בית פורומים שידוכי חרדים

בחור שעובר ללמוד בכולל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2013 14:05 לינק ישיר 

אמן יהא שמיה רבה מבורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2013 14:40 לינק ישיר 

[quote]בס"ד
אמן שאלו יהיו הבעיות בחב"ד......[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 14:40 לינק ישיר 

אמן שאלו יהיו הבעיות בחב"ד......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 15:12 לינק ישיר 

בס"ד
פסדר הבנתי לא צריך לחזור שוב... בחור ביקורתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2013 17:29 לינק ישיר 

מהן הבעיות בחב"ד ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 11:22 לינק ישיר 

בס"ד
הבעיות זה שהבחורים מתפזרים לכל הכיוונים אחרי הקבוצה(אחד עובד.השני בשליחות.השלישי לומד מקצוע,הרביעי בצבא.החמישי בבית מכין עוגות.וכן הלאה.... ומי שנשאר ללמוד והוא גם עם מידות וגם נראה נחמד,נחטף ע"י משפחות ה"קצפת"....ומה שנותר זה לבחור בין שלל היהלומים הלא מלוטשים... איזה מהם אני רוצה לחיות ולהתאמץ המון כדי לחיות נורמלי ברוחניות וגשמיות......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 11:23 לינק ישיר 

אז תעזבי את חב"ד, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 11:25 לינק ישיר 

בס"ד

לא.אי אפשר לוותר על דרך החיים הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 12:02 לינק ישיר 

לא עוזבים דרך חיים בגלל כמה בעיות קטנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 12:27 לינק ישיר 

חייכנית, אבל ככה מתנהלים בחב"ד....

חלק ככה, חלק ככה, וחלק ככה....

זה כמו הבנות....

חלק מתלבשות ככה, חלק אחרת וכו'....

ועדיין כולן באותה דרך...

אני לא מבינה מה הבעיה?

זה כמו שתגידי: "לא... הזקן שלו ג'ינג'י"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 12:29 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
חייכנית, אבל ככה מתנהלים בחב"ד....

חלק ככה, חלק ככה, וחלק ככה....

זה כמו הבנות....

חלק מתלבשות ככה, חלק אחרת וכו'....

ועדיין כולן באותה דרך...

אני לא מבינה מה הבעיה?

זה כמו שתגידי: "לא... הזקן שלו ג'ינג'י"..

אין שום בעיה...רק שאמרתי שאמן שאצלנו הבעיה הייתה רק הבחירה בין בחור שלומד בכולל או בישיבה...
כשאצלנו הדילמות והוויתורים בהרבה הרבה יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 12:29 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:
לא עוזבים דרך חיים בגלל כמה בעיות קטנות

וגם לא בגלל כמה בעיות גדולות......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 12:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
הבעיות זה שהבחורים מתפזרים לכל הכיוונים אחרי הקבוצה(אחד עובד.השני בשליחות.השלישי לומד מקצוע,הרביעי בצבא.החמישי בבית מכין עוגות.וכן הלאה.... ומי שנשאר ללמוד והוא גם עם מידות וגם נראה נחמד,נחטף ע"י משפחות ה"קצפת"....ומה שנותר זה לבחור בין שלל היהלומים הלא מלוטשים... איזה מהם אני רוצה לחיות ולהתאמץ המון כדי לחיות נורמלי ברוחניות וגשמיות......

א. יש לי חבר שאומר דברים דומים על בחורות.
ב. לעבוד, להתגייס וגם ללמוד מקצוע לפני החתונה נחשב למעשה לא מקובל, ולכן לא רבים העושים אותו.
ג. שמעתי שבשלוש ארבע השנים האחרונות בחורים נוסעים הרבה פחות לשליחות אחרי קבוצה, כך שההיצע שלך רק הולך ועולה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2013 13:01 לינק ישיר 

והרוח_תשוב כתב:
בס"ד

א. יש לי חבר שאומר דברים דומים על בחורות.
ב. לעבוד, להתגייס וגם ללמוד מקצוע לפני החתונה נחשב למעשה לא מקובל, ולכן לא רבים העושים אותו.
ג. שמעתי שבשלוש ארבע השנים האחרונות בחורים נוסעים הרבה פחות לשליחות אחרי קבוצה, כך שההיצע שלך רק הולך ועולה. 

א. צרת רבים חצי נחמה.
ב.לא רבים אך גם לא מעטים...
ג.לא יודעת מאיפה הגיעו אליך שמועות בדויות אלה...וההיצע לא הולך ועולה עם הגיל שעולה אצלי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2013 13:48 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"דהבעיות זה שהבחורים מתפזרים לכל הכיוונים אחרי הקבוצה(אחד עובד.השני בשליחות.השלישי לומד מקצוע,הרביעי בצבא.החמישי בבית מכין עוגות.וכן הלאה.... ומי שנשאר ללמוד והוא גם עם מידות וגם נראה נחמד,נחטף ע"י משפחות ה"קצפת"....ומה שנותר זה לבחור בין שלל היהלומים הלא מלוטשים... איזה מהם אני רוצה לחיות ולהתאמץ המון כדי לחיות נורמלי ברוחניות וגשמיות......א. יש לי חבר שאומר דברים דומים על בחורות.ב. לעבוד, להתגייס וגם ללמוד מקצוע לפני החתונה נחשב למעשה לא מקובל, ולכן לא רבים העושים אותו. ג. שמעתי שבשלוש ארבע השנים האחרונות בחורים נוסעים הרבה פחות לשליחות אחרי קבוצה, כך שההיצע שלך רק הולך ועולה.   א. צרת רבים חצי נחמה.ב.לא רבים אך גם לא מעטים...ג.לא יודעת מאיפה הגיעו אליך שמועות בדויות אלה...וההיצע לא הולך ועולה עם הגיל שעולה אצלי....

אני לא נכנס לדיון סטטיסטי כי אין לי נתונים מדויקים, אבל אם אכן יש מספר לא מבוטל של בחורים מקטגוריה ב הנ"ל (אני חושב שאין רבים), אז יש בעיה. כי אצל נערות מן השורה מקובל לחפש בחור שאינו עובד ושאינו לומד דברי הבל ורעות רוח, בעוד הבחורים אינם חיים לפי אידאל זה. יוצא שהבחורים שעושים דבר שהוא פחות או יותר מקובל (או לפחות נסלח) בסביבתם, ולא מרגישים שהם עושים דבר רע. וגם הבנות דורשות דרישות מקובלות, ומרגישות שזה מה שצריך ונכון לדרוש. ובתווך נוצר קרע בין השקפת העולם של הבחורים לזו של העלמות.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור שעובר ללמוד בכולל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.