| נשלח ב-15/10/2013 16:54 |
|
| |
ממבט חילוני
איך מסבירים לחילוני את ענין השידוכים מהצד החרדי? כי ממבט חילוני רואים גבר, בחיים שלו לא דיבר עם בנות, פתאום יוצא איתה 4-5 פגישות ומחליט לבלות איתה את כל החיים שלו!! כחילוני הוא רגיל להכיר את הבחורה בערך שנה, ואז להחליט. יש גם את הענין של הדחייה אם יש בעיה בריאותית או אי התאמה גנטית, אח עם תסמונת דאון או משהו כזה, והחילוני המשתומם לא מבין- איך אפשר להתחתן בלי אהבה? נישואין זה לא חיבור נתונים גנטיים ולא משהו שאפשר להחליט בקלות ראש. מה תענו לחילוני הממוצע על כך? קדימה אנשים- מה למדתם, מה דעתכם, מה התשובה?
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 18:27 |
|
| |
קודם כל זה לא על סמך 4-5 פגישות.... תמיד אפשר יותר.
כמובן, שהם צריכים לגשת לעניין- כדי להבין באמת!! עם ראש פתוח! אחרת זו שאלה רק כדי להתריס.
אח"כ להסביר שזו דרך החיים בה אנחנו גדלים ומזה אנחנו מנסים להוציא את המקסימום.
מבררים לפני כן כדי לראות שיש מינימום של התאמה לפי נתונים "יבשים".
אח"כ פגישות.
אורכן של הפגישות הוא כמה שעות, ולכן עושים את זה בצורה ממצה לחלוטין- יש כאלה שמתחילים בזה שבודקים את העניין שיש בצד השני, מציאת חן וכו'...
ויש שמתחילים בבדיקה רצינית את המטרה, שאיפות וכו'...
ואז, באיזה שהוא שלב הרגש מתחיל לעבוד. אנחנו בני אדם בדיוק כמותם.
בניגוד אליהם- שמורחים את הזמן, שמחפשים קודם לבלות... הם אולי מכירים יותר את דפוס ההתנהגות של האדם השני, אבל לוקח להם יותר זמן להגיע לתיאום ציפיות מלא. בעוד אצלנו זה יותר מאסיבי.
(אני מכירה זוגות "חופשיים" שהיו בקשר רצוף ורציני מעל 7 שנים, התחתנו, אחרי חודש.... פירקו את החבילה כך שזה לא בהכרח יעיל. כמובן, שאפשר למצוא את זה גם אצלנו אבל זה פחות מצוי.).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 19:20 |
|
| |
| פשוט_וטוב כתב: |  | איך אפשר להתחתן בלי אהבה?
|
|
ראית חרדי מתחתן עם מישהי שהוא לא אוהב ??
כי את מחדשת לי פה..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 20:03 |
|
| |
צריך להבין ראשית כל מהי אהבה.
על פי התורה, אהבה זה דבר נרכש, ולא רגש חולף כמו שהם מבינים, לכן התורה יכולה לצוות ואהבת את הגר או ואהבת את ה' אלוקיך.
אם המועמד, לא דוחה, אפשר לבנות איתו אהבה, וזה בנייה שמתחילה מרגע נתינת הטבעת עד היום האחרון.
ומה יותר קצר וקולע ממה שכבר אמר החזון איש, מה שהם קוראים אהבה אנו קוראים לו תאוה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 20:15 |
|
| |
| משהמצליח כתב: |  | | אם המועמד, לא דוחה, אפשר לבנות איתו אהבה, וזה בנייה שמתחילה מרגע נתינת הטבעת עד היום האחרון. |
|
אם זה דבר נרכש אז למה המועמד צריך להיות "לא דוחה"? אלא שיש גם אלמנט של אינסטינקט.
בכל בחירה יש גם אלמנט של אינסטינקט וגם אלמנט נרכש, השאלה כמה אחוזים מכל אחד אנחנו לוקחים בסופו של דבר וזה משתתנה מאדם לאדם, ולאו דווקא מסתכם ב"חילוני ככה וחרדי ככה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:18 |
|
| |
ממש לא מספיק חוסר דחיה... ברור שצריך את המעבר, הקשר והרגשות אחד לשניה לפני שמגיעים לנתינת הטבעת. (ואגב, עצה ידועה של רבנים זה לקחת הפסקה קצרה בזמן הפגישות כדי להעמיד את הרגש במבחן. ז"א שבלי רגש גם הם מצדדים שלא להתחתן..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:50 |
|
| |
| ה1_ויחידה כתב: |  | ממש לא מספיק חוסר דחיה... ברור שצריך את המעבר, הקשר והרגשות אחד לשניה לפני שמגיעים לנתינת הטבעת. (ואגב, עצה ידועה של רבנים זה לקחת הפסקה קצרה בזמן הפגישות כדי להעמיד את הרגש במבחן. ז"א שבלי רגש גם הם מצדדים שלא להתחתן..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אצלי זה תמיד עבד!! ממליצה לך לנסות!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:57 |
|
| |
אצלי הבעיה הפוכה, הרגש עובד מדי מהר ואז יש קושי לנטרל אותו כדי להפעיל את השכל. וחוצמזה, שