בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

מצבו של הרב עובדיה-אם חלילה..תהיה זו הוכחה מוחצת לגאולה ברחמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/10/2013 00:53 לינק ישיר 
עכשיו חזרתי מהלויה

וזה היה מדהים כמות המספידים שהשווה את הרב עובדיה למשה רבינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 01:58 לינק ישיר 

ההרגשה החזקה שהייתה לי אחרי החג רק התחזקה והתעצמה היום...זה ברור לכולם שפטירת הרב הקדוש מסמלת משהו גדול מאוד,נכון.....?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 07:09 לינק ישיר 

רק עלה הרב לגנזי מרומים והנה מתחיל הבלאגן... צפון קוריאה התעוררה מרבצה והחלה שוב לאיים.... הבוקר התפרסם שצפון קוריאה העלתה את כוננות הצבא לרמה גבוהה עקב פעולות התגרות שהם טוענים שנעשות ע"י דרום קוריאה, צפון קוריאה גם מאיימת שארה"ב תקבל תוצאות הרות אסון בעקבות מעשיה וחיזוקה של דרום קוריאה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 07:52 לינק ישיר 
תכונתי היא: כשיש כ"כ הרבה מה לומר אני לא מוצא את המילים..

תמיד הייתי כזה.
אני נאלם דומיה ואם יכול אף עוזב את המקום
כאשר יש לי 800 אלף דברים לומר..

כעת שימו לב טוב טוב למילים הבאות שאומר משום
שאין בהם טיפת הגזמה אלא דברים מדודים ומדוייקים!

אתם מחזיקים ממני מומחה לסוגיות הגאולה ואחרית-הימים?
אז דעו לכם אחיי ורעיי שבסוגיית משה רבנו שהיא גם הסוגייא 
הארוכה ביותר והמעניינת ביותר מבחינתי אני מומחה פי כמה.
(סליחה על העדות העצמית אך אם אני לא אעשה זאת אין מישהו אחר שיעשה זאת)

אין לך נושא רחב עמוק ומרתק בסוגיית אחרית הימים כמו הסוגייא הזאת.

תמיד האמנתי ותיכננתי לפתוח בפניכם את הנושא הזה ולשים את כל הקלפים על השולחן
בנסיבות משמחות יותר. בנסיבות של גאולה והתגלות המשיח. מעולם לא חלמתי שזה יהיה 
לאחר הסתלקותו של הרב.

שוב, ללא גוזמא כלל: אני יכול לדבר שעות רבות ולשפוך לכם מלא חומר ציטוטים והסברים עמוקים
שלא תשמעו בשום מקום בעולם כולו רק על נושא משה רבנו דאז ומשה רבנו של היום. סליחה..
של אתמול..  

תוקן על ידי המיייחל ב- 08/10/2013 07:54:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 08:57 לינק ישיר 
האירוע הגדול וכולי תקווה ואמונה שגם האחרון

מכאן ואילך לא תוסיף לנפול עוד, קום בתולת ישראל! קומה עזרתה לנו ופדנו למען שמך!
בתוך בליל המחשבות וההרגשות בולטת אחת יותר מהשאר, הקב"ה סילק את המשענת
האחרונה שעוד נותרה עליה נשענו כה רבים מעמך בית ישראל. למה? כדי לחדד בנו את
תחושת ה"אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים" כי גם הישענות על צדיקים אינה
טובה ופעמים שהיא גובלת בעבודה זרה כאשר מאלילים אותם ורואים בהם כבעלי כח להושיע.
אפילו משה רבנו הגואל בעצמו אינו מופיע בהגדה של פסח! למה ככה? כי הקב"ה מחנך אותנו
שהוא ורק הוא הכתובת לפניות הציבור בכל דבר ועניין וממנו ישועתנו והצדיקים הם אך ורק
כלי עזר לעזור לנו להתקרב אליו יתברך. נמצא אפוא שהסתלקות הצדיקים היא בבחינת שיעור
באמונה והתקרבות לה'. בבחינת אבי ואימי עזבוני וכבוד ה' יאספני.

תוקן על ידי המיייחל ב- 08/10/2013 08:58:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 09:53 לינק ישיר 
יישר כוחך רבנו דוד על המילים כדורבנות!

