|
|
| נשלח ב-20/1/2014 15:15 |
|
| |
אפשר לראותו ברשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:47 |
|
| |
גאון צעיר נוסף [כתבת יח"צ כמובן (מטעם ישיבת כנסת יצחק חדרה)]:
העילוי מפוניבז' שהיה לר"מ בישיבת חדרה • פרופיל | הגר"ד דויטש בן 36 בלבד וכבר קנה שם בעולם הישיבות כעילוי נדיר • אמש סוכם שיצטרף לסגל הר"מים של ישיבת חדרה | אברמי פרלשטיין, בחדרי חרדים 21:19 30/12/2013
|
 | רבי דוד דויטש ימונה לכהן כר"מ בישיבת חדרה במקום הרמ"ים שפרשו מהישיבה, כך הוכרע אמש (ראשון) בישיבה.
לאחר שבועיים של דיונים בישיבת 'כנסת יצחק' בחדרה, ולאחר בחינה של עשרות הצעות, נסגרו הקצוות אתמול בחצות הלילה, והגר"ד דויטש, בן 36 בלבד, בוגר ישיבות פוניבז' וחדרה, ימונה כר"מ בישיבה.
הגר"ד הינו חתנו של ראש ישיבת 'תורת זאב' הגאון רבי ברוך סולוביצ׳יק, וידוע כבר מצעירותו כעילוי וככוכב עולה.
חבריו מספרים כי כבר בעת שלמד בישיבה לצעירים של פוניבז' היו לו סדרים מיוחדים משלו כאשר בתוך הזמן היה לומד בין הסדרים עוד מסכתות בעיון עד שסיים למעלה מ-20 מסכתות בעיון.
כך גם בבין הזמנים למד בחברותא וסיים את כל ספרי 'קצות החושן', ה'אבני מילואים' ואת תשובות רבי עקיבא איגר.
בעליה לתורה שלקראת חתונתו הגיע להשתתף הגרמ"י ליפקוביץ זצ"ל ששימש כראש ישיבת פוניבז' לצעירים. הגרמ"י הסביר כי טרח לבוא לשמחה כדי לומר שמיום ייסוד הישיבה לא היה תלמיד כה מיוחד.
כך גם המשיך בלימודיו בישיבה הגבוהה פוניבז' וקנה את שמו בזכות התמדתו וכשרונותיו המיוחדים, וסיים תלמוד בבלי וירושלמי בעיון.
בזמן קיץ תשנ"ח כאשר המחלוקת בישיבה הפריעה לסדרי הלימוד, פרש לישיבת חדרה.
בסוף שנות בחרותו כאשר נפתחה ישיבת ארחות תורה נקרא על ידי הגראי״ל שטיינמן ללמוד בישיבה באחד הסדרים כדי לחזק את המקום. ולאחר נישואיו ישיבת ארחות תורה עשו לו שבע ברכות בהשתתפות הגראי"ל.
מיד לאחר נישואיו הוצע לו להצטרף למספר ישיבות אך הוא דחה את ההצעות בשל רצונו ללמוד סדרי זרעים, קדשים וטהרות בעיון. הוא ישב בד' אמותיו בירושלים, והתכתב בלימוד עם גדולי התלמידי חכמים, בינהם הגר"ד לנדו, הגר"ש אוירבך, הגר"א דויטש, הגר"ד מילר, הגר"א אריאלי והגר״י שרייבר שהתבטא עליו שהוא היחיד שהוא מבין אותו.
בשבועות האחרונים לאחר הפילוג בישיבת חדרה ופרישת כמה מהרמי"ם, הוצע לו לשמש כר"מ בישיבה. אמש הסכים על כך ובמפגש בחצות בבית ראש הישיבה הגאון רבי יהושע ארנברג שתו הצדדים לחיים וסוכם כי החל ממחר יתחיל למסור את השיעור הראשון.
