בס"ד יש צדק בדברייך... מצאתי יועצת נחמדה(לא משו משו,זתומרת היא שכלתנית מדי ולא תומכת בי רגשית אלא כמו מחשב שואלת שאלות,רצינית ללא חיוך...מחשבת בדיוק את השעות שדיברנו..וזה קצת מקשה עלי את החיבור אליה...) אך כשמגיעים לשלב ההחלטה אני מתבלבלת ולא ממשיכה את הייעוץ... וככה אני נשארת עם עצמי ועם המעמסה על כתפי החלושות...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/10/2013 13:11:33
נשלח ב-2/10/2013 13:10
חייכנית! לא יודעת בת כמה את.. ולא יודעת עם כמה יצאת.. אבל אם תמשיכי בצורה הזאת....לא תגעי רחוק. נכון,שידוך זה דבר גורלי והחלטה קשה אבל לא דבר שאמור להרוס את החיים!!!
נשלח ב-2/10/2013 13:13
בס"ד צודקת...אז מה עושים?זה בלתי נשלט.....
נשלח ב-2/10/2013 13:14
מתחילים להאמין בקב"ה! מתפללים ומסתכלים על כל נושא השידוכים במבט קצת יותר קליל קצת פחות כועס קצת פחות מודאג קצת פחות לחוץ וקת פחות מאמינים שהכל נשלט רק ביידים שלך!....
נשלח ב-2/10/2013 13:17
בס"ד צודקת... אבל בתכלס אני צריכה להחליט,ואני מפחדת לטעות.
נשלח ב-2/10/2013 13:21
שוב.. את מפחד לטעות?!?! במה? שתלכי נגד השכל? נגד הרגש? ואם תגעי למצב שהשכל והרגש יהיו שלמים איזה טעיות את יכולה לעשות?
נשלח ב-2/10/2013 13:30
בס"ד נראה לך שיש מצב כזה להיות שלמים,שכלית רגשית כשאת ערנית ורואה גם את המעלות וגם את החסרונות לפני החתונה? השכל מתבלבל וגם הרגש...בשאלות כן/לא יכולה להכיל אותו ולקבלו כפי שהוא.... פתאום הרגשת אומר "כן"...והשכל אומר "לא"...אח"כ השכל אומר "כן" ואז הלב מתכווץ...ואז אני שואלת את עצמי, הכיווץ מאיפה מגיע?מזה שהלב מתנגד? או מזה שאני מפחדת מהצעד הגורלי...וכך אני מתחפרת במחשבות ומתישה את מוחי ולבי עד שהראש מתפוצץ ממחשבות והלב עצוב מחוסר היכולת להחליט כבר... ואז אני לא שמחה...ואז אני נזכרת במשפט שאומר..."שצריך להיות שמחים להגיד את הכן..." הבנת את המצב?
נשלח ב-2/10/2013 13:36
אני לא יודעת.. אני רווקה בדיוק כמוך אני אתחתן רק שהשכל והרגש שלי יהיו שלמים אח ד עם השני אבל להיות שלמים שיכלית זה לא אומר להתעלם מהחסרנות? לך אין חסרונות? גם לבן זוגך יהיו חסרנות,מבטיחה לך! אני רואה חסרנות, ומראה גם את שלי ,כניראה.. את רוצה להתחתן עם אדם מושלם??????? אני לא! אני רוצה להתחתן עם בנ"א חי! בתי הקברות מלאים באנשים מושלמים.... צריכים להחליט עם זה חיסרון שיעצבן שיקשה מאוד או שהוא ננסבל.. קצת ניראה לי שאת לא חושבת מסודר.. אלא מבולבל ולא החלטי וחבל שאם את כל כל מבולבלת את לא מתייעצת או נעזרת את סתם גומרת לך את החיים ואת הלב. ואת צעירה,חבל עליך!
נשלח ב-2/10/2013 13:41
בס"ד
מה הכוונה נסבל?מה נולדנו לסבול?אני רוצה ליהנות מהחיים ולא איך שהוא להסתדר.... ולכן קשה לי לקבוע מה נסבל ומה לא...
נשלח ב-2/10/2013 13:48
אויש נו באמת!! אגב, אם את הולכת להתחתן עם איזה חבדניק שיעבוד קשה לגלג לאנשים נשים וטף תפילן ויסע לשלחיות באיזה חור נידח לא בטוחה כמה אחוזי הנאה יש בזה.. אבל על טעם וריח...
