אתה צודק. אני מבקש סליחה על חוסר זהירות בעת מגע אש התורה. יכולתי שפוך את מיץ התפוזים במקום לזרוק את הגפרורים . מחילה.
נשלח ב-13/10/2013 21:02
איזו עצרת איזה נאומים איזה גלריה של רבנים.. פששש.. בלי עין הרע. כולם אהובים כולם ברורים כולם גאונים כמובן. מי נעדר? מי חסר? מי לא נמצא שם? המשיח. לא רק שהוא לא שם הוא לא באזור בכלל!! מי מכיר אותו בכלל! ובכל זאת..כל נאום מסתיים באיחולי "משיח צדקנו במהרה בימינו אמן".. חחח.. איזה קטעים איתם.
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/10/2013 21:02:59
נשלח ב-14/10/2013 09:25
גור_לביא כתב:
איך מסתדר שגלגול של משה רבינו היה בדור שלנו מאד מגזרי. איך יתכן שמשה פסק הלכה שלא נתקבלה על כל העם? אני לא שואל מצד חסרון ברב, שכמובן פסק הלכה ואף דאג להרבה ציבורים, אלא במציאות.
האם רואים ששיטת פסיקתו של הרב עובדיה זצ"ל דומה לדרכו של משה? ראיתי כתבה של לפני כ40 שנה (בווינט נראה לי) שהרב מעיד על עצמו שהוא מחפש קולות. אין באמור ביקורת חס ושלום על הרב אלא נסיון למצוא דימיון בין שיטתו לבין דרכו של משה רבינו
בהכללה, אלו תכונות אמורות להתגלגל ואלו הם יחודיות ולכן במה רואים דמיון בין שתי הדמויות?
האם גם אלמנטים סביבתיים (מאפיני משפחה ומעמד וכו) אמורים להיות דומים? האם 'סיפור חיים' או מקרים מיוחדים אמורים גם לחזור על עצמם? אם כן, היכן הדמיון בין השניים?
זהו בנתיים. תודה.
שאלות טובות ידידי. על השאלה הראשונה נדמה לי שכבר עניתי בעמוד הקודם אבל בכל זאת אתייחס שוב. 1. איך יתכן שהוא היה מאוד מגדרי? משום שהציבור המזרחי הוא דור המדבר ובשבילו הוא בא בגלגול. בעיקר כדי להציל אותם משלטון הערב-רב השולט כאן במדינה ולקרב אותם לתורה ועבודת ה'.
2. איך יתכן שפסקיו לא נתפשטו בכל ישראל? קודם כל משום שאנחנו בגלות וזה לא קשור לגדולתו של המתגלגל, בין אם מדובר במשה ובן אם מדובר באברהם יצחק ויעקב המתגלגל יורד לתוך המציאות הקיימת של הדור ואם העם אינו זכאי אז גם הוא סובל בגללם. "לך רד כי שיחת עמך" זה נקרא.
3. האם רואים ששיטתו בהלכה דומה לשיטתו של משה? בהחלט. משה היה זה שקיבל את התורה מהקב"ה ומסרה לישראל. אז לא היתה מחלוקת לא היו דעות שונות אלא הלכה אחת מה שנקרא "הלכה למשה מסיני" ולכן משאת נפשו היתה סמכות הלכתית אחת לכל ישראל עפ"י מרן הש"ע שהוא הבוס כאן בארץ ישראל וכולם מחוייבים לנהוג כמותו, כל העדות כולם! כולל אשכנזים תימנים צ'רקסים ובדואים. כי זו היתה מהותו של משה פוסק ההלכה הגדול של כל בית ישראל. עם הבדל אחד בלבד - אז היתה זו נבואה ישירות מה' ובדורות האלה כשאין נבואה זה נעשה דרך גדלות בתורה בבחינת חוק שימור האנרגיה כי כל האנרגיה האדירה הזאת של נבואת משה לא נגנזה או נשארה בשמיים אלא ירדה איתו והומרה לאנרגיה של תורה ולכן לא היה כמוהו גדול בתורה. ויש עוד להאריך בנקודה זו.
4. שיטתו היתה לחפש קולות? נכון אבל לא מדוייק. רשב"י מתאר אותו בזוהר כעמודא דאמצעיתא כשביל האמצע כאשר מצד אחד יש את אלה המקלים מדי ומצד שני יש את המחמירים מדי ואילו משה נמצא באמצע, לענייננו -המקלים הם המזרחניקים והמחמירים הם החרדים האשכנזים, והרב היה שביל הזהב הממוצע, זו שיטתו של משה רבנו כמנהיג העם כהוראת דרך לרבים. משה הוא מנהיג ציבורי לא מנהיג פרטי. תמיד יש מקום ליחידים בני עלייה החפצים להתעלות עוד בעבודת ה' ולהחמיר יותר. אבל משה בא בשביל הדור בכללותו.
