|
|
| נשלח ב-25/9/2013 08:40 |
|
| |
| מבריקה כתבה: |  | | ה1_ויחידה כתב: |  | לא חושבת שזה אותו דבר כמו שחילוני מסתכל על עולם הדייטים. במקרים אלו של פגישה מתוך לחץ, שצריך הרבה אומץ להגיד את ה"לא" לזוג ההורים שעומדים בחוץ עם ה"מזל טויב" בגרון.. אפשר לומר שזה שולל כמעט לחלוטין את זכות הבחירה. וזה מה שיותר מפריע לי מהקטע של רמת הקשר וההכרות בין הפגושים. (לא שזה לא מפריע, אבל זה באמת בגלל שלא נולדתי לזה וכל זה..) ובקטע הזה.. באמת כואב הלב. לשמוע בחורה שהיא סוג של סוג ב' כי פעם אחת חיכו בחוץ עם הטבעת והיא אזרה אומץ וביטלה הכל לקול מחאות הציבור.. ה' ישמור. (מקרה אמיתי, אגב..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה הקטע, שאין להם את הלחץ הזה. ההורים כ"כ חופרים וחוקרים לפני,שלרוב אין להם סיבה לומר לא. |
|
שטויות. כמה שיבררו ויחפרו, "אינה דומה שמיעה לראיה". ומשיכה אי אפשר לדעת מברורים.. ויש הרבה לחץ.. כמובן רק מעטים מן החסידים (2-3 חסידויות כמדומני) שנוהגים ככה, אבל להם.. יש ועוד איך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 11:48 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אחד מעקרי האפיקורסות "הנאורה" זה שיש הבדל מהותי בין המגזרים, יש נאורים ויש פרמיטיבים. אין כמעט חסידים שגומרים שידוך בערב הראשון, זה דבר נדיר ביותר, ובודאי ששואלים את הבחור/ה בכינות ; האם היא/הוא מוצאת חן בעינך/בעינייך ?... לא צריך ללמוד באוניברסיטה כדי להבין דבר פשוט זה. ובודאי שמחפשים לבן/בת שידוך ראוי ומתאים, ובחסידות כולם מכירים את כולם. ובודאי שעושים הכל שיהיה התאמה. חג שמח |
|
אני דיברתי עם כמה חסידות עם קוקו קטן. וזה מה ששמעתי מהם, הם רק אמרו לי שטוב להם והם הכי מאושרות ואין להם ספק או חשש לגבי השידוך הם אמרו שהם סומכות על ההורים שלהם שיודעים מה לבחור להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 11:54 |
|
| |
יפה אמרת ריקי. הן שלמות עם הדרך שההורים שלהם חינכו אותם.
לכל אדם יש שתי אפשרויות מה לעשות עם החינוך שהוא מקבל, או להסתגל אליו ולשמוח בו, או להתקומם. והבחור הנ"ל שיודע לכתוב ולתאר מאד יפה את חייו הקשים לא עשה אף אחת מהאפשרויות, וזו נמיכות שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 12:07 |
|
| |
כן אבל זה לא נשמע לי סיפור אמתי. (או שפשוט הוא בחור הזוי)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 13:20 |
|
| |
הסיפור אכן יכול לקרות בהחלט... זוהי שיטה מאד מקובלת בקרב החסידים, אבל, גם הילד מצידו מביע בד"כ נכונות לזה וסומך על ההורים שלו. (אני מדגישה "בד"כ")
המקרה הנ"ל לא בא להיות נגד השיטה. אלא להוביל לתובנה להורים בחינוך ילדים. כמה עליהם להיות פתוחים ולהרגיש את הילד שלהם. מה הכי טוב בעבורו באמת. אני חושבת שבמקרה זה למשל, על ההורים היה להכין אותו ולראות את התגובות שלו. ברגע שהם רואים שלא מתאים לילד לתת לו פתח לא לרצות (למשל.. לא לחכות ללחים, אלא לשאול את דעתו ולהחליט יום למחרת.. וכדו) ולא ללחוץ עליו. כל צורה של "כפייה" בידיעה שאין הסכמה ומוכנות לשיטה מצד הילד גובל בכפייה והשלטת כוח לא נכון ולא משיגה תוצאות מתאימות. דברי כוונו בכללי. לכל חוג וסקטור, ולכל שיטה שהיא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 14:47 |
|
| |
מאז ומתמיד היינו עם חכם ונבון
| tootii2 כתב: |  | אויש......
