דחוף, עזרה מבית מרן הגרש"א
שני אחיי הגדולים למדו בישיבה של הגרש"א, אני אישית הסתובבתי שם קצת והתחתנתי.
עדיין יש לי קצת קשר עם הישיבה אך לא הדוק. יש לי אח קטן שעדיין לא נשוי אך אינו לומד כלל בישיבה.
השבוע נתקלתי בתעלומה גדולה – ביקש ממני אחי הגדול שאצטרף אליו לשכנע את אימי לשחרר את אחי הקטן לפעילות במטה בני תורה בב"ב בכל ערב עד לאחר הבחירות, ביקשתי ממנו אישור לבקש ממרן פתק קטן ממרן שאוכל להראות לאימי שתחי' שהרי אימי טוענת בתוקף כי היא לא זזה מדעת תורה כל עוד לא רואה דעת תורה אחרת. אחי הגדול ביקש מהאנשים הפעילים בנושא מכתב כלשהוא ואפילו פנימי ביותר אשר בו הוא מורה לפעול למען המפלגה או לכל הפחות בו הוא מורה שהמפלגה לא חורגת מדעת תורה, עד עכשיו לא השיגו לי את המכתב המיוחל.
יצויין כי תעלומה הזו נוספת לתעלומה נוספת – בשלהי חודש אלול לאחר וויכוח גדול שנוצר בבית איך ייראו הבחירות ובמי יבחר ראש הישיבה לייצג אמרו לי כל הזמן אחיי הגדולים כי עוד אשמע את הדברים בצורה ברורה מראש הישיבה והוסיפו לומר שאשמע ממנו את הנימוקים המדוייקים למה ומה הדרישה הברורה של בני תורה, עוד אמרו שבדיוק כמו שהרב שך נאם את נאומו לפני הבחירות של עץ בדיוק כך הגרש"א ילהיב את הקהל וינמק את העניין לעומקו עד כדי שיוסיף לעצמו עוד כמות גדולה של מנדטים. חיכיתי וחיכיתי עד הרגע המיוחל בחול המועד בו קראו לי להתייצב בסוכת הגרש"א והתייצבתי כמו ילד טוב (היתה לי פאדיחה, ראו אותי בחלק מהתמונות) הנה הרגע הגדול מגיע ולא שמעתי מראש הישיבה אפילו מילה אחת בעניין.
מה יכול להיות???
למי יש הסבר?
השבוע פתאום שמעתי ממישהו כאן בב"ב ששאל את הגר"ח אם הגר"שא יכול להורות לו משהו שלא תואם לדעת גדולים אחרים, אמר לו הגרח"ק שאינו מאמין שאמר או שיורה משהו, אמר לו אותו אדם שניתן לראות תמונות ברורות שהנציגים ישבו עם הגרש"א, אמר לו הגר"ח שיש דין לדון לכף זכות וק"ו במקרה שאף אחד לא הצליח להוציא שום פתק ממנו שכך דעתו ממילא איסור גמור להאמין בכלל שכך הוא אמר או לחשוב עליו שכך הוא יורה.
מה שברור שלא אשתף פעולה עם אנשים אנונימיים ונסתרים ולא אשוחח עם אימי בעניין אך הכל נותר לי כתעלומה..
אני לא יודע כבר מה נכון ומה לא
מה אמין ומה לא
אני רק מתחיל להאמין שכולם לא יודעים כלום
מי יוכל לעזור לי בנושא או מעשהו שמכיר את הסיפור או מישהו מהתלמידים שיוכל להוציא מכתב או חתימה או הקלטה...
מתחיל להיות לי הרגשה שהכל כאן בועה.. אפילו אחיי הגדולים כבר נמצאים במבוכה בנושא..