מחברים שיר ארוך שאמור להיות מרגש על סיפורי משפחה עתיקים ומזכירים נפתרים
נשלח ב-10/10/2013 15:34
אני לא יודעת מה הקשר על סיפורי סבתא על סבא בחתונות של חסידים אבל אני יודעת שריקוד המצווה טאנץ, זה לא בדיוק ריקוד אלא מתי שהאדמורים רוקדים הם עושים כוונות (שמות קודש ושם ה') ע"י התנועות. ראיתי את זה בחתונה.
ידוע גם שהיה אחד התנאים שהיה רוקד לפני הכלה לשמח אותה שזה מצווה גדולה מאוד (היום בע"ה יש לי חתונה אני מהדרת במצוות כאלה :) כיצד מרקדין .. לפני הכלה.... מרקדין מרקדין..........
והלוואי שהייתה לי האפשרות לרקוד עם החתן שלי :)
נשלח ב-10/10/2013 15:36
שירים על המשפחה ועל הזוג עושים תמיד בסוף החתונות ככה, זה לא ה"מצווה טאנץ".
מצווה טאנץ זה לרקוד עם הלה (יענו לשמח אותה כמו שכתוב בגמרא) רק שבצורה שהחסידים עושים היום זה יותר מביך ומבייש מאשר משמח את הכלה..
האדמו"ר (או מישהו מהמשפחה) רוקד איתה אבל מכיוון שהיא נשואה אז לא מחזיקים לה ממש את היד אלא יש חבל ששניהם מחזיקים ואז "כאילו" הוא רוקד איתה (אבל הוא רפוי ונופל על הרצפה כי אם הוא מתוח אז אתה ממש מזיז לה את היד וזה "כאילו" אתה רוקד עם אישה נשואה ולכן מקפידים על כל קמצוץ של "מתח" [תרתי משמע] מיני)
תמיד כשאני רואה מנהגים חסידיים אני נזכר באדמו"ר שהיה צריך להחליף את האסלה שלו לפני פסח אבל חשש שהחסידים שלו יקחו את זה בתור הלכה אז הוא הזמין את כל חסידיו לביתו, נעמד מולם והכריז "זה לא מנהג!!" והחליף את האסלה..
ומאז ועד היום כל חסידיו של האדמו"ר נעמדים בערב פסח בשירותים, מכריזים בכוונה "זה לא מנהג!!" ומחליפים את האסלה...
נשלח ב-10/10/2013 15:37
rikim כתב:
והלוואי שהייתה לי האפשרות לרקוד עם החתן שלי :)
יש כאלה שעושים סלואו בסוף החתונה כשנשארו בעיקר החברים והמשפחה..
נשלח ב-10/10/2013 15:41
כה בטח יעיפו אותי לכל הרוחות, ינדו אותי וירקו עליי לכל החיים....
נשלח ב-10/10/2013 15:43
את חסידת גור?
נשלח ב-10/10/2013 15:47
rikim כתב:
כה בטח יעיפו אותי לכל הרוחות, ינדו אותי וירקו עליי לכל החיים....
ואז לא תחלמי יותר חלומות חסידיים?
נשלח ב-10/10/2013 15:53
הרבה פעמים החתן נכנס לעזרת נשים ורוקדים.. אין עם זה שום בעיה :)
נשלח ב-10/10/2013 16:23
יחידה, זה משו אחר לגמרי ממצוה טאנץ!
בדר"כ החוצניקים עושים את זה, לפי מה מראיתי עד כה..
נשלח ב-10/10/2013 16:56
אמרתי שזה אותו דבר? סה"כ ריקי רצתה לרקוד עם החתן. לא נשמע שהיא משתוקקת לכל הסרט הזה של המצווה טאנץ.. =)
לא מופיע בקישור למה נוהגים כן. זה מנהג קדוש. גם החתן/אבי הכלה רוקד עם הכלה ואוחז את ידיה, הרבה שרים אז 'אשת חייל' בניגון חסידי עתיק. וכשהמנחה/דער גראמער=החורז חורז חרוזים, מספר סיפורים, מזכיר את הסבא והסבתא מנוחתם עדן, מרגש ומשמח את הקהל עד דמעות, ומזמין חורז ומהלל איש איש כפי מעלתו לרקוד לפני הכלה אל תוך הלילה ולפעמים עד לאור הבוקר נמשך הטקט המרגש הזה