לא הכוונה שסתבלי את צריכה לחשוב ריאלי ומוסדר איזה חיסרון מאיים ומפריע לך מאד ואיזה הוא חיסרון שולי מבחינתך אצל אחת גבר דברן זה יתרון אצל השנייה זה חיסרון ואצל השלישית משהוא סטטי אצלך גבר שעמל לחייו ולפרנסתו זה העדפה אצל השניה חיסרון נוראי וכו וכו העיקרון בשידוכים הוא מה מתאים לי ומה אני רוצה המלחמה הזו בין הרצוי למצוי היא קשה ולפעמים אכזרית אבל צריכים להתנהל בראליות ולא בבילבול כמו שאת מתארת! יתרה מזו לא רק שאת מבולבלת את גם מתארת מצב קיצון! סליחה,שאני מדברת ככה. אבל באמת, כדאי לך להתיעץ.
נשלח ב-2/10/2013 13:54
חייכנית
את מחייכת לפעמים ?... יתכן שאת מחפשת שלימות, יתכן הרבה דברים.. בכל אופן, קבלי המלצה שוב, לכי ליעוץ, אם זו היועצת הלא מושלמת שדברת עליה מקודם, אם זו יועצת אחרת שיש לה אף עקום והיא קרה כקרח אבל יודעת לייעץ, ואת מחשיבה את דעתה ומקבלת ממנה. בלי יועצת את תמשיכי לדשדש באין ספור שאלות
נשלח ב-2/10/2013 13:55
בס"ד א.מי אמר שאני רוצה ללכת לשליחות? ב.את צודקת...נתת יותר פירוט על דברים חיצוניים ופחות על אופי... אבל אם היו נותנים לך לבחור בין בחורים שלכל אחד יש חסרון מהותי מה היית עושה? למשל קמצן/שתלטן/כעסן/חשיבה שלילית/מאחר כרוני/טיפש/מבולגן מאד/תמיד סותר את דברייך-דעתן כרוני/עקשן/קפדן/ביקורתי......
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/10/2013 13:57:49
נשלח ב-2/10/2013 13:56
רציף כתב:
את מחייכת לפעמים ?... יתכן שאת מחפשת שלימות, יתכן הרבה דברים.. בכל אופן, קבלי המלצה שוב, לכי ליעוץ, אם זו היועצת הלא מושלמת שדברת עליה מקודם, אם זו יועצת אחרת שיש לה אף עקום והיא קרה כקרח אבל יודעת לייעץ, ואת מחשיבה את דעתה ומקבלת ממנה. בלי יועצת את תמשיכי לדשדש באין ספור שאלות
אני מחייכת הרבה אבל השידוכים האלה מכניסים אותי לדיכאון...
נשלח ב-2/10/2013 13:57
tamar8 כתב:
אויש נו באמת!! אגב, אם את הולכת להתחתן עם איזה חבדניק שיעבוד קשה לגלג לאנשים נשים וטף תפילן ויסע לשלחיות באיזה חור נידח לא בטוחה כמה אחוזי הנאה יש בזה.. אבל על טעם וריח...
לא הכוונה שסתבלי את צריכה לחשוב ריאלי ומוסדר איזה חיסרון מאיים ומפריע לך מאד ואיזה הוא חיסרון שולי מבחינתך אצל אחת גבר דברן זה יתרון אצל השנייה זה חיסרון ואצל השלישית משהוא סטטי אצלך גבר שעמל לחייו ולפרנסתו זה העדפה אצל השניה חיסרון נוראי וכו וכו העיקרון בשידוכים הוא מה מתאים לי ומה אני רוצה המלחמה הזו בין הרצוי למצוי היא קשה ולפעמים אכזרית אבל צריכים להתנהל בראליות ולא בבילבול כמו שאת מתארת! יתרה מזו לא רק שאת מבולבלת את גם מתארת מצב קיצון! סליחה,שאני מדברת ככה. אבל באמת, כדאי לך להתיעץ.
זו בדיוק הבעיה....אני יכולה לפסול ובסוף להישאר קרחת ואאלץ להתפשר על יותר דברים בעתיד......
נשלח ב-3/10/2013 00:48
חייכני, את חמודה(: את לוקחת את העניין הזה כל כך קשהההה...ברור שזה יתיש אותך. תחשבי, כולנו באותה סירה, בדיוק כמוך! את כל הזמן חושבת איך תדעי להחליט,ואיך תהיי שלמה,מה עם אמונה בה'? כשהזמן שלך להתארס יבוא, ה' יפקח לך את העיניים ואת תרגישי שלימה ומאושרת. רק אל תדאגי כל הזמן(=