בית פורומים שידוכי חרדים

חובת ההשתדלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2013 17:29 לינק ישיר 

rikim כתב:
בס"ד 

שלום לכולם-  וגם לטרולים :) 

בתור בחורה אני חושבת שאני לא צריכה לעשות שום השתדלות בשידוכים שזה כולל הרשמה לשדכניות וכל מיני דרכים יצירתיות למצוא את האחד. (חוץ מתפילה) הגעתי למסקנה לבד ואיך שהוא גם שמעתי שרב חיים קנייבסקי שליט"א הורה גם כך לנהוג שחובת ההשתלות מסתפקת בתפילות ובירורים. 
וכמו שנא' בתהלים : "אם ה' לא יבנה בית שווא עמלו בוניו בו". 
אולי אצל בחורים זה קצת שונה, אחרי הכל אנחנו הבנות האבדה ואתם צריכים לחפש :) 

מה אתם חושבים?!! ואיך אתם נוהגים??  שתפו ........ :) 
בהצלחה לכולם ומאחלת לכולם כמו שסבתא שלי אומרת שלכל סיר יש מכסה. אז שזה כבר יקרה !!!!

ריקי, אני שמעתי שזה כתוב ב"אגרות חזון-איש" שחובת ההשתדלות בעניין זיווג זוהי תפילה.
ואל לך לדאוג כי ה' עושה את זה בשבילך, הוא רוצה שתעבדי אותו בשמחה
לא הכי קל אבל...
הצלחות =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2013 19:55 לינק ישיר 

למה רק בציבור החרדלי אני רואה גם בשכונות החרדיות מלא בחורים מעלפים, חתיכים, שחקני קולנוע, כשלצידם הולכת מישהי שהייתה מקסימום יכולה להיות עוזרת ההפקה... נו באמת...

לפני שנים יצאתי עם מישהי שנראתה כמו חבית, בקיצור מפלצת מהסרטים... אבל כשהגעתי לחתונה שלה לאחל לה מזל טוב וראיתי את החתן שהיא קיבלה, הלכתי לקבל שבץ לב פאותוני... (מזה בכלל?) החתן שלה היה חתיך על! שחקן קולנוע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2013 19:58 לינק ישיר 

בלי להיכנס לעצם הנושא שהעלית, למה את חושבת שאמורים להיות הבדלים בגישה בין גברים לנשים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 02:37 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
מתפללת.כמה מתפללת?עניינך?

לא ענייננו אבל לא ענית על השאילה מהי חובת ההשתדלות כמה להתפלל? כל היום? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 02:46 לינק ישיר 

חובת ההשתדלות קיימת, את אומרת שתפילה מספיקה?! סבבה. אבל ביננו את בחורה עם אמונה כזאת זכה וטהורה?! אין לך משהו טבעי ורצוני לחפש קצת משהו שאת רוצה? ו.. בחור 192... כשתגדל זה יעבור לך, ואם זה לא יעבור.. כנראה שלא גדלת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 03:53 לינק ישיר 

אני מאמינה שעם תפילה הקב"ה ישלח אותו אליי עם שליחים... או אותי אליו..... כן. לחפש משהו שאני רוצה? מעניין מה עשיתי עד עכשיו... חיפשתי משהו שאתה רוצה????

לדעתי, צריך לאחל לבחור הזה.... שהקב"ה יעזור לו... ואם הוא לא יעזור לו.. כנראה שהוא התייאש ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 09:21 לינק ישיר 

ה_ספרדי כתב:
בלי להיכנס לעצם הנושא שהעלית, למה את חושבת שאמורים להיות הבדלים בגישה בין גברים לנשים?

כי אתה הבעלים עלינו ואנחנו האבדה הנאבדת וכמו שנא' : "לקח נקי לבתו ..." ז"א שאתם לוקחים אותנו ומן הסתם אתם צריכים לעזור לעצמכם לקחת וחוץ מזה שגבר צריך לחזר ולא האישה לכן אולי עליכם טיפה יותר לעשות מאמץ. אנחנו רק צריכות להיות יפות ולשתוק .... !!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 09:23 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
ריקי, אני שמעתי שזה כתוב ב"אגרות חזון-איש" שחובת ההשתדלות בעניין זיווג זוהי תפילה.ואל לך לדאוג כי ה' עושה את זה בשבילך, הוא רוצה שתעבדי אותו בשמחהלא הכי קל אבל...הצלחות =)

נכון זה לא קל בכלל ..... לפחות שזה יעשה במודעות שלנו אם לא מספיק במעשים !!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 09:29 לינק ישיר 

דודכהן822 כתב:
חובת ההשתדלות קיימת, את אומרת שתפילה מספיקה?! סבבה. אבל ביננו את בחורה עם אמונה כזאת זכה וטהורה?! אין לך משהו טבעי ורצוני לחפש קצת משהו שאת רוצה? ו.. בחור 192... כשתגדל זה יעבור לך, ואם זה לא יעבור.. כנראה שלא גדלת.

הלוואי אמונה זכה וטהורה בינתיים אני נכללת תחת הכותרת מוחין דקטנות
אבל אני לא רואה סתירה בין זה לבין מה שאני רוצה, כאילו אתה חושב שאם אתה תעשה את ההשתדלות שלך אז תקבל
מה שאתה רוצה ?!!! קודם כל אתה טועה, אף אדם לא יכול לדעת מה טוב לו באמת !!!! ומה אתה חושב שהקב"ה לא יתן לך מה שאתה רוצה\צריך ....??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 09:36 לינק ישיר 

rikim כתב:
בלי להיכנס לעצם הנושא שהעלית, למה את חושבת שאמורים להיות הבדלים בגישה בין גברים לנשים?כי אתה הבעלים עלינו ואנחנו האבדה הנאבדת וכמו שנא' : "לקח נקי לבתו ..." ז"א שאתם לוקחים אותנו ומן הסתם אתם צריכים לעזור לעצמכם לקחת וחוץ מזה שגבר צריך לחזר ולא האישה לכן אולי עליכם טיפה יותר לעשות מאמץ. אנחנו רק צריכות להיות יפות ולשתוק .... !!! 

"נקי יהיה לביתו" 
(למרות שהפסוק מדבר בכלל על משהו אחר לגמרי, אבל לא משנה...)

אבל אמרת נקודה מעניינת. יכול להיות שגברים באמת יותר צריכים להתפלל על זיווג מאשר האשה, אבל בטוח שגם היא צריכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 09:43 לינק ישיר 

חחחח ידעתי שאני לא מצטטת נכון אבל למי יש כוח לגלגל על הבוקר, כן וגם סברתי לעצמי שזה לא הפירוש של הפס' אבל זה הפירוש שלי וזה גם מספיק :) 

ברור שאני צריכה, אני מתפללת על החתן שלי מהבת מצווה, אני זוכרת שהייתי מתפללת שהקב"ה ישלח לי בחור צדיק, אבל בלב ידעתי שזה לא בראש מעייני באותה תקופה אבל בכל זאת התפללתי 
יש לי תפילה ארוכה, יפה ומפורטת על זיווג מהרבנית קנייבסקי מי שרוצה אני יכולה בשמחה לסרוק ולשלוח 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 12:04 לינק ישיר 
אני לא יודע מי המציא את הדברים האלה

מצוות "פרו ורבו" אינה שונה מכל מצות עשה אחרת, ויש לה תאריך אחרון לביצוע "עד גיל 20" וכפי שנפסק ב"שולחן ערוך", בעבר בית הדין אף כפה רווקים סוררים שלא רצו להתחתן שיתחתו עם הצעה מתאימה, בזמנינו אין כופים (מסתבר שאיפשהו היהדות מתאימה את עצמה לזמן..) ועל כל פנים נוהגים להתחתן אחרי גיל 20 ובהקדם. לעמוד בלי אישה זה איסור חמור, אישה גם מחויבת להתחתן כפי דברי חז"ל, וכך כתוב בספר החינוך במצוה הראשונה "פרו ורבו". הדעת נותנת שלא רק שחובה עלינו לפנות לכמה וכמה שדכניות/שדכנים (אלא א"כ אנחנו מוצפים בהצעות), אלא שחובה עלינו לעשות הכל כדי שיהיה לנו כמות מפגשים ראויה כדי לקיים את המצוה החשובה בהקדם. והדברים פשוטים. "השתדלות" הכוונה לעשות את כל הנצרך כדי להגיע למטרה. מסתבר שהיצר מערבב אותנו בכל מיני תירוצי תירוצים וסיפורי מעשיות שאין להם שום קשר להלכה, מענין שבמקרה ואנחנו מחפשים עבודה אז אין לנו שום תירוצים של "השתדלות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 13:14 לינק ישיר 

"חובת ההשתדלות" - פירושה, כמשמעה: להשתדל, להתאמץ, לנסות, לחתור ל-, להשקיע, לעשות מאמץ, לעשות ככל יכולתו, לטרוח, לעמול.

לא נראה לי שמכתב אחד לשדכנית - עונה למשמעות של "חובת ההשתדלות". הדוגמה שהובאה כאן מפרנסה מאוד יכולה לעזור לך לא לרמות את עצמך מה זה כן להשתדל.

לדעתי, הכוונה היא גם לא לתפילה. אנו מתפללים ומרבים להתפלל לה' כדי שישלח לנו את זיווגנו בזמן הנכון, כלומר, זוהי ההשתדלות כדי שנהיה ראויים לשידוך, אך אין זו חלק מההשתדלות אחרעצם השידוך.

ובקשר לשאלתך, הרי הקב"ה בין כה וכה ישלח לי את זיווגי - הקב"ה רוצה שכל השפעה בעולם תהיה מלובשת ב'כלי' שאנחנו עושים בדרך הטבע. ושוב, בדיוק כמו בפרנסה. פעמים רבות מובא על כך הפסוק "וברכך ה' אלוקיך בכל אשר תעשה".

בקשר לענין השני בשאלה, האם יש הבדל בין האיש והאישה בנוגע לחובה זו: לדעתי יש. לא שהאישה אינה מחוייבת בכך, אלא שהאיש מחוייב בכך עוד יותר, כי: א. האיש "דרכו לכבוש". ב. הוא זה שמחפש את האבידה. ג. ומצוות "פרו ורבו" בעצם מוטלת עליו, ואכ"מ לבאר זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 13:14 לינק ישיר 

רציף כתב:
מצוות "פרו ורבו" אינה שונה מכל מצות עשה אחרת, ויש לה תאריך אחרון לביצוע "עד גיל 20" וכפי שנפסק ב"שולחן ערוך", בעבר בית הדין אף כפה רווקים סוררים שלא רצו להתחתן שיתחתו עם הצעה מתאימה, בזמנינו אין כופים (מסתבר שאיפשהו היהדות מתאימה את עצמה לזמן..) ועל כל פנים נוהגים להתחתן אחרי גיל 20 ובהקדם. לעמוד בלי אישה זה איסור חמור, אישה גם מחויבת להתחתן כפי דברי חז"ל, וכך כתוב בספר החינוך במצוה הראשונה "פרו ורבו". הדעת נותנת שלא רק שחובה עלינו לפנות לכמה וכמה שדכניות/שדכנים (אלא א"כ אנחנו מוצפים בהצעות), אלא שחובה עלינו לעשות הכל כדי שיהיה לנו כמות מפגשים ראויה כדי לקיים את המצוה החשובה בהקדם. והדברים פשוטים. "השתדלות" הכוונה לעשות את כל הנצרך כדי להגיע למטרה. מסתבר שהיצר מערבב אותנו בכל מיני תירוצי תירוצים וסיפורי מעשיות שאין להם שום קשר להלכה, מענין שבמקרה ואנחנו מחפשים עבודה אז אין לנו שום תירוצים של "השתדלות"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 13:30 לינק ישיר 

גם אני חשבתי כך.
אולי בגלל שנח לי לעשות כן.

היום אני חושבת שעלי לעשות יותר השתדלות ואני לא עושה.
למה?
כי מה יש לעשות, מה???
הייתי אצל 2 שדכניות.
מזמן
ובזה הסתפקתי.
לא מאמינה להן ולא בהן.
והמצב שלי הולך ומחמיר.

טובבבבבבבבבבבבבבבבבבב
אני ביום לא טוב.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חובת ההשתדלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.