מיאמית, יש הבדל בין הנוכחויות. את יאיר לצערי אני עדיין לא מכירה מספיק טוב אך אני מבינה שהנוכחות שלו יוצאת באופן השירה שלו לעומת בנג'י שהנוכחות שלי יוצאת באופן החיצוני.
הנוכחות היא גם רושם. בנג'י תופס את העיין באותה השניה אבל אחרי השיר זהו, זה נעלם לעומת אלו השרים מן הלב- הם משאירים את נוכחותם עלינו לאורך זמן רב.
נשלח ב-3/10/2013 00:34
חיה-אני בהחלט מסכימה איתך, אך כל אחד מהם מבטא נוכחות מסוימת ש"נתפסת" לנו, נכון שיש ברגש רושם לטווח ארוך אך אולי הדוגמא של בנג'י לא מספיק מתאימה כי הנוכחות התסיסותית שלו באה לידי ביטוי רק כעת בהיותו בוגר ואין אנו רואים אותו בהופעות רבות כדי להמשיך לתפוס אותנו.... אך יושי בנדר- עוד בהיותו במקהלה הנוכחות הבמתית שלו עם התנועה והקצב היא זאת שתפסה אותנו עד היום מה שאת קוראת לו- נוכחות חיצונית וזה בהחלט תופס,לעומת יאיר שנתפס על הרגש שלו בדיוק כמו שנתפס יושי על הקצב שבו... מה עוד שאותי באופן אישי בהיותי צופה בהופעות ישנות יותר,"נתפס" לי אז אייזיק בן-ישי ולא בזכות הרגש הרב שבשירתו, כי אם בזכות אופן השירה ,הקצב והתנועה הקופצנית והתוססת שלו= נוכחות חיצונית, אבל זה תפס, ואני זוכרת אותו עד היום כסולן בולט במקהלה בעל נוכחות משמעותית..... אז אני מסכימה איתך וגם לא מסכימה.....
נשלח ב-3/10/2013 00:42
את מסכימה איתי לגמריי כי זה בדיוק מה שאמרתי. שיש 2 סוגים של נוכחויות.. שניהם תופסים נוכחות לא משנה אם רגעית או לא!
מה גם שאפשר לחלק את זה לנוכחות ותשומת לב! נוכחות זה מן רושם שנשאר על האדם.. גם לאחר זמן לעומת תשומת הלב- שזה שוב מאפיין חיצוני מאוד ורגעי.
נשלח ב-3/10/2013 00:55
אהבתי! מקבלת את דברייך אם כי יש לי עוד מה לומר בעניין...ח..ח....
נשלח ב-3/10/2013 00:56
תגידי... רק פה נותנים לי להתפלסף כמו שאני אוהבת...
נשלח ב-3/10/2013 01:23
איזו מצחיקה את! עזבי כבר אין לי כח להתפלספויות האלו בשעה הזאת, אולי אם תמצאי אותי בשעה ערנית יותר... { למרות שאלו כמעט השעות היחידות בהם אני מוצאת קצת זמן להיכנס לפורום שגוזל לי זמן יקר יותר בהתעסקות עם ההתחברות...}
נשלח ב-3/10/2013 01:27
חח את יכולה גם מחר
אני כשיש לי מה להגיד אני חייבת לומר באותה השניה.. (מחר אני אומרה לקום ב6 לעבודה...- צריכה להראות נוכחות... גשמית ורגשית )
אני בכלל לא זוכרת את הסיסמא לכאן, עשיתי זכור אותי במחשב כך אין לי בעיה בהתחברות! וכייף שאת מפנה זמן יקר שלך אלינו.. זהו כבוד!
נשלח ב-3/10/2013 01:47
קודם אאחל הצלחה בנוכחות הגשמית והריגשית שלך מחר ובכל יום..... אני בעז"ה מחר בחופש... את עוד צריכה לקום מוקדם אז בכלל........ זהו כיף שלי לחוות רשמים וחוויות בפורום ולהתכתב עם חברים בעלי שיעור קומה, מעניינים,פילוסופיים,וכיפיים- כמוך.....
