בית פורומים שידוכי חרדים

חובת ההשתדלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2013 13:37 לינק ישיר 

זה מענין, שכשאני מסתכלת סביב, הרבה מהשידוכים לא נעשו ע"י שדכנית בהגדרה....
אולי ההשתדלות היא להיכנס למודעות של אנשים, להזכיר להם את הקיום, לבקש שיחפשו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 13:39 לינק ישיר 

http://books.google.com/books/about/%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F.html?id=HI4RAQAAIAAJ

דרך אגב, מה המקור הראשון למילים "חובת ההשתדלות", ובעיקר בקשר לשידוכים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 14:00 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
זה מענין, שכשאני מסתכלת סביב, הרבה מהשידוכים לא נעשו ע"י שדכנית בהגדרה....
אולי ההשתדלות היא להיכנס למודעות של אנשים, להזכיר להם את הקיום, לבקש שיחפשו...

משהו כזה.

או במילים אחרות:
א. ליצור קשר עם כמות ניכרת (בכל מקרה לגופו) של שדכניות, משפחה קרובה, שכנים אם שייך, חברים ומכרים. ולא רק את תצרי קשר, אלא גם ובעיקר ההורים\אחים\אחיות\גיסים\גיסות וכו'. מה שמאוד חשוב גם, זה להיות תמיד עקבי, לדוגמא: אמא שלך התקשרה היום לשדכנית, מחר חייבים להתקשר שוב, ומחרתיים עוד פעם. חייבים להשתדל, להתאמץ.
ב. להתנהג, בעיקר בפני אנשים, בצורה הכי הולמת שאפשר.
ג. לבוא לפגישות בצורה אלגנטית.
ד. לדעתי, גם ההתפשרות על דברים שוליים נכללת בחובת ההשתדלות.

תוקן על ידי לאנגע_צדיק ב- 01/10/2013 14:01:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 15:56 לינק ישיר 

רציף כתב:
מצוות "פרו ורבו" אינה שונה מכל מצות עשה אחרת, ויש לה תאריך אחרון לביצוע "עד גיל 20" וכפי שנפסק ב"שולחן ערוך", בעבר בית הדין אף כפה רווקים סוררים שלא רצו להתחתן שיתחתו עם הצעה מתאימה, בזמנינו אין כופים (מסתבר שאיפשהו היהדות מתאימה את עצמה לזמן..) ועל כל פנים נוהגים להתחתן אחרי גיל 20 ובהקדם. לעמוד בלי אישה זה איסור חמור, אישה גם מחויבת להתחתן כפי דברי חז"ל, וכך כתוב בספר החינוך במצוה הראשונה "פרו ורבו". הדעת נותנת שלא רק שחובה עלינו לפנות לכמה וכמה שדכניות/שדכנים (אלא א"כ אנחנו מוצפים בהצעות), אלא שחובה עלינו לעשות הכל כדי שיהיה לנו כמות מפגשים ראויה כדי לקיים את המצוה החשובה בהקדם. והדברים פשוטים. "השתדלות" הכוונה לעשות את כל הנצרך כדי להגיע למטרה. מסתבר שהיצר מערבב אותנו בכל מיני תירוצי תירוצים וסיפורי מעשיות שאין להם שום קשר להלכה, מענין שבמקרה ואנחנו מחפשים עבודה אז אין לנו שום תירוצים של "השתדלות"

מה הקשר ההודעה שלך למה ששאלתי ??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 16:00 לינק ישיר 

לאנגע_צדיק כתב:
זה מענין, שכשאני מסתכלת סביב, הרבה מהשידוכים לא נעשו ע"י שדכנית בהגדרה....אולי ההשתדלות היא להיכנס למודעות של אנשים, להזכיר להם את הקיום, לבקש שיחפשו...משהו כזה.או במילים אחרות:א. ליצור קשר עם כמות ניכרת (בכל מקרה לגופו) של שדכניות, משפחה קרובה, שכנים אם שייך, חברים ומכרים. ולא רק את תצרי קשר, אלא גם ובעיקר ההורים\אחים\אחיות\גיסים\גיסות וכו'. מה שמאוד חשוב גם, זה להיות תמיד עקבי, לדוגמא: אמא שלך התקשרה היום לשדכנית, מחר חייבים להתקשר שוב, ומחרתיים עוד פעם. חייבים להשתדל, להתאמץ.ב. להתנהג, בעיקר בפני אנשים, בצורה הכי הולמת שאפשר.ג. לבוא לפגישות בצורה אלגנטית.ד. לדעתי, גם ההתפשרות על דברים שוליים נכללת בחובת ההשתדלות.

אני לא רואה הבדל בין ללכת לשדכנית לבין להחצין את עצמי בציבור שיהיה לי הצעות ואם כבר דרך א' עדיפה על דרך ב' 
מה זה שיווק ופרסום עצמי ??

