בית פורומים ספרים וסופרים

הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2014 21:38 לינק ישיר 

ואם כבר חזרנו לעסוק בנשוא האשכול ר"י שניאור.

אני שוב חוזר וקורא לקוראינו ולחברינו [האשכול מתקרב לרבבת צפיות כ"י. מה לעשות, כותרות מהסוג של האשכול שלנו מסקרנות ומושכות] להביא לפנינו את הספר מעשה אפוד לר"י שניאור שליט"א. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 14:07 לינק ישיר 

אחרחוק כתב:
משהו בסיפור נראה כמו עוד אחד מאלו שהיו קצת יותר מוצלחים בישיבה. לא נצפית מקוריות או גאונות מדהימה במישור הנטרלי. ועדיין מדובר בעזות/טמטום של ללכת בשביל משרה בגיל צעיר כ"כ, ועוד נגד מנהיגי הדור.
רק על הטמוטום של לצאת לעבוד בגיל צעיר כ"כ (ר"מ זה עבודה כמו כל עבודה. רוב הזמן מושקע בסוגיות נדושות תוך השקעה בבחורים צעירים מאוד מבחינה תורנית), הייתי מוריד לו 15 נקודות במצעד.
ולא נדבר על השאלה האם לא מדובר ביח"ץ מחבלי, שנהוג שנים כלפי כל צרוע וכל זב שמשפריץ לכיוונם.

גיל 36 צעיר?  ממתי הרב שך לימד?

במקרה הכרתיו עוד לפני נישואיו, והיה ידוע בקרב המקורבים והקרובים שמדובר בבחור מיוחד, בקי ומתמיד גדול. גם קשה לי להאמין, שאם היה "סתם", היה זוכה לכלה ממשפחת ראשי ישיבות (סולובייצ'יק, סרנא) והוא בנו של אברך בני ברקי מן המניין.

ספר חידושיו על מסכת סוטה נמצא ב"אוצר", אפשר לבחון (לא לרמה שלי לבדוק זאת).

אני לא מתמצא בפאליטיק. דודו הוא המשגיח בחדרה ודודו האחר ראש ישיבה בכנסת יצחק בקרית ספר. אני לא יודע מי נגד מי, ואני בטוח שהוא לא נבהל מכל מיני טוקבקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 14:16 לינק ישיר 

רק הערה קטנה,

ר"ד דוייטש בא ממשפחה מפורסמת בעולם הישיבות, משפחת נוביק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 14:21 לינק ישיר 

עכשיו ראיתי את ספרו באוצה"ח.

הרשים אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 21:34 לינק ישיר 

מצטרף לבקשה מחסידי הר"י שניאור, להעלות לאינטרנט את 'מעשה איפוד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 22:10 לינק ישיר 

"מנחת דוד" שם הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 13:58 לינק ישיר 

זיהוי
התכוונתי שטבעי שאדם שמגלה כשרונות מיוחדים במיוחד בגיל צעיר, אמור אוטומטית לבחור באחת משניים: או להעמיק בתחום האהוב עליו והשיגרתי שלו [ולא ללכת ללמד בגיל צעיר]; או לסתות לכיוון העמקה במקצוע נוסף. זה עובדה, ואני יכול להכיר לך הרבה כאלה.
זה שתמים מישיבת חדרה לא אמור להבין מהי מטמטיקה וכו', לא מוסיף נקודות זכות... ובכל מקרה הבנאדם אמור למצא את כישרונותיו הכבירים, ואם הוא מוכן לקבור אותם ולהתקע במקום כנראה שהוא הגיע למקסימום במחינתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 14:06 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:

גיל 36 צעיר?  ממתי הרב שך לימד? לא רק הרב שך, גם ר' חיים שמואלביץ ועוד [שלא לדבר על חכמי לובלין, שהמצטיינים היו בוחנים ובוחרים בחורים חדשים לישיבה]. ההבדל הוא שאז הישיבות התנהלו בלי מסגרת לימודים מסודרת, ור"מ היה בעצם גם סוג של אברך בישיבה והיתה אפשרות להתפתח במסגרת התפקיד.
במקרה הכרתיו עוד לפני נישואיו, והיה ידוע בקרב המקורבים והקרובים שמדובר בבחור מיוחד, בקי ומתמיד גדול. גם קשה לי להאמין, שאם היה "סתם", היה זוכה לכלה ממשפחת ראשי ישיבות (סולובייצ'יק, סרנא) והוא בנו של אברך בני ברקי מן המניין. לעיל דיברתי עם זיהוי בקשר לאלה שכולם בטוחים שהם גאונים. משום מה לי חשוב שהם יהיו גאונים, ולא שכולם יחשבו ש..., ואפילו הוזכר שם תיאור לאדם חי, שגם הוא לכאורה היה סתם, עד שנבחר ע"י מורון לחתן וכו' וכו'. אני אישית כבר לא מאמין לסיפורים רומנטיים, מצטער.
כמובן שאם אתה מכיר אותו אישית והוא באמת גאון מפליא ויצירתי, אני סומך עליך בלב שלם וכל דבריי בטלים.
ספר חידושיו על מסכת סוטה נמצא ב"אוצר", אפשר לבחון (לא לרמה שלי לבדוק זאת). יאללה, נעיין ונראה. אגב, לפני שפותחים ספר כדי להחליט על האדם, יש לברר אם לא מדובר בהעתקת ראשי פרקים משיעורים וסגנון פופולארי בישיבה.
אני לא מתמצא בפאליטיק. דודו הוא המשגיח בחדרה ודודו האחר ראש ישיבה בכנסת יצחק בקרית ספר. אני לא יודע מי נגד מי, ואני בטוח שהוא לא נבהל מכל מיני טוקבקים. גם אני לא נבהל, ולכן לא ממש אכפת לי [במישור האישי] מה כבודו או חברים אחרים כותבים. אבל זה לא סיבה לא לכתוב.
אגב, במצבו הלוואי שהיה הולך רק נגד טוקבקים... 