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 10:14 לינק ישיר 

יישר כח אחי ורעי.
קשה קשה, למרות כל הדיבורים וניסיונות הנחמה
תחושת האובדן לא מרפה והעצב רב והדמעות חונקות.
לא ממש דיברתי על הקשר הרוחני-אישי שהיה לי איתו.
אני את הזווית האישית שלי בסיפור זה טרם הצגתי.
אני כותב עם דמעות.

חלק גדול מאוד מתורתי ההלכתית בש"ס ופוסקים
ובנייני הרוחני את חב למרן ודבקותי במשך שנים
בתורתו ובדרכו כאשר שנים ארוכות השקעתי בעיון
בתורתו המדהימה בכל ספריו ובעיקר ביביע אומר
בהם יש לי ידע טוב ומעמיק.
תמיד נתקלי באנשים ואף אברכים שמתקשים להסתדר עם יביע אומר
ומעולם לא הצלחתי להבין אותם משום שלי הדבר היה כ"כ טבעי כמו
שחיה של דג במים. גם לי יש את ה'סיפור האישי' שלי משנות לימודיי
בישיבה כאשר היה לי חברותא קבועה ביביע אומר בעיון גדול עם פתיחת
הספרים והמקורות ככל שניתן כאשר לילה אחד אף חלמתי עליו לאחר
קושיא גדולה בדבריו בסוגייא מסויימת וההרהורים שעלו על יצועי .. אהה..
יש הרבה להאריך יש הרבה לדבר.. מה נדבר ומה נאמר.. קשה קשה..
נחכה שהזמן יעשה את שלו. ה' ירחם על עמו ישראל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 15:21 לינק ישיר 
עם ישראל כולו מבין שנפל דבר בישראל

בע"ה זכיתי אמש ללוות את גדול הדור בדרכו האחרונה התחושה הייתה שיש חובה מוסרית לענק בענקים שזכינו לו בדור הזה כל רב גדול התבטל לפניו הוא איחד את כל עולם הדת
מספר תובנות מועד הפטירה ג בחשוון מעט לאחר חצות היום בורא עולם נתן לעם ישראל לעבור את חודש תשרי בצורה מאוד מיוחדת : 1) החל באיום על סוריה לפני ראש השנה במקביל אישפוז הרב .
2) שחרור הרב לביתו לאחר ראש השנה במקביל דחיית ההחלטה על תקיפה לפני יוה"כ
3) אישפוז הרב לאחר הכתרת בנו במהלך חג הסוכות תוך דאגה רבה ותפילות של עם ישראל לרפואתו במהלך החג ובעיקר בליל הושענה רבה.
 5) מיד לאחר החגים בשורה טובה על התאוששות הרב ועל כך שהניח תפילין .
6) המתנה ליום השלישי לאחר ראש חודש לאחר חגי תשרי נלקח מאיתנו גדול הדור
7) אזכרה של אחד עשרה חודש  אמורה להיערך בג' באלול תחילת אמירת סליחות של בני ספרד ( במידה וזו לא הייתה שנה מעוברת אזי האזכרה הייתה בצום גדליה )
6) שלושים יום לפני פטירת האדם מכריזים על כך בשמיים מכאן שהדין נחתם בראש השנה

תוקן על ידי MEIRאריה ב- 08/10/2013 15:23:33

תוקן על ידי MEIRאריה ב- 08/10/2013 15:25:04

עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל ועל ירושלים עיר הקודש אמן ואמן!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 15:29 לינק ישיר 
תמיד תמהתי על היחס של הרב ב"א למרן ולא הצלחתי להבין מניין הוא נובע

כוונתי ליחס ה"פרווה" וזה עוד בלשון עדינה.
"גדול הבקיאים" - נו באמת, זה התואר הטוב ביותר שהצליחו למצוא לו שם?! כמה עלוב.
מי שיודע לקרוא בין השורות ולשמוע בין המילים לא היה זקוק להתייחסות מפורשת 
על הרב עובדיה, ניכר היה היטב שאין דעתו נוחה הימנו. אפשר לראות זאת גם בנוסח
שליחת התנחומים לכל המשפחה.. כאילו רק המשפחה נמצאת באבל ולא מעל מיליון
יהודים בארץ ובעולם. עצוב כמה שזה עלוב.
זה אחד התעלומות שארצה עליהם תשובה בהקדם - חוסר ההכרה של המשיח במשה רבנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 16:18 לינק ישיר 
אולם מצד שני כשחושבים על זה שוב מגלים סימטריה

התורה לא מכירה בנבואה והנבואה לא מעריכה את התורה
פירוש: התורה המיוצגת על ידי הרב עובדיה תלמידיו וההולכים בדרכו
אינה מכירה בנבואה המתחדשת בזמננו מחד.
ומאידך הרב ב"א ונבואתו אינם מעריכים מספיק את התורה לומדיה.

