קטע מתוך 'סוד החשמל' על פטירת מרן זצ"ל פורסם ב'המודיע' [עש"ק לך לך] שמרן זצ"ל התבטא על גזרת הגיוס שהיא דוקרת אותו כמו מחטים. ו'דקירה' היא צורת הריגת משיח בן יוסף. כמו שכתוב "והביטו אלי את אשר דקרו וספדו עליו כמספד על היחיד". לא כתוב בפסוק שהוא נדקר, רק כתוב שיביטו ויתבוננו מהו הדבר אשר דקר אותו. וכן אמר הגרב"מ אזרחי שליט"א בהספדו בשבעה על יד הציון, שגזרת הגיוס 'חרתה למרן עד מות'. וכן פורסם בשם הגר"מ מאיה שליט"א שהדבר ברור שמרן זצ"ל נפטר מחמת רוב דאגתו על גזירת הגיוס. והנה כבר הבאנו שיאיר לפיד עם המלים בגימטריא ארמילוס, ואמצע אותיות ארמילוס ר"ת יאיר לפיד. ויוצא שבחינת ארמילוס קירב את מיתת משיח בן יוסף. ועל קליפת ארמילוס נאמר שהיא תהרוג את משיח בן יוסף. וכן ההלויה וההספד הגדול שהיו על מרן, מרמזים על ההספד הגדול שנאמר על משיח בן יוסף בכתוב "ביום ההוא יגדל המספד בירושלים". ["בירושלים" עם האותיות בגימטריא ג' מר חשון]
אהבתי את החידוש הזה! מה גם שהוא מסתדר טוב עם המהלך של גאולה ברחמים גאולה שאינה מתנהלת עוד לפי הכתובים אבל כיוון שמדובר בגזירות עתיקות יומין אז הבחינה שלהם צריכה לפחות להתקיים ברובד עמוק יותר ולכן אני די נוטה לקבל את ההסבר הזה ובכך יוצאים ידי חובת הנבואה ועדיין נגאלים ברחמים.
לגבי אלה המתעקשים לראות ברב עובדיה משיח בן יוסף. המקסימום שאני יכול להסכים איתם זה שהיתה בו בחינה כזאת אבל לא שהוא ממש מב"י. ועדיין צריך לענות על השאלה מדוע אותם צדיקים רואים את הבחינה הקטנה הזאת של מב"י ועדיין לא משכילים לראות את התמונה בכללותה של הנשמה הגדולה הזאת והתאמתה המושלמת לדמותו של משה רבנו כפי שבאה לידי ביטוי באורך רב בנבואות הזוהר. יש לי כיוון של תשובה אבל זה עדיין לא שלם לכן נעזוב את זה בינתייים.
תוקן על ידי המיייחל ב- 16/10/2013 15:46:30
נשלח ב-16/10/2013 16:25
תגובה לשאלה מוקדמת של "אריה מאיר"
כבודו שאל באחת ההודעות הקודמות האם כמו שמשה רבנו בא בגלגול בדורנו כך גם קורח ועדתו? מחילה ששכחתי לענות עד עכשיו.
ובכן ידידי, אין במקורות אמירה שקרח יבוא בגלגול בסוף הגלות. אולם אם אכן היתה אמירה כזאת הרי שהייתי מצביע על הרב אמנון יצחק משום שיש לו את כל המאפיינים של קרח. יחד עם זאת בל נשכח שהובטח שקרח יתוקן בסופו של דבר. ה-בסופו של דבר הוא בדורנו, לא בזמן אחר. לסיכום: לשיטתי אמנון יצחק הוא גלגול חזקיהו המלך אך מצויים בו גם סימנים מובהקים של קרח. בקבלה הדברים פשוטים הרבה יותר משום שהנפש יכולה להיות גלגול של פלוני בעוד הרוח של אלמוני. כלומר חלקים שונים מרכיבים אדם אחד.
נשלח ב-4/11/2013 20:13
"מרן היה ציוני" - ודאי שמשה רבנו ציוני! מה השאלה בכלל!
