בית פורומים ספרים וסופרים

הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2014 13:51 לינק ישיר 

אולי אתה צודק, בכל מקרה לא מדובר בנושא שראוי לחקירה, כי הרבה פעמים חינוך טוב מוציא דברים טובים וזה אולי נושא לייעול המחנכים.
אגב נזכרתי בעוד סיפור, שסיפר לי אדם שגר בקרבת מקום לאדמו"ר מוכר ז"ל, שבניו כולם אדמו"רים אבל הבולטים ביניהם הם בנו הגדול שהמשיך את 'דרכו' (או מה שזה לא יהיה) והקטן, שידוע לחלק כלקקן מופלג ולחלק כבעל מויפס מדהים, וחלק זה לא מדברים עם חלק זה כמובן.
בכל מקרה, אותו הבן הקטן היה בצעירותו יכול לעמוד בחברת הילדים המשתובבים, ולהתנענע לעצמו במבט חמור סבר. לדברי השכן, זה כנראה מה שהוא עושה עד היום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2014 14:38 לינק ישיר 

בד"כ כל אדמו"ר מנהיג באופן אחר [הניואנסים]. לך לחסידויות הגדולות, האדמו"ר הנוכחי מגור שליט"א דומה לאביו הלב שמחה [הגאון האדיר בעל פני מנחם זצ"ל מאן דכר שמיה]? הרה"צ ר' שרולצ'ע מויז'ניץ שליט"א מנהיג כמו אביו הגאון החסיד זצ"ל? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2014 16:01 לינק ישיר 

כבר דיברתי על טרגדיות שגדעו את חייהם של גאונים צעירים שבודאי היו מאירים את עולם התורה בדור הבא.

ברצוני לעסוק בטרגדיה מסוג שונה,

הכירו את הרב יצחק שטרן, אברך כשרוני מבני ברק שעבר את המסלול החרדי המקובל, התבלט בכישוריו ואף זכה לצקת מים על ידיהם של גדולי הדור, חיבר ספרים בעומק הסוגיות וכו' וכו', כמה נפלא!

על מה שקרא אח"כ [אם תרצו, מאחורי המסיכה] חלוקות הדעות וכבר זכינו לאשכול תוסס שנחסם לבסוף ע"י המנהל [לא כל ההודעות היוצאות מתחת השם "זיהוי" מרועה אחד ניתנו כידוע ליודעי ח"ן. על תדאגו, כבר מזמן עשיתי שם סדר].

מה שברור, הוא התחיל עם גישה נועזת שיצרה חידושים מפליאים ופסיקות מלטפות, ובאופן אוטומטי הפך לנערץ [אפילו ללוחם חופש מהולל] בקרב חובבי החידושים החריפות ושאר ירקות אשר טחו עיניהם מראות את הסכנה אשר טמונה בדבריו.

הצד השווה שבפסיקותיו שבו עירב את הרגש והנפש [במעטפת מוסרית והגיונית מבית מדרשם של ר' ירוחם ור' שלמה וולבה] ונתלה באוקימתות דחוקות בד' הגמ' והראשונים בכל סוגייא וכך קעקע את חיוב תפילה אשר לנו למורשה מרבותינו ואבותינו והטיל בה דופי, והנפש לא תימלא, והוסיף להתיר באיסורי עריות והוצאת שז"ל שהלב מחמדן [נו נו, הרגש, הרגש] לקול מחיאות הכפיים של הקולות המתיימרים להיות חוקרים שכלתנים ואובייקטיביים.

התפילה לדבריו יוצרת מעמס נפשי ומקהה את החושים הרגשיים [במילים פשוטות: במקום להתמודד עם הנסיונות שמייצר לנו גופינו החומרי מטבעו ולקדשו ולטהרו ולהגיע ל"מה ה' שואל מעימך" - לשלימות, כמו שנתבאר בשולחן שערך לפנינו הרמח"ל בס' מסילת ישרים הוא בוחר לברוח מהניסיון ולהאמין כי הקב"ה לא יתן לבניו אהוביו נסיונות וקונפליקטים רגשיים (המקור שלו מעניין, הגמ' בסוכה מניחה כי כשהתורה אמרה לקחת ענף עץ עבות בודאי לא התכוונה למינים שליליים שהרי דרכיה דרכי נועם והאמת והשלום אהבו ע"ש)].