ועל כל זה נשלח אליהו הנביא כדי להשכין שלום בין כל המחנות.
נו נו, מישהו מקנא בו ובעבודה שיש לו? 
עכשיו הבנתם איפה אנחנו חיים?
אנשים חושבים שאם יש לנו משיח ומשה רבנו ואליהו הנביא וכו'
אז הכל טוב והכל בסדר..אוי כמה שהם טועים.. 

תוקן על ידי המיייחל ב- 08/10/2013 16:20:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 20:44 לינק ישיר 
כבוד הרב הערב בקרית-ים

"לגבי הרב עובדיה יוסף.. שנפטר ועלה לשמיים, הוא היה נשמה גדולה מאוד, היה גדול בתורה,
והוא הגן על עם ישראל, ועכשיו שהוא עלה לשמיים הוא ימשיך להגן על עם ישראל הוא לא יפסיק!
והוא גם יבוא להרבה רבנים וגדולי תורה בחלום ויחזק אותם בעניין אחדות עם ישראל והכתרת
מלך המשיח שתהיה בקרוב, תהיה התעוררות גדולה בנושא הזה"

בהמשך הדברים אף רמז שהכתרת המשיח תהיה השנה.
הוא שאמרתי לכם, הסתלקותו של מרן היא השלב האחרון לפני הכתרת המשיח.
כך אני מאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 21:10 לינק ישיר 
שאלה של יהודי

שבורים מגודל הכאב, לא מעכלים, כאילו מחכים למוצ"ש לשמוע שוב את קולו של מרן!
אין מילים אנחנו אשמים! בעוונות שלנו בחוסר כבוד אחד לשני וביטול תורה 
כל כך עצוב וקשה שאנחנו ממוטטים האבא הגדול שאחריו הלכנו מהיותנו ילדים ועד היום.  
מה נעשה כבוד הרב אנה נפנה איך נתנחם מה עם תורתו שנפסקה?!
מבקשים דברי נחמה וחיזוק!

תשובה

הרב שאהב את כולנו לא רוצה שנתמוטט ולא שנהיה עצובים ונחדל מלימודינו ומעבודתינו וסדר יומנו, הוא רוצה שנתעורר ונתקן את דרכינו, נתחזק בלימוד תורה ובצניעות, גדולים צדיקים במיתתן יותר מבחייהן. בלימוד בספריו הקדושים נמצא נחמה.

תוקן על ידי המיייחל ב- 08/10/2013 21:11:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2013 08:33 לינק ישיר 

נפלה עטרת ראשינו. 
למורנו הרב בן ציון מוצפי שליט"א 

מה אענה ומה אומר, מה אדבר ומה אצטדק, אסון גדול פקד אותנו, הורם הנזר והוסרה העטרה, עטרת תפארת ישראל, גדול הדור, ענק הרוח, ארי במסתרים, הארז הגדול אשר בלבנון, רוח אפינו משיח השם, עמוד העולם, פוסק הדור, המנורה הטהורה, איש האשכולות, בקי בכל חדרי תורה, ראש ממשלת התורה, המאיר לארץ ולדרים, טוחן הרי הרים, דרך קשתו ויכוננה, קולע אל השערה ולא יחטיא, לבו רחב כפתחו של אולם, נשא על כתפיו את עם ישראל כולם, כתב ספרים לרוב כל ימיו, שקדן בתורה עוד מימי עלומיו. 

חמש מאות שנה לא היה בהיסטוריה איש ענק כזה, אשר אגד בנשמתו את כל העול הזה, מחבר ספרים, דבריו טהורים, פוסק פסקים, עול תורה הקים, דרשן בחסד עליון, זך השכל והרעיון, בקי בכל חדרי תורה, הוא הודה והדרה, ישב ודן את עמו על מדין, דבריו קלים וחדין, בעל מתק שפתיים, לדבריו הקשיבו כל אזניים, מוכתר בנימוסים ובמידות טובות, דאג לישראל כשלשת האבות, מאור עיננו, נזר תפארתינו, ענק שבענקים, גדול שבצדיקים, מוחל על עלבונו, מתחסד עם קונו, כיתת רגליו בחוצות, מבוקר ועד חצות, ללמד תורה את העם, בשפתותיו הוצק נועם, עושה חסד לאלפים, דבריו נופת צופים. 

