בית פורומים שידוכי חרדים

הקשבה שטחית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/9/2013 12:18 לינק ישיר 
הקשבה שטחית

בס"ד
הייתן פוסלות בחור שמקשיב בצורה שטחית?לא מתעמק או לא יותר מדי מתעניין במה שקורה אצלכן?
ואוהב לדבר הרבה פעמים על דברים שליליים שמתסכלים אותו....
(אך מאידך יש בו את רוב המעלות שרציתן וגם עוד כמה חסרונות שלא ממש רציתן...)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 12:27 לינק ישיר 

מקשיב בצורה שיטחית זה פסיכי או אחד שמתעלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2013 12:32 לינק ישיר 

בס"ד
שטחית הכוונה...שבוא נגיד אני מספרת על טיול אז הוא מגיב ב"יפה" "אההה" אבל לא שואל פרטים לעומק יותר,כמו: איפה?מה?מו?
מקסימום שאלה אחת של התעניינות ואז עובר לנושא אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 12:47 לינק ישיר 

זה לא נקרא הקשבה שטחית, זה נקרא לדבר על נושא שלא מעניין אותו. תדברי על משהו שמרתק אותו, ותראי אוהו איזו הקשבה הוא מעניק לך!

חלק מפיתוח זוגיות הוא היכולת של שני הצדדים לפתח תחומי עניין נוספים ולהתעניין באמת במה שקורה אצל השני. זה לא דבר שקורה מיידית, אלא דורש השקעה ועבודה. בדרך כלל דבר זה קורה באמת רק אחרי החתונה, ובתנאי ששני הצדדים משקיעים בכך. ברם, אם הבחור בעל מידות גדול, וגם מודע לניואנסים של נפש האדם, הוא ידע להביע ענין גם בתור בחור רווק. אבל זה די נדיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2013 12:57 לינק ישיר 

בס"ד

מה זאת אומרת?אני חייבת תמיד לדבר דברים שמעניינים אותו?ועם נגיד שום דבר לא מעניין אותו חוץ מאוכל..אז אני אמורה לדבר רק על אוכל?
אני אישית מקשיבה ומתעניינת גם כשהנושא לא ממש מעניין אותי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:05 לינק ישיר 

אם כל אחד ידבר רק על מה שמעניין אותו השידוכים יהיו יותר קשים ממה שהם בלאו הכי.

אם מישהו לא מתעניין במה שקורה איתך אולי הוא גם לא מתעניין בך. בהתחלה זה אולי לא אומר כלום, אבל לטווח ארוך זה משהו ששווה לבדוק...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:06 לינק ישיר 

בס"ד
הרי חלק ממה שצריך לבדוק זה שיש התעניינות וכו'...אם כבר עכשיו לא מעניין את הגבר רוב הדברים שהבחורה מדברת,ורק הנושאים של עצמו מעניינים אותו...אז מה יהיה אחרי חתונה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:07 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אם כל אחד ידבר רק על מה שמעניין אותו השידוכים יהיו יותר קשים ממה שהם בלאו הכי.

אם מישהו לא מתעניין במה שקורה איתך אולי הוא גם לא מתעניין בך. בהתחלה זה אולי לא אומר כלום, אבל לטווח ארוך זה משהו ששווה לבדוק...

מה צריך לבדוק?איך יכול להיות שבחור רוצה בחורה שהוא לא מתעניין בה?נשמע לי מוזר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:17 לינק ישיר 

אמרתי מתעניין בה, יש כאלה שמתעניינים בעצמם, לא יודע אם את מבינה את ההבדל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:21 לינק ישיר 

לא חייב להיות שזה מחוסר התעניינות בבחורה.
יש את האנשים האלה תמיד שאוהבים לדבר על עצמם ויכולת ההקשבה שלהם גרועה (בדר"כ גם חברתית בכללי הם יותר דחויים..) 