מה זה ציוני בכלל? מי שאוהב את ארץ ישראל אוהב את אדמת ישראל משתוקק למלכות ישראל עפ"י תורה! צריך צבא צריך יישוב הארץ צריך השכלה גבוהה צריך הכל! זו ציונות אמיתית לה כולנו משתוקקים! בינתיים, כל זמן שהנהגת העולם טבעית. היש לך ציוני יותר ממשה רבנו שמשאת נפשו היתה לראות את כל עם ישראל מקיים תורה ומצוות בארץ ישראל תחת הנהגה תורנית אחת ווהלכה אחת לכל בית ישראל כאשר הוא עומד בראשו ויהי בישורון מלך נאמר עליו! הלכה למשה מסיני נאמר עליו! מכאן גם הכאב הגדול על כל יהודי שלא היה מוכן לשמוע בקולו. רק מי שלא רואה הבדל בין יהודי כזה ליהודי אחר בין כיפה מטופשת כזו לאחרת יכול להיות מלך על כל עם ישראל כולו! כזה היה מרן ע"ה. לא זכינו בעוונותינו.
נשלח ב-14/11/2013 09:05
ויאמר משה מי לה' אלי
שיר מקסים וביצוע מרגש במיוחד של הילד המופלא הזה שעדיו לגדולות בע"ה. הגעגועים למרן גדולים ורק תורתו נחמה פורתא לנו עד תחיית המתים הקרובה.
"מי שמך לאיש שר" ארז"ל בשם מ"ב הרגו משה למצרי והוא ס"ת מי" שמך" לאיש" יכ"ש שבחצי השם של נג"ד יכ"ש הרג את המצרי ולעתיד יהרג בשם נג"ד וזהו נג"ד כל עמך אעשה נפלאות לעתיד
ישנם שני שמות קודש בפסוק הזה מתוך פסוקי "אנא בכח".
בשם השני השתמש משה כדי להרוג את המצרי שהכה איש עברי מאחיו. מגלה לנו הרב ז"ל שלעתיד לבוא כאשר משה יבוא בגלגול בסוף הגלות (וזה כבר כתוב בשער הגלגולים)
הוא ישתמש בשם השני כדי להרוג מישהו. מה ההבדל בין השם השני לשם הראשון?
נג"ד בלשון הקודש משמעותו מול-בפרהסיא, כמו הפסוק
נגד כל עמך אעשה נפלאות
ממילא זה הפירוש כאן, בניגוד להריגת האיש המצרי שהיתה בסתר ובהחבא בפעם הזאת ההריגה תהיה בפרהסיא מול כל העם.
ואין מציאות של פרהסיא בדורנו בלי מצלמות ווידאו בשידור חי ושידור חוזר כאשר הקללה והעונש סימטריים אחד לאחד
בצורה מושלמת. כאן בסיפור הזה התקיימה הנבואה הזאת של משה ההורג איש עברי רשע מאחיו המתאכזר לעמו.
שם במצרים המצרי היכה בסה"כ יהודי אחד בעוד אצלנו שרון העברי היכה אלפים רבים מעמינו ואחינו כולל טף ונשים.
רק מי היה מאמין שהאיש המוכה יהיה לא אחר מאשר מי שהיה ראוי להיות מב"י. זה החידוש הגדול כאן.משה מכה את מב"י. קשה להאמין אני יודע אבל אין מה לעשות אי אפשר לברוח מהמסקנה הזאת למי שזכה לפענח את הכתובים על נבואות דורנו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/01/2014 09:34:13
נשלח ב-12/1/2014 11:07
החידוש שלך אתמול על אריק היה יותר מלבב... הלב שלי אומר עד כאן רבינו!
איפה כתוב בתורה שמשה רבנו הרג את המצרי הריגה של ממש? לכאורה אם הרגו לשם מה היה צריך לומר שהטמינו בחול? פשיטא שהטמינו בחול כי כל אדם, אפילו רשע מרושע, הוא בחינת צלם אלוקים (רש"י).
לו תישמע דעתי, ויך ואח"כ יטמינהו בחול זה בחינת שעל-ידי שם מ"ב הכניסו לחולו של העולם בחינת הורידו מדרגתו הרוחנית. וגם אם טועה אני בהבנתי ,הרישא הוא העיקר, שאין זה מחייב שהרגו ממש!
דבר אל הפורום - מחכים למוצא שפתיך
נשלח ב-12/1/2014 14:25
תופאי_ותיק כתב:
החידוש שלך אתמול על אריק היה יותר מלבב... הלב שלי אומר עד כאן רבינו!
ליצן קודם תסכים איתי שמרן הוא משה רבנו אחרי זה תחלוק על החידוש הזה. אם את השורש אתה לא מקבל מה לך לריב עם הענף.
