|
|
| נשלח ב-20/12/2013 12:29 |
|
| |
ארתח זוטא, אין בדבריך כל דחיה לדבריי. ואכמ"ל כי תקצר היריעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 08:53 |
|
| |
| זיהוי כתב: |  | צדקוברכה ושאר יחצנ"י הרב שניאור ברוך בואכם לפורום.
מקריאת כתביו של הרב שליט"א ומשמיעת שיעוריו הדבר ברור שאינו מתקרב לרמתו של מרן הגרע"י זצ"ל.
מרן זצ"ל היה יחיד בדורו ובדורות [בבקיאותו. וגם בעיון היה מגדולי הדור ממש], איבדנו אותו. |
|
בלי להכנס לפרט האחרון שכתבת, השורה הראשונה שלך היתה ברורה גם לי.
זה שמצאנו גאון מופלג שהוא גם מתמיד ויר"ש, והחסרון שלו, וזה בפירוש חסרון, הוא גילו הצעיר - זה רק נותן סיבה להניח לו ללמוד עוד קצת מדרכי ההוראה ותכנים תורניים.
שוב, בשונה ממרן זיע"א הוא בעיקר בקי, ולא ת"ח במובן הפשוט. יש לו לאן להתקדם, ולכאורה יש לו מספיק זמן; אז אנא, תניחו לו!
תוקן על ידי אחרחוק ב- 22/12/2013 08:53:26
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 12:04 |
|
| |
שלום רבותי הנכבדים והיקרים ברור שקשה לאדם לשנות את דעתו ובפרט לאחר שכתב את דבריו בפומבי. ויש גם קושי טבעי ומובן לשמוע "שבחים מבהילים" על גאון לא מוכר ולקבלם. ומכל מקום בהיות שאני העליתי את שמו של הגאון רבי ישראל שניאור שליט"א בפורום בח"ח, ראיתי חובה לעצמי להעמיד דברים על דיוקם.
בחודשים האחרונים התוודעתי קצת מקרוב [לשמחתי] לרב הענק הזה, ואני יכול להעיד בצורה ברורה שמדובר באדם גדול מאד בשורה ארוכה של פרמטרים ככל שיכולת אבחנתי מגעת. גדול בחריפות, גדול בלמדנות, גדול בבקיאות, גדול בפיקחות, גדול ביראת שמים, גדול בדקדוק המצוות, גדול ב"בין אדם לחברו". [אגב: אינני יחצ"ן ואינני מוציא את ספריו ואין לי צד כלשהו בענין, אומנם כן התפעלתי מאד מאד מהגאון הענק והצדיק הזה ואני מקוה להיות מתלמידיו].
ובנוסף להתרשמותי האישית גם קיבלתי באופן ישיר עדויות גדולי תורה, ואציין שתי עדויות לדוגמה. א. עדות ישירה מפי הגה"צ רבי דוד אביחצירא שליט"א שגדול כזה בתורה הוא בסדר גודל שעשרה דורות לא היה כמותו. ב. עדות ישירה מתלמידו של אחד מזקני הפוסקים בדורנו [שהיה מקורב ומוערך מאד אצל הגרע"י זצ"ל, והחזיק ממרן הגרע"י כחד בדרא ממש], ואחר שהתוודע לגאון הרב שניאור ושוחח עימו כמה פעמים, אמר לתלמידו הנ"ל, שלא האמין ששייך בדורנו אדם גדול יותר מהגרע"י הן בידיעה והן בלמדנות, ואף לא היה מאמין לשמועה כזו אלמלא שנוכח בעיניו. אגב גם בהסכמות לספרו "מעשה אפוד" כותבים רבנים [בהם הגרמ"מ קארפ הגר"מ קסלר הגראי"ל פינקל ועוד] תיאורים מופלגים ונדירים בדורנו ומגדירים אותו כאחד מגדולי הדור [למרות גילו הצעיר].
מנסיוני הקצר רוב הדיבורים הם עד שפוגשים את הרב שניאור מקרוב. הגדלות של הרב הענק הזה אכן בלתי נתפסת, ועל כן לא לחינם הצעתי שראוי הוא למלא את החלל שנוצר בפטירת מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, שכן הוא יכול לענות על כל שאלה ביסודיות ובעמקות עצומה, ואכן כבר היום כידוע לי מריצים אליו שאלות חמורות מכל קצווי תבל בכל חלקי התוה"ק [ובהן שאלות קשות וסבוכות מאד] ורבנים ודיינים ידועים מלאים בשבחים עליו. גם גאוני תורה מתפלפלים עימו בחריפות ולמדנות ויוצאים מכליהם. סברתי שאולי מישהו או גוף כלשהו "ירים את הכפפה" ויסייע להגדיל תורה בישראל, ואני מאמין שזה יקרה די בקרוב.
האמת עד לעצמה ואני מאמין שכל הרוצה בבירור אמיתי יגיע לאמת. אם יהיה צורך אוכל להאריך עוד אבל אני מקוה שדי בזה. מו"ל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 14:26 |
|
| |
| מוציא_לאור כתב: |  | אפתח בזה שאינני חלילה שופט את אחד הכותבים, קל וחומר שלא את הרב שניאור היקר. רק מספר הערות בתוכן הכתוב כאן:
שלום רבותי הנכבדים והיקרים
ברור שקשה לאדם לשנות את דעתו ובפרט לאחר שכתב את דבריו בפומבי. ויש גם קושי טבעי ומובן לשמוע "שבחים מבהילים" על גאון לא מוכר ולקבלם. ומכל מקום בהיות שאני העליתי את שמו של הגאון רבי ישראל שניאור שליט"א בפורום בח"ח, ראיתי חובה לעצמי להעמיד דברים על דיוקם.
בחודשים האחרונים התוודעתי קצת מקרוב [לשמחתי] לרב הענק הזה, ואני יכול להעיד בצורה ברורה שמדובר באדם גדול מאד בשורה ארוכה של פרמטרים ככל שיכולת אבחנתי מגעת. גדול בחריפות, גדול בלמדנות, גדול בבקיאות, גדול בפיקחות, גדול ביראת שמים, גדול בדקדוק המצוות, גדול ב"בין אדם לחברו".
[אגב: אינני יחצ"ן ואינני מוציא את ספריו ואין לי צד כלשהו בענין, אומנם כן התפעלתי מאד מאד מהגאון הענק והצדיק הזה ואני מקוה להיות מתלמידיו].
כל הדברים שכתבת יתכנו, אולם לא רק עליו. מסיבות שכתבתי קודם, יאמנו דבריי שאני מכיר לא אחד ולא שניים גאונים מדהימים הבקיאים ברחבי הספרות התורנית באופן מבהיל; אולם, אינני חפץ לגלותם, כפי שהייתי שמח שעדיין לא יתגלה כבוד הרב שניאור שליט"א.
ובנוסף להתרשמותי האישית גם קיבלתי באופן ישיר עדויות גדולי תורה, ואציין שתי עדויות לדוגמה.
א. עדות ישירה מפי הגה"צ רבי דוד אביחצירא שליט"א שגדול כזה בתורה הוא בסדר גודל שעשרה דורות לא היה כמותו. (על זה אינני מתווכח, א. משום שאין לי עסק בנסתרות בבא סאלי וחבורתו הקדושה. ב. משום שאין כל דרך לאמת את אימרה שכזו, ובפרט שקשה להוכיח כמה גאונים צעירים נפגשו עם רבי דוד, מסיבה א)
ב. עדות ישירה מתלמידו של אחד מזקני הפוסקים בדורנו [שהיה מקורב ומוערך מאד אצל הגרע"י זצ"ל, והחזיק ממרן הגרע"י כחד בדרא ממש], ואחר שהתוודע לגאון הרב שניאור ושוחח עימו כמה פעמים, אמר לתלמידו הנ"ל, שלא האמין ששייך בדורנו אדם גדול יותר מהגרע"י הן בידיעה והן בלמדנות, ואף לא היה מאמין לשמועה כזו אלמלא שנוכח בעיניו. (א. ישנו חוסר בהירות בדבריך. אנא הסבר מי מחזיק ממי, מי אמר למי וכו'. ב. זה לא נכון שהוא יותר גדול מהגרע"י, וגם לא מהגרע"י בגיל 28, אז אם זה קרה כנראה שאותו איש אלוקים טעה..)
אגב גם בהסכמות לספרו "מעשה אפוד" כותבים רבנים [בהם הגרמ"מ קארפ הגר"מ קסלר הגראי"ל פינקל ועוד(חבל שלא כתבת את זה בבחד"ח, שם היו אומרים לך שלהביא הסכמות מכמה רבנים יקרים שהם ראשי הישיבה שלך ורבני השכונה שלך זה לא חכמה, והתוכן שלהם מוגבל במה שהם רואים, וזה לא אומר ולא נכון שאין גאונים כמוהו בגילו)] תיאורים מופלגים ונדירים בדורנו ומגדירים אותו כאחד מגדולי הדור [למרות גילו הצעיר]. (אתה בטוח שאתה חפץ לשלב אותו יחד עם מבוגרים ממנו? יש לו את החכמה של הרב שטיינמן? יש לו את הבקיאות של הרב מזוז? של לו את התפיסה של הרב קנייבסקי? יש לו את הפסיקה של הרב ממאן? - ישתקע הדבר ולא יאמר. אפילו מעריציו לא חושבים שהוא בגילו שווה לגדולי ישראל בגילאים מבוגרים)
מנסיוני הקצר רוב הדיבורים הם עד שפוגשים את הרב שניאור מקרוב.
