בית פורומים אגודה אחת

בחירות מקומיות תשע"ד / 2013

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2013 15:25 לינק ישיר 

אכן, ניכר עליך שאע"פ שאח היית נתרחקת, כי לדעתי תשעים וחמש אחוז אם לא יותר מהמגדירים עצמם חרדים, רואים עצמם ככפופים לאלה שנקראים "גדולי ישראל", ולכן מפלגה שקמה בלי תמיכה של גדולים מאחוריה, יכולה לעשות מה שהיא רוצה, אמנם, אבל שלא תתפלא אם הציבור החרדי לא מקבל אותה. פשוט וקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 07:48 לינק ישיר 

עד כמה שהבנתי, השאלה היא מה זהותה של תנועת "טוב" והאם תירגומה למפלגה בעלת זהות מודרנית לא תזיק יותר מאשר תועיל.

אין לי נתונים כדי לענות על שאלה זו, ואני מסכים עם בצ"כ שיש הסתייגות ראשונית אצל כל מי שהינו בן תורה במובן החיובי (היצמדות להלכה, נאמנות ללימוד תורה ועוד) מפני מודרניזציה. חונכנו להאמין שפתיחות והצהרה על פתיחות והתרחקות מדרכה של חברת הלומדים הן סיכון ולכן הצהרה על כך בקלפי עלולה להרחיק.

פתרון אפשרי הוא משיכת דמויות תורניות לאירגון פנימה.

סכנה אפשרית היא פוליטיזציה.

הכל כמו שכתב בצ"כ.

ומצד שני, האם יש משהו טוב יותר? האם ניתן לסייע לשילוב החברה שלנו בחיים "נורמליים" ונורמטיביים יותר ללא ייצוג?

כאילו לא די בשאלות אלו, שכאמור אין לי דרך לענות עליהן, אני רוצה להציג פן נוסף. אולי ראוי לו אשכול בפני עצמו. אולי בכלל זה פוליטי וחשדני מדי. אבל ליבי דווה ואני מבקש לזעוק זעקה גדולה.

יש שחיתות.

בבני ברק, עירי, איכשהו, בדרך ניסית, יש בחירות.

האם יש מפלגת טוב שאפשר להצביע עבורה ויש לה סיכוי להכניס מועמדים?

האם ניתן להריץ מועמד שהסיסמה שלו תהיה "לעצור את השחיתות"?

איני יודע מי האיש שקיבל הפעם את ההזדמנות להיות ראש עיר, לקבל את השליטה על הברזים, לחלק נכסי ציבור, למנוע מתלונות לעצור שחיתויות. אולי הוא אפילו אדם ישר. איני רוצה לצאת נגדו ללא מידע. זה שהוא נמצא שם ונבחר לתפקיד לא מחייב שהוא ייצג אינטרסים פרטיים של החסידות שלו. אבל עד כמה שאני מכיר, למיחש מיבעי.

אני ומשפחתי וחלק מחברי נצביע לכל מפלגה שתהיה חרדית אם היא תועיל לסייע בבלימה השחיתויות האופייניות לעירנו. אם המועמד לא יהיה ניתן לקניה וידאג לטובות הנאה פרטיות תמורת העלמת עין.

יותר מכך, מן הראוי להקים גוף שיעקוב אחרי שחיתויות, ינסה לעצור אותן בדרך החוק והעיריה, ואם לא, יפנה לתקשורת, גם החילונית, כדי לפרסם ולעצור. אמנם איך ניתן להקים ולקיים כזה גוף בלי שאנשיו יירדפו ובלי שהם ימכרו את עצמם, זאת איני יודע.

אני כן יודע שאני מוכן גם להצביע לליכוד, מפלגה חילונית, בבני ברק, אילו הייתי סבור שזה יעצור את השחיתויות בסגנון של פעם.

אולי היה ראוי אפילו לפתוח אשכול בנושא זה.

ואם כבר, אז כבר.