אתה האיש אשר צריך ללמוד לעשות הבדלה בין עולם הרוח והחומר. הכל אצלך משמש בערבוביא. מכת ערוב אם תרצה. תתחיל לקיים מצוות הבדלה!
נשלח ב-12/1/2014 14:53
כבר הבעתי את דעתי בעבר בנושא. אני לא מקבל את זה שמרן הוא משה רבנו.
נשלח ב-12/1/2014 15:04
דעתך בדיוק כמו דעתם של כל העולם שווה כקליפת השום כל הזמן שלא סיפקתם הסבר אחר לכל אותם מקומות רבים מספור בזוהר המדברים על גלגולו של משה בסוף הגלות ותאור מעשיו ותכונותיו ההולמים בשלמות אלהית את מסכת חייו של מרן זצ"ל.
אחזור בפעם המיליון ואחד: לכל מה שאני אומר יש הוכחות על ימין ועל שמאל. אין השומע חייב להסכים איתי אך כדי לחלוק עליי מחלוקת חכם מול חכם ולא טיפש מול חכם יהיה עליו לשמוע את מסכת ההוכחות וההסברים העמוקים ולספק הסבר אחר. אחרת יפה יפה שתיקה לחכמים ק"ו לטפשים. מי שחושב שבמחי יד יוכל לנפנף את דבריי והשגתי העמוקה, וסליחה על העדות העצמית אני יודע שזה לא נעים לאוזן אך לפעמים לא מותירים לי ברירה, יבושם לו. העיקר שירגיש טוב עם עצמו. הכל ברוח טובה כמובן.
נשלח ב-12/1/2014 16:13
תגובה.
הדבר שאני ראיתי אצלך בתגובתך זה הכאב שלך ואת ההקרנה שמידת השקר מכאיבה לך וכמה שקשה לך לראות אנשים שנאחזים בשקר. אבל אל תשכח כמה צער וכאב נגרם בעולם בשביל מלחמה על ה'אמת'. גם דוד המלך חשבו עליו שהוא מצד השקר ושהוא עלוב, שקרן, דפוק כזה, ולבסוף מה יצא? אבן מאסו הבונים היתה לראש פינה. רוצה אני לומר לך שלא לפסול לעולם שום דעה, אפילו שעל פניה אין לה אוחזין ותימוכין בשכלך, כי לעתיד לבוא תורה חדשה תרד והיכולת לבחון את רצון ה' תהיה מנקודת מבט אחרת לגמרי. וחוצמזה, off the record, אפילו שאני כן מסכים איתך להלכה. אבל ככה לכנותי "ליצן" מול כל מכבדיי בפורום ולא בפרטי בשושו בינינו, זה היה לא במקום. ואפילו תאמר שזה היה לשם שמיים, הנה אומר לך שאמנם כת ליצנים לא זוכה לקבל פני שכינה אבל המלבין פני חברו בפורום אין לו חלק בפורום של מעלה. תחשוב על זה בבקשה. ולהבא אני מבקש ממך לשמור על יחסים פוליטיקלי קורקט ולהישאר בבחינת נח-נח-נח ולא להידרדר לנח-חש שפתאום תוקף ומכיש ואז לך תחפש מזור. שיישאר בינינו.
נשלח ב-12/1/2014 16:20
קיבלתי, טעיתי ואני. מבקש סליחה. הליצן התייחס למה שהסברתי לאחר מכן שתוקפים את הענף ולא מטפלים בשורש. זה מה שהצחיק אותי. אבל אתה צודק זה לא היה במקום ואני חוזר ומבקש סליחה.
נשלח ב-12/1/2014 16:22
סליחתך התקבלה.
נשלח ב-12/1/2014 21:20
אשריכם ישראל שמוחלים זה לזה ואוהבים זה את זה
נשלח ב-12/1/2014 22:57
צדיקים !!!
"אחרי מות , קדושים אמור"
זה צובט בלב לראות אתכם בשנאה תהומית כלפי איש אשכולות שעשה ופעל למען ארץ ישראל
.נא לא לשכוח את הבית שרכש הרובע המוסלמי בירושלים
ולאן נעלמה לה אהבת הזולת ,הוא היה בסך הכל בשר ודם ויכול מאוד להיות שטעה הרבו אהבת חינם ,היא לא עולה כסף.
אחים יקרים לראות אתכם בסינכרון מושלם עם בני דודינו
זה אחרית הימים ולא אוסיף!!!!