הרב דויטש המשמש כראש כולל בירושלים נפרד היום מאברכי הכולל בשיעורו ובישר לאברכים שהינו עובר לחדרה.
|
|
|
תוקן על ידי זיהוי ב- 21/01/2014 15:52:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:55 |
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:55 |
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:56 |
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:57 |
|
| |
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:58 |
|
| |
 |  | | רק לחשוב על ידידינו ר׳ יחיאל נוביק | | צוקרבר אשדוד 07:46 01/01/2014 |
כמה צרות הוא עובר מהמשפחה שלו / גם אחים שלו בוגדים בו ועכשיו גם האחיינים שלו בוגדים בו. הרי הם יודעים שר׳ יחיאל הוא פאר המשפחה הם עושים את זה מחוסר פירגון משווע. | 46 | | |  |  | | זה דוד דויטש שהלך עם קסקט כמו החפץ חיים עד גיל 17 ? | | Mhfdg 07:50 01/01/2014 |
כי אם כן אני מבין את ההתלהבות ממנו הוא באמת אחד ל50 שנה. אבל למה שילך לחדרה היה צריך לפתוח ישיבה לבד - כנראה שלא יודע צורת מטבע מה היא. | 47 | | |  |  | | חכו חכו !!! זה לא יעבור בקלות !!!! | | תושבי סנהדריה המורחבת 07:54 01/01/2014 |
השיתוף פעולה הזה בין דוד דויטש צבי שרלין ושמואל דויטש לגבי הנושאים הציבוריים האחרונים לא יעברו על סדר היום כל כך מהר. בטוח לשרלין היה יד ורגל בכל המינוי לפי ההתלהבות שלו הוא לא קולט שהוא מסגיר את עצמו הוא יקלוט רק שיקבל עגבניות על הראש.
| 48 | | |  |  | | עד היכן גודל המחלוקת | | אברך ממיר 07:59 01/01/2014 |
עכשיו מישהו סיפר לי שאברכי הכולל שלו (מכמה כוללים שלימד בשנים האחרונות) הכניסו לו מודעת ברכה יפה ביתד והם לא הסכימו להכניס. בטענה שהועדה הרוחנית לא יכולה לתת גיבוי לכזה מהלך. | 49 | | |  |  | | תכלס | | פתח תיקווהי 08:32 01/01/2014 |
אני רואה שכל הע״ץניקים אותו סגנון שעבר ובטל מן העולם כולם שם עם זקן שלא נכנס בתמונה ומשקפיים של דור הקודם. לא מתאים לי ולא לאף אחד. אין מה להלחם בהם הם פדוט יגמרו לבד ככל שהעולם יתקדם | 50 | | |  |  | | טיפש מטופש הפתח תיקוואי הזה. אתה רק מגדל בזה את העץניקים | | מייבין 10:05 01/01/2014 |
הם נהנים שמישהו מודרני שונא אותם הם נהנים שאומרים שהם שייכים לדור הקודם היית צריך לכתוב שהם פא״ינקים וזה היה גומר אותם. חוסר הבנה ברמה הגבוהה ביותר | | | |  |  | | יש לי גם זכרונות מדוד דויטש | | י. ח. 09:02 01/01/2014 |