נשלח ב-3/10/2013 09:12
חופש.. אין כמו חופש..בקושי הצלחתי לקום! כן, נחמד פה מאוד אבל כדי לעבור לשיחה בפורום.. ולגבי שיעור קומה הייתי חולקת עליך, אני מטר 58 (חח אני בין הננסות לגמדות) ואני לא שוכחת שיש לך עוד מה להגיד בנושא הנוכחות!! (ולא שאני לוחצת פשוט הדעות שלך מעניינות, כייף לראות את מה שאת כותבת)
תוקן על ידי chayaחיה18 ב- 03/10/2013 09:12:06
תוקן על ידי chayaחיה18 ב- 03/10/2013 09:16:21
נשלח ב-3/10/2013 10:33
miamiית כתב:
וכן שר בהתלהבות מלאה אנרגיות ושמחה בשיר תוסס ומקפיץ {כדוגמאת בנג'י אלסון שכמו שאידי כתבה שדווקא בהופעת הבוגרים הוא הצליח לתפוס אותה,וגם אותי [אותנו?] במאור הנסוך על פניו, בחיוכים הנלהבים ובתזוזה האנרגטית והתוססת שעושה חשק לקום ולהצטרף לריקוד...}
לי זה מאוד מזכיר את יהודה גורקין. אבל אין לי כח להאריך. כבר כתבתי עליו בעבר. מי שרוצה שיכנס לפנתיאון. ולעוד מקומות.
נשלח ב-3/10/2013 23:40
חיה- איך שאני מבינה אותך,אני יודעת כמה קשה זה לקום מוקדם כ"כ בבוקר... דבר מה חשוב לציין כי שיעור קומה-שאינו ממשי -גבוה יש גם לנמוכים ביותר מבחינת גובה פיזי, מה שאומר שאל תורידי מערך עצמך... {נכון שלא התכוונת לזה, אבל לא משנה בכל זאת היה חשוב לי לציין זאת...} ותודה על תוכן הסוגריים בהודעה הקודמת שלך... ובקשר לנוכחות ותשומת הלב כפי שחילקת את זה, לדעתי תשומת לב נובעת מנוכחות עצמה כמו ילד "צומי" שהוא בעצם מנסה להגביר את הנוכחות שלו בסביבה [בין בצורה חיובית,בין שלילית...] על מנת לזכות בתשומת לב... לכן אכן יש בדבר בעניין נוכחות ריגעית ונוכחות ארוכה יותר, אך שתיהן נובעות מאותה נקודה....
נטסון- האמת שאותי יהודה גורקין תפס בהופעה של "יבוא" דווקא בגלל האצילות והעדינות שבו, יש לו גם מן תנועה מאופיינת כזאת של זיקוף גב אחורנית, הטיית הראש מעט כלפי מעלה= זיקור סנטר, והרמת יד מתנועעת לפי קצב המנגינה בסולו שלו- משהו מאוד אצילי בעיניי! נכון גם שבשירים תוססים הוא נכנס לקצב מכל הלב כמו שניתן לראות בעיקר בהופעות האחרונות שלו לפני יציאתו מהמקהלה...
תוקן על ידי miamiית ב- 03/10/2013 23:43:33
נשלח ב-4/10/2013 00:31
מיאמית, אני מבינה שאזכה להתכתב איתך רק בשעות לא שעות כמו אלה!! הראש שלי היום ממאן להבין ולהכניס לתוכו כל טיפת מידע שיכולה להחכים אותי. אז אגיב בעז"ה מחר על הנושא.
נשלח ב-4/10/2013 00:53
לפי דעתי נוכחות זה אומר אחד ששר רוקד וכו' עם כל המרץ ובקשר למתנת שמים זה נכון כי כמו שיש לדוג' שיעור וכמה בנות מדברות אבל המורה תעיר לאחת אז בעולם התלמידות אומרים שיש בנות שיש להם פרצוף כזה שמורות נתפסות עליו ותמיד יעירו להם כך גם במקהלה זה ענין של מתנת שמים שיש ילדים שישר הקהל מתלהב עליהם וחוץ מזה אני גם חושבת שזה קשור קצת לילדים יפים ובעלי הופעות במה טובות כי באופן טבעי יותר נחמד להסתכל עליהם
נשלח ב-4/10/2013 01:09
miamiית כתב:
חיה- איך שאני מבינה אותך,אני יודעת כמה קשה זה לקום מוקדם כ"כ בבוקר...