5. במה רואים דימיון בין משה לרב ז"ל? בכל! במה לא. מי שלא מצליח לראות את הדימיון זה בגלל שאין לו משג כיצד נראה משה רבנו. כל היכרותו עם דמותו של משה מסתכמת בהכרת הפסוקים ודברי חז"ל ברמת הפשוטה אך לא בראיית הדמות וכוחות הנפש דרך הכתובים עצמם וחדירה למימד שמעבר..אך מי שזכה למידה זו רואה את הדימיון המבהיל בכל. אם אכנס לפרטים ופרטי פרטים אתם תיפלו מהרגליים. תהיו בהלם.
6. האם תנאים סביבתיים אמורים לחזור על עצמם? ואם כן אלו? לא בהכרח. משום שכל גלגול והתפקיד שלו כל דור והתיקון שלו מה שהיה במצרים במדבר היה האקטואליה של זמנם ובדורות שלנו יש תפקידים אחרים ותיקונים שונים מזמנם.
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/10/2013 09:29:36
נשלח ב-14/10/2013 13:15
כאן בארץ ישראל וכולם מחוייבים לנהוג כמותו, כל העדות כולם! כולל אשכנזים תימנים צ'רקסים ובדואים. כי זו היתה מהותו של משה מה כוונתך שכתבת צ'רקסים ובדואים אתה יכול לפרט
מה קרה על מה הרעש? נגמר השבעה חוזרים לשגרה. לא כך? אסור לחמוד לצון קצת?
עכשיו ברצינות התכוונתי למה שאמרתי, כל עדות כולם כל עם ישראל כולו מחוייב עפ"י דין לנהוג כשולחן ערוך וכמנהגי ארץ ישראל מה לא ברור פה? אין לאשכנזים על מה שיסמוכו ולא לאף עדה אחרת. הוכחות? פשוט מאוד. גם המציאות מוכיחה זאת ומי שרוצה הוכחות הלכתיות יגש נא לספרו של הגאון הגדול ר' אברהם ארבל שליט"א תלמידו של מרן זצ"ל בספרו החדש "עולה מן המדבר" על השו"ע ספר ענק בכמות ועוד יותר באיכות שהאריך הרחיב כיד ה' הטובה עליו בנושא זה והעלה שכל מי שנוהג בא"י דלא כמרן השו"ע עובר איסור . חד-משמעית. אבל למה להזדקק למישור ההלכתי בשעה שכל מי שעיניים לו מבין שזה הדבר שהיה בעוכרינו שלא להתאחד תחת הלכה אחת ומנהג אחד דבר שהנציח את הפילוג והשנאה שהאריך את גלותינו עד היום הזה. ומי שלא מבין את האמת הפשוטה הזאת אינו מכיר לא הקב"ה ולא את תורתו. רוב הדור בעצם..
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/10/2013 14:57:51
נשלח ב-14/10/2013 15:25
שתי מילים על הרב שהזכרתי ר' אברהם ארבל הי"ו. נחשב לתלמידו של הרב עובדיה זצ"ל. אדם מיוחד במינו גאון אדיר בתורה! ואצלי אין אינפלציה בתארים חלילה. בקיאות עצומה ועוד יותר מכך עמקות בסברא ודקדוק בצורה מיוחדת במינה שמאפשרת לו לחדש חידושים מדהימים בתורה ובעיקר בהלכה. חולק המון על מורו ורבו הרב עובדיה אבל הכל מתוך ענווה והתבטלות עצומה וזה אחד הדברים שהוא חולק בהם שאין לאף אחד רשות לנהוג בא"י לא כשו"ע ומנהגי א"י. אגב: אני אפילו לא מכיר את הרב ולא יודע איך הוא נראה כי מעולם לא שמעתיו ולא ראיתיו. מדובר באדם מאוד מאוד צנוע שרחוק מכל פרסום כבוד וגאווה. אדם בעל פנימיות נדירה מחמיר מאוד מאוד בענייני צניעות וקדושה ומאידך בעל קולות גדולות מאוד בהלכה היבשה אפילו יותר מהרב עובדיה. את ספרי מרן הגר"ע ז"ל אני עוד מצליח להבין ולהכיל אבל לעומק דעתו של ר' אברהם אני מתקשה לרדת בלפחות 50% מהמקרים. לרוב עמקותו וקוצר לשונו. הוציא כבר כמה ספרים, באתי לגני, עולה מן המדבר, אחותי כלה, כולם ספרי הלכה בש"ס ופוסקים עם המון הסתעפויות בכל מיני עניינים באגדה והשקפה. כולם הלכה למעשה.
