לאחר שלושה ימים רצופים בכלל לא קלים של חג ושבת נכנסנו בשעה טובה לסרט ימי תשובה עם הפנים ליוה"כ כאשר ברקע עדיין נשמעים ואולי אף מתגברים תופי המלחמה ואם לשפוט עפ"י התחזית אז הולך להיות אחלה יו"כ לוהט מבחינת מז"א כאילו בא להשלים את המתח האדיר בו אנחנו נמצאים כיצד תיראה השנה הזאת האם ינצחו הסנגורים בשמיים וימנעו את מעורבותינו במלחמה בסוריה או חלילה ההיפך יקרה.. דבר אחד בטוח - ימים לא פשוטים לפנינו, בכלל לא פשוטים. ה' יעזור. אז איך עבר עליכם החג?
תוקן על ידי המיייחל ב- 21/09/2013 21:08:32
נשלח ב-7/9/2013 21:00
ב"ה עבר טוב :) בהקשר למז"א בכיפור, דווח שיהיה לוהט שזה רק מבאס, ואם נוסיף לזה אפשרות התקיפה בסוריה ותגובתה הצפוייה, אכן ימים לא פשוטים לפנינו...
נשלח ב-7/9/2013 21:07
ודאי שחום ביו"כ מכביד נורא, ה"אחלה" שלי היה בציניות כמובן. חבל דווקא כיפור אשתקד היה עם מז"א קריר ומדהים. גם השנה שחלפה היתה רגועה מהבחינה הזאת. אולי החום שבדרך מרמז על המשך השנה.. מבחינה בטחונית כמובן. מי יודע, נראה.
נשלח ב-8/9/2013 00:05
ולמה אמרתי ימים לא פשוטים לפנינו..
משום שלא יהיה לכם ספק בהבנת התמונה האמיתית מאחורי הקלעים של תאטרון הבובות המתחולל מול עינינו בדמות דיונים בקונגרס וציפייה לדו"ח האו"ם וניסיונות לגבש קואליציה ואינספור התרוצצויות של כל הנוגעים בדבר והפיכת כל העולם לקלחת אחת גדולה של מתח ואקשן האם תהיה תקיפה בסוריה או לא. שלא יהיה לכם ספק במי תלוי הדבר - אך ורק בנו!ומי שיתבונן היטב יוכל לראות זאת בחוש ממש כיצד במשך התקופה הזאת כל העסק הזה פשוט תקוע ולא מצליח להגיע להכרעה ברורה למרות המאמצים הרבים המושקעים בו. יודעים למה? משום שהסכמה פה למטה אצל המדינות ובתוכן תלויה בהגעה להסכמה שם למעלה אצל שרי האומות הממונים על המדינות פה למטה, והם עם כל הרצון הגדול שלהם לסגור את הסיפור הזה כמה שיותר מהר פשוט לא יכולים משום שישנה הוראה מלמעלה מבורא עולם ישירות, ששום דבר לא זז עד שבניו של בורא עולם עם ישראל הקדושים לא יקבלו את ההחלטה היכן הם עומדים בשאלת החזרה בתשובה וההתקרבות לבורא עולם בימים הנוראים האלה שאנו בעיצומם ולכן כל הסחבת הזאת בדיפלומטיה הבינלאומית! אין החלטה ולא תהיה כזאת עד ההחלטה של עם ישראל! אנחנו מקבלים כאן את השיעור המוחשי ביותר שאפשר לקבל כיצד כל העולם עומד עלינו וכולם רוקדים סביבנו! אנשים אולי מתקשים לקבל את זה אבל אוי כמה שזה ברור כמה שזה מוחשי שכה יהיה לי טוב. נשבע לכם ביקר לי. עם ישראל חייבים להבין שהכל תלוי בהם וכל הגויים כאיין נחשבו והכל אבל ממש הכל תלוי בעבודת ה' של היהודים ובגלל שישראל כנראה הולכת להיות מושפעת מהמלחמה הזאת בשמיים נותנים לנו את ימי ההכרעה הללו כדי שננצל אותם לטובה ונשכיל לעשות תשובה.
ועדיין לא עניתי על שאלת הכותרת..
