בית פורומים שידוכי חרדים

בור תחתית... בור שאין לו סוף...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/9/2013 22:16 לינק ישיר 

rikim כתב:
אפשר גם לאסור לצאת לרחוב...   =)

אין אתה גאון !!!!! ידעתי תמיד שזה אתה שמחליט לנו על עובי דנייר בגרביים ...... מיד לפקשוואאאלייים

ברוך שכיוונתי!!

תקנות האדמו"ר מויז'ניץ מונסי: "לא להיכנס לחנויות ולא לנסוע באוטובוס"

במשא לקראת חודש תשרי בפני תלמידי ישיבתו, תיקן האדמו"ר מויז'ניץ מונסי שורה של כללים חדשים • מלבד תפילה, לימוד ודרך ארץ - אסור להסתובב ברחובות העיירה, לנסוע באוטובוס או לקנות בחנות • "ה'כלים' והאינטרנט הם לא 'ראשית חכמה', ויש להתרחק מהם כמטחווי קשת"

שלמה גרינברג, בחדרי חרדים 22:08 01/09/2013
הדפס שלח לחבר

האדמו"ר מויז'ניץ מונסי. צילום ארכיון

הוראות ותקנות מעניינות ומחודשות נשמעו מפי האדמו"ר מויז'ניץ מונסי, בעת משא נעילת הזמן שמסר בפני תלמידי ישיבתו בימים האחרונים - בטרם צאתם לפגרת בין הזמנים של חודש תשרי.

בראשית דבריו התייחס האדמו"ר לכך שביקשו ממנו לומר מילות חיזוק. "מה יש לומר, הלא התורה הינה אותה תורה, לא ניתנה תורה חדשה, אלא שעלינו לשוב ולשנן ולחזור את התורה שוב ושוב".

לאחר מכן, יצא האדמו"ר במספר הוראות לבין הזמנים: "כעת, כאשר בין הזמנים בפתח, אני קורא לכל הבחורים להגיע להתפלל בבית מדרשנו. אלו שנבצר מהם, יראו להתפלל כראוי וכדת, בכל מקום שהם מתפללים. דבר אחד אני מבקש. שעה אחת ביום - יש ללמוד ברציפות ללא הפסקה. בל תחשבו כי בכך יצאתם ידי חובת לימוד התורה, אולם לפחות שעה זו תהא ללא הפסקה".

וכאן האדמו"ר מוסיף: "מי שאיננו יכול לבוא בזמן, או שמישהו חייב להעדר ואיננו יכול לבוא באותו יום, עליו לעדכן בכך את הגבאים ולקבל מהם רשות". האדמו"ר ממשיך וקובע: "בכלל, אין ללכת ברחוב (ומדובר כמובן ברחובות העיירה מונסי. ש.ג.) כשלא מוכרחים ונאלצים ללכת בו. אין להיכנס לחנויות בשום פנים ואופן. באוטובוסים העירוניים, אין זו 'סגולה' לנסוע כלל, יש להתאפק ולא לעלות עליהם, גם אם הדבר לא מגיע בקלות".

"יש לרחוש דרך ארץ לזקנים. הגמרא מביאה, כי גם להבדיל, זקנים באומות העולם, יש לכבד ויש לתת להם את הכבוד בדרך כבוד. בשולחן שבת יש לאכול בדרך כבוד ולא ברעבתנות. יש להכיר בצורת האכילה כי מדובר בסעודת שבת", המשיך האדמו"ר, וציין בשולי דבריו, כי מיותר להזכיר להם לגבי ה'כלים' וה'אינטרנט'.

"אינני יודע בדיוק במה מדובר, אני גם מעולם לא ראיתי את המכשירים והדברים הללו. אבל אני מבין ומתרשם, כי לא מדובר בספר 'ראשית חכמה'... יש להתרחק מהם כמטווחי קשת וכמו מסם המוות".

האדמו"ר סיים את דבריו הקצרים באיחולים לכתיבה וחתימה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 00:57 לינק ישיר 

מהניסיון שלי, גברים הם מטבעם ציידים. וחלקם יעשו הרבה בשביל להשיג את מבוקשם. וזה מעבר ללשקר.
הם באמת מסוגלים להעמיד פני מאוהבים ולעשות את זה כל כך משכנע עד שיאמינו לזה בעצמם. הם מוצאים מטרה, נכנסים לחוד "מרובה" ויוצאים לדרך. צריך לזכור שאהבה אמיתית לוקחת זמן, היכרות, כנות ואמון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 01:05 לינק ישיר 

גם נשים בחלקן הן מטבען ציידות. וחלקן יעשו את הכל להשיג את מבוקשן... וכו' וכו' וכו'. ויש אפילו שם מקצועי לנשים ציידות - גולד דיגר. ובקיצור, ישנם גברים ונשים ישרים, וישנם כאלה שלא, ותפסיקו לצייר את זה כאילו רק הגברים מטעים ומנצלים, כי זה לא נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 01:11 לינק ישיר 

אין מה לעשות המציאות היא כזאת. גברים מצליחים לפגוע יותר בקלות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 01:20 לינק ישיר 

כבר שאלו מקודם, מנין לך שגברים מצליחים לפגוע יותר בקלות? פעם הלכתי ברחוב ראשי איפה שהוא וראיתי גבר פתאום שהתחיל לצעוק על אשה עוברת, זאת גרושתי, היא עזבה אותי עם שלשה ילדים שתוכל להיות עם הבוס שלה.