בנ"א צריך להראות התעניינות גם בדברים פחות מרתקים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:24 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אמרתי מתעניין בה, יש כאלה שמתעניינים בעצמם, לא יודע אם את מבינה את ההבדל...

הבנתי..ולכן שאלתי איך בחור רוצה להתחתן עם בחורה כשהוא מתעניין יותר בעצמו?זה לא סותר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:40 לינק ישיר 

יש פה שני דברים:

א. אחד שמתעניין רק בעצמו. זה אחד שכל הזמן מסיט את השיחה לעצמו, וכשלא מדברים עליו הוא לא מעונין ומחפש כל הזמן איך להחזיר את השיחה לעצמו. אדם כזה צריך לחשוב טוב מאד לפני שממשיכים לצאת איתו.

ב. אחד שלא מביע ענין בתחומים שמעניינים את הבחורה. לפעמים זה מעיד שהוא לא מעונין בבחורה, אבל אז היה כבר מוריד את השידוך בדרך כלל. אם הוא ממשיך בפגישות, מן הסתם הוא כן מעונין בבחורה, אולי עוד לא נדלק עליה, אבל כן מעונין להמשיך, אבל לא יודע איך להתעניין בתחומים שחשובים לבחורה. אני תוהה אם את באמת תביעי ענין בכל מה שמעניין אותו. אם הוא יתחיל לדבר על גיר של רכב, מן הסתם היית נרדמת. או שלא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2013 13:43 לינק ישיר 

הרבי מקוצק התבונן פעם בתלמיד האוכל דג. "למה אתה אוכל דג?" הוא שאל. "אני אוהב דגים", השיב התלמיד. "אם היית באמת אוהב דגים", ענה לו רבי מנדל, "לא היית אוכל אותם. אתה אוהב את עצמך, לא את הדג".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:44 לינק ישיר 

בס"ד

א.מה יכול להיות עם אדם כזה בחיים האמיתיים?
ב.אוקי צודק...אז לא בכל מה שמעניין אותו אתעניין אך לפחות אקשיב בערנות ואביט בעיניו....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/09/2013 13:44:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:46 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
הרבי מקוצק התבונן פעם בתלמיד האוכל דג. "למה אתה אוכל דג?" הוא שאל. "אני אוהב דגים", השיב התלמיד. "אם היית באמת אוהב דגים", ענה לו רבי מנדל, "לא היית אוכל אותם. אתה אוהב את עצמך, לא את הדג".

מאידך הבחור כן אכפתי בקטע הפיזי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2013 13:51 לינק ישיר 

א. זה יכול להיות חוסר בגרות, ואז כשיגדל ילמד להבין שהעולם לא מסתובב סביבו. בהתאם לאופי שלו, לימודים אלו יכולים להיות קלים או קשים. או שיכול להיות שמדובר בנרקסיסט, שבאמת ובתמים חושב שהוא מרכז העולם, אדם כזה קשה מאד מאד מאד לחיות איתו.

ב. שיחה בשבילך ובשביל בחור לפעמים הם שני עולמות שונים. בשבילך שיחה זו דרך להביע קירבה. בשביל בחור שיחה זו דרך להחליף מידע. בשביל הרבה בחורים טיול ארוך ללא שיחה או עם שיחה, מביעים אותה מידה של קירבה. בשביל בחורה שיחה טובה בפירוש מוסיפה לעומק הקשר. אני מדבר בהכללה כמובן, וכל מקרה לגופו. אבל חשוב להבין את ההבדל בין בחור ובין בחורה כשאת מנסה לנתח חוויה. כי לא כל דבר שאת חושבת שאת שומעת הוא אכן התכוין לומר. ולמשל, כשהבחור לא מביע ענין בנושא שלך, יכול להיות שהוא אינו מתכוין לומר שום דבר מעבר לזה שנושא זה לא מענין אותו, בעוד שאת שומעת ממנו משהו אחר לחלוטין, והוא, שאת לא מספיק חשובה בעיניו כדי שהוא יתעניין במה שיש לך לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הקשבה שטחית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext