א. חן חן. אכן, סיפורים פיקנטים במיוחד נשארים שמורים במערכת... אגב, לא הגבת על סיפור זה שלא ידע מה זה ברזיל (כמובן שם המדינה בדוי, אבל על אותו רעיון) ומי הוא הת"ח שיודע את סדר ומיקום כל מדינות ארצות הברית...
ב. צר לי. כפי שכתבתי, אני עסוק במיוחד. אשתדל מאוד.
ג. כפי שכתבתי, גם אני לא דיברתי על תאוות הכבוד בהכרח. הנושא המרכזי הוא מקום הנפש בעבודת השם. כבוד הוא לא בהכרח 'קריירה', אלא כבוד בסיסי שמסביר לאדם שהוא בעל ערך. אגב, גם קריירה היא בד"כ הערך המינימאלי שבעליה מסוגל לייחס לעצמו [כמו העני של הלל הזקן]. – לדעתי יש משמעות רבה למקומו של האדם בעת שהוא עובד את הבורא, לפי הבנתי לדעתך לא.
שים לב: גם אני סבור שבסוף הכל מגיע לאלוקות, אבל לדעתי א"א להקריב את האישיות לאלוקות, כי תפקיד האדם להיות אדם בזמן שהוא עובד לאל. – את היסוד לזה תוכל למצוא בטעמי המצוות שכתב הרמב"ם בסוף המורה נבוכים, שכל המצוות מביאות תועלת ישירה בעולם הזה, לשלימות האדם, הקהילה והאנושות. – לאחר יסוד זה יש לנו ויכוח לגבי תאוות העולם הזה. אני חושב שאין כזה דבר 'רע' בהגדרה [ישנה תורה של ר' צדוק שלעתיד לבוא תתבטל מידת הליצנות, כי רק עתה יש בה תועלת, בליצנותא דעבודה זרה, אבל לעתיד שלא תהיה ע"ז תתבטל התועלת. ועכ"פ לכל מידה יש צד חיובי], כי לדבריי כל המעשים הדתיים מביאים לשלימות האדם, ומי אני שאחליט איזה חלק מהאדם רצוי ואיזה לא [וע"פ ר' צדוק ובלעדיו, אני מעדיף להניח שהכל טוב].
גם אני חושב כמובן, שהאידיאל הוא עבודת השם, אבל זהו סיבה ומסובב התלוי בה.
את הרעיון העומד מאחורי המשפט האחרון לא בדיוק הבנתי.
ד. נדמה לי שהרעיון של ה'כיבוש שטחים' שלך כתוב ברב דסלר או מישהו אחר מבעלי המוסר בעת האחרונה. לענ"ד הוא יפה ונכון. אנחנו דיברנו על ההשקפה על כל מידה. בכל מידה יש צד טוב ורע, כולל במידות הטובות [בהקדמת ס' בנין הבית הנ"ל מביא משפט כזה בשם ר' ירוחם]. ולכן אני מעדיף לראות בכל המידות דרך לעליה.
לגופו של עניין, אינני רואה היתר לאדם שהאיזון של נפשו מצריך או דורש עיסוק מחשבתי או פיזי המחובר לעום הזה, והוא מושך ידו ממנו הטענה של הקדשת החומר לבוראו. אדם זה דומה לנגר שחוסך בעצים ללקוח. – ולמעשה, מצב של חוסר שימוש נכון בגוף יכול להוביל לנזקים נפשיים, וזו עובדה [דיברתי לאחרונה עם מאבחן דגול, ת"ח ומקובל גם על חוגים קיצוניים – לדבריו, בלי ציון שמות, 'ישנו פוסק גדול בדורינו שסובל מבעיה נפשית קשה, והדבר ניכר בפסיקותיו'], אינני מבין מדוע אתה מתכחש לזה.
ה. אם תרצה אביא עוד מובאות, אבל כדבריך, המובאות אינם עיקר הדיון.
ו. עניתי ע"ז בסוגריים לעיל, עי"ש.
ז. לא התכוונתי לדלות ממך פרטים אישיים. הספר הנ"ל הינו ספר הדרכה לחתנים, חלק גדול ממנו [כולל ההקדמה] מוקדש לאותם שאינם מבינים כיצד 'זיווג' ו'קדושה' הולכים ביחד.
כפי שכתבתי, לענ"ד בעת שיתקבלו דבריו במישור העקרוני, הם יהיו נכונים לגבי הקונפליקט בין מדינה חילונית לישוב א"י וכדו'.
ח. יאללה. התכוונתי לכתבה הזו: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=67768
[כמובן שה'הסבר' שלו טעותי ביסודו, כי החזו"א דיבר על קיצוניות, ולא על התבדלות, וד"ל]
תוקן על ידי אחרחוק ב- 07/05/2014 13:55:03