http://www.youtube.com/watch?v=iIaWN2hC_bw

לסיכום, אני לא חושב שאפשר להכליל בשום צורה שהיא, מי פוגע יותר. גם גברים וגם נשים פוגעים, גם גברים וגם נשים נפגעים, וכל אחד צריך להשקיע בעבודת המדות שלא יפגע, ולהתפלל לה' שהוא לא יהיה בין הנפגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 01:27 לינק ישיר 

שיגושיח, בודאי שגם נשים פוגעות.
אבל באופן טבעי, הן יותר מחוברות לרגש, פגיעות והרצון העז שלהן להיות נאהבות משפיע.
אם אתה מתעקש על השיוויוניות הזאת אפשר לקחת אותה לעוד תחומים .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 01:37 לינק ישיר 

אכן נשים בטבע יותר פגיעות מגברים כמו שכתוב בגמרא. זאת אומרת, שאם גבר מנצל אשה ואשה מנצלת גבר באותה מידה, אז האשה יותר נפגעת. זה נכון. אבל זה עדיין לא אומר שמטבע האנשים לנצל נשים יותר מאשר הטבע של נשים לנצל גברים. אני לא חושב שיש שום דרך באמת לברר מה קורה יותר. שורה תחתונה, אפשר להביא אין ספור דוגמאות לשני הכיוונים. אין שום תועלת לדון מי פוגע יותר במי, ומי רע יותר למי. כל מה שאנחנו אמורים לעשות, זה להחליט החלטה של ברזל, שלא משנה מה קורה, אנחנו לא נפגע באף אחד אחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 01:44 לינק ישיר 

ובכן, אני חלקתי מנסיוני עבור הבנות הפגיעות שכאן בפורום ומישהו החליט להפוך את זה לדיון מגדרי.
בכל מקרה נוכל בהחלט להסכים שאסור לפגוע , יש לכבד את האחר ולזכור שלפני הכל אנחנו נשמות ולא אמצעי/מטרה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 02:08 לינק ישיר 

תזכרי שמכיון שאת אשה אז את יותר שמה לב לפגיעות בנשים, ואני כגבר יותר שם לב לפגיעות בגברים. ואני שוב חוזר ואומר, כל הדיון על מי פוגע יותר הוא דיון עקר, זה לא מוסיף לא תורה ולא חכמה ולא מדות טובות. הוא גם דיון חסר בסיס, כי תכלית אין שום דבר לברר שאלה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 02:28 לינק ישיר 

פגיעות של נשים יכולות לקרות אחרי שיש כבר קשר, לחפש מלכתחילה ע"מ לפגוע (גם אם זה בתת-מודע) זאת נחלת הגברים בד"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 02:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
פגיעות של נשים יכולות לקרות אחרי שיש כבר קשר, לחפש מלכתחילה ע"מ לפגוע (גם אם זה בתת-מודע) זאת נחלת הגברים בד"כ.

(אחד על הקביעה והשני, על זה שגבר מודה בכזה דבר.. )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 08:24 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

גם על זה אני מתווכח. יש המון נשים שמחפשות כסף מלכתחילה. ויש המון נשים ששונאות גברים שיעשו הכל בכדי לפגוע בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 13:41 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
גם על זה אני מתווכח. יש המון נשים שמחפשות כסף מלכתחילה.

ידעתי שמישהו יביא את זה, אבל בציבור התפרן שלנו שמתחתנים בגיל 20 ונדיר שיש למישהו כסף בכמות כזאת זה לא שייך כ"כ.
(אגב, רוב האנשים איתם הם מתחתנים יודעים את זה בתת-מודע שלהם ולכן זה מצב של "תן לי ואתן לך" ואין כאן הפתעות לא צפויות או "אי התאמת ציפיות" שיגרמו ללב שבור)

ויש המון נשים ששונאות גברים שיעשו הכל בכדי לפגוע בהם.

בדר"כ זה בגלל שגברים פגעו בהן קודם ואז שוב הביצה קדמה לתרנגולת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2013 14:13 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
ויש המון נשים ששונאות גברים שיעשו הכל בכדי לפגוע בהם.

בדר"כ זה בגלל שגברים פגעו בהן קודם ואז שוב הביצה קדמה לתרנגולת.

יש גם נשים שגדלים בבית עם שטיפת מוח שגברים הם גרועים ונישואין הם סבל, וכך כשהם יוצאים לפגישות, הם מתייחסים באופן דומה לגברים. פעם עברתי ליד אשה עם ילדה קטנה שראתה את בעלה מגיעה אליה ממרחק של 50 מטר, כמות הקללות שהיא סיננה והילדה שמעה היה משהו מבהיל.

דבר אחד אני מסכים, פה בפורום, ובעצם כל פורום חרדי, יש יותר בנות איכותיות מאשר בנים איכותיים. ומבחינה סטטיסטית, הרבה יותר קל לבחורה להפגע מאשר בחור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 14:19 לינק ישיר 

ומה עם בית ששטפו את המוח שהגברים הם שיא השלמות ושהנשים צריכות לשרת אותם כמה שיותר ולא להיפך? זה לא פתח לניצול? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בור תחתית... בור שאין לו סוף...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.