נשלח ב-8/9/2013 08:26
עכשיו אנסה לענות
משום שההיסטוריה הוכיחה שכל פעם שעם ישראל היה עומד בצומת של בחירה ושאלת ה'מה יהיה' היה תלוי בהחלטתו הוא לא השכיל לזהות את גודל השעה ולקבל את ההחלטה הנכונה. ואם נכונים היו הדברים אז בדורות ההם כמה ק"ו יש על דורנו המסכן והגלמוד אלמן בן אלמן שאין מי שיפקח את עיניו ויכוון את צעדיו. ולמה זה כך? כי זה דור שכולו חייב והיטיב להגדיר זאת הרב דסלר ב'מכתב מאליהו' דור שכולו חייב - חייב במשפט הבחירה כלומר כאשר בני האדם יצטרכו לבחור בין מספר אפשרויות הם תמיד יבחרו בדרך הקלה והנוחה ולא במה שצריך לעשות כלומר בדרך הנכונה. חייב במשפט הבחירה - מי שמבין קצת לעומק מבין כמה עומק מקופל במשפט הקצר הזה. מכאן החשש הגדול ששוב עם ישראל לא יעשה את הבחירה הנכונה ולא ינצל את ימי החסד האלה שה' נותן לנו כדי לחסוך מאיתנו מלחמה וימים קשים.
נשלח ב-8/9/2013 08:40
אפרופו מזג האוויר, ע"פ אתר אמריקאי, שתחזיותיו דווקא מהימינות, מהיום ד' תשרי עד יום י"ח מרחשוון, מזג האוויר חם והביל רצוף, בתקווה שתפילות הגשם ביום שמיני עצרת ישנו זאת, אבל בתכל'ס אם אכן כך יהיה זה מעיד על גזירה ל"ע (הרעת המצב הביטחוני כנראה) כדוגמא בתקופת אסון האוטובוס בשריפת הכרמל בזמן עצירת גשמים בכ"ה כסלו תשע"א
התשובה של עם ישראל מתחלקת לתשובה פרטית ותשובה כללית
לדעת הרב יהודה אלקלעי ז"ל בעל המנחת יהודה השארות היהודים בגלות בזמן שבאפשרותם לעלות לארץ ישראל היא חטא מכאן יוצא שתשובה כללית של עם ישראל תיהיה כאשר רוב יהודי העולם יעלו לארץ ישראל ולדעתי אנו קרובים לכך במהרה שמעתי בבית הכנסת שיהודי צרפת החלו לעלות בהמוניהם בעקבות גזרות כלכליות קשות שאחת מהן הטלת מס נוסף על כספים בחשבון הבנק למרות שכבר שולם מס על הסכום
תוקן על ידי MEIRאריה ב- 08/09/2013 10:37:59
נשלח ב-8/9/2013 10:34
גזירת מלחמה מכיוון סוריה והצפון אינה קשורה ליהודי הגולה
זה קשור אך ורק למצבם הרוחני של יהודי ארץ ישראל. ותסלח לי על הפסימיות אך אני ממש לא רואה את השינוי הרוחני המיוחל קורה. להבנתי נטל ההוכחה מוטל על מי שירצה לטעון שהגזרות יבוטלו והכל יעבור ברחמים. לדעתי החום הכבד הצפוי בכיפור מהווה אנדיקציה טובה למה צפוי לנו במידה ולא.. האם ה' יתן לנו גם את סוכות והו"ר וש"ת עד לחתימה הסופית? נראה.
נשלח ב-9/9/2013 08:56
איזה מזל
שאין מי שיגלה לאובמה פוטין אסד וחמינאי שכל הבלאגן והאטרף בו נמצאים זה אך ורק בגל היהודים והסרט ימי תשובה שלהם..בשמיים מחכים להחלטה שלהם. אחרת את כל הספינות והצוללות והטילים הם היו מסובבים אלינו.. צחוק צחוק אבל זו האמת..