תוקן על ידי אחרחוק ב- 28/01/2014 14:09:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 14:38 לינק ישיר 

אחרחוק,

או קיי. התחום האהוב עליו הוא לימוד סוגיות נשים נזיקין בעיון.

מתמטיקה מסתמא משהו מינימלי [הוא לא למד סוכה ועירובין?].
*
מטבע הדברים הנ"ל גדל במשפחה עם השקפת עולם אחרת, לכן בודאי יש לו גישה שונה ודעה שונה על הרחבת האופקים שעליה כתבת.

תורת הנגלה רחבה ועמוקה וכל לומד יכול למצות בה את מירב כישוריו [רק גאון מזרוחניק הוא גאון? וגאון מסאטמר לא גאון? עכשיו בא נראה מה תגיב על הפוסט הבא שאני הולך להעלות].   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 14:40 לינק ישיר 

[המשך:
עילויים חסידיים קנאים ושמרנים ששמותם עולים לי עכשיו בראש האדמו"ר מויז'ניץ זצ"ל ויבל"ח הגר"ש ואזנר ואדמו"ר מהר"א מסאטמר].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 15:03 לינק ישיר 

שים לב לשם הבא:

ר' מנחם מנדל טיטלבוים בן האדמו"ר מהר"א מסאטמר.

"יחס מיוחד מקבל רבי מענדל גם אצל גדולי הפוסקים והאדמורי"ם. הגר"ש וואזנר אמר לבנו, האברך הרב זלמן לייב, שהגיע להבחן אצלו לפני שנתיים כדי לקבל היתר הוראה 'יורה יורה': "על אביך רואים ששלשלת סאטמר נמשכת. לא מצאתי בימינו מתמיד ותלמיד-חכם בגיל של אביך. הוא יחיד בדורו". גם האדמו"ר מפשעו ורסק, שמכיר אותו עוד מאז כיהן כרב באנטוורפן, מחבב אותו והוא הרב היחיד שהאדמו"ר קם לפניו מלוא קומתו באומרו: "אם לספר תורה קמים קל וחומר לרבי מנחם מנדל חייבים לקום". גם גאב"ד 'העדה' הגרי"ט וייס מחבב אותו מאוד, עוד מהימים בהם כיהן כרב באנטוורפן. גם האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק מחבב ואותו ואמר פעם לבנו הרב זלמן לייב: "אתה וויזניצער אייניקל, אבל אביך הוא המתמיד הדומה ביותר לרבי מויז'ניץ זצ"ל" - שהיה מתמיד גדול".

מתוך סדרת הממשיכים מאתר בח"ח [לא העלתי את כל הפרק עליו המכיל קשקושי חסידים סוג ד' (במחיצת רבוה"ק מרן קוה"ק זי"ע ועכי"א)]. 

[אל תחשדני חלילה לפתי המאמין לכל אימרה ושמועה בכתבה יחצני"ת בנט ובפרט לא בהקשרים חסידיים ובפרט בהקשר הרגיש והנפיץ של הממשיכים שהרי מורינו הרה"צ שליט"א הוא חידוש בענף התמרים וגם בענבי הגפן ידיו רב לו וכמו שהתבטא עליו כ"ק מרן הקוה"ט זי"ע ועכי"א (מה אתה צוחק, זה ס"ה ציטוט מהכתבה בתוספת נופך).

אבל מ"מ כיוון שהוא בן לאביו הגאון שליט"א וראיתי שהולך בדרכיו וגם ראיתי כמה דפים מנועם פלפולו התרשמתי שמדובר באיש רציני ומיוחד (אע"פ שלא זכה להשתלם בפילוסופיה טיבטית עתיקה) וראוי להקדיש לו דיון].  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 15:16 לינק ישיר 

חכו חכו, יש גם תמונה [קופי אבא].

שמחת בית סאטמאר (56)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 15:54 לינק ישיר 

כדאי לעשות לינק לאשכול הסמוך בו גם דובר על גאונים וחריפים.

מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 18:25 לינק ישיר 

צר לי שדבריי לא הובנו כראוי.
גאון אמור לממש את גאונותו, ואפילו נניח שישנה אפשרות של גאון שלא מממש את גאונותו, ודאי הוא לא מוכיח לנטרלים כמוני וכמוך שהוא גאון.
אם לא היה ברור, מבחינתי לא יתכן גאון מיוחד שאינו בוחר באחת משתי האופציות!! (השניה היא שימשיך ללמוד ולא יקבל משרה בגיל כזה, וזה מתאים בהחלט עם השקפת עולמו)
לכן הרב הנ"ל היה אמור מינימום לבחור באופציה השניה. אף שניתן לומר שהוא אכן לא גאון מיוחד, אלא סתם עילויון, וכמוהו יש מאות או אלפים...
אגב, אני מכיר לא מעט חרדים גאונים עצומים שהוכיחו את עצמם דרך האופציה הראשונה. לענ"ד הם בד"כ חרדים, וד"ל.
כמו"כ אני מכיר גם הרבה ת"ח שהמשיכו בסגנון החרדי, והם דבקים בהשקפה הישיבתית, אבל הוסיפו מהצד לא מעט שעות קבלה וכדו', חלקם ר"מים ומח"ס חשובים, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 18:29 לינק ישיר 

איפה ראית מחידושי הגאון מסאטמר? שתף נא!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext