בית פורומים ספרים וסופרים

הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2014 22:04 לינק ישיר 

אקצר כי אין עיתותי בידי, לענ"ד הדבר עדיין תלוי בגישה שונה, אפילו במציאות חברתית שונה,כך שאין במעשהו כדי לשלול אפשרות של גאונות מיוחדת ודו"ק.
*
ראיתי פעם באיזה אתר [בסגנון של אביו, איך קראת לזה, "פלפול הונגרי" יכול להיות גם שיש ממנו בספרו של אביו לב אהרן על הש"ס].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 14:03 לינק ישיר 

ניסיתי לחפש קצת על רממ"ט ולא מצאתי דברים ברורים. בן כמה הוא? איפה הוא למד? מה מעשיו כרב (ראש כולל, ר"מ ר"י)?
יש לי אהבה מוזרה לאהרוינים ובא לי לשמוע שדבריך נכונים. אולם אינני מוצא סיבה להאמין בהם... (שמעתי כעת דרשה שלו וראיתי תמונות שלו לפני קהלו, ומשהו היה נראה כאדמו"רי ומיותר אצל אנשים חושבים. למרות שזה בלבד אינו מוכיח כלום)

אגב, לא אני הכנסתי את ה"פלפול ההונגי", אבל זו דוגמה לא רעה בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 14:30 לינק ישיר 

ניסיתי לחפש קצת על רממ"ט ולא מצאתי דברים ברורים. בן כמה הוא? איפה הוא למד? מה מעשיו כרב (ראש כולל, ר"מ ר"י)? [בסדר, בסדר אני כבר מעלה את הכתבה].
יש לי אהבה מוזרה לאהרוינים [גם לי ולעוד הרבה ולא מאהבת מרדכי] ובא לי לשמוע שדבריך נכונים. אולם אינני מוצא סיבה להאמין בהם... (שמעתי כעת דרשה שלו וראיתי תמונות שלו לפני קהלו [אוח אוח איזה פוזות], ומשהו היה נראה כאדמו"רי [ככה זה, תשמע, דודו רז"ל מתנהג כמו חצי עסקן בטח שההבדל ניכר] ומיותר אצל אנשים חושבים [געוואלד]. למרות שזה בלבד אינו מוכיח כלום [החסידות אכן שוללת אלמנטים משכיליים לגמרי, זה מה יש, כמו שכתבתי צריך לדון כל אדם לגופו ולהשקפתו ולא להשקפתינו. גאון בכל מקום יכול למצות את גאונותו בתורה ובעיונה וזה למעשה המכנה המשותף בין כולנו])

אגב, לא אני הכנסתי את ה"פלפול ההונגי" [אני יודע, אני יודע], אבל זו דוגמה לא רעה בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 14:31 לינק ישיר 

המתמיד מסאטמר • רבי מנחם מנדל טייטלבוים

החצר: סאטמר 
האב: האדמו"ר רבי אהרן טייטלבוים 
הבן: רבי מנחם מנדל 
תאריך לידה: י"ט אדר ב' תשכ"ז 
תפקיד נוכחי: אב"ד סאטמר ויליאמסבורג 

בערב שבת קודש פרשת שמיני שנת תשכ"ז שררה שמחה גדולה בחסידות סאטמר בעולם: נכד בכור נולד לאדמו"ר בעל ה'ברך משה', אז אב"ד סיגעט, בן ראשון לבנו הבכור הרה"צ רבי אהרן טייטלבוים, כיום האדמו"ר מסאטמר. ההתרגשות הייתה גדולה, שכן לאדמו"ר בעל ה'דברי יואל' לא היו ילדים ובעל ה'ברך משה', בן אחיו, היה הקרוב משפחתי הראשון. 