וזה פשוט שטויות סורי שאני אומרת את זה אבל לפעמיים אני רואה שאני לא עושה כלום פשוט כלום ומגיעים שידוכים ממקומות הכי לא צפויים והכי רחוקים שיש כמו שידוך מלונדון או סתם אישה שפגשה אותי בבית כנסת או שבדיוק הייתי בחתונה וכו' 

אחרי ההצעה זה כבר עניין אחר כל אדם מחובתו לעשות את המקסימום שלו שזה יצליח כמו להגיע מטופחים לפגישה ולעשות את הבירורים המספיקים לפני שיוצאים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 16:30 לינק ישיר 

rikim כתב:
זה מענין, שכשאני מסתכלת סביב, הרבה מהשידוכים לא נעשו ע"י שדכנית בהגדרה....אולי ההשתדלות היא להיכנס למודעות של אנשים, להזכיר להם את הקיום, לבקש שיחפשו...משהו כזה.או במילים אחרות:א. ליצור קשר עם כמות ניכרת (בכל מקרה לגופו) של שדכניות, משפחה קרובה, שכנים אם שייך, חברים ומכרים. ולא רק את תצרי קשר, אלא גם ובעיקר ההורים\אחים\אחיות\גיסים\גיסות וכו'. מה שמאוד חשוב גם, זה להיות תמיד עקבי, לדוגמא: אמא שלך התקשרה היום לשדכנית, מחר חייבים להתקשר שוב, ומחרתיים עוד פעם. חייבים להשתדל, להתאמץ.ב. להתנהג, בעיקר בפני אנשים, בצורה הכי הולמת שאפשר.ג. לבוא לפגישות בצורה אלגנטית.ד. לדעתי, גם ההתפשרות על דברים שוליים נכללת בחובת ההשתדלות.

אני לא רואה הבדל בין ללכת לשדכנית לבין להחצין את עצמי בציבור שיהיה לי הצעות ואם כבר דרך א' עדיפה על דרך ב' 
מה זה שיווק ופרסום עצמי ??

וזה פשוט שטויות סורי שאני אומרת את זה אבל לפעמיים אני רואה שאני לא עושה כלום פשוט כלום ומגיעים שידוכים ממקומות הכי לא צפויים והכי רחוקים שיש כמו שידוך מלונדון או סתם אישה שפגשה אותי בבית כנסת או שבדיוק הייתי בחתונה וכו' 

אחרי ההצעה זה כבר עניין אחר כל אדם מחובתו לעשות את המקסימום שלו שזה יצליח כמו להגיע מטופחים לפגישה ולעשות את הבירורים המספיקים לפני שיוצאים 

בקשר לתחילת דברייך: אני לא מבין מה כאן הבעיה. את מחפשת שידוך, ואת באופן כללי לא מכירה בחורים (אני מקווה). המסקנה: כדי להשתדך את חייבת להגיע לאנשים שמכירים בחורים, או מכירים אנשים שמכירים בחורים, וכן הלאה. אם כן, חובת ההשתדלות (כפי שהסברתי לעיל) פירושה, להגיע לכמה שיותר אנשים כאלה. כלומר, לא רק את וההורים שלך ואפי' עוד שדכנית אחת יחפשו, אלא את, ההורים שלך, האחים, הגיסים, הדודים, כמה וכמה שדכניות, השכנים, וכו'.

בקשר להמשך דברייך: זה שלפעמים לא עושים כלום ומגיעים הצעות מכל מיני מקומות - זה קורה, וברוך השם שכך. אבל על פי טבע, ועל פי כל כללי ההיגיון, אין שום סיבה שדרך כזו תצליח יותר מאשר כאשר משתדלים. וכיון שנצטווינו ללכת בדרך הטבע (כפי שכבר הסברתי לעיל), אין לך דרך אחרת מזו.

זוהי רק דעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 18:29 לינק ישיר 
שאלת על חובת ההשתדלות לבנים ולבנות, לא ?

rikim כתב:
מצוות "פרו ורבו" אינה שונה מכל מצות עשה אחרת, ויש לה תאריך אחרון לביצוע "עד גיל 20" וכפי שנפסק ב"שולחן ערוך", בעבר בית הדין אף כפה רווקים סוררים שלא רצו להתחתן שיתחתו עם הצעה מתאימה, בזמנינו אין כופים (מסתבר שאיפשהו היהדות מתאימה את עצמה לזמן..) ועל כל פנים נוהגים להתחתן אחרי גיל 20 ובהקדם. לעמוד בלי אישה זה איסור חמור, אישה גם מחויבת להתחתן כפי דברי חז"ל, וכך כתוב בספר החינוך במצוה הראשונה "פרו ורבו". הדעת נותנת שלא רק שחובה עלינו לפנות לכמה וכמה שדכניות/שדכנים (אלא א"כ אנחנו מוצפים בהצעות), אלא שחובה עלינו לעשות הכל כדי שיהיה לנו כמות מפגשים ראויה כדי לקיים את המצוה החשובה בהקדם. והדברים פשוטים. "השתדלות" הכוונה לעשות את כל הנצרך כדי להגיע למטרה. מסתבר שהיצר מערבב אותנו בכל מיני תירוצי תירוצים וסיפורי מעשיות שאין להם שום קשר להלכה, מענין שבמקרה ואנחנו מחפשים עבודה אז אין לנו שום תירוצים של "השתדלות"
מה הקשר ההודעה שלך למה ששאלתי ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 18:58 לינק ישיר 