נשלח ב-15/10/2013 08:24
אוהב את הבריות ומקרבן לתורה
זו היתה תכונתו של הרב. מעולם לא דוחה בני אדם בשמאל. תמיד מקרבן בימין בחן בנועם ובמתק שפתיים. מדוע? משום שזו היתה תכונתו של משה רבנו. עד כדי כך קיצוני היה בדרכו זו שאפילו את הערב-רב הוא קירב וחיבק למרות שהקב"ה אמר לו - לא צריך! אל תגייר אותם אל תוציא אותם ממצרים! עזוב אותם שם! הוא התעקש לקרב אפילו אותם, "הם ייצאו איתנו למדבר, שם יראו את כל ניסיך נפלאותיך וגבורותיך שתעשה עימנו ובסוף זה ישפיע עליהם וגיורם יהיה לשם שמיים" כך אמר משה לה'. את הסוף כולנו יודעים - "לך רד כי שיחת עמך אשר העלית מארץ מצרים" עמו של משה אשר העלה אותם מדעתו שלא ברצון ה'. זה בדיוק מה שרואים בתמונות האלה כאן, שוב פעם הוא לא מוותר על הע"ר. תמיד מנסה לקרב אותם.
נשלח ב-15/10/2013 12:25
לתשומת לב
1. אני לא חושב שבדקתי בכל הפינות לאור הנר אבל האינטואיציה, האינטיליגנציה והאינטונציה שלי אומרות שהשוואת המייחל את הרב לגלגול רעיא מהימנה היא בבחינת חידוש שלא נשמע כמותו עד כה. לא שמעתי ולא ראיתי זאת במקומות אחרים, ותאמינו לי שחוש הריח שלי רק השתפר מאז התחלתי לאכול פלפלים חריפים כחטיף, והוא מצוין !
2. זאת ועוד, שהבעל הפורום שלנו הוא חדא בדרא שפותר את חידת הרועים והנסיכים בריש גלי ומגשים את האור הרוחני למציאות שלנו. שמישהו יראה לי עוד אחת כמותו !!!
3. נכון הוא, שימים יגידו באם צדק בכל-מכל-כל. אכן, מודה אני שדעתי היא שהייתי חושש לשים "באנקר" "1" על דעת המייחל, אבל בהחלט הייתי משקיע "כפול".
4. אולי ייתן לנו המייחל כמה מספרי לוטו? צ'אנס? אני מתחייב למעשר !
5. DANMASH - אתה שקט לאחרונה, מה קורה?
נשלח ב-15/10/2013 15:28
תודה תופון.
אני חייב להודות שאיכזבתם אותי בגדול באשכול הזה. הרי כל האשכול לא נפתח אלא בשביל שאלותיכם בנושא הזה. שאלתי - יש לכם שאלות? מעוניינים להציג אותם בצורה מרוכזת? עניתם שכן. אז יצאתי לדרך. אבל מאז? מאז לא נודעו עקבותיכם. המשטרה מבקשת את עזרת הציבור בחיפושיה אחרי הניקים הנהדרים (בד"כ) אולם קצת מאכזבים לאחרונה.
נשלח ב-15/10/2013 15:43
התחדש לי ברגע זה חידוש! ניר בן ארצי ראשי תיבות נב"א או אבן, לאמר: אבן מאסו הבונים הייתה לראש פינה. איך אני? ברגע זה אני מתלבט ביני לביני באם ללכת לשיעור הרב היום בגילה. מישהו כאן בא?
נשלח ב-15/10/2013 15:49
יפה חידוש נחמד. מגיע לך סוכריה. אתה אוהב טופי? או מנטה.. לך לכנס. אם מתאפשר לך למה לא. לווה את הרב בדרכו החוצה ותן לנו איזה סימן שנוכל לזהות אותך. אחרי הכל אתה לא מופיע אצלנו ברשימת המבוקשים..
תוקן על ידי המיייחל ב- 15/10/2013 16:12:56
נשלח ב-15/10/2013 16:00
עוד דבר שעלה לי בראש הוא שאבן הוא מילה שורשה נקבי אך הוא חריג כי הריבוי שלו הוא סיומת "ים" (לדוגמה: אבן גדולה ובריבוי אומרים אבנים), ועוד שאבן אותיות אב-בן, מלמדנו ששורש משיח, כידוע, נקבי, אך משפיע הלאה בבחינת זכר מאב[טיפוס] לבן.
נשלח ב-15/10/2013 16:02
על הרמב"ם נאמר ממשה עד משה לא קם כמשה האם גם הוא היה גלגולו של משה רבינו? ועוד שאלה האם גם קורח ועדתו חזרו בגלגול לתיקון בדורינו ואם כן האם יש לך הערכה מי הם?