ואני אוהב אותך אחי ידידי ורעי משכבר אחרית הימים- על כל מה שנתת לכולם
נשלח ב-13/9/2013 16:31
גם אני אותך אחי היקר והמיוחד. ה' יזכנו להיפגש בקרוב מאוד יהי רצון. משהו אומר לי שהרבה זמן לא קיבלת חיבוק דב חם ולחוץ..
נשלח ב-13/9/2013 16:35
גמר חתימה טובה ושנה טובה ומתוקה לכולכם!
חני
נשלח ב-14/9/2013 21:38
גמר חתימה טובה לכולם ושבוע טוב ומוצלח שיהיה
מקווה שהכל עבר בשלום ושכולכם בסדר. יהי רצון שיתקבלו בשמיים כל תפילותכם ותראו ישועות ונפלאות בשנה הזאת החדשה!
נשלח ב-14/9/2013 22:16
גמר חתימה טובה טובה גם לך! יש לי שאלה:
המייחל ידידי תודה רבה לך אבל כמה מילים יש לי מכוון שהבאתני לידי התלבטות ביני לבין האם להמשיך לומר לבריות גמר חתימה טובה בעת הזו אם לאו, ומדוע? כי נדמה לי שמישהו פה מתבלבל !!! שהרי הדין כבר נחתם ובשמיים הכל גזור! מה, לא סיימנו זה עתה את תפילת הנעילה? מצד שני, ידוע הוא שלמרות שנחתם בשמיים הדין עדיין טרם נמסר לשליחים ולרצים הדחופים שיורידו את הדין למטה ביום הושענא רבא, ועל זה מתפללים בעת הזו שמה שנחתם לטובה יימסר ומה שנחתם ח"ו לא לטובה שלא יימסר [פיתקא טבא] ונוכל לבטל את הגזירה!
שאלתי בנידון: בראש השנה שהוא יום המשפט יש דין, הכרעת דין וגזר דין אבל בפרקטיקה בעולם הרוחני מיד קמים הצדדים - הסנגורים והקטגורים של האדם - וכל אחד מטעמם מגיש ערעור לערכאה העליונה [ביום כיפור], ואז ביום הכיפורים נחתם הדין. אז בעצם האם גם בהושענא רבא יש משפט חוזר/ערעור או שזהו כ'פשוטו' יום דין שבו הפתקים נמסרים ותו לא. כי אם כן הוא אז קשה לי איך אפשר שבעולם הרוחני שהוא נצחי לבטל את מה שנחתם בטבעת המלך ע"י קריעת הפתק. מה זה הכוח הזה שמסוגל לקרוע את הפתק? בלי משפט? תודה למיישבים דעתי. ואם במשל ונמשל עסקינן, אז ראש השנה זה כמו ערכאת שלום, כיפור כמו מחוזי והושענא רבא זה בג"צ? מה לא ככה?
מתוך חוויות היום כיפורים: התפללתי בנוסח מרוקאי. למדתי שנוסח מרוקאי זה לא משהו קלאסי - יש הרבה מאוד מינהגים, הרבה עיירות וכפרים במרוקו... ובאמת היה אחלה, חבל לכם על הזמן; ועוד דבר, טיפ ממני אליכם איך להפיק אנרגיה ביום כיפורים יש מאין: תנסו לזכות בהרמת ספר תורה ואז להרים ספר תורה ששוקל טון וחצי למשך רבע שעה ולסרב בנימוס לכל 'בעלי העצה' שמציעים להניחו בתוך הארון. אני אמנם עשיתי זאת מתוך אמונה שחיבוק ספר התורה זה מצווה וזכות גדולה אבל גם למדתי מזה עוד משהו - יש תחליף ל-XL ביום כיפור. אז תנסו את וזה ולא תצטערו.
כל טוּב לכולם!
נשלח ב-14/9/2013 22:33
קראתי היכן שהוא, ואת המקור לצערי אינני זוכר, שההוצאה לפועל של גזירות השנה החדשה, תשע"ד לעניינו, הן מנר שמיני של חנוכה, "זאת חנוכה" ואילך. ומצד שני הושענא רבא אומרים "פתקא טבא", איך זה מתיישב?
נשלח ב-14/9/2013 23:44
תופון שאלתך נידונה בספרים. ממה שאני זוכר כרגע ההסבר הוא פשוט מאוד. בכיפור נעשה החותם הפנימי שהוא העיקרי ובהו"ר החותם החיצון. עד הו"ר שערי תשובה פתוחים כמעין תקופת מבחן מיום כיפור כדי לבחון את האדם האם התשובה שהוא עשה בכיפור היתה רק מתוך יראה וכשעבר הדין הוא חזר לקדמותו או שמא הוא באמת משתנה לטובה. בקיצור עד היום האחרון של סוכות שערי תשובה עדיין פתוחים והדין שנחתם בכיפור עדיין לא יוצא אל הפועל, כך לשון הזוהר במפורש. לגבי זאת חנוכה זה מופיע רק בספרי החסידות אך זה עומד בסתירה לקבלה שדיברה במפורש רק עד שמחת תורה ותו לא.
נשלח ב-15/9/2013 00:03
גמר חתימה טובה!!!!
אני חושב שדילגנו פה על החדשות המרעישות...משיח בפתע להפתיע!!!!
זה אומר שאחרי החגים,לאחר חתימת הדין הסופית ויציאת הדינים לפעולה אנחנו צפויים להתפתחות מרעישה במהלך הגאולה?
נשלח ב-15/9/2013 00:17
בהחלט כן
אכן נכיר מדברי הרב שבקרוב נזכה לראות את התגלות המשיח בפועל. אחרי החגים או לא זה אני לא יודע אבל אין ספק שהרב מתכוון לשנה זו. וזה כבר חדשה משמחת מאוד. סוף סוף שומעים מעין הבטחה שהשנה מתגלה משיח! ב"ה. בשורה טובה לפתוח איתה את השנה.
נשלח ב-15/9/2013 08:30
רצון יראיו יעשה - הרב ביקש אז עושים
אני כשלעצמי ניצלתי את הרגעים הקריטיים של נעילה לבקש מהקב"ה שיגלה את המשיח וימליך אותו כבר השנה כדי שתתקיים התפילה אותה כולנו אמרנו גם ככה
אני מאוד מקווה שהתפילה עשתה את שלה ובקרוב נראה את פירותיה. אין לך דבר אהוב בשמיים כמו זה שעם ישראל מבקשים מה' על הגאולה ועל חזרת מלכות ה' לעולם. עם כל הצרות והבעיות הפרטיות שיש לכל אחד מאיתנו ובהתחשב ברגעים הגורליים של זמן נעילה לא פשוט לעזוב את הבקשות הפרטיות שלנו ולהתמקד במשיח וגאולה.
נשלח ב-15/9/2013 09:01
אני ביקשתי לנעול ת'פורום :) סתם סתם....
נשלח ב-15/9/2013 09:03
את זה תבקש מהאושפיזין בסוכה, אני בטוח שאחרי שהם ישמעו מה מתחולל כאן הם ישמחו לעזור לך..
נשלח ב-16/9/2013 15:01
שאלתם איך ייבנה בית המקדש אם כתוב שהוא ירד מן השמיים? הנה התשובה