בית פורומים עצור כאן חושבים

התרת נישואין בלי גט. הכיצד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2013 07:50 לינק ישיר 

שאלתי ומשום מה נמחק. האם הדיינים הזכירו את תשובת נו"ב תנינא פ' העוסקת במקרה כזה בדיוק של נישואין לשם בריחה למחרת עם הכסף, ומסיק "חס וחלילה להתיר", נדונה בפרוטוקול ההיתר? אשמח לשמוע מהרב מיכי איך נדחו דבריו. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2013 12:38 לינק ישיר 

ארחת
ביקשתי אתמול לברור הענין  את המקור המדויק של הנו"ב, בתחלה סברתי כי מדובר בגט - ולאחר שכתבת שלא היה גט כלל, במקרה של הנוד"ב,,
היה אמנם מקרה אחד בלבד למייטב זכרוני . אבל אין מה להשוות בין המקרים כלל וכלל.
במקרה שאני זוכר מדובר היה במומר-      שמא הרהר תשובה.
אבל כאן בענינו מדובר על גר, שגרותו בטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2013 07:26 לינק ישיר 

ממתין לתשובתו של מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 00:19 לינק ישיר 

ראיתי את תשובת הנוב"י והוא אכן מסיק שח"ו להתיר, אבל הוא לא מנמק. יתר על כן, מקופיא נראה שהוא לא מבחין באופן חד בין קידושי טעות לבין אומדנא בעקבות משהו שקרה אחרי הקידושין. מכיון שדבריו לא מנומקים אין לי מה לומר על כך (פרט לזה שנראה לי שהוא טועה, ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות).

תוקן על ידי mdabraham ב- 04/11/2013 00:19:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 11:43 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ראיתי את תשובת הנוב"י והוא אכן מסיק שח"ו להתיר, אבל הוא לא מנמק. יתר על כן, מקופיא נראה שהוא לא מבחין באופן חד בין קידושי טעות לבין אומדנא בעקבות משהו שקרה אחרי הקידושין. מכיון שדבריו לא מנומקים אין לי מה לומר על כך (פרט לזה שנראה לי שהוא טועה, ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות).

תוקן על ידי mdabraham ב- 04/11/2013 00:19:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 21:44 לינק ישיר 

האם יש פוסק אחר שחולק עליו? כי בהנחה שאין, אין זה מובן מאליו שאפשר להשתמש בכלל של 'אין לדיין אלא מה שעיניו רואות', כיון שביטול קדושין הוא ענין ציבורי, שיש לו השלכה לרבים ולדורות, גם היכן שאדם סומך על דעתו ומותר לו לסמוך עליה, זה לא מועיל לאחרים. כמו שבית שמאי ובית הלל ניהלו ספרי יוחסין והיו מתחתנים זה עם זה רק במשפחות שלא היתה בהם צרת ערוה. אפי' שברור שלכל אחד מותר וחובה לעשות כהבנתו. ולכן גם פוסקים בסדר גודל של הנו"ב בעצמו, כשההיתר היה מבוסס על סברת עצמם בלבד, התנו את ביצועו בהסכמת עוד שנים מגדולי הדור וכיו"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 21:45 לינק ישיר 

עכ"פ עיקר שאלתי היתה האם המתירים דנו בדברי הנו"ב, הרב לוין היה שותף לקביעה שדבריו טעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 22:10 לינק ישיר 

לא דנו בדבריו כי לא ראינו אותם. אבל כפי שהערתי נראה שאין במה לדון. ממסקנתנו לא עולה שדבריו הם טעות אלא שהסיבה לכך שהוא לא מתיר לא ברורה. מדבריו נראה שיש להתיר אלא שהוא חושש לעשות זאת בפועל. לכן זה לא נימוק אלא חשש, והשאלה היא של מדיניות ולא של הלכה.
הרב לוין הצטרף להיתר גם בטעם הזה, ואיני יודע מה דעתו על הנוב"י. יש לשאול אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 08:39 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
הסיבה לכך שהוא לא מתיר לא ברורה. מדבריו נראה שיש להתיר אלא שהוא חושש לעשות זאת בפועל. לכן זה לא נימוק אלא חשש, והשאלה היא של מדיניות ולא של הלכה.
הרב לוין הצטרף להיתר גם בטעם הזה, ואיני יודע מה דעתו על הנוב"י. יש לשאול אותו.
איך מדבריו עולה שיש להתיר אלא שהוא חושש????? האם מן הלשון "חס וחלילה להתיר"??? .אני מאד מכבד את עמדתך ואת דעתך שזכותך לפסוק שלא כהנו"ב גם בענינים כאלו. אבל לפי הבנתי מבחינתו של הרב לוין שכן מתיימר ללכת בקו החרדי השמרני מדובר בשערוריה, ומכיון שכבר אתמחי גברא הנ"ל בכל מיני פסיקות טפשיות, כגון צו מניעה נגד אריה דרעי שלא להיכנס לכנסת מכיון שהוא אשם בהסכמי אוסלו וכדו' זה רק מצטרף לשרשרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 11:21 לינק ישיר 

סוף כל סוף רוח מרעננת ולא טימטום מחשבתי עקר ומיושן המבסס את ההלכה על דעותיהם של אנשים הרחוקים בהבנתם את המציאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 11:30 לינק ישיר 

ארתח ידידי,
אם הרב לוין מוחזק אצלך לטיפש מאי נפ"מ מה הוא חושב על הנוב"י? אלא אם מוחזק להיות חרדי ומוחזק להיות טיפש הן מילים נרדפות אצלך, ואז אכן צ"ע.
כשמישהו אומר ח"ו להתיר, ולא מביא נימוקים מדוע הדבר אסור, אז ברור שאין לו נימוקים והוא רק חושש מההיתר. דומני שזוהי ממש משמעות המילים שלו. אכן, אני גם לא חושש לפסוק נגד הנוב"י (במקום שנימוקיו לא נראים), ולכן הייתי דן בנימוקים לגופם (אם היו כאלה). אבל אם אתה שואל לדעת הנוב"י, זו משמעות דבריו. הוא יודע לנמק היטב כשהוא רוצה.