שרשרת השמחות החלה בליל שבת, בשמחת ה'שלום זכר' שהתקיימה בבית המדרש סיגעט בשכונת בורו-פארק. בערב שבת פרשת תזריע התקיימה הברית, בהשתתפות הסבים - האדמו"ר בעל ה'ברך משה' והאדמו"ר בעל 'הישועות משה' מויז'ניץ זצ"ל. בסנדקאות כיבדו את הדוד האדמו"ר מסאטמר בעל ה'דברי יואל', שהגיע לברית לפני התפילה, ולכן לא נשאר לסעודת הברית. כאשר הסבא ה'ברך משה' ביקש ממנו שלפחות יישאר להגיד 'תורה' - ענה: "הרי אבי הבן גם יודע להגיד יפה". 
הילד נקרא מנחם מנדל על שם אבי סבתו, הרבנית מוויז'ניץ. בד' חול המועד פסח המשיכה השמחה בשמחת פדיון הבן. 

כשגדל נכנס ללמוד במוסדות סאטמר בוילאמסבורג, שם כיהן אביו האדמו"ר כרב בית המדרש סיגעט. 
דודו, האדמו"ר מסאטמאר בעל ה'דברי יואל', חיבב אותו במיוחד ובכל שבת אכל סעודת שבת בבוקר בבית האדמו"ר, שבחן אותו על לימודיו מידי פעם. גם הסבא, האדמו"ר ה'ברך משה' חיבב אותו מאוד וכשהיה בן עשר קנה לו במתנה סט 'משנה ברורה'. כשהעניק לו את המתנה, ביקש ממנו שעד הבר-מצווה יבחן אותו על כל המשנה ברורה. 

בשנת תש"מ, חצי שנה אחרי שבעל ה'דברי יואל' נפטר, נחגגה שמחת הבר מצווה באולם 'קונטינטל'. היתה זו השמחה הראשונה שנחגגה אצל הסבא האדמו"ר, שהתמנה רק חצי שנה קודם. 

כבחור מורם מעם למד בישיבה קטנה סאטמר בווילאמסבורג, שם גדל על דרך אבותיו. בישיבה גדולה המשיך ללמוד במתיבתא בקרית יואל. מספר פעמים נסע לבקר בישראל את סבו האדמו"ר מויז'ניץ, שחיבב אותו מאוד. בשנת תשל"ח, בעודו ילד בן 11, הגיע לביקור בקרית ויז'ניץ בבני-ברק. כאשר הגיע, האדמו"ר סגר את הדלת באמצע קבלת קוויטלאך והתיישב ללמוד עם נכדו שעתיים ברציפות. רק אחר-כך חזר לקבל קהל. 

בפורים קטן תשמ"ד יצאו בחסידות סאטמר בריקודים סוערים: בחסידות הגדולה חגגו שמחת אירוסין. הסבא, האדמו"ר מסאטמר, היה השדכן לנכדו כאשר הציע לו את נכדתו הבכורה, בת חתנו הרה"צ רבי דוב בעריש מייזליש, כיום אב"ד סאטמר בורו-פארק - שלקחו לחתן. 

שמחת החתונה נערכה בחודש כסלו תשמ"ה. בין האירוסין לחתונה נסע החתן הצעיר בן ה-17 לארץ הקודש, לקבל היתר הוראה 'יורה יורה' מחברי הבד"ץ בראשות הגאב"ד בעל ה'מנחת יצחק' והראב"ד דאז הגרמ"א פריינד. חסידי סאטמאר שכרו עבור החתונה הראשונה של נכד הרבי את אצטדיון 'נאסי קאלסיום' בניו גרז'י. לחתונה הגיעו אורחים מכל העולם - כולל אדמו"רים, רבנים וחברי הבד"ץ. גם הסבא האדמו"ר מוויזניץ השתתף בחתונה, שנחשבת עד היום כחתונה היותר גדולה בעולם החרדי מאז השואה ועד היום. 

אחרי החתונה עבר להתגורר במשך שנתיים בשכונת בורו-פארק, ליד חמיו. 

שנתיים אחרי החתונה קיבל את התפקיד של אביו: לכהן אבד"ק סיגעט בווילאמסבורג, בבית המדרש הראשון בו כיהן סבו, האדמו"ר בעל ה'ברך משה' כרב. מאז, בכל שבת בבוקר, הוא אכל סעודת שבת אצל סבו האדמו"ר. 

