| נשלח ב-13/10/2013 08:13 |
|
| |
האם יש הכרח בקיצוניות מיותרת למען הדור הבא?
"בכל דרך חיים יש מעלות ערכיות, שגורמות בהכרח גם לחסרונות ערכיים. בחרתי בחברה החרדית כי זו החברה היחידה שדרך החיים שלה, עם החומות הגבוהות שמגינות מכל השפעה מבחוץ, הצליחה להוכיח שיש ביטחון מרבי שגם הנין שלי ישמור תורה ומצוות ברמה גבוהה. זה הערך העליון מבחינתי, למרות הכשלים הערכיים שנגרמים עקב צורת חיים כזאת", הוא מסביר.
http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/12997
הרב דוד בלון בראיון לעיתון בשבע.
האם חברה שתהא עדכנית בנושא החיים אינה יכולה להמשיך ולשרוד.
האם תורה עם דרך ארץ זו מתכונת לפרישה משמירת תורה ומצוות בהמשך?
שאלה שאני מתלבט בה כבר זמן רב ואשמח לדעות מלומדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 23:27 |
|
| |
דומה שהמשפט "האם חברה שתהא עדכנית בנושא החיים אינה יכולה להמשיך ולשרוד" משיב בעצמו על השאלה. אם אורח החיים משתנה, והחברה מתעדכנת בו, ברור שהיא לא תשרוד בצורתה הקודמת כיון שהיא תשתנה. אומר הרב בלוך, ולדעתי הוא צודק בזה, שאין חברה בעלת "רשת ביטחון" למניעת עזיבת הדת היהודית, כמו החברה החרדית. אני חושב שהמציאות מצדיקה את זה. הספק שלי, שנידון כאן לא מזמן באשכול סמוך, הוא האם הכשלים הערכיים שמשלמים מחיר עבור רשת ביטחון זו, שווים את הרווחים שמפיקים מהאבטחה. או כמו שכתב יצחק ברויאר, השאלה אם אנחנו לא מרוקנים את הבית כדי לבנות את הגדר. צריך גדר, והיא צריכה להיות חזקה ובטוחה, אבל אם רוקנו את הבית בשביל לבנות את הגדר, הפסדנו את הכל. אז זו השאלה, האם ההפסד עולה על הרווח או להיפך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 23:57 |
|
| |
היכן הבית והיכן הגדר?
האם להיות חרדי מחייב בדווקא להיכנס לכל הסחי והמיאוס או שמא ניתן להיות חרדי מבלי להתעניין בכל הסחי והמיאוס. חרדים רבים טוענים שמה שכותבים באתר בחדרי חרדים וכיוצא באלו אינו משקף את שגרת החיים החרדית. מאידך יש בעיה של עדכון וכמו שגם חרדים נוסעים ברכב ולא בעגלה רתומה לסוס, צריך למצוא כלים שהם גם ידעו לתכנן רכב...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2013 06:39 |
|
| |
היכן הבית והיכן הגדר?
האם להיות חרדי מחייב בדווקא להיכנס לכל הסחי והמיאוס או שמא ניתן להיות חרדי מבלי להתעניין בכל הסחי והמיאוס. חרדים רבים טוענים שמה שכותבים באתר בחדרי חרדים וכיוצא באלו אינו משקף את שגרת החיים החרדית. מאידך יש בעיה של עדכון וכמו שגם חרדים נוסעים ברכב ולא בעגלה רתומה לסוס, צריך למצוא כלים שהם גם ידעו לתכנן רכב...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 00:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 07:35 |
|
| |
פיתויי העולם החילוני גדולים. תמיד הייתה נשירה. הדרך הקיצונית אינה מתאימה לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:47 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | היכן הבית והיכן הגדר?
האם להיות חרדי מחייב בדווקא להיכנס לכל הסחי והמיאוס או שמא ניתן להיות חרדי מבלי להתעניין בכל הסחי והמיאוס. חרדים רבים טוענים שמה שכותבים באתר בחדרי חרדים וכיוצא באלו אינו משקף את שגרת החיים החרדית. מאידך יש בעיה של עדכון וכמו שגם חרדים נוסעים ברכב ולא בעגלה רתומה לסוס, צריך למצוא כלים שהם גם ידעו לתכנן רכב... |
|
אתה רוצה לדון ברצינות בנושא או להתעסק בסחי והמיאוס שקיימים גם במגזר החרדי?
שאלת היכן הבית והיכן הגדר. זה משל, אם לא הסברתי מספיק. הבית אלו ערכי היהדות עצמם, אמונה, קיום מצוות, דבקות בה' וכו'. הגדר אלו הנהגות שאין להן תכלית בפני עצמן וכל מטרתן היא לגרום שערכי היהדות לא יאבדו מהציבור. השאלה היא האם ההנהגות הללו אינן באות בשלב מסוים על חשבון הדברים עליהם הן אמורות לשמור.
|
|
|
|
|