|
|
| נשלח ב-26/9/2013 22:13 |
|
| |
ירוחם
זה לא לעניין שיצטרכו לתקן אותך על דברים בסיסיים, ראש השנה כיום הדין כבר מבואר בברכות , גם עשרה ימים שבין ראש השנה ויום הכיפורים שבהם אומרים המלך הקדוש ואם שכח חוזר הוא בברכות, צדיקים ורשעים נכתבים ונחתמים לאלתר ובינוניים תלויים ועומדים עד יום הכיפורים הוא גם מהתלמוד ומסכת ראש השנה וכו, יום כיפור כיום תשובה היא מסכת ארוכה ביומא,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2013 22:27 |
|
| |
בליצר איפה בברכות מוזכר ראש השנה כיום הדין? נכון נו אז למה יום הדין. למה לא הגמרא לא אומרת יום הדין? צדיקים ורשעים נחתמים. איפה הגמרא הזו בדיוק? יום הכיפורים היא יום מחילת עוונות כפי שכתוב בתורה, ולכן עושים תשובה, למרות שבתורה הכפרה לא תלויה בתשובה. ועדיין חסר לי שם יום הדין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2013 22:42 |
|
| |
ירוחם
זה לא לעניין.....
משנה בראש השנה ,בארבע פרקים העולם נידון ,ובראש השנה כל העולם עוברין לפניו כבני מרון
תנא דבי רבי ישמעאל אדם נידון בראש השנה וגזר הדין שלו נחתם בים הכיפורים ,
שלושה ספרים נפתחים אחד של,,,,,,,
אפשר ספרי חיים וספרי מתים פתוחים ואומרים הלל?
מזונותיו של אדם קצובין וכו,
ובברכות ,מעשה בחסיד אחד שנתן דינן לעני בערב ראש השנה ,יח עמוד ב,שמע שתי רוחות וכו,
יום כיפור ,נחלקו רבי וחכמים מכפרת עם או בלי תשובה?עיצומו של יום מכפר? ,סוגיא ארוכה וערוכה,
תפילות כהן גדול והקהל עונים ,קרבנות כפרה ווידוי ,
תוקן על ידי ביליצר ב- 26/09/2013 22:44:37
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2013 22:49 |
|
| |
בליצר
אתה באמת לא חושב שאם ראש השנה היה באמת יום הדין- המשנה או הגמרא היתה מצינת זאת בצורה ברורה, ולא על סיפורים ולימוד דבר מתוך דבר, אני חוזר וכותב אין איזכור מפורש ליום הדין לא בר"ה ולא ביום כיפור,
האדם נידון כל יום- כל שעה כל רגע, והוא יכול לשנות כל גזר דין שיצאה עליו כל רגע, למרות שזה נכתב ונחתם בהושענא רבא., אז אין דבר כזה יום הדין שנחתם .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 00:11 |
|
| |
כתב ברייל אולי יעזור,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 00:48 |
|
| |
אני לא קורא כתב ברייל ב"ה. ולכן מה שלא כתוב כמתבקש לאנשים נורמליים. אני לא מסוגל לדמיין. דברים הרבה הרבה פחות חשובים נכתבו מפורשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 00:55 |
|
| |
ירוחם טו מיר א טובה....... א גזונטן וינטר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 00:55 |
|
| |
א גזונטען וינטר אין א גוטע נאכט
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 12:23 |
|
| |
כמה ימים לפני הושענא רבא עלה אדם לעמוד, דפק על השולחן ואמר בקול גדול- לפני החותם הזדמנות אחרונה לתשובה.
בכל מי שפגעתי העלבתי או צעקתי עליו וכד' שיחשבו טוב טוב למה פגעתי בהם, ולמה העלבתי אותם, יש להם עוד זמן לעשות תשובה, ולהתנצל לפני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2013 14:54 |
|
| |
מזכיר לי את הגבאי בביכ,נ נוסח אשכנז שהופיע בו פעם מתפלל נוסח ספרד המחוייב בקדיש שהתנסח בויצמח ,וחיים טובים עלינו ועל כל ישראל וכו, הגבאי רתח מזעם ודפק על הבימה שמהיום והלאה הוא ידאג שכבר לא יהיה כאן חיים טובים,
|
|
|
|
|