הגדלות של הרב הענק הזה אכן בלתי נתפסת, וזה נכון, ועל כן לא לחינם הצעתי שראוי הוא למלא את החלל שנוצר בפטירת מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, שכן הוא יכול לענות על כל שאלה ביסודיות ובעמקות עצומה, וזו טעות. (ולדבריך אינני יודע למה אינו ראוי יותר מהגרע"י, הרי היה הוא גדול ממנו כפי שאתה מספר בשם איש אלוקי כל שהוא? - אז למה חכית עד עכשיו?) ואכן כבר היום (יותר מעשר שנים, עד כמה שידוע לי) כידוע לי מריצים אליו שאלות חמורות מכל קצווי תבל בכל חלקי התוה"ק [ובהן שאלות קשות וסבוכות מאד] ורבנים ודיינים ידועים מלאים בשבחים עליו. גם גאוני תורה מתפלפלים עימו בחריפות ולמדנות ויוצאים מכליהם. סברתי שאולי מישהו או גוף כלשהו "ירים את הכפפה" ויסייע להגדיל תורה בישראל (כיצד? על ידי משב"קים, מאבטחים, מודעות, פשקווילים? - אם אין לך קבלה מיוחדת מבבא כל שהוא בעניין, הוא אמור להשתוות לכל חכמי ישראל, שעד שהרימו את הכפפה הם הרביצו תורה הרבה יותר טוב!), ואני מאמין שזה יקרה די בקרוב.
האמת עד לעצמה ואני מאמין שכל הרוצה בבירור אמיתי יגיע לאמת. אם יהיה צורך אוכל להאריך עוד אבל אני מקוה שדי בזה (אדבר בשם עצמי: אישית אשמח מאוד אם תאריך בנושא, כי אני ועוד רבים אוהבים את הרב שניאור, דורשים את שלומו וחפצים בטובתו).
מו"ל |
|
אכתוב כאן עוד מילה שחשובה מאוד לכל נושא העילויים:
בשנים האחרונות התחדש החוק המדעי 'עקומת הפעמון'. רעיון זה מבוסס על הבחינה הקוגנטיבית שמדדה את בני האדם על פי מבחני אינטליגנציה ונתנה ציונים המכונים IQ. בכל 15IQ בערך משתנה הגדרת האדם בסדר פיגור עמוק-קשה-קל-גבולי-נורמלי-מחונן-גאון.
'עקומת הפעמון' אומרת שבכל שכבת גיל אמורים להיות אחוזי נורמלים גבוהה, והיא קטנה לפי אחוזים עד לקצוות החיוביים והשליליים. אם 12% מהאוכלוסיה מוגדרים כמפרגים, אחוז המחוננים ומעלה אמור להיות שווה לזה בערך [לפי חישוב עדכני יחסית, 78.2% מהאוכלוסיה מוגדרים כנורמטיביים ו-13.6% נמצאים בגבולות החיובי והשלילי, ואידך זיל גמור].
לכן צריך להבין שגאונות הינה עניין קוגנטיבי שלא מעלה ולא מוריד מהגדלות האמיתית, וככל שתחפש גאונים תמצא יותר ויותר ואם תלך על פיהם לא תגמור לעולם. מה גם שהגאונים אף פעם לא תפסו מקום של כבוד ביהדות.
ושוב, הרב שניאור יהודי יקר וראוי להרבה כבוד. אבל ההפרזה והשיגעון על מציאתו ומציאותו אינן מתאימות עם האידיאולוגיה הדתית, השכל הבריא וכמובן, מרוב הפרזות הן מפספסות את האמת הישירה עליו, שממנה נצא לבדוק במה הוא טוב לעולם וכיצד להשתמש בו [סליחה על הגסות, אבל זו צורת השאלה שלדעתי כל אחד ייב לשאול את עצמו על עצמו, על חבריו ועל העולם ככלל, בכל חשבון נפש].
תוקן על ידי אחרחוק ב- 29/12/2013 14:36:19
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 22:06 |
|
| |
נראים דבריו של אחרחוק.
ההשוואה למרן זצ"ל מראה על מבט רדוד שטחי וילדותי המתפעל מגיבובי בקיאות ומעידה על שאר הפרטים בתגובתך שנכתבו ברוח זו.
מרן זצ"ל איננו ונטל עמו כל חמודות שבעולם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 18:53 |
|
| |
הגר"ע יוסף הלך ואין תמורתו. אלא שבני דורנו אינם מרגישים שום צורך להצמיח גדולי תורה. לא הספרדים ולא הליטאים ולא החסידים ולא המזרוחניקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 19:44 |
|
| |
איך נוהג הרב שניאור בענייניו ובהליכותיו? האם הוא ספרדי גמור או משתכנז? היכן הוא מתפלל? מי הם המקורבים אליו? היכן מתחנכים ילדיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 13:43 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, למרות הערצתו לרב עובדיה הוא נוטה לקו מרביצי, אם כי בצעירותו הוא היה נדמה כספרדי גאה. הוא נכד/אחיין ותלמיד במידה רבה של כמעט-ח"כ-לשעבר, הרב יוסף עזרן ז"ל, שידוע בדעותיו.
בקשר לדבריהם של זיהוי ודויטש, אני מוכרח להצהיר, ואני מקווה שהם מסכימים עימי: כולנו נשמח מאוד אם נמצא אדם הקרוב בגדלותו למרן הרב עובדיה, ולבטח נשימהו עטרה לראשינו!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 14:16 |
|
| |
ג"א מצטרף לד' אחרחוק.
[נשמח גם אם יצמחו כמה חזו"א גר"א ורמב"ם].
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 14:19 |
|
| |
כולם ישמחו "אם יצמח", אבל מה עושים "בשביל שיצמח"? לא כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 15:27 |
|
| |
"עמד ושתלן בכל דור ודור".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 22:50 |
|
| |
ברב עובדיה היה שילוב של תכונות שלא קשורות זה לזה בהכרח, אין שום קשר בין המנהיגות לבין הגאונות, ר' יוסף ענגיל היה גאון לא פחות מהרב עובדיה, אבל התרומה שלו לא היתה גבוהה מלבד לכתוב ספרים גאוניים. וכן היו אנשים מנהיגים משכמם ומעלה שתרומתם ההלכתית לא משהו, [הרב שטינמן למשל]. נניח שהרב שניאור גאון כמו הרב עובדיה, האם הוא אחד שמסוגל להנהיג ציבור, להוביל מגמות, ליצור קשרים וכו' כמו הרב עובדיה? ספרים גאוניים לא תמיד מביאים תועלת, ופסיקת הלכה יכולה להתקיים גם בלי גאונות. מכונים עושים עבודות הלכתיות מקיפות ומעודכנות לא פחות מכאלו שהיה עושה גאון כמו הרב עובדיה. וכי מכון שמחזיק מאה אברכים מוכשרים עם מיטב המחשבים לא יכול להוציא עוד עשר כרכי יביע אומר? הרב עובדיה רתם את הכשרונות שלו כדי להוביל מהלכים משמעותיים מאד בחברה הדתית. וספרים גאוניים לא ימלאו את מקומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 14:32 |
|
| |
נכון.
הרב עובדיה לא היה "גאון" רגיל אלא גאון חריג. במובנים מסוימים גם יחיד בדורותיו.
הרב שטיינמן אמנם התפרסם בחכמתו ותבונתו שבאו לידי ביטוי ציבורי כמנהיג מחנך וראש ישיבה. אבל מי שמכירו מקרוב יודע כי מדובר בצדיק סגפן ופרוש וגאון שיודע את הש"ס כולו על בוריו כולל זרעים וטהרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 20:31 |
|
| |
אחרחוק, אם גם אתה מודה שהגדלות של הרב שניאור אכן בלתי נתפסת, אני אסתפק בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 22:08 |
|
| |
את שבחיי עליו כתבתי בהודעתי הראשונה באשכול, וכפי שניתן לקרוא שם אני חושב שהוא הרבה מעבר לגאון בלתי נתפס.
אם זה חשוב בכלל, יש לי עליו הערות מקצועיות חשובות, אבל זה לא קשור לפורום שכזה בכל המובנים.
הטענות עליי וחיטוט ההזוי לדלות גינויים בדבריי הראשונים נעשו ע"י יחצ"ניו שאינם מסוגלים להבין שהרבי שהם גילו הוא לא הכל מהכל.
ושוב אני מצהיר:
* הרב שניאור הוא יהודי יקר במיוחד, ויש בו הרבה מעלות אדירות ומופלאות.
* אני בעד למצוא רבנים ולקבל מהם תורה, כל עוד זה יעיל; וזה נכון בכל גיל, מצב ורמה רוחנית של הרב והתלמיד.
* הייתי מאושר לו הייתי פוגש רב גדול ומסוגל לקבל ממנו תורה (וכחברינו זיהוי, לא אכפת לי למי הוא ישתווה אם בכלל).
* במקרה הנוכחי התרכיז הזה לא טעים לי.
תוקן על ידי אחרחוק ב- 01/01/2014 22:09:22
|
|
|
|
|