בית פורומים עצור כאן חושבים

עוקד ונעקד והמזבח-לכבוד ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2013 23:31 לינק ישיר 

ספרן
גמח"ט גם לך, האמת שאני מכיר את המפרשים ואת המדרשים מימים ימימה,    כנראה לא התנסחתי נכון.

אתמול זה הפריע לי, משום מה, וכל המובאות והמקורות שציינת, נראו לי תירוצים- תירוצים דחוקים מאד, ולא תשובה.

יש להניח- או שאני צריך לחזור בתשובה מאתמול, או שהתחלתי לחזור בתשובה-לא מאתמול.

ושאלה לי אליך- היום בקריאת התורה- לא הבתי מה פרוש המילה הר העברים-הר נבו? אני מנסה לגשש, אבל אולי יש לך תשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2013 23:39 לינק ישיר 

ר' רמב"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2013 23:50 לינק ישיר 

נכנסתי מיד- אני בפרויקט השו"ת- המחשב כותב כי אין רמב"ן על הפסוק הזה? - מ"ט-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 05:30 לינק ישיר 

רמב"ן, במדבר כ"ז, י"ב:

ד"ה עלה אל הר העברים: שם ההר הזה "הר נבו" כאשר פירש בסדר האזינו (דברים ל"ב מ"ט) ובזאת הברכה (שם ל"ד א'), אבל יקראו אותו "הר העברים" מפני שהוא על מעברות הירדן ומשם יעברו אל ארץ כנען כאשר אמר כאן (בהאזינו ובזאת הברכה) "אשר על פני ירחו", ושם עברו את הירדן כמו שנאמר (יהושע ד' י"ט) והעם עלו מן הירדן ויחנו בגלגל בקצה מזרח יריחו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 10:50 לינק ישיר 

תודה בשביל זה זה צריך להיות ספרן, להביא ראיה מספר אחר על פסוק מספר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 14:00 לינק ישיר 

המוסר עומד בפני עצמו. קדושה מוסרית היא רצון מוסרי טהור מכל אפשרות של שיקול זר. המוסר אינו מכיר קדושה חיצונית לו. אבל ה'קדושה' מכירה מעשי תועבה רבים ודורשת את קיומם ובצועם המלא, כולל הרבה דם. ה'קדושה' הזו דורשת צייתנות, רצוי גם טרוף, ואוסרת מחשבה ובקורת.

כותב אחרחוק: 'וכתבתי מתוך הרגילות שכל מי שכותב על העקדה [ולא רק] מנסה להוציא את אנשי התנ"ך חכמים ויודעי העתיד'. בכך הוא מוכיח היטב את חוסר היושר האינטלקטואלי של הכותבים, אשר במקום לומר דברים פשוטים כהוויתם, יעקמו אותם היטב כדי להצדיק את מי שצדיקותו נתונה להם מראש, וזה מעשה פסול מיסודו של עוולה והטית שיפוט מוסרי.

אברהם חטא חטא גדול בפרשת העקדה. חטא הוא עניין אנושי, כך גם הדרישה לנפץ אלילים ולהכיר במציאות האנושית על פגמיה.
עודד   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 20:08 לינק ישיר 

עודד,
א)לא ענית על השאלה: אם חטא אברהם, מדוע בירכו האל באמרו: "כי עתה ידעתי כי ירא אלוהים אתה". (האמת שהתשובה כתובה בתוך דבריך, האל הדגיש שאברהם ירא אלוהים, ולא ירא מוסר. לדעתי במישור העקרוני אנחנו בסוף מחפשים דת (כמובן במידה ואנחנו בכלל מחפשים דת) שהכי קרובה לערכי המוסר שלנו, ובמידה והיא נראת לנו אנחנו מקבלים אותה עם החורים...)
מישהו פה (אולי אתה) העיר בנושא הגמרא המדרשית על חושים בן דן. מבחינתי הסיפור הוא לא הנושא ודבריו של רח"ש לא באו להצדיק רצח, הסיפור הוא דוגמה מוסרית למצבים מסויימים, רובם לא קשורים לרציחה וכדו'. המדרש מביא דוגמה כזו כי באמת בימיהם חיי אדם לא היו יקרים כ"כ, וזה לא סוד.

תוקן על ידי אחרחוק ב- 08/09/2013 20:09:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 21:38 לינק ישיר 

אחררחוק,מה בעצם הנקודה שלך שבגללה פתחת את האשכול?עד עכשו זה לא ברור.

ובאשר לר' חיים שמואלביץ'-איפה ראית שחיי אדם בתקופה ההיא  לא היו יקרים כל כך? אם חיי אדם  לא היו יקרים אז נסיון העקדה אינו נסיון. אלא שר' חיים (כמו ה"חכמים" שכתבו את הדברים )התפעלו מרציחתו האכזרית  של מישהו רק בגלל שאינו שייך לקבוצה הדתית  שלהם. והתרוץ שלך שזה לא קשור לרציחה- הוא לא מתקבל על הדעת שהרי העיקר בסיפור הוא הרצח.

ומהו המצב המסוים שאליו התכוונת? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 21:44 לינק ישיר 

אחרחוק, אני מתעלם מכל עניין, כולל דברי אלהים, מתוך כוונה להעמיד את המוסר על רגליו הוא, במישור אוטונומי משלו. לא דברי אלהים נחשבים כאן, אלא השיקול והשיפוט המוסרי שמפעיל אדם פרטי מסוים בעצמו עם עצמו. אין עליך לפעול על מנת לרצות מישהו או לזכות בהערכתו, שקול המוציא בכלל את המעשה מן המישור המוסרי. יראת אלהים אינה שיקול מוסרי.

לאוטונומיה הזו יש גם משמעות אמונית עמוקה. חסדו של אלהים בבריאת האדם במה שנתן לו כושר מוסרי וחירות הרצון לממש אותו, מתוך אוטונומיה מלאה, ואפילו כנגד האלהים עצמו. זה הדבר המשמעותי ביותר במהות האדם ובאמונת האדם.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 21:55 לינק ישיר 

אחי

אלוקים אומר לאברהם-עתה ידעתי כי ירא אלוקים אתה!  מה שמפליא באמירה הזו,השתיקה של אברהם, היה צריך להגיד.

סליחה ריבונו של עולם- עתה ידעתי? רק עכשיו אתה יודע? ומה היה עד עכשיו? מה עם עשרת הנסיונות הקשים שעברתי?
כל חיי היו מקודשים ליראת האלוקים- ואתה אומר לי עתה ידעתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2013 22:15 לינק ישיר 

"האל הדגיש שאברהם ירא אלוהים, ולא ירא מוסר"
זה סותר את הויכוח של אברהם עם אלוהים במעמד סדום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2013 15:21 לינק ישיר 

עודד,
אתה צודק בכל דבריך וכבר כתבתי את זה קודם. יש רק בעיה אחת, אם אחרי שהמוסר הופך לערך אוטונומי הוא דוחה ערכים אחרים? אני חושב שמייסודה של הדת היהודית היא מבטאת כל מיני ערכים, אבל בעיקרה היא מנווטת מתי להשתמש בכל אחד. חבל להסתכל על חיים שלימים ולמצוא רק ערך אחד.

ירוחם,
נראה לך שהתכוונתי לענות על שאלתך? אולי. בכל מקרה זה רעיון יפה...

לינקולן,
לענ"ד אין סתירה, בסיפור סדום אלוהים רק דיווח לאברהם במשיח לפי תומו על מעשיו, ואברהם הבין שעליו להתפלל עליהם. אבל בסיפור העקידה האל ציווה את אברהם כדת מה לעשות.. בשני המקרים אברהם לא חלק על האל!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עוקד ונעקד והמזבח-לכבוד ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext