בית פורומים ספרים וסופרים

הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2014 16:40 לינק ישיר 

ה. זמני לא נותן לי לעיין כראוי במובאות הנ"ל, איני רוצה לסבך את הדיון, ולכשאפנה אשנה. 

ו. לא דיברתי על הספר דיברתי על התופעה. 

ז. באיזה שלב אני בחיים? אם היית שומע היית נופל מהכיסא. אבל בא נתמקד בדברים ולא בכותבם, נתייחס אליהם בכובד ראש ולא נפטיר "שיגדל יבין".

ח. חסר פרטים על הגודל והנהגתו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2014 17:34 לינק ישיר 

אחרחוק אייכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2014 19:28 לינק ישיר 

"צרכי עמך מרובים...". אי"ה מקווה שאתפנה מחר. אז אסביר דבר או שניים לניק החדש מהאשכול הסמוך

בינתיים קבל דרוש מעניין, כולו עוסק בשילוב הגשם והרוח. http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=31373&st=&pgnum=219

תוקן על ידי אחרחוק ב- 06/05/2014 19:31:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2014 22:38 לינק ישיר 

מקווה שתחזור לדיון.

אין מה להסביר לטרול אכול תסכול,

מחפש אמוציות? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 13:55 לינק ישיר 

א.      חן חן. אכן, סיפורים פיקנטים במיוחד נשארים שמורים במערכת... אגב, לא הגבת על סיפור זה שלא ידע מה זה ברזיל (כמובן שם המדינה בדוי, אבל על אותו רעיון) ומי הוא הת"ח שיודע את סדר ומיקום כל מדינות ארצות הברית...

ב.      צר לי. כפי שכתבתי, אני עסוק במיוחד. אשתדל מאוד.

ג.       כפי שכתבתי, גם אני לא דיברתי על תאוות הכבוד בהכרח. הנושא המרכזי הוא מקום הנפש בעבודת השם. כבוד הוא לא בהכרח 'קריירה', אלא כבוד בסיסי שמסביר לאדם שהוא בעל ערך. אגב, גם קריירה היא בד"כ הערך המינימאלי שבעליה מסוגל לייחס לעצמו [כמו העני של הלל הזקן]. – לדעתי יש משמעות רבה למקומו של האדם בעת שהוא עובד את הבורא, לפי הבנתי לדעתך לא.

שים לב: גם אני סבור שבסוף הכל מגיע לאלוקות, אבל לדעתי א"א להקריב את האישיות לאלוקות, כי תפקיד האדם להיות אדם בזמן שהוא עובד לאל. – את היסוד לזה תוכל למצוא בטעמי המצוות שכתב הרמב"ם בסוף המורה נבוכים, שכל המצוות מביאות תועלת ישירה בעולם הזה, לשלימות האדם, הקהילה והאנושות. – לאחר יסוד זה יש לנו ויכוח לגבי תאוות העולם הזה. אני חושב שאין כזה דבר 'רע' בהגדרה [ישנה תורה של ר' צדוק שלעתיד לבוא תתבטל מידת הליצנות, כי רק עתה יש בה תועלת, בליצנותא דעבודה זרה, אבל לעתיד שלא תהיה ע"ז תתבטל התועלת. ועכ"פ לכל מידה יש צד חיובי], כי לדבריי כל המעשים הדתיים מביאים לשלימות האדם, ומי אני שאחליט איזה חלק מהאדם רצוי ואיזה לא [וע"פ ר' צדוק ובלעדיו, אני מעדיף להניח שהכל טוב].

גם אני חושב כמובן, שהאידיאל הוא עבודת השם, אבל זהו סיבה ומסובב התלוי בה.

את הרעיון העומד מאחורי המשפט האחרון לא בדיוק הבנתי.

ד.      נדמה לי שהרעיון של ה'כיבוש שטחים' שלך כתוב ברב דסלר או מישהו אחר מבעלי המוסר בעת האחרונה. לענ"ד הוא יפה ונכון. אנחנו דיברנו על ההשקפה על כל מידה. בכל מידה יש צד טוב ורע, כולל במידות הטובות [בהקדמת ס' בנין הבית הנ"ל מביא משפט כזה בשם ר' ירוחם]. ולכן אני מעדיף לראות בכל המידות דרך לעליה.