אהה כי עלה המוות בחלונינו, כי נשבה ארון קדשינו, והאיש אשר רבים השיב מעוון, הלך מאתנו לדאבון, בא השמש בצהריים, ולקינו בכפליים, כי כף הזכות של דורינו, נחסר בעוונותינו, כי תורתו היתה מגן בעדינו, ויסוריו ומכאוביו כפרה על חטאתינו, וחשבנו כי הוא יקבל פני משיחנו, ויביאנו אל בית קדשינו, רבנו עובדיה יוסף, בבחינת משיח בן יוסף, והנה הסתלק מאתנו ונלכד בשחיתותינו, אנה נוליך את חרפתינו. 

רחם עלינו אבינו מלכינו, ואל נא באפך תוכיחנו, לא ידענו כי נביא אלהים בתוכינו, ולא שמרנו עליו בטפשותינו, אהה כי חסור חסר דורנו, וכזאת עלתה בימינו, מרגלית יקרה היתה תחת ידינו, ואיבדנו אותה מתוכינו, אנא אב רחמן, קרב נא זמן, בו יבא מלך נאמן, ויטעימנו מן, ויגלה לנו קץ נטמן, אלוה יבוא מתימן. 

מורנו ורבנו, עטרת ראשינו, רבנו עובדיה יוסף, לו נפשינו ורוחינו כוסף, הסתלק מאתנו, ונפל על משמרתו מול עיננו, הוא האיש אשר לחם מלחמתה של תורה זה למעלה משבעים וחמש שנה, בשקידה עצומה, וביראה יתירה, דבק בהשם יתברך בכל לבו, ואהב את ישראל בכל נפשו, רבים הרעו לו, ועוד אחרים הציקו לו, כיוסף הצדיק בשעתו, והוא מחל לכולם והכניסם לביתו, כי עבודת השם היתה לנגד עיניו, ויראתו אל מול פניו, הלך מחיל אל חיל, להפיץ תורה ממקום למקום כאיל, ריחם על בני אברהם יצחק ויעקב, והיה מיישר כל לב עקוב, כמשה רבנו וכדוד מלך ישראל, אשר ראו בעוני עמם וכל דל ושואל, דאג ללמד תורה למקטון ועד גדול, וילך הלוך וגדול. 

לקראתו יצאו אבות העולם, יחד עם משה ואהרן יוסף ודוד כולם, גם הנביאים רצו לקראתו, ואתם חכמי המשנה מכאן בצאתו, והאמוראים והראשונים, ואתם גם חכמי האחרונים, יען פירסם את דברי תורתם ברבים, וזיכה בהם רבים וטובים, אשריו כי זה מנת חלקו, יגיעו ולחם חלקו, אך אוי לנו כי נסע למנוחות ואותנו עזב לאנחות, אנא אל עליון מלך רחום וחנון, שלח לנו אליה וינון, פדה עמך ישראל מכל צר ואויב, ותבנה לנו בית הבחירה ואת הגאולה תקרב. תשעה לתפילתינו, מהרה עננו, כי לך נכספה נפשינו, החיה מתינו, וקרב לנו קץ פדותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2013 09:25 לינק ישיר 
3 לבכי שבעה למספד: נמשך הבכי ולא כהה הכאב. סיפור אחד מני אלף

