חייכנית, אין לי הרבה זמן, אבל אני רוצה להגיד לך משהו.
העובדה שאין שלימות בעולם הזה לא אמורה להכניס לדיכאון, זוהי פשוט הדרך שבה העולם מתנהל. נסי לחשוב על הדברים שנהנית מהם לאחרונה, ושאלי את עצמך האם הם היו מושלמים. האם הערב הנפלא עם החברות היה מושלם ? אולי אם היית יוצאת עם חברות אחרות זה היה טוב יותר ? אולי אם היית אוכלת שמסעדה אחרת היית נהנית יותר מהאוכל ? אולי אם הייתי קונה פחית RC הייתי נהנית יותר מפחית קולה ? האם העובדה שזה לא בטוח מושלם העיבה על ההנאה שלך ?
עלייך להבין שאין לנו כלים למדוד את שלמותם של הדברים אפילו לאחר מעשה, וכל שכן לפני מעשה. והדרך שבה רוב האנשים מכלכלים את חייהם היא פשוט לבחור במה שעושה להם טוב, ולא במה שעושה להם הכי טוב, כי איש אינו יודע מה עושה לו באמת הכי טוב (בהגדרה). ואני טוען שגם את נוהגת לפי האסטרטגיה הזו בנושאים אחרים, שנראים קטנים בעינייך, אלא ששידוכים הוא נושא כל כך גורלי שאנו שואלים את עצמינו "מה המושלם"?, "מהי זוגיות האמת המוחלטת שלי"? ואנו שוכחים שזוגיות, כמו ברבה דברים בחיים, יכולה להיות נפלאה, ולהסב אושר גדול לחייו של האדם. אבל, כמו כל דבר אחר בחיים, אין כל דרך לדעת אם היא מושלמת.
אני יודע שזה יכול להישמע כפשרה, אבל זו לא פשרה. תחשבי על החברה הכי טובה שלך, או על הדבר שאת נהנית ממנו הכי הרבה. האם הם מושלמים, האם ישבת שעות וחשבת מי תסב את הרווח בגדול ביותר, או שפשוט התחברת למי שנהנית להיות בחברתה וזה פשוט קרה שאתן חברות.
צריך לקחת בחשבון שהחיים לא נגמרים בבחירת בן זוג אלא רק מתחילים. והחיים האמיתיים מורכבים מהרבה ימי רביעי כאלה רגילים ולא מושלמים. גם לאנשים הכי מושלמים בעולם יש ימי רביעי מעצבנים. גם מי שקונה את הרכב המושלם לא יזכה שנסיעה מושלמת, כי נסיעה היא רצף של הרבה פעולות קטנות, ותמיד תהיינה טעויות באחוז מסוים מהן.
טוב, אני חייב לזוז.
תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 03/10/2013 11:02:34
נשלח ב-3/10/2013 11:21
מבריקה כתב:
חייכני, את חמודה(: את לוקחת את העניין הזה כל כך קשהההה...ברור שזה יתיש אותך. תחשבי, כולנו באותה סירה, בדיוק כמוך! את כל הזמן חושבת איך תדעי להחליט,ואיך תהיי שלמה,מה עם אמונה בה'? כשהזמן שלך להתארס יבוא, ה' יפקח לך את העיניים ואת תרגישי שלימה ומאושרת. רק אל תדאגי כל הזמן(=
אהבתי........
נשלח ב-3/10/2013 11:22
והרוח_תשוב כתב:
העובדה שאין שלימות בעולם הזה לא אמורה להכניס לדיכאון, זוהי פשוט הדרך שבה העולם מתנהל. נסי לחשוב על הדברים שנהנית מהם לאחרונה, ושאלי את עצמך האם הם היו מושלמים. האם הערב הנפלא עם החברות היה מושלם ? אולי אם היית יוצאת עם חברות אחרות זה היה טוב יותר ? אולי אם היית אוכלת שמסעדה אחרת היית נהנית יותר מהאוכל ? אולי אם הייתי קונה פחית RC הייתי נהנית יותר מפחית קולה ? האם העובדה שזה לא בטוח מושלם העיבה על ההנאה שלך ?
עלייך להבין שאין לנו כלים למדוד את שלמותם של הדברים אפילו לאחר מעשה, וכל שכן לפני מעשה. והדרך שבה רוב האנשים מכלכלים את חייהם היא פשוט לבחור במה שעושה להם טוב, ולא במה שעושה להם הכי טוב, כי איש אינו יודע מה עושה לו באמת הכי טוב (בהגדרה). ואני טוען שגם את נוהגת לפי האסטרטגיה הזו בנושאים אחרים, שנראים קטנים בעינייך, אלא ששידוכים הוא נושא כל כך גורלי שאנו שואלים את עצמינו "מה המושלם"?, "מהי זוגיות האמת המוחלטת שלי"? ואנו שוכחים שזוגיות, כמו ברבה דברים בחיים, יכולה להיות נפלאה, ולהסב אושר גדול לחייו של האדם. אבל, כמו כל דבר אחר בחיים, אין כל דרך לדעת אם היא מושלמת.
אני יודע שזה יכול להישמע כפשרה, אבל זו לא פשרה. תחשבי על החברה הכי טובה שלך, או על הדבר שאת נהנית ממנו הכי הרבה. האם הם מושלמים, האם ישבת שעות וחשבת מי תסב את הרווח בגדול ביותר, או שפשוט התחברת למי שנהנית להיות בחברתה וזה פשוט קרה שאתן חברות.
