידוי בשקט, ואוי למי שיקשיב... לא כ"ש למי שיתערב.
הוידוי הוא דבר פרטי ואישי ואינטימי ביני ובין מי שחטאתי לו. כך אני תופס את זה.

בעל, 
תקשה עליהם. לא עלי. לפירוש הזה אני מתחבר, ואם הם פירשו אחרת כנראה שהיה להם טוב עם זה.
לא שזה הכרחי שהם פירשו אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 17:17 לינק ישיר 

חזק
אני מחפש קוהרנטיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 17:53 לינק ישיר 

בעל,
בגישה שלי אין סתירות מיניה וביה.
אתה טוען (ומביא סוג של ראיה) שיש גם גישות אחרות. נו, אז יש. זה סותר איכשהו את העובדה שאני (או צד ג' לצורך הענין) מפרש פירוש אחר?
משום מה נראה שאתה מניח שאני מחויב לדברים שכתבו חסידי אשכנז או בעל התניא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 08:18 לינק ישיר 

אתה מחוייב לנוסח ואתה יכול גם להוסיף מה שאתה מרגיש במקומות שתיקנו שאדם יכול לבקש על צרכיו בשפתו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 08:59 לינק ישיר 

חזק
אולי אתה לא, נראה לי שהרב שפירא, כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 11:48 לינק ישיר 

וידוי-הפנמה אמיתית או משפה ולחוץ דומה לשאלה:כשאומרים למישהו תודה או סליחה האם זו הפנמה אמיתית או משפה לחוץ? 
(ועל זה נפתח אשכול....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 16:14 לינק ישיר 

כאן המישהו זה בורא עולם האם אנו עומדים ומשקרים לו או שאנו מתכוונים לכך לפחות בשעת האמירה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 19:27 לינק ישיר 

אייזן
כאן המישהו זה האדם כלפי עצמו, הריבונו של עולם  יודע את כל מה שאתה אומר בוידוי הכתוב, גם מה שלא כתוב.

והאדם נמדד בזה ומודד את עצמו בזה, אם  הוא מספיק כן עם עצמו, ולא משקר לעצמו, ומודע  למעשיו ולמחדליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 21:58 לינק ישיר 

בעל,
לי נראה שגם הרב שפירא לא מחויב לכל מה שכתבו בנושא. ואם הוא מנסה להסתדר עם זה, זה רק בשביל ההרגשה הטובה שלו עצמו. האמת היא שיש גישות שונות והוא בוחר מתוכן גישה מסוימת שמדברת אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וידוי - הפנמה אמיתית או משפה ולחוץ ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.