הוא היה יושב בימי שישי בבית הכנסת צעירים הייתי יוצא בשתיים הוא עוד נשאר והייתי חוזר שעה לפני שבת הוא עוד לא הלך הביתה. כשהיה מתחיל להתארגן ללכת הביתה הייתי עוזר לו להחזיר את הספרים כי זה היה ערימה אדירה והיה לוקח לו עשר דקות לפחות להחזיר לבד. הוא כל כך הודה לי על העזרה אבל האמת שזה היה תענוג בשבילי. את מי שאני פוגש אני רואה שהוא נהנה מהשטעלע החדשה שלו זה כל כך מגיע לו וגם הרבה יותר מכך מגיע לו. כל כך טוב להזכר בבן אדם כזה | 51 | | |  |  | | מה ימכור הרשם אורי זלזניק בשיווק הישיבות ? | | רשם מתחרה 10:08 01/01/2014 |
הרי כל שנה הוא משווק ישיבה אחרת בטענה שדוד דויטש הולך לסגור איתם ליהיות מגיד שיעור. זהו נגמרו הסיפורים הוא צריך לחפש כוכב חדש. | 52 | | |  |  | | מהיום יהיה לנו עוד מישהו למסור לו שמות לתפילה | | קופות הצדקה בארץ ישראל 10:14 01/01/2014 |
אני מקוה שהוא לא מלאך והוא מתפלל חוץ מללמוד | 53 | | |  |  | | מה אתם מתלהבים ? | | בני ברקי 10:17 01/01/2014 |
תם עידן משפחת נוביק בשנתיים האחרונות. תראו איך שמעון נוביק נאבק על חייו. מי שהציל את עצמו זה יחיאל נוביק שערק לתורה בתפארתהיחד עם חמשת בניו וחתניו | 54 | | |  |  | | מעניין מאד וחייבים לעשות בירור לעומק | | יודע מה שמדבר 10:19 01/01/2014 |
קיבלתי ידיעה מאחד מהמשפחה שדוקא הבן המוצלח של יחיאל נוביק שהוא חתן של פישל הוא למד בחדרה ותלמיד מובהק של הרב דוד מינצר הוא לא הולך כמו אביו אלא הוא עץניק בנשמה | 55 | | |  |  | | אני קורא את כל התגובות ולא מבין איך לא כתבו כאן את הדרמה האמיתית המשפחת נוביק | | 10:25 01/01/2014 |
זה שבמשפחת נוביק יש כמה אנשים צדדיים ביותר נגד זרם המשפחה זה ניחא. אבל שהאיש הכי קיצוני שם זה החתן סמוטני פתאום ערק לחצר הרב קנייבסקי. יש הקלטה שהוא מדבר כל דבר האסור על גיסו ר״ט נוביק. מביא עדויות מהאבא שהוא אחז על ר״ט שהוא לא נורמלי. מי שמכיר את סמוטני זה פלא פלאות כי זה אדם שעמד תחת כל עץ רענן בבני ברק וברמת אלחנן והשמיע דרשות של שעה ובצעקות אדירות נגד הגראי״ל שנים ע״ג שנים. היום הוא מדבר על מתנגדיו כריקים ופוחזים. מי יודע מה עבר עליו בדיוק ?????
| 56 | | |  |  | | השאלה הגדולה על סמוטני זה הכפיות טובה למשפחת נוביק | | אחד ממשפחת סמוטני המורחבת 12:02 01/01/2014 |
הם השיגו לו מאות אלפי שקלים בהיותו חולה וקרס יחד עם ישיבה דפוקה על הראש | | | |  |  | | תשמעו ראיתי אותו אתמול בשחרית איך היה מאושר, ניגשו אליו בחיוכים | | בבית כנסת בשכונה 12:05 01/01/2014 |
| 57 | | |  |  | | אין ספק | | ר״מ באור שמואל 12:10 01/01/2014 |
השם של דוד דויטש ירים את הרישום של חדרה זה שם שכל מי שמגיל 32 ומעלה מכיר טוב טוב | 58 | | |  |  | | עכשיו אני רואה את עינו המיוחדת של מו״ר מרן הגרמי״ל | | גבאי 12:13 01/01/2014 |