של עוד יהודי שזכה לליטוף מקירון אור פניו של משה כפני החמה

המפגש היחידי בחיי עם הרב עובדיה 
לא זכיתי להתאבק הרבה באבק רגליהם של תלמידי חכמים, קל וחומר כאלה בשיעור קומתו של הרב עובדיה זצ"ל. אבל בכל זאת זכיתית לזיכרון אישי אחד ממנו. זיכרון מעט המכיל את המרובה.
בחודשים שאחרי מלחמת יום הכיפורים, המשכתי להיות מגוייס כאחראי על כוח כוננות של היחידה הפיקודית לזיהוי חללים (יק"פ). לצערנו, הוזעקנו כולנו כדי לטפל בחללי הטבח במעלות, אשר ארע בחודש אייר תשל"ד. הייתי הצעיר באנשי היחידה, אך המראות הקשים של המלחמה עצמה הוסיפו לי, לצערי, עומק חסינות הרבה מעל גילי הכרונולוגי. ובכל זאת, המראה של ילדים וילדות שנרצחו רק משום שהיו יהודים - היה קשה מנשוא. כשעברנו ברחובות צפת במשאיות אשר נשאו את הארונות אל בית העלמין הצבאי של העיר, בכו כל העוברים והשבים, ואנחנו בכינו עמהם. הגענו לבית העלמין, ואני ניצבתי סמוך לרב הפיקודי דאז  כדי לסייע בפיקוח על פעילות הקבורה. כמו אות משמיים, ולמרות היותנו קרובים לימי קציר חיטים, החל גשם מטפטף מעלינו. האווירה הקודרת והמעמד הנורא עשו את שלהם, ולמרות תפקידי ה"ממלכתי" באותו רגע לא יכולתי לעצור בעד בכי קורע לב אשר הרעיד את כולי. בושתי בעצמי, והתרחקתי לאחור, ביירכתי האיזור בו ניצבו הרבנים אשר עמדו לשאת דברי הספד. 
לפתע הרגשתי יד רכה מלטפת את כתפי. נשאתי את עיני, וראיתי לידי את הרב עובדיה יוסף, אשר כיהן אז בתפקיד הרב הראשי והראשון לציון, בהדר גלימתו ובמאור פניו. הרב הבחין במבוכתי, כאילו אני - חייל צעיר האמור לשאת בגבורה מראות כאלה - נתפסתי בקלקלתי, בוכה כילד קטן.
הרב טפח על כתפי בעידוד (אז טרם יצא שמען של הצ'פחות המפורסמות), ואמר לי בנועם:
"הסתכל למעלה - גם השמיים בוכים. ואם השמיים בוכים, אזי גם לנו כבני אדם מותר לבכות ברגעים כאלה. אין לך מה להתבייש בבכי שלך".
הרב סיים את דבריו, ושב למקומו, לא לפני שהביט אחריו כדי לראות כי גבריו פעלו את פעולתם.
לעולם לא אשכח רגע זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2013 10:31 לינק ישיר 
משה רבינו של הדור

וכל ישראל בוכים את השריפה אשר שרף השם
רבים מעם ישראל מרגישים שאיבדו את האבא הרוחני שלהם כל יראי השם מתאחדים באבלם על הסתלקותו בטרם עת
להערכתי אנו בפתחה של שנה שיחולו בה שינויים עצומים בעם ישראל .קריאתו של מר"ן מי לשם אלי .את אחי אנוכי מבקש. נותנת הזדמנות לכל הרחוקים לשוב ולהתקרב לאבינו שבשמים .

יום לאחר יום השבעה של הרב צמוד יחול ציון יום פטירת רחל אמנו - יא במרחשון בזיכרון הלאומי של עם ישראל רחל היא "דמות האֵם של עם ישראל" שליוותה את בניה לאורך ההיסטוריה וביכתה על מר גורלם. ורבינו הוא אבינו הרוחני
השנה בשל עיבור השנה יכול יום השנה הראשון של הרב בד' בתשרי בדיוק באותו יום שיחול צום גדליה שידחה כמו השנה משבת לראשון שיום זה נקבע כצום על הריגת גדליה, כמו שיום חורבן הבית נקבע כצום,
"ללמדך ששקולה מיתתן של צדיקים כשריפת בית אלקינו". וכמובן מיתתו של הצדיק הזה, שהיה עמוד התווך של השרידים שנשארו בארץ. העובדה שיד יהודים היתה בדבר, להרוס את שארית הקיום היהודי בארץ, מעמיקה את גודל החורבן, וזה קרה דוקא בימים של תשובה, בעשרת ימי תשובה. הנביא זכריה ניבא, שלעתיד הימים האלה יהפכו לימי ששון ושמחה: "כה אמר ד' צבאות: צום הרביעי וצום החמישי וצום השביעי וצום העשירי יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה ולמועדים טובים והאמת והשלום אהבו" (זכריה ח ; יט).

והרי מנהג ישראל לצום ביום השנה של הוריהם .
משמים כיוונו שכל יראי השם יתאבלו ויצומו על האבדה הגדולה.

אנא שתף אותנו המייחל בידיעותך על משה רבינו

תוקן על ידי המיייחל ב- 09/10/2013 11:15:28

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > מצבו של הרב עובדיה-אם חלילה..תהיה זו הוכחה מוחצת לגאולה ברחמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.