באיזו מידה התנועה של "טוב" מסייעת בעצירת תחום אחד רגיש מאד של הפליה ואפילו גזענות: חלוקת זכות הקבלה לסמינרים?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 12:03 לינק ישיר 

מיימוני,
לענ"ד אין באמת מה לעשות מול שחיתות ע"י פוליטיקה. המצב כיום (לעת"ל כנראה יהיה אחרת) הוא שפוליטיקה = שחיתות. תצביע למשוחת זה או למושחת אחר, מאי נפק"מ?
הקריטריון היחיד שעומד מול עיני בבחירות הוא מי יעזור לי, כאזרח קטן ופשוט (שחי בקהילה חרדית) הכי הרבה. אני מסתכל על הצרכים הפרטיים שלי כתושב העיר ובוחר את מי שכנראה אוכל להפיק ממנו את התועלת הרבה ביותר.
זה אולי נשמע קטנוני, אבל כבר כתבו לפני שעירייה היא בסה"כ ועד בית מורחב.
אם הייתי מרגיש שהצרכים האישיים שלי שאני אמור לקבל מהעירייה מסודרים פחות או יותר, הייתי עובר לשיקולים אחרים. זה עדיין לא המצב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 13:01 לינק ישיר 

מצד
את הדברים שכתבתי שמעתי מגורם בחיר במערכת הבחירות בעירי. זו עובדה, אחת הסיבות לזה היא שאחוז החרדים בציבור החרדי אינו 95%, או ש95% מהחרדים בעירי הם ה5% ההוא...

מיימוני
עד כמה שהבנתי מפלגת טוב אינה עוסקת בבעיית השחיתות באופן ישיר, והאפליה היא תירוץ להקמתה. הסיבה היא רעיון רוח קצת שונה מהמסגרת שכבר 60 שנה מנסים לדחוס את כל הציבור לתוכה. אינני אומר מה טוב ומה רע, אני ממש מרגיש כמו אטאאיסט בויכוח תאולוגי... (דוקא הייתי רוצה לפתוח ע"ז אשכול!). עד כמה שאני מכיר, רוב הטובניקים האמיתיים יותר גיזענים מכל ההשקופעניקים ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2013 14:01 לינק ישיר 

[quote]

עד כמה שאני מכיר, רוב הטובניקים האמיתיים יותר גיזענים מכל ההשקופעניקים ביחד.
[/quote]
ולכן הרעיון של ב"צ להריץ את עו"ד ללום בראשות "טוב" שהיא תנועה אשכנזית היה הזוי לחלוטין וטוב שירד מעל הפרק. זה אפילו היה גורם יותר נזק מריצת ורדיגר כי זה היה נגמר בכשלון גמור ופוגע גם במותג "טוב" וגם במוניטין הפוליטיים של עו"ד ללום. הגישה של מועמד ספרדי חזק במקום השני, כפי שעשו עם ועקנין באלעד, יותר טובה, אם כי עדיין אני לא בטוח שלא תגרום לבחירת קולות משני הצדדים (כפי שקרה לאיחוד הליכוד המזרחי עם ישראל ביתנו הרוסית בבחירות הארציות האחרונות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2013 10:51 לינק ישיר 

לפי המעט שאני מכיר את טוב, לפחות בעירי, רעיון לכבד ספרדי גאה במקום הראשון ב"טוב" נשמע כמו תרנגולת שרצה לשוחט. מותר לזכור שאנשי טוב, "הפא"יניקים החדשים", ברובם מתחקים אחר האליטה הכללית ואין כל סיבה שיאהבו ספרדים, ודאי לא גאים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2013 23:23 לינק ישיר 

אני ממש לא מסמפט את טוב (וגם כתבתי את זה ליחזקאל רוזנבלום) אבל אני עדיין חושב שיש תועלת בקיומה ולו מהטעם שהיא גורמת ללחץ מסוים אצל נציגי הציבור, הרי גפני בכלל לא ירק לכיוון של גברים חרדים עובדים לפני שהוקמה תנועת טוב.

בכלל לדעתי הפעילות האפקטיבית ביותר במישור הפוליטי הוא התפקדות למפלגת השלטון, תדמיינו לעצמכם מה היה קורה לו כל המשפחות החרדיות בצפת למשל היו מתפקדות לליכוד, האם היה משהו נמנע מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > בחירות מקומיות תשע"ד / 2013
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.