הוא לחם בכל כוחו שלא יילך לישיבת חברון אלא או לפוניבז או לחדרה | 59 | | |  |  | | עד היום זה היה שיא גאוה שדוד דויטש למד בחיידר | | שמוליק הלוי מתשב״ר 12:25 01/01/2014 |
אבל עכשיו שהלך לעזור למחבלים זה בושה וחרפה | 60 | | |  |  | | בדקתי אצל הבן של הגרח״מ אוזבנד על אמיתות הדברים שנכתבו בשמו כאן למעלה | | פינמן 13:51 01/01/2014 |
הבן בדק לי וטוען שלא אמר את הדברים הללו במדוייק ולא נכנס בדיוק האם מותר ללכת לישיבת חדרה אלא דיבר בעיקר על הרב דויטש | 61 | | |  |  | | ברכה מעומק הלב | | בועז נקי - ירושלים 13:53 01/01/2014 |
אין מה לחשוש לקפידות וכבר אמר על כך מרן ראש הישיבה שליט״א עלי קללתך בני | 62 | | |  |  | | אני לא יודע אם השטיימנסיטים ישלחו לחדרה אפילו עם דוד דויטש | | בני ברקי 14:51 01/01/2014 |
אמנם היה בארחות תורה אמנם רבי מיכל יהודה חיבבו אבל יש את הלחצים | 63 | | |  |  | | למדתי אצלו בחברון גאולה | | שושן 15:04 01/01/2014 |
הוא תמיד היה בעל השקפה כזה עם כל החניוקיות בודאי יותר מתאים לו ישיבה סגורה כמו חדרה | 64 | | |  |  | | אני לא ידעתי כמה שהשידוך הזה מוצלח עד שראיתי כמה זה כואב לשונאים | | נבנצאל בוגר אורחות תרה 18:39 01/01/2014 |
אני לא יודע למה הם מרגישים כאילו מישהו משלהם ערק למחבלים, גם אני בוגר אורחות תורה ואוחז ממרן הגראי"ל אבל בקשר לחדרה לא נטרף דעתי ואני אוחז מחדרה הרבה יותר מארחות תורה ובודאי שיותר מישיבת "סוטה בקלקולה" אשדוד | 65 | | |  |  | | לא מעניין אותי שום דבר שיהיה גאון העולם ושיהיה הבעל מדות הכי חזק | | י.ר. מודיעין עילית 18:46 01/01/2014 |
אבל אם הוא הולך נגד התורה, נגד אדוננו בעל האילת השחר, נגד מרן בעל הדרך אמונה, אז לא שווה כל תורתו וכל יראתו. הכל הולך לס"מ. | 66 | | |  |  | מה חמיו שליט"א אומר על זה? | 67 | | |  |  | | אני בהלם מוחלט | | כתב בכיר באינטרנט 12:07 02/01/2014 |
כי הרי רוב המגיבים הם שונאים ואפשר לראות זאת בבירור בתגובות של הכתבות האחרות. אפילו רוב מוחלט. אז הפשט הוא שגם לשונאים אין דבר רע אחד לומר על האיש !!!!!!!! זה אחד לדור. זה אחד ויחיד שאני מכיר מהיותי לכתב. | 68 | | |  |  | | אני שומע שהוא מצליח שם מאד | | סקרן נורא 12:16 02/01/2014 |
אני סקרן לדעת אם מישהו יכול לתאר מהבן שלו איך השיעורים שלו ???? | 69 | | |  |  | | אתה שוטה למחצה ? | | עונה לסקרן 12:19 02/01/2014 |
כמו שאתה מבין לא לבקש שבחור מחדרה יעדכן אותך איך השיעור. כי אין בחור מחדרה שיוגע מה זה האינטרנט הזה. תקלוט הם פנאטים אמיתיים. לדעתי הפשוטה גם הורים של בחור מחדרה לא גולש באינטרנט.