נשלח ב-12/9/2013 11:25
מה אני אגיד לכם.. אפילו הים חוזר בתשובה לפני כיפור אז מי אנחנו שלא
קפצתי הבוקר לים ואני שמח לבשר לכם שבסוף הצלחתי לחזור! איזה ים איזה מים.. ואוו ואוו..ישתבח שמו. ים פלטה קצת גלים יפים על החוף אבל נכנסים קצת לעומק והים בקושי זז! רציתי להמשיך לשחות לקפריסין אבל ידעתי שאם אני עושה זאת אני משם לא חוזר והיה לי קשה לעזוב אתכם אז הסתפקתי ב-50 מטר שבקירבת החוף ובכמעט דמעות כשנגמר לי הזמן והייתי כבר חייב לצאת. אתם הרי בטח יודעים מה אומרים.. אין כמו ים של סוף הקיץ. אמת לאמיתה המשפט הזה. ים מהסרטים. פשוט חלום שאתה לא רוצה להתעורר ממנו. אהה.. וכמובן אחלה ים לתשליך. נו, מה החכמה להשליך הכל כשהלב פתוח כך לרווחה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/09/2013 11:32:01
נשלח ב-12/9/2013 21:13
הגענו לישורת האחרונה
יהי רצון שנזכה כולנו לגמר חתימה טובה ביום הכיפורים הזה ובהזדמנות זו אבקש סליחה ומחילה מכל מי שנפגע ממני בכל צורה שהיא ממשהו שאמרתי או שלא אמרתי כי זהו טבעו של עולם וטבעם של קשרים עם בני אדם, לא ימלט שתוך כדי העשייה והפעילות ידרוך אחד על רגלו או נפשו של השני אך כל זמן שאין כוונה רעה ואדרבה הלב מבקש רק לעשות טוב לשני ולא לצערו חלילה אז יש תקווה ב"ה ומחובתנו להעביר כל קפידא שיש לנו על מאן דהו. אז אנא ראו בקשת סליחה זאת כאישית מכל אחד ואחת שנפגעו ממני בכל צורה שהיא. תזכו לשנים רבות נעימות וטובות ולגאולה שלימה פרטית וכללית בשנה זו ויאמר די לצרותינו וימליך משיח צדקנו בקרוב ממש אכי"ר.
נשלח ב-21/9/2013 21:10
שבוע טוב ומועדים לשמחה לכולם
חג שמח ובשורות טובות שיהיו אמן
נשלח ב-29/9/2013 07:48
זהו, עכשיו זה רשמי
החגים והשבתות הצמודות מאחורינו, הפעם באמת חוזרים לשיגרה. לפחות עד שנה הבאה. עייפים אך מרוצים או רעננים אך שבוזים? כמה פאתטי היה מצידי לחשוב שאפשר לארגן שיעור/מפגש בעיצומם של החגים.. אתם בטוחים שהצעתי דבר כזה?
נשלח ב-30/9/2013 12:50
מישהו יכול להסביר לי מה זה השקט הזה?!!
כל הזמן אומרים "אחרי החגים, אחרי החגים...". הנה עברו להם החגים עכשיו מה!?
נשלח ב-30/9/2013 14:49
"אחרי החגים" עוד לא יצא מהסוכה חכה חכה מה יעשה לך אם ייצא מהסוכה..
נשלח ב-10/10/2013 10:45
היום במבט לאחור רואים שהקב"ה פיזר סימנים רבים של גאולה ברחמים
לדוגמא: אי החלמתו של שרון - מב"י. הסתלקותו של אחמדי - גלגולו המן. למרות התפקיד המרכזי שהיה נכון לו באירועי הגאולה. גם ביחס אלינו וגם ביחס לארה"ב. פטירתו של הגרי"ש אלישיב. גלגולו של מתושלח. פטירתו של מרן - משה רבנו. למרות שכל חברי רשימת הרועים ונסיכי האדם אמורים להישאר לגאולה השלימה. לאורך כל הדרך הקב"ה פיזר לנו סימנים שהגאולה אינה הולכת לפי התסריט הקבוע כל זאת לפי הבנתי כמובן. ומעל כולם המשיח עצמו הרב ב"א שמוביל קו של גאולה ברחמים. חברו את כל הנתונים האלה ותראו איך הכל מתנקז למקום אחד.