לא חשבתי שעדיין קימים דברים כאלו.
אנשים לא השתדרגו מאז ימי הביניים?
או שהם עוד תקועים אי שם 200 דורות אחורה? |
| הכותב מלכלך חופשי ומעליל עלילות, והמנהל טעה שהוא מביא אותו בכלל. שיטת השידוכים ושיטת החסידות בשידוכים היא מאוד שקולה והגיונית, וגם הרב שמחה כהן מסכים עם השיטות השונות. אצל החסידים הבירור הוא מעמיק ויסודי, נשאר רק לבדוק אם יש חיבה למועמד/ת ונעימות בקשר, אז יש חסידים שנפגשים פגישה אחת או שתיים, רוב החסידים נפגשים 3 פעמים, ואם מרגישים צורך אז נפגשים יותר. *אין כפיה אצל החילונים או אצל החסידים איך לחיות, יש דיעות ומוסכמות שאנשים חיים לפיה... דוקה הרבה חסידים יוצאים לעבוד די מהר אחרי החתונה, וכל אחד מתפתח בכיון שלו, משדרן ברדיו ועד מנהל בנק, מצייר ועד לעורך דין, ממתווך ועד לכותב ספרים, מראש ישיבה ועד לחוקר כתבים עתיקים וכו' בכל מקום יש פה ושם אנשים טיפשים או אנשים עם הפרעות, יש גם קצת שנוררים, ויש גם חכמים המה להרע כמו כותב הפוסט הפותח
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 16:37 |
|
| |
אני מסכים ולא מסכים.
זה אכן באמת סיפור מזעזע.
אבל לא על חסיד.
אלא על מישהו שהוא מחופש לחסיד, ומתחת לתחפושת החסידית שלו מסתתר בחור לא חסידי, שרוצה להכיר בנות בדרך ליטאית...
לכן הכותרת צריכה להיות סיפור מזעזע על חסיד מחופש שהלך כצאן לטבח אחרי המשפחה והקהילה שהוא נמצא בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2013 16:50 |
|
| |
| ny_ny כתב: |  |  מתחתן עם בחורה שפגש במשך חצי שעה בודק אתרוג במשך שעות עם זכוכית מגדלת... הגיון של חסידים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 01:02 |
|
| |
הכותב חוזר בשאלה, כך שיתכן שהגזים בכתיבתו כדי לצייר את העולם אותו עזב, בצבעים קודרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 13:48 |
|
| |
הזוי ולא בנמצא
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 14:52 |
|
| |
חדלו ללכת כצאן לטבח אחרי כל דימיון פייסבוקי.... מה אנשים לא עושים בשביל קורטוב צומי/רייטינג.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 16:37 |
|
| |
יש אנשים שיוצאים מהעולם החרדי או החסידי עם טראומות כאלו ואחרות, לא צריך להסיק מזה על הכלל. אמנם איני משתייכת לאף אחד מהנ"ל, אך אין לי ספק שאורח החיים בהם מתאים וטוב להרבה אנשים. הבעיה היא רק שאלו מסוג המסגרות, שמי שלא מתאים להן אך משתייך אליהן סובל מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 16:38 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |  מתחתן עם בחורה שפגש במשך חצי שעהבודק אתרוג במשך שעות עם זכוכית מגדלת...הגיון של חסידים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ענק!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2013 18:17 |
|
| |
לפי הידוע לי החסידים לא בודקים את האתרוג עם מגדלת, חוץ מזה שהבירורים בשידוכים הם רציניים ביותר
| אדם_ה1 כתב: |  |  מתחתן עם בחורה שפגש במשך חצי שעה בודק אתרוג במשך שעות עם זכוכית מגדלת... הגיון של חסידים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2013 18:22 |
|
| |
בדרך כלל, כל אחד מאמין וטוב לו בדרך בו הוא גדל, ולהיות חילוני ולמצוא לבד אישה זה קל ?
| השיבני כתב: |  | יש אנשים שיוצאים מהעולם החרדי או החסידי עם טראומות כאלו ואחרות, לא צריך להסיק מזה על הכלל. אמנם איני משתייכת לאף אחד מהנ"ל, אך אין לי ספק שאורח החיים בהם מתאים וטוב להרבה אנשים. הבעיה היא רק שאלו מסוג המסגרות, שמי שלא מתאים להן אך משתייך אליהן סובל מאד. |
|
|
|
|
|
|