זכינו לדממה ממנו במשך תקופה בבלוג שבו פרסם את הגיגיו ובניקים שהחזיק בפורומים השונים, לאחר זמן נודע כי עזב את משפחתו ואת סביבתו, שינה את זהותו והיום הוא "ניר שטרן" תושב אחת הערים בעלות האופי החילוני.

אח"כ חזר לכתוב ועדכן אותנו כי עבר משבר פסיכאטרי חריף שפגע בו פיזית בצורה קשה מאד, משבר שלאחריו החליט שהוא רוצה להיות קרוב לאבאל'ה חמודיל'ה שבשמים ללא הסגרת ההלכתית המאובנת כלשונו, היוצרת מעמסים נפשיים קשים מנשוא ובלה בלה בלה.

"ישרים דרכי ה' צדיקים ילכו בם פושעים יכשלו בם", רבים הלקחים שניתן להפיק מהטרגדיה הנוראה הזאת, רבים הם עד כי קשה לעמוד על כולם ולמנותם, כן כן, מדובר על גישה מסוכנת, מדובר גם על דברים הנושאים מאפיין אישי יותר, החי יתן אל ליבו יתבונן בדברים ויפיק לקחים.

כאן יסתיים לו סיפור עצוב, על מי שיכל להיות ת"ח בעל שיעור קומה ונקטף, רבים הם הסיבות, רבים הם הלקחים.

חבל, חבל, חבל.

[לא התכוונתי לעורר דובים, גם שהעצבים נתפסים בקצות האצבעות אפשר לשמור על רמת דיון מכובדת, אשכול באותו נושא כבר ננעל מסיבות דומות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2014 22:39 לינק ישיר 

אשכול שקשור לנושא של גאונים צעירים.

פורום: ספרים וסופרים - יש סיכוי שנראה חיבורים כ"שערי יושר" "ברכת שמואל" וכדו' בדורנו – בחדרי חרדים

הצלחתי לתפוס את רגע השבע עשרה אלף צפיות.

תוקן על ידי זיהוי ב- 10/02/2014 23:33:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2014 14:52 לינק ישיר 

בשעה טובה שלחתי חומרים לדפוס, ואף שעדיין אני עסוק בשאריות החומרים אני מקווה להיות פנוי יותר בזמן הקרוב.
כולי תפילה שנפיץ את תורתינו האמיתית, שקיבלנו וליבנו כראוי בשרש נשמתינו, ואולי עוד 20 שנה יגידו שכשהיינו צעירים היינו גאונים, למרות שבע"ה נזכה להאריך ימים ולראות פני משיח צדקינו (באשכול הסמוך דובר אודות זהותו).
<סתם פרי מצב רוח מרומם, לא התכוונתי לרדת על ידידי זיהוי. למרות שאם בכתביו החדשים הועלה חידוש משמח, הייתי חפץ לקבלו באישי>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2014 15:04 לינק ישיר 

בשעה טובה שלחתי חומרים לדפוס [שיהיה בהצלחה], ואף שעדיין אני עסוק בשאריות החומרים אני מקווה להיות פנוי יותר בזמן הקרוב [איזה כיף, כתבתי בימים האחרונים כמה הודעות ואני מחכה להשתתפותך בדיון].
כולי תפילה שנפיץ את תורתינו האמיתית, שקיבלנו וליבנו כראוי בשרש נשמתינו, ואולי עוד 20 שנה יגידו שכשהיינו צעירים היינו גאונים, למרות שבע"ה נזכה להאריך ימים ולראות פני משיח צדקינו (באשכול הסמוך דובר אודות זהותו [חה חה חה]).
<סתם פרי מצב רוח מרומם, לא התכוונתי לרדת על ידידי זיהוי [איך בדיוק, עם המשיח?]. למרות שאם בכתביו החדשים הועלה חידוש משמח [תחליט לבד], הייתי חפץ לקבלו באישי [בסדר, אשלח לך קטע שבדיוק אני עסוק בהגהתו. אני גם אשמח לקבל ממך משהו].>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 13:57 לינק ישיר 