ושם,
אני ממש לא מצטרף לדעתך על הנוב"י, שהיה איש חכם מאד ודומני שהיתה לו הבנה מצוינת של המציאות (להבדיל מכמה פוסקים אחרים). ובכל זאת בנדון דידן איני מסכים איתו.
אין צורך להשמיץ אותו בשביל לא להסכים איתו. השמצות כאלה, מעבר לכך שהן אינן נכונות, משחקות לידי השמרנים (שכן הם אומרים שאתה חולק עליו כי אתה מזלזל בו, מה שבהחלט לא נכון ולא ראוי לעשות).
אתה אכן צודק שיש לדון בדברים לגופם ולא בנימוקי אד הומינם (דיברתי במקור ראשון בשבועות האחרונים על פסיקה מסדר ראשון ושני, ע"ש). אבל זה לא בגלל שהנוב"י טיפש או לא מבין את המציאות, אלא פשוט בגלל שאני לא מסכים איתו או עם נימוקיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 11:50 לינק ישיר 

חלילה וחס לא זילזלתי בנודע ביהודה הוא אכן היה גדול וחכם כדבריך ויותר כתבתי כנגד אלה שלא בודקים את הדברים לגופם אלא מיד שנודע שיש מישהו שאוסר לא חשוב מי מתי ולמה הם מיד מיישרים קו. מה שכתבת היה מרענן כדרך חדשה שיש ללכת בה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 13:58 לינק ישיר 

אני לא חושב שהרב לוין טיפש, רק אמרתי שהוא פסק פסיקות טפשיות, גם מי שאינו טיפש עושה לפעמים מעשים טפשיים. ותסכים אתי שהפסיקה הנ"ל נגד דרעי היא טפשית למדי, ואני מניח שאתה יודע שהיא לא היחידה בסגנון. מה שכן אמרתי הוא שבעיני זה תקדים שבית דין המתיימר להיות חרדי, נוהג בצורה כזו. ראשית תשובת נו"ב מפורשת בתחומים כאלו היא ידע בסיסי. אם בית הדין לא ידע אותה, זה מוריד מערכו בכלל. ושנית, דקדוקך קלוש ביותר, המעיין בתשובת הנו"ב לא מתרשם בכלל שיש לו ספק, אלא להיפך, הצד להתיר היה בגלל נימוקים אחרים, והרעיון של מקח טעות בקדושין לא עלה כלל שם על דעתו, במקרה של נישואין לשם בריחה עם הכסף. נשארו בעולם עוד מעט אנשים חרדים, ואין לי ספק שמעניין אותם לדעת איפה עומד בדיוק הרב לוין על הסקאלה.. יש בהחלט דרכים שונות בפסיקה, ואין שום בעיה אובייקטיבית עם בית דין שיפסוק בנושאים אלו בשיטת 'אין לו אלא מה שעיניו רואות', כאשר הציבור שבית הדין פוסק עבורו יוצא מהנחות יסוד אלו (ואולי אף רואה בהם 'רענון' כפי שכתב פה אידיוט אחד). שיטות הפסיקה של הפוסקים החרדים לא היו כאלו. ולכן אני מתפלא על הרב לוין שאוחז את החבל בשלש קצוותיו. וגם מתיימר להיות "ב"ד קבוע" שחובה על כל הציבור החרדי ללכת רק אליו ואם לא הוא מנפיק הפניה לערכאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 15:38 לינק ישיר 

ארור מכה רעו בסתר- אומרת התורה. וזה בדיוק מה שארחת עושה.
נשאלה שאלה לר' מיכי, הוא ענה מה שענה בחן וטוב טעם ודעת.
אבל יצר המכה רעו בסתר לא שבע. החל בהתקפה והשמצה על הרב לוין.
הרב לוין אינו משתתף בפורום הזה, הוא לא שמע את השאלה והבעיה כביכול
 לכן הוא כמובן, לא יכל להתיחס  לשאלה ולתהיה, ולכן אפשר להמשיך ולהכות בו.
כפי שאמר ר' פפא- שם רע בעלמא קא מפקת ביה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 20:11 לינק ישיר 

אין לי מונח מהיכן הבאת את הכללים החדשים שלך, אסור לשאול שאלות על מי שלא נמנה על חברי הפורום? ואם לדעתי הרב לוין מוציא פסיקות טפשיות אסור לי להעלות את זה לדיון? ומה לדעתך למשל ההגדרה של פסיקה לפיה דרעי לא יכול להיות ח"כ מכיון שהוא תמך בהסכמי אוסלו, זה נראה לך בתחומו של הדיין?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התרת נישואין בלי גט. הכיצד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.