לגופו של עניין, אינני רואה היתר לאדם שהאיזון של נפשו מצריך או דורש עיסוק מחשבתי או פיזי המחובר לעום הזה, והוא מושך ידו ממנו הטענה של הקדשת החומר לבוראו. אדם זה דומה לנגר שחוסך בעצים ללקוח. – ולמעשה, מצב של חוסר שימוש נכון בגוף יכול להוביל לנזקים נפשיים, וזו עובדה [דיברתי לאחרונה עם מאבחן דגול, ת"ח ומקובל גם על חוגים קיצוניים – לדבריו, בלי ציון שמות, 'ישנו פוסק גדול בדורינו שסובל מבעיה נפשית קשה, והדבר ניכר בפסיקותיו'], אינני מבין מדוע אתה מתכחש לזה.

ה.      אם תרצה אביא עוד מובאות, אבל כדבריך, המובאות אינם עיקר הדיון.

ו.        עניתי ע"ז בסוגריים לעיל, עי"ש.

ז.       לא התכוונתי לדלות ממך פרטים אישיים. הספר הנ"ל הינו ספר הדרכה לחתנים, חלק גדול ממנו [כולל ההקדמה] מוקדש לאותם שאינם מבינים כיצד 'זיווג' ו'קדושה' הולכים ביחד.

כפי שכתבתי, לענ"ד בעת שיתקבלו דבריו במישור העקרוני, הם יהיו נכונים לגבי הקונפליקט בין מדינה חילונית לישוב א"י וכדו'.

ח.      יאללה. התכוונתי לכתבה הזו: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=67768

[כמובן שה'הסבר' שלו טעותי ביסודו, כי החזו"א דיבר על קיצוניות, ולא על התבדלות, וד"ל]

תוקן על ידי אחרחוק ב- 07/05/2014 13:55:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 15:34 לינק ישיר 

א. ננסה לנחש, רבנים ליטאים ירושלמים שלא מעורבים בפוליטיקה, אז ככה, רבנים ליטאים המתגוררים בירושלים יש הרבה, אתה בודאי מתכוון לצ'למרעס, ואני לא מחשיב את הקיצוניים המתנזרים מפוליטיקה מטעמים אידיאולוגיים אלא לרבנים הקרובים בדעותיהם לזרם המרכזי, אז יש לנו את הגר"ש פישר [קרוב בדעותיו לזרם המרכזי... אמממ... (אף שלאחרונה נצפה בכנס וכתבתם של החברים מהפלס שלא הצליחו למלאת את השורה הראשונה בזקנים לבנים והביאו גם רבנים שמעולם לא נברו בפח הזבל הטהור, לך תדע אולי עוזר בשעותיו הקשות של הגרש"א שהיה ר"מ בישיבתו, שנה הבאה הוא בודאי לא יגיע אחרי שכמעט והתחרש מצרחותיו של ר' זיכרמן הידוע מהכותל. כבר נסחפנו...)], בעל הציץ אליעזר [סוג אחר של צ'למר, אבל גם צ'למר שורשי], הגרש"ז אוירבך [התערב בפוליטיקה אבל לא במחלוקות. לשמו ולזכרו תאוות נפש... אי אי .... היכן ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא? וכבר שמענו ממו"ר מרן זצ"ל שהיה יחיד בדורו בתורתו ובפרט במידותיו והנהגותיו].

אפרופו רבנים ירושלמים, כעת נלחם על חייו אחד מגאוני ירושלים ומגאוני דורינו בכלל ה"ה הגאון האדיר רבי זונדל קרויזר שליט"א בעל הספרים הנפלאים אור החמה בכל חלקי התורה. קרעו שערי שמיים!  

נסחפתי קצת... אחזור יותר מאוחר עם ראש מסודר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 18:09 לינק ישיר 

אולי אם תלחץ עוד קצת אגלה לך באישי... בינתיים לא התקרבת (האמת שהזכרת את הציץ, די קרוב...).

ג"א מצטרף לתפילה לרפואת הצדיק הגרז"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 22:25 לינק ישיר 

יש הרבה רבנים שהתגוררו בירושלים אך הם לא צרלמרע'ס במהותם.

הרבנים גולדשמיט זולטי קוליץ, רבני ישיבת חברון.

כל השאר היו מעורבים בפוליטיקה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 23:15 לינק ישיר 

המשך:

ב. קריאת דברי המשיב בעיון ובמתינות היא תנאי הכרחי לקיום דיון נורמאלי.

ג. הדברים שאתה אומר נכונים בשלבים הראשונים של העבודה התלויה יותר בעניינים גשמיים, ככל שהשטחים הולכים ונכבשים, הרי שהמבט לכל ערך גשמי שונה בתכלית באופן שאין צורך במעמד העובד אותו הזכרת.

אני לא רואה סתירה בין דברי לבין המובאות שהבאת מהרמב"ם ור' צדוק. וידועים דברי המס"י [שאני צועד בדרכו לאורך כל דברי] על קידוש החומר ע"י העבודה כקרבן ע"ג המזבח וכו'.

הרעיון פשוט, המבט של העובד אל הגשמיות משתנה ככל שהשטחים נכבשים.

ד. נזקים נפשיים אכן מתרחשים במקרים קיצוניים, ואכן בתחבולות תעשה לך מלחמה. 

אני סבור כי ההתנתקות מהחומר שאינו שלילי מגיע לבד [נקיות "מביאה" לידי פרישות] באופן שהעובד אינו צריך להקדיש לזה מלחמה מיוחדת אלא להתקדם במעלות הרוחניות ובזה ממילא ידחוק את הגשמיות ויש כע"ז בכ"ד בחז"ל. 

ו. היכן?

ח. בנוגע לאותו פוסק לוקה בנפשו, כמדומה שפעם התבטא כן הגרא"מ שך על פוסק מפורסם [על זהותו אני יכול לתת רמז הנוגע לעצם הדיון אך הוא עבה מדי], גם ממו"ר מרן זצ"ל נשמעו ביטויים חריפים ואכמ"ל.  

ט. נסיים עם החלק המוסרי ונעבור לזה החינוכי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 23:15 לינק ישיר 

בשבילך, אחד מבתי הרבנים היה ביתו של ר' חיים ברים זצ"ל. גם ככה חשפתי יותר מדי מעלילות הצדיקים הפיקאנטיות.., נסיים בזה. בוא ניגש לעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 14:22 לינק ישיר 

כתבתי הודעה והרי היא מעליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 19:15 לינק ישיר 

אכן לא הבחנתי... (אגב, נחש מי היה בית ר' חיים ברים בסיפור...)
ג. כוונתי הבסיסית היא שהעליה בתורה איננה סותרת איזו נורמליות אנושית, ולמען ע"כ צ"ל כן, כי אם התורה היא האמת החידיה, בהכרח היא מסתדרת על הבסיס הנורמאלי ביותר.
כשמדברים על הקרבות הנושא הוא אחר. 'הקרבה' קיימת רק כשאתה אמור להיות מחובר למשהו. ולכן אתה מקריב דבר, שניים או אלף למען האל, אבל לא את כל גופך ומעשייך באופן פיזי [קידוש השם דוחה את החיים, ולכן הוא לא נכון במישור הרגיל]. אגב, יש רעיון כזה אצל כמה פוסקים גדולים (נדמה לי גם בלחם יהודה על הרמב"ם הל' אישות) ש"וחי בהם" היא מצווה ככל המצוות, וגדולה מהן שרוב התורה נדחית מפניה.
מה המורונים מרגישים? כשאהיה שם אגלה לך! (או שאתה אחד מהם?)
ד. אתה מדבר על סדר עדיפויות. זה אכן מגיע לבד [שמעתי פעם סיפור על ר' אהרן כהן והחזו"א, שאמר שתאוה מבטלת תאוה אחרת. אבל ברור שהכוונה שהיא מבטלת את התאוה ולא את הצורך האמיתי של האדם באותו בסיס].
עכ"פ התורה צועדת עם הנורמאליות, ואיננה סותרת אותה בשום אופן.
ו. שאני חושב שזו האמת, בלי קשר ל'תופעה' וכיוצ"ב.
ח. כתבתי בסוף אות ד 'פוסק חולה נפש' בלי שמות, כי גם אני לא יודע את שמו. לגבי המכונה גודל הזה, כאמור אינני אוהב לזלזל מאדם מישראל, אך איש זה מעולם לא הבנתי את עניינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2014 21:44 לינק ישיר 

אני מוקף בעיסוקים מכל פינה, חטפתי דקה לענות כדי לשמור על רציפות הדיון.

ובכן,

אין שום סתירה בין הנורמה הגשמית שאינה שלילית לבין עבודת ה'. העולם הגשמי נועד לשמש את האדם. רק ככל שמתקרב לרוחניות השימוש בגשמיות הולך ופוחת.

על ההרגלים הגשמיים כתבתי כבר [כיבוש שטחים וכו'].

שבוע טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 15:06 לינק ישיר 

על נשוא האשכול ר"י שניאור [מפורום אוצה"ח]:

מעשה אפוד להרה"ג ר"י שניאור

המגיבים "צולניק" ובעיקר "מלך שלם" הוציאו לי את המילים מהמקלדת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 15:03 לינק ישיר 

האשכול שם צונזר...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.