צריך לקחת בחשבון שהחיים לא נגמרים בבחירת בן זוג אלא רק מתחילים. והחיים האמיתיים מורכבים מהרבה ימי רביעי כאלה רגילים ולא מושלמים. גם לאנשים הכי מושלמים בעולם יש ימי רביעי מעצבנים. גם מי שקונה את הרכב המושלם לא יזכה שנסיעה מושלמת, כי נסיעה היא רצף של הרבה פעולות קטנות, ותמיד תהיינה טעויות באחוז מסוים מהן.
טוב, אני חייב לזוז.
צודק מסכימה איתך....בכ"ז קשה לוותר,כשיש מחשבה שאולי אצל בחור אחר יהיה לי טוב יותר ולא אצטרך לוותר יותר מדי...
נשלח ב-3/10/2013 11:43
חייכנית, תקשיבי, במקרה הכי גרוע לא תתחתני עם חבדניק שרוף, שלא נדע מצרות חלילה וחלילה וחסה, בכל מקרה תתחתני עם יהודי מתאים, ותהיי מאושרת אם תשקיעי בנישואין, זה תלוי בעיקר בך. אז תהיי עסוקה. תדברי על זה עם מישי. תחשבי על דברים נעימים, תקשיבי למוזיקה, ותחפשי יועצת ואת תמצאי יועצת, זה לא בשמיים, ולא ירחק היום ותהיי רגועה ושלוה הרבה יותר
חייכנית770 כתב:
אויש נו באמת!! אגב, אם את הולכת להתחתן עם איזה חבדניק שיעבוד קשה לגלג לאנשים נשים וטף תפילן ויסע לשלחיות באיזה חור נידח לא בטוחה כמה אחוזי הנאה יש בזה.. אבל על טעם וריח...
לא הכוונה שסתבלי את צריכה לחשוב ריאלי ומוסדר איזה חיסרון מאיים ומפריע לך מאד ואיזה הוא חיסרון שולי מבחינתך אצל אחת גבר דברן זה יתרון אצל השנייה זה חיסרון ואצל השלישית משהוא סטטי אצלך גבר שעמל לחייו ולפרנסתו זה העדפה אצל השניה חיסרון נוראי וכו וכו העיקרון בשידוכים הוא מה מתאים לי ומה אני רוצה המלחמה הזו בין הרצוי למצוי היא קשה ולפעמים אכזרית אבל צריכים להתנהל בראליות ולא בבילבול כמו שאת מתארת! יתרה מזו לא רק שאת מבולבלת את גם מתארת מצב קיצון! סליחה,שאני מדברת ככה. אבל באמת, כדאי לך להתיעץ.
זו בדיוק הבעיה....אני יכולה לפסול ובסוף להישאר קרחת ואאלץ להתפשר על יותר דברים בעתיד......
נשלח ב-3/10/2013 11:53
כשאת אכולה בספיקות הכל קשה, כשהספיקות יתבהרו אז יהיה לך ברור שעל הבחור הזה את מוותרת כי אין התאמה או אין תכונות טובות וזה לא שייך, ועדיין זה כואב וחושבים על זה שוב ושוב, ולאט לאט אנחנו משלימים. ברוך ה' שאת פקחית ויש לך אבחנה טובה לקלוט אנשים !
חייכנית770 כתב:
טוב, אני חייב לזוז.
צודק מסכימה איתך....בכ"ז קשה לוותר,כשיש מחשבה שאולי אצל בחור אחר יהיה לי טוב יותר ולא אצטרך לוותר יותר מדי...
נשלח ב-3/10/2013 12:32
בס"ד מה היית עושה רציף...אם היית שואל רב שאומרים שיש לו רוח הקודש שהייה אומר שראה שאתה והבחורה מתאימים?היית ממהר לפסול?או מפחד?
נשלח ב-5/10/2013 21:02
הייתי בודק שוב, כמובן שהרב לא קובע
חייכנית770 כתב:
בס"ד מה היית עושה רציף...אם היית שואל רב שאומרים שיש לו רוח הקודש שהייה אומר שראה שאתה והבחורה מתאימים?היית ממהר לפסול?או מפחד?
באופן כללי כדאי שתרחיבי בשאלה, ותעני את התשובה שלך, כדי שנבין מה הקושי שלך בדיוק, ואז אענה/נענה ונסיים מעגל. **זה יהיה הרבה יותר יעיל**
נשלח ב-5/10/2013 22:33
One_OfThem כתב:
זה נורמאלי אבל לא נורמאלי.אולי לגברים זה לא נורמאלי...מקנאה בכם!לכם מספיק רק מראה חיצוני מושך חיוך נחמד שיחה נחמדה וסוגרים....
את חיה בסרט, וכנראה באחד לא מהתקופה האחרונה..
חחחחחחחח אוי חחחח צחקתי מלא!!!! חחחחחחחחחחחחחחחחח
חייכנית מותק, הדברים שהזכרת הם לגיטיממים אבל במידה נמוכה יותר .....
אל תתני לגבר לסובב לך ת'ראש יותר מידיי... ואל תחפרי יותר מידיי זה סתם לא עושה טוב :)