באותן שנים ביקש ממנו ה'ברך משה' לקחת על עצמו את הוצאתם לאור של ספרי בעל ה'יטב לב'. הוא גם שלח אותו בכל שנה ליארצייט של ה'יטב לב' אל העיר סיגעט, ומאז הוא נוסע בכל שנה, ביום היארצייט, אל העיר שברומניה. כרב בית המדרש סיגעט עשה מאוד לטובת הקהילה, ופתח בבית מדרש כוללים בכל יום.

מתקן תקנות לקהילות
רבי מנחם מנדל טייטלבוים. צילום: ארכיון

סבו ה'ישועות משה' הגיע לבקר בביתו מספר פעמים, במהלך ביקורו בארה"ב, בעוד רבי מנחם מנדל נהג לנסוע בכל שנה ליארצייט של בעל ה'אהבת ישראל' זצ"ל בב' סיון בשנה האחרונה שנסע, בשנת תשס"ב, ביקשו ה'ישועות משה' שיישאר גם לחג השבועות, אבל הוא היה חייב לחזור לניו-יורק, לחגוג את החג אצל אביו בקרית יואל. 

בשנת תשנ"ג נפטרה חמותו, הרבנית חיה מייזליש ע"ה, בתו של ה'ברך משה'. הסבא חילק אז אחרי 'השבעה' לכל בניה ובנותיה 'בעקיטשע' פרחוני, אבל לנכדו לא נתן. "לך אני כבר אתן הרבה בעקישע'ס, אתה לא צריך לקבל עכשיו בעקיטשע", אמר לו. אחרי כמה שבועות רכש עבורו מעיל עם פרווה מיוחדת. את המעיל לא רצה ללבוש, כי היה עוד צעיר, אבל סבו אמר לו: לך נאה ויאה ללבוש בגד כזה מכל נכדי. הסבא רכש עבורו אז גם מקל עם ידית כסף, בו הוא לא משתמש עד היום. 

בשנת תשנ"ז שלח אותו סבו האדמו"ר מסאטמר לכהן כרב קהילת סאטמר באנטוורפן. בבית המדרש סיגעט התקיימה מסיבת פרידה לרב האהוב, והקהל ליוה אותו עד לשדה התעופה, משם המריא עם אביו האדמו"ר לאנטוורפן, למסיבת הכתרה. שנה אחרי ההכתרה הקים את הישיבה הראשונה וכולל אברכים. 

בערב פסח של שנת תשס"ב כבר לא הגיע ל'ברך משה' למכור את החמץ, כפי שהיה רגיל בכל השנים להגיע באור לי"ד ניסן. האדמו"ר לא רצה לגשת לבדיקת חמץ, לפני שהוא מגיע באומרו אז: "יש לי רק חמישה בנים ולמה הוא לא הגיע למכור את חמצו?" כאשר המשמש הגיב שיש לו רק ארבעה בנים ולא חמישה, הוא השיב: "ר' מנדל הוא בן שלי, לא נכד". 

כאשר אמרו לו על נכד אחר שגם הוא תלמיד-חכם עצום, ענה שאין זה חידוש שנכד לגזע התמרים (טייטלבוים) יהיה תלמיד-חכם עצום. זה דבר רגיל. אבל הוא - ר' מענדל - כבר חידוש גם בעצי התמרים ובנכדי ה'ישמח משה' וה'יטב לב'. 

בשנת תשס"ו כאשר נפטר ה'ברך משה', חזר מאנטוורפן וקיבל את תפקיד אב"ד סאטמר ויליאמסבורג, ומאז הוא מכהן בתפקידו כבנו בכורו של האדמו"ר - שהוכתר במקום אביו. 