לאנגע_צדיק - אה אוקי אני אבל עדיין סוברת כמו שפתחתי באשכול שההשתדלות מסתכמת בתפילה, כמובן שחובת השתדלות יש לה קשר ישיר למידת הביטחון והאמונה כמו בעניין הפרנסה (חובת הלבבות, שער הביטחון) לכן שאדם מאמין יותר הוא פחות צריך לעשות, אולי עכשיו שאני יחסית קטנה ואין לי את ההרגשה של הרווקות אז טבעי שיותר יהיה קל לי להאמין (כל עוד אין בעיות :)  ולכן גם טבעי שאני לא אעשה השתדלות יתר. כמו שכתבת...
אגב מה הכוונה בשם של הניק שלך?

רציף - קראתי שוב ולא הצלחתי לרדת לעומק דעתך בין ההודעה שלי לשלך, 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 23:38 לינק ישיר 

rikim כתב:
לאנגע_צדיק - אה אוקי אני אבל עדיין סוברת כמו שפתחתי באשכול שההשתדלות מסתכמת בתפילה, כמובן שחובת השתדלות יש לה קשר ישיר למידת הביטחון והאמונה כמו בעניין הפרנסה (חובת הלבבות, שער הביטחון) לכן שאדם מאמין יותר הוא פחות צריך לעשות, אולי עכשיו שאני יחסית קטנה ואין לי את ההרגשה של הרווקות אז טבעי שיותר יהיה קל לי להאמין (כל עוד אין בעיות :)  ולכן גם טבעי שאני לא אעשה השתדלות יתר. כמו שכתבת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 23:38 לינק ישיר 
עניתי בצורה כללית שיש חובה להשתדל, ודאי וודאי שלא תצאי ידי חובת 4 המינים אם רק תתפללי חזק לה' שישלח לך 4 המינים !!! ודי למבינה

rikim כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 09:32 לינק ישיר 

rikim כתב:

באידיש, צדיק סופית זה 'לאנגע צדיק'. והתרגום של זה הוא גם 'צדיק גדול'. וגם עניו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 14:12 לינק ישיר 
אמרו חכמינו שיש לעשות "השתדלות", כלומר "לעשות את כל מה שצריך כדי להתחתן בזמן"

וזה לא פחות ממצוות אחרות, ולדוגמה, בן אדם צריך חלות לשבת אז הוא מטריח את עצמו וזז לקנות חלות לשבת, ולא סומך על תפילה זכה מעומק הלב לה' יתברך שמו שישלח לו חלות לשבת. וכן אמרו חכמינו שהעשיה בענין תגרום לכך שהשפע תגיע, או ממקום זה או ממקום אחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 14:32 לינק ישיר 

רציף כתב:
עניתי בצורה כללית שיש חובה להשתדל, ודאי וודאי שלא תצאי ידי חובת 4 המינים אם רק תתפללי חזק לה' שישלח לך 4 המינים !!! ודי למבינה

מה הקשר?

אם מגיע סוכות ויש לך ארבע מינים לא מהודר ואין לך כסף לקנות את המהודר אתה לא יכול לשבת להתפלל לכסף כדי לקנות את המהודר אלא אתה חייב להשתמש בסט שיש לך בסוכות, אבל בנישואין אם מציעים לך איזה מכוערת כשאתה בן 20 אתה חייב להתחתן איתה במקום לחכות עוד שנה ולקבל משהו יותר טוב? ברור שלא..
גם אם תצא עם עשרות בנות שעם כול םאתה יכול טכנית להתחתן - אף אחד לא יכפה אותך להתחתן עם אחת מהן אם אתה לא רוצה, בלי קשר למצווה או לא.

בזמנם היו מתחתנים בד"כ עד גיל 20, היום התהפכו היוצרות ולא מתחתנים לפני 20 כך שאין מה להשוות, מגיל 20 צריך הגבר להשתדל להתחתן, כמה שאפשר.

ואגב, אישה לא בחיוב של הולדת צאצאים, עובדה שמי שנשוי ל-2 נשים ויש לו מאישה אחת בן ובת הוא לא מחוייב להביא עוד בן ובת עם אשתו השניה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 23:19 לינק ישיר 

חכמה, בתור אחת מזקנות הפורום אני לא מבין למה את מסתפקת בשתי שדכניות? למה את מצפה בכלל במצב הזה? ברור שהוא ילך ויחמיר!   

אני משתדל כל שבוע לפגוש בחורה. זה לא שהמצב שלי הוא יותר טוב, אבל לפחות השתדלתי...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 23:27 לינק ישיר 

בחור192 כתב:
חכמה, בתור אחת מזקנות הפורום אני לא מבין למה את מסתפקת בשתי שדכניות? למה את מצפה בכלל במצב הזה? ברור שהוא ילך ויחמיר!   

אני משתדל כל שבוע לפגוש בחורה. זה לא שהמצב שלי הוא יותר טוב, אבל לפחות השתדלתי...  

שכוייח.. --_-,,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חובת ההשתדלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.