החברים שלי שגולשים אין להם בנים בחדרה. הבן שלי באור ישראל. | 70 | | |  |  | | כמה אתה תמים... | | חדרתי 17:33 16/01/2014 |
בכל מקום יש את העשבים השוטים כמוני, שיש להם גישה לאינטרנט... ואני שם אין מה לעשות.. | | | |  |  | | מבקשת הסברים על מה המריבה בישיבת חדרה? מי נגד מי ולמה? (ל”ת) | | רוחיק 17:07 02/01/2014 |
| 71 | | |  |  | | ידעתיו מנעוריו דעתיד להתגדל לא ידעתי כמה מהר (ל”ת) | | ר יוסל 13:25 03/01/2014 |
| 72 | | |  |  | | אין מה לדבר, האינטרנט בשליטה של 'עץ' | | הקורא הנבוך 11:39 06/01/2014 |
אחרי כל תגובות התעמולה הבזויה שיש כאן, אם אני אכתוב שהאיש הוא אפס מאופס, וחסר דעה, יבוא הקורא התמים שקרא את התגובות לפני, ויהיה משוכנע שאני כותב מתוך צרות עין. אבל האמת היא, שהאברך הזה מעולם לא היה מטובי או מחשובי הבחורים בפוניבז', לא יאומן לקרוא את התעמולה בכתבה ובתגובות כאן, ואני אסתפק בזה, והמשכיל ידום.
| 73 | | |  |  | | הוא ענק | | שלמה שוורץ 15:49 06/01/2014 |
עילוי אמיתי, פעם שאלתי אותועל איזה ירושלמי נידח, וענה לי על אתר את מקומו וכל הרייד המדובר שם. הוא ענק!! | 74 | | |  |  | | ר שמואל פשרן באמונת חכמים (ל”ת) | | כר 20:37 06/01/2014 |
| 75 | | |  |  | | בוגד!!! | | יוסי 11:04 10/01/2014 |
הגראי''ל שטיינמן שליט''א השתתף בשבע ברכות שלו, והוא הולך להיות ר''מ בישיבה שמורדת בסמכותו של גדול הדור???
| 76 | | |  |  | | יש לו גבה אחת - הוא חייב לסדר גבות | | יכ 10:35 13/01/2014 |
מצד אחד הוא גינגי, אבל איך שהוא הגבות התחברו - מוזר | 77 | | |  |  | | איך נכשלנו? | | בני ק. מתורה בתפארתה 17:01 15/01/2014 |
אני לא יודע מה לחשוב איך קרה כזה דבר שנפלנו אני מתאר לעצמי כמה מאושרים הח(ד)רתים מהמינוי וגם ששמעתי מחדרתי שמסכים לדבר איתי (ולא רואה בי בוגד כי התססתי בחדרה ואפש"ל שההיתי מאדריכלי הפילוג עם פורץ המנעולים ע.ש.) שיש שטיגען אש בביהמ"ד והאויצר כבר ריק בסד"א (כאילו שאנחנו ההינו הניעסאנים היחידים!?) אבל אני כבר מתחיל לחשוב שטעינו כי רק רוממנו והגדלנו את חדרה וארנברג יצא מלך מכל הסיפור, אבל בע"ה בסוף נצליח כי הגדוילים האמיתים מי שהם עיני העדה שרואים הכל, איתנו ותומכים בנו וזה העיקר. | 78 | | |  |  | | הכישלון | | חדרתי 17:37 16/01/2014 |
בתור חדרתי אני יכול לומר לך , שמה שמסריח בכל העסק הזה , זה אותם אלו שקפצו על העגלה ועזבו את הישיבה ברעש גדול. אני לא יודע מי אתה בדיוק אבל אם אתה שייך לקבוצה הזאת של ר. ושל ח.כ. ועוד כל מיני, אז אתה פשוט... טוב עדיף שאני לא יגיד. אבל ברוך ה' שהרב חיימזון פתח מטה בביתו וכל הקהילה התנדבה לזה ובזכות זה הצילו את הישיבה , שכמו שאמרת פורחת ומשגשגת מיום ליום!!! | | | |
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 16:03 |
|
| |
נו חברה, מה אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 13:04 |
|
| |
משהו בסיפור נראה כמו עוד אחד מאלו שהיו קצת יותר מוצלחים בישיבה. לא נצפית מקוריות או גאונות מדהימה במישור הנטרלי. ועדיין מדובר בעזות/טמטום של ללכת בשביל משרה בגיל צעיר כ"כ, ועוד נגד מנהיגי הדור. רק על הטמוטום של לצאת לעבוד בגיל צעיר כ"כ (ר"מ זה עבודה כמו כל עבודה. רוב הזמן מושקע בסוגיות נדושות תוך השקעה בבחורים צעירים מאוד מבחינה תורנית), הייתי מוריד לו 15 נקודות במצעד. ולא נדבר על השאלה האם לא מדובר ביח"ץ מחבלי, שנהוג שנים כלפי כל צרוע וכל זב שמשפריץ לכיוונם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:30 |
|
| |
בכוונה ציטטתי את התגובות. יש שם חומר עליו מכלי ראשון [רק חלקו אמין כמובן].
לא נצפית וכו', מנין לך?
ללכת נגד מנהיגי הדור. אכן מאד תמוה. אבל קשה לדון כי סוף סוף מדובר בבוגר הישיבה ובאחיין של המשגיח נוביק שעמד בעין הסערה.
בישי"ק אתה צודק, אבל ש"ג וקיבוץ למה לא. חוץ מזה שעד היום, ע"פ הכתבה, לא נענה להצעות רבות.
כמובן שמדובר ביח"צ וצריך לקחת בעירבון מוגבל, אבל התגובות קצת שכנעו אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 15:42 |
|
| |
מחובתי לציין שאינני מדבר על האיש הספציפי, כי אינני מכירו, רק מהרושם והסיבה שהביאה את ידידינו זיהוי לציינו:
| זיהוי כתב: |  | בכוונה ציטטתי את התגובות. יש שם חומר עליו מכלי ראשון [רק חלקו אמין כמובן].
אתה בטוח שהחומר בתגובות אמין? אולי את כל התגובות כתב אדם אחד, שיתכן והוא כותב הכתבה בכבודו בעצמו???
לא נצפית וכו', מנין לך?
רק השבוע פגשתי צעיר מחוגי מרכז הרב, ששאל אותי אודות ראש ישיבה חרדי מוכר שעומד מאחריו סיפור רומנטי במיוחד [מהם, שכבר בצעירותו וכו' וכו'], שגורם לאנשים לחשוב שהוא אכן גדול בתורה ואיש נכבד. הבעיה היא שאני מכיר אותו אישית... ולא רק אני, אלא עוד אנשים שחלקם גאונים מופלגים (לרבות ר' ישראל שניאור), וכולם מודים בצינעה שהוא אינפנטיל, בור ורשע... הבעיה שאסור להאמין לזה, ויש מספיק תלמידי ישיבה תמימים ובלתי גאונים בלשון עדינה, שנמשכו אחרי יח"ץ זה או אחר. לך תוכיח שהלומדס שלו שואף לאפס, אפילו כשיהיו לך הוכחות ברורות [כפי שהצגתי בעבר לפני 'גדולי' תלמידיו] כמעט אף אחד לא יאמין לך, ויטען שהוא צריך לשמוע את ה'מהלך' שוב וכדו'.
ובכלל, אדם בגיל כזה שמוכיח אפילו גאונות חריגה במקצת, ונשאר בתחום הישיבתי, קשה להאמין שהוא גאון גדול. כי אם היה גאון היה משקיע בעוד תחומים, או שהיה מוסיף ידע בתחום עצמו ולא דוחק את הקץ, וד"ל.
ללכת נגד מנהיגי הדור. אכן מאד תמוה. אבל קשה לדון כי סוף סוף מדובר בבוגר הישיבה ובאחיין של המשגיח נוביק שעמד בעין הסערה.
אין לי מושג, אולי אתה צודק. אבל צריך להיות טיפש כדי להכנס בכזו פירצה. ואגב, אם לא הבנת, ישיבת חרדה כיום עומדת מול אותה בעיה שעמדה בזמנו ישיבת גרודנה, והשיטה היתה לדחוף צעירים תמימים לתפקידים נעלים, כדי שהצעירים לא יבינו לאיזה בור נפלו והציבור לא יוכל לטעון שהם הדיוטות, כי עדיין איש לא מכיר אותם. ולכן הסיפור בעיקרו לא נשמע אמין לצערי.
בישי"ק אתה צודק, אבל ש"ג וקיבוץ למה לא.
גם ש"ג וקיבוץ זו רמת למידה של ש"ג וקיבוץ, ואם הוא גאון בגילו הוא אמור להתעלות על הרמה הזו.
חוץ מזה שעד היום, ע"פ הכתבה, לא נענה להצעות רבות.
כבר אמרתי שאין הגיון להאמין לשום נתון בכתבה?
כמובן שמדובר ביח"צ וצריך לקחת בעירבון מוגבל, אבל התגובות קצת שכנעו אותי.
ראה בתחילת דבריי. אם תדמה את סיפור זה לסיפור גרודנה, ותוסיף שכעת כולם חושבים מי מוכן ללכת למקום כזה, וצריך הרבה יח"ץ, שום דבר לא ישכנע אותך |
|
תוקן על ידי אחרחוק ב- 23/01/2014 15:48:59
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 16:04 |
|
| |
אחרחוק,
אני מכיר את אחד בנו של המגיבים שם (מספר על עילוי מיוחד, אבל א"א ללמוד מזה כ"כ, מדובר בישיבשער מתלהב עם חלב על השפתיים).
באופן כללי אתה צודק. * סיפור נחמד [אגב, אם מדובר ברד"צ קרלנשטיין או ר"ג אלדשטיין או ר"ש אוירבך אתה טועה, יש תיבה אישית].
מה זה קשור? * באיזה תחומים עליו להשקיע [אל תמהר להטיל מום קולקטיבי על כל ראשי הישיבות, יש הרבה מה להרחיב, אני מחכה לתגובתך]. * גרודנא, חדרה, אתה לא יודע כמה שאתה צודק [את גרודנא אני מכיר מקרוב].
ב"ה ששלח לנו את רבינו השפוי הגראי"ל שליט"א. * אכן תמוה. ניסיתי לדון לכף זכות. * כמסל"ת סיפרת לנו עוד דבר על נשוא האשכול ר"י שניאור.
אתה יודע עוד דברים מעבר למה שנכתב כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 18:32 |
|
| |
השתרבבה מילה בטעות בדבריך, ולכן לא הבנתי כראוי. * לא התכוונתי לאחד מהם, ונתתי רמז מובהק מי זה אבל גם הסגרתי פרט על עצמי [רמז: ר"י שניאור], אז כשתבין תגיב באישי... הראיה היא שגם אם אלף מטומטמים אמרו משהו, וגם אם אח"כ אמרו כך כמה חכמים, אין ראיה. * קבלה, חסידות, מיסטיקה, מטמטיקה, הסטוריה, פלפול הונגרי, הלכה. רוצה עוד? אין לי שום בעיה אם אף ראש ישיבה, כי בד"כ הם הגיעו לגיל ולמצב המתאים והלכו ללמד. * וזה באמת עצוב לי.. יה"ר שישלח הרבה פיקחים ויר"ש כמותו להנהגינו * אתה וכל מי שהבין את הרמז מוזמן לשאול שאלות ספציפיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2014 12:39 |
|
| |
אכתוב באישי. * עדיין לא זכיתי להבין את הראיה. * מי אמר לך שהוא לא בקיא בהלכה [חכמת נסתר, הליטאים בגישה שונה. מתמטיקה והסטוריה, נו נו... פלפול הונגרי אינו תורה בפני עצמה, מדובר על גישה שונה [איך מתחילים "ללמוד"], אם תרצה, דרך להגיע לאמת. הדברים פשוטים ואכמ"ל.
|
|
|
|
|