אביו שולח אותו לחסידיו ברחבי העולם לפאר במעמדים שונים, כדוגמת 'שבת התאחדות' של הקהילה בירושלים, בכל שנה במירון, כמו גם באסיפות ציבוריות וכינוסים גדולים שהאדמו"ר אינו יכול להשתתף בהם. 

הוא לקח על עצמו את כל בניית המקוה טהרה בווילאמסבורג, שם גם הקים ישיבה לצעירים בה הוא מכהן כראש ישיבה. הוא מתפלל עם הבחורים בויליאמסבורג בכל יום, ומגיע פעם בשבוע להיכל הישיבה הגדולה בקרית יואל לומר שיעורים לבחורים. 

מתוקף היותו רב, הוא מתקן תקנות לקהילות, כדוגמת תקנות הבר מצווה שאסור להזמין יותר מ-30 אורחים לסעודה - וגם זה רק באולמות זולים שהקים במיוחד עבור כך בווילאמסבורג, בורו פארק וקרית יואל. גם בשמחת וואך נאכט הורה שלא להזמין סעודות גדולות ויקרות. 

יחס מיוחד מקבל רבי מענדל גם אצל גדולי הפוסקים והאדמורי"ם. הגר"ש וואזנר אמר לבנו, האברך הרב זלמן לייב, שהגיע להבחן אצלו לפני שנתיים כדי לקבל היתר הוראה 'יורה יורה': "על אביך רואים ששלשלת סאטמר נמשכת. לא מצאתי בימינו מתמיד ותלמיד-חכם בגיל של אביך. הוא יחיד בדורו". גם האדמו"ר מפשעו ורסק, שמכיר אותו עוד מאז כיהן כרב באנטוורפן, מחבב אותו והוא הרב היחיד שהאדמו"ר קם לפניו מלוא קומתו באומרו: "אם לספר תורה קמים קל וחומר לרבי מנחם מנדל חייבים לקום". גם גאב"ד 'העדה' הגרי"ט וייס מחבב אותו מאוד, עוד מהימים בהם כיהן כרב באנטוורפן. גם האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק מחבב ואותו ואמר פעם לבנו הרב זלמן לייב: "אתה וויזניצער אייניקל, אבל אביך הוא המתמיד הדומה ביותר לרבי מויז'ניץ זצ"ל" - שהיה מתמיד גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 14:51 לינק ישיר 

האכול כבר מזמן הפך לאשכול העוסק בכלל הגאונים הצעירים ולאו דווקא בר"י שניאור [אבל אני רוצה שהכותרת תישאר, זה מעניין, מושך, מביא רייטינג].

אז להשלמת התמונה נזכיר שני גאונים צעירים שנפטרו בעוה"ר בדמי ימיהם.

הגאון ר' משה לוי ר"מ בכסא רחמים ומח"ב מנחות אהבה ברכת ה' שו"ת תפילה למשה ז"ח ושא"ס בדפוס ובכ"י נודע בעיונו ובקיאותו, כבר נכתבו אודותיו שני כרכים "האיש משה".

הגאון ר' חנוך העניך קרלנשטיין [בן הגה"צ רד"צ ר"י גרודנא].
*
אין טעם להזכיר גאונים צעירים שהתבגרו כי הגאונים המבוגרים בד"כ כבר היו כאלה בצעירותם וכדאמרי אינשי בוצין בוצין מקטפיה ידיע ואחז"ל האי צורבא מרבנן דמי לפרצידא דתותי קלא כיוון דנבט נבט [הציטוט מדוייק?].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 15:44 לינק ישיר 

לענ"ד אתה צודק בכל דבריך. רק שתי הערות קטנות:
א. אם אפשר לצבוע באדום הערות על טקסט, זה מיקל על הקריאה.
ב. כשאמרתי 'אנשים חושבים' לא התכוונתי בהכרח למובן המשכילי, בעיקרון עודף רגש ופוזות לכאורה בא על חשבון השכל. בתמונות הוא לא נראה כמי שיש לו מספיק מקום במוח לרגש ושכל כשני אנשים, ובד"כ זה מתחלק. אבל אתה צודק שבסטמר הכל עובד אחרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 15:46 לינק ישיר 