<בעיקרון דבריי היו בעלי קונוטציה מגחכת על ציון הספרים של יהודים להכיח שבצעירותם היו גאונים. אבל זה היה בדיחה, לא עברתי עדיין על הספרים המצויינים כאן, אבל הם בטח מוכיחים על משהו מיוחד יותר>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 14:23 לינק ישיר 

אתה מדבר על ספרי אמרי כהן?

[המחבר נפטר בשנת הל"ו לחייו והספיק לכתוב בכל מרחבי הש"ס [כולל זרעים קדשים וטהרות] בעומק העיון, הוא לא "גאון צעיר" העונה לקריטריונים הנ"ל?]. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 15:14 לינק ישיר 

טעות, על טהרות הוא לא כתב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 13:29 לינק ישיר 

התכוונתי באופן כללי, שמי שמסתכל מהצד חושב שפשוט הובאו כאן כל מי שחיבר ספר אי פעם.
אבל שוב, זה היה לגמרי בבדיחותא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 14:31 לינק ישיר 

מה עם שטרן? 

אני מקבל תגובות רק באישי, תהיו גברים תכתבו בפורום.

[כמדומני שבזמנו כתב אחרחוק שאימץ לו את שטרן כרב וכמורה דרך].

****************************************************************************************************************************

ע"י: זיהוי
20,000116הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?
   מחבר: זיהוי

תוקן על ידי זיהוי ב- 17/02/2014 15:14:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2014 09:07 לינק ישיר 

אכן, אבל הנושא מזקיק אריכות דברים ולכשאפנה אשנה להסביר עצמי
[שם היה לי אינטרס להקצין, כי אנשים לא חשבו פעמיים וכתבו עליו דברים מגונים במובן האובייקטיבי והדביקו לו סטיאוטיפים - ובפרט כאב כשהתברר שהוא קרא את הדברים. אגב, אם אני זוכר נכון את דבריו שם, גם אתה הקצנת מעט בביאור מניעי תפניתו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2014 14:14 לינק ישיר 

אני מחכה להשתתפותך בדיון.
*
לגבי מה שנכתב באשכול ההוא תחת השם "זיהוי" כבר כתבתי בהודעתי: "לא כל ההודעות היוצאות מתחת השם "זיהוי" מרועה אחד ניתנו כידוע ליודעי ח"ן. על תדאגו, כבר מזמן עשיתי שם סדר".

אפשר להבחין בכך בקלות ע"י השוואה פשוטה של איכות הכתיבה והסגנון.

[אם כי את רוב הדברים אכן אני כתבתי ואני לא מסתייג מהם. היום, כמו שכתבתי, המצב שונה ורק אני כותב תחת הניק].

תוקן על ידי זיהוי ב- 18/02/2014 14:24:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2014 21:41 לינק ישיר 

התכוונתי לדבריך כאן, שהוא עבר משבר פסיכיאטרי. עד כמה שזכור לי לא מדובר בעד כדי כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2014 22:34 לינק ישיר 

זיהוי כתב:
ליודעי ח"ן. על תדאגו, כבר מזמן עשיתי שם סדר".

אפשר להבחין בכך בקלות ע"י השוואה פשוטה של איכות הכתיבה והסגנון.

אם כך, הביטוי 'על תדאגו' הוא סוג של חותמת איכות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הגאון הצעיר ר' ישראל שניאור - מי האיש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.