שלום רב!! אני בחור שהנטייה להתפלסף ולהתעמק ולברוח מהעולם הגשמי לעולם הרוחני,וכן ובעיקר מעולם המעשה לעולם המחשבה, חזקה אצלו "יותר מידי", ולמעשה מתחת לפני השטח זה די מפריע לי,כי החלקים הפשוטים והמקוקרעים בנפשי דורשים את שלהם, ובתקופה האחרונה ב"ה אני עובד קצת על איזון,
לתומי חשבתי שאשה מעצם טבעה תעזור לי בזה לכשאתחתן בעז"ה, לאחרונה נפגשתי עם בחורה שגם יש לה נטייה כזו, {דבר שכשלעצמו די מוזר לי, לא חושב שאני מכיר עוד אשה כזאת, במחילה מהפמינסטיים שבינינו,}
אז כרגע אני נתון בדילמה, כי מצד אחד מאוד נהניתי לדבר איתה, כי מצאנו בזכות תכונותינו הדומות נושאי שיחה מעניינים, אבל מצד שני ציפיתי למשהו אחר כנ"ל. ויש לי כמה שאלות בנידון:
א. האם זה לא קצת מוזר שיש אשה כזאת,? {ע"ז כוונה כותרת האשכול, "אשה פרושה ממבלי עולם", שזה גמ' במסכת סוטה שמשמע ממנה כמו ההנחה שאני מניח בשאלתי}.
ב. אולי זה רק פחדים מוגזמים, כי אולי רק בפגישות זה יוצא ככה, אבל בחיים האמיתיים הטבע הנשי יעשה את שלו?
תוקן על ידי מחפששלום ב- 12/09/2013 23:14:33
נשלח ב-12/9/2013 23:13
א. זה לא מוזר שיש אשה כזאת, נשים באות בכל מיני מודלים, צוועים וגוונים. אין שום קשר בין מה שאתה מתאר לבין אשה פרושה.
ב. זה אכן פחדים מוגזמים.
נשלח ב-12/9/2013 23:19
אם באמת זה לא מוזר, אז איך אתם באמת מבינים את המשפט הזה, "אשה פרושה ממבלי עולם"
נשלח ב-12/9/2013 23:30
אני לא מבינה מה המשפט הזה בא להגיד בקשר לפילסוף.
אבל מהכרות אישית, יש המון בנות שאוהבות להתפלסף.
אם אתה אוהב את זה, בכיף. רק תחשוב על העתיד הפרקטי, שעל כל החלטה שתתבקשו לקבל- תעלו עליה אלף ואחת תהיות והתלבטויות והתפלספויות, אם יהיה פרקטי לחיים..
נשלח ב-12/9/2013 23:33
מחפששלום כתב:
אם באמת זה לא מוזר, אז איך אתם באמת מבינים את המשפט הזה, "אשה פרושה ממבלי עולם"
ואשה פרושה - כגון אשה כשפנית שהיתה עוצרת רחם הנשים היולדות בכשפיה ובשעה שהיתה היולדת מקשה בלדתה היתה אומרת אלך ואתפלל אולי תקובל תפלתי וסותרת כשפיה ויולדת:
ר' עובדיה מברטנורא מסכת סוטה פרק ג משנה ד
נשלח ב-13/9/2013 00:22
יש לעיין במה הפרישות שלכם באה לידי ביטוי, ומה עלול לקרות לכם ביחד
והאם המצב בשליטה איפשהוא. בעיקרון זה מעולה שיש התאמה, כשיש התאמה אז צפוי שיהיה פחות חיכוכים, אתם תבינו איש את רעהו, ותתמודדו עם זה יחד, ולא תהיה הטמבל/הרחפן הנצחי שעושה בעיות, תהיה אחד מהחבורה
נשלח ב-13/9/2013 10:21
לא מוזר, זו נפש תאומה . כן, פחדים מוגזמים..
נשלח ב-15/9/2013 11:49
בס"ד א.כן יש נשים כאלו...אני גם כזו...יותר בעולם המחשבה ולא כ"כ במעשה ב.כן יש קצת ממה לפחד....קשה לי לבצע דברים מהר אני יותר אוהבת לתכנן,לחשוב,ועד שאני כבר עושה יכול לבוא המשיח...אך אם הבחורה ירוצה לעבוד על המידות ומודעת לזה(כמוני)זה בסדר גמור לאט לאט יורדים לעולם המעשה...אבל תדע שאתה צריך לעודד אותה ולהעריך אותה מעוד כי זו עבודה לא פשוטה שדורשת מאמץ רב. (במידה והיא אכן כזו...)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/09/2013 11:49:51
נשלח ב-15/9/2013 12:02
בס"ד ואגב,תרצה או לא יהיה לך קשה להמשך לנשים עם נושאי שיחה שטחי ורדוד...כך שחבל לך להפסיד!
נשלח ב-15/9/2013 12:08
חייכנית770 כתב:
כן יש קצת ממה לפחד....קשה לי לבצע דברים מהר אני יותר אוהבת לתכנן,לחשוב,ועד שאני כבר עושה יכול לבוא המשיח...אך אם הבחורה ירוצה לעבוד על המידות ומודעת לזה(כמוני)זה בסדר גמור לאט לאט יורדים לעולם המעשה...אבל תדע שאתה צריך לעודד אותה ולהעריך אותה מעוד כי זו עבודה לא פשוטה שדורשת מאמץ רב.
מה שאת מתארת זה מתכון להשאר רווקה לנצח. אם אין לך את היכולת לקפוץ, ואם אין לך מישהו שיכריח אותך (שזה מה שקורה לפעמים לאלו שאין להם יכולת לקפוץ), למשל הורים, או רב, אז את לא תוכלי לעשות את זה. טעות היא לחשוב שברגע שתמצאי את הנכון, זה יקרה מעצמו. שום דבר לא קורה מעצמו מבלי עבודה מושקעת מהצד שלך.
נשלח ב-15/9/2013 12:11
בס"ד אפשר להבין איך למדת את זה מדברי?ואיזה עבודה אני צריכה לעשות?ואיך האופי שלי קשור לרווקות לנצח?
נשלח ב-15/9/2013 12:41
יאללה, תתחתנו ושיהיה במזל טוב
תפסיקו לחשוב כלכך הרבה, החיים הרבה יותר יפים ביחד :)