בעניין הגאונים הצעירים ע"ה. מצאת הזדמנות נכונה לכתוב דברים חשובים.
חבל שמוטי נעלם מהתמונה, כי נראה לי שהוא מכיר אנשים שמדביקים סטראוטיפים על הרמ"ך כדרך שהדביקו על הרב עובדיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2014 15:49 לינק ישיר 

אני לא יודע איך צובעים טקסט [אולי אפשר לכתוב ואז לתקן, אבל אני לא רוצה שיהיה כתוב למטה תוקן ע"י זיהוי וכו'].

זה לא מודגש מספיק? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2014 13:15 לינק ישיר 

חבר'ה, יצאתי לחופשה.

יום ראשון אחזור לפורום עם פוסטים מרתקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2014 15:58 לינק ישיר 

[סליחה על האיחור].

עקב הביקוש [הלו, תירגע שמה באישי] הנה לכם סדרת הממשיכים מתוך מגזין החג של אתר בח"ח.

הממשיכים • פרופיל מרתק של מנהיגי העתיד בעולם החסידות - בחצרות קודש ...
פרק ב: הצצה ופרופיל על דמותם של ה'ממשיכים' מערלוי, מודז'יץ, מחנובקא, ויז'ניץ-מונסי, ותולדות אברהם יצחק
פרק ג: הצצה ופרופיל על דמותם של ה'ממשיכים' מקרעטשניף, באבוב, סלונים, אלכסנדר, וטשרנוביל
פרק ד: הצצה ופרופיל על דמותם של ה'ממשיכים' מויז'ניץ, סקווירא ומונקאטש
הממשיכים: פרק ה • מנהיגי העתיד בעולם החסידות - בחצרות קודש - בחדרי חרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2014 16:11 לינק ישיר 

צאנז וקרעטשניף הרשימו אותי מאד [הממשיך בצאנז כתב איזה ספר שאיננו באוצה"ח ובהיברובוקס. אני קורא מכאן לקהל קוראינו (כל יום המספר קופץ באלף, זאת אומרת חמש מאות כניסות ביממה, לא רע) להמציא לנו את הספר דבר שמאד יתרום לדיון].
*
חשוב לחדד: בקטגוריה של גאונים צעירים נמצאים: מיוחדים בבקיאותם [חסדי ה' כי יש מאות רבות (שלא נאמר אלפים) של בני תורה ואברכים הבקיאים בש"ס ופוסקים בצורה מרשימה ומדהימה, אנחנו מחפשים את ה"יחידי סגולה"], מיוחדים בעיונם ובחריפותם [יש הרבה למדנים גדולים, אנו מחפשים את המיוחדים שבהם, מכיוון שקשה למדוד נצטרך לבחור מאלה שהעלו את פרי עמלם על הכתב או למדנים שמשלבים עם בקיאות לא רעה], מי שעתיד בבירור להתפרסם או להנהיג ציבור בדור הבא [כמובן שמדובר בת"ח חריף ובקיא. הקטגוריה הנ"ל שייכת כמעט רק אצל חסידים לכך העלתי בפוסט הקודם לינקים לסדרת הממשיכים ע"ש]. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2014 14:44 לינק ישיר 

את אחרחוק אנכי מבקש הגידו נא לי היכן הוא רועה [ואנכי לא ידעתי, השומר אחי אנכי?].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2014 13:57 לינק ישיר 

לשאלת מוטיבןשלום,

אפשר לצפות בספרו של ר"ד דוייטש באתר אוצר החכמה בארבעים דפים הראשונים מספרו כל בכל ספר שנמצא שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2014 12:17 לינק ישיר 

לשמחתי אני עסוק מאוד בתקופה זו, לרגל הדפסת חידו"תיי [וזה כמובן מוכיח, שלא כל מי שכתב איזשהו ספא הוא גאון גדול..]
בצדק, תכף לדיבור על רממ"ט מסאטמר שילבת את רוב ה'ממשיכים', והאבסורד בדבריך הוא האמונה שכל הממשיכים הם אכן גאונים (ואם כבר אהרוינים וזלמוינים, לא בהכרח כל הממשיכים ממשיכים..)
ההסבר ההגיוני יותר לתופעת הממשיכים הוא שהבן הבחור לאדמו"ר או מנהיג קהילה, קבוע מראש בעיני בני הקהילה, הוריו וחבריו כמיועד לגדולות, והחינוך שלו מושקע יותר. זה הגיוני, אבל א"כ זה לא כ"כ קשור לנושא שלנו.
ולקינוח אני חייב לספר על ראש ישיבה ליטאי ידוע זצ"ל, שהכל צפו שבנו הגדול ייקח את מקומו בבוא העת והיו הוריו מניהיגים בו מקצת שררה כבר בילדותו, ולא היה לובש מכנס קצר. לאחיו הצעיר לא צפו לגדולות שכמותו והיו נוהגים בו כמנהג כל הארץ. - לימים, האב נפטר בגיל צעיר יחסית וראשות הישיבה הועתקה לבני המשפחה המורחבת, הבן הגדול אכן צמח לאילנא רברבא, אבל הוא מגמגם ואינו מסוגל למסור שיעורים ודוקא הקטן (שכנראה הוא פחות ת"ח מהראשון, אבל גם הוא ת"ח גדול בזכות עצמו) הפך לדמות פופולארית מאוד, והוא גם מרביץ תורה בשלשה ישיבות על תקן ראש ישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2014 21:55 לינק ישיר 

אני גם עסוק בדיוק באותו דבר.
*
לא כל הממשיכים גאונים, אמת. הממשיכים מצאנז ומסאטמר ת"ח גדולים נקודה [בסדר, השקיעו בחינוכם ובלה ובלה, תכל'ס מה יצא. פוק חזי כמה כשרוניים איכא בשוקא].
*
מיצינו עם החסידים? בקרוב אחזור עם שמות חדשים [כדאי להמשיך לעקוב, יש לי במגירה כתבה מושלמת (פרטים מדוייקים, פרופיל מקיף על האישיות מכל ההיבטים, תמונות, מבחר מחידותי"ו) על גאון חריג בגיל ישי"ק, אני מכיר אותו מקרוב מאד, מיוחד בעיקר בחכמתו ובעומק עיונו המבעית ובכישוריו, ידיעותיו אמנם רחבות מאד ועולות בכמה על בני גילו אבל כבר ראינו בחורים בגילו עם בקיאות גדולה משלו (אני מדבר על בקיאות ספציפית בהלכה ובש"ס, ידיעותיו הכלל תורניות, זאת אומרת, תנ"ך, מחשבת ישראל, ספרות וכו' עין לא ראתה). וכל זה מתגמד לעומת נתון אחד שהופך את נשוא הודעתנו לתקדים היסטורי, לא פחות. 

אתם סקרנים? תגידו תודה ששחררתי לכם פרומו [חלקי], הנ"ל מכיר אותי ואת האשכול ושומר בקנאות על פרטיותו, מה לעשות שהוא צודק. אין לי ספק שהנ"ל יפרוץ מתי שהוא לתודעה בקול רעש גדול, וזה בלתי נמנע לאור שיטת לימודו [סטופ! עד כאן].
*
כתבתי באחד הפוסטים הקודמים על גאונים צעירים שנגדעה שירת חייהם ועמם תמות חכמה בעוה"ר.

שכחתי לציין את שמו של הגאון המיוחד רבי מאיר הכהן וילמן זצ"ל מח"ס אמרי כהן שנלב"ע בגיל ל"ו.

אמרי כהן - ב"ב /
אמרי כהן - ברכות, סדר מועד /
אמרי כהן - זרעים /
אמרי כהן - ב"ב (סוגיות) /
אמרי כהן - נדרים, גיטין, קדושין /
אמרי כהן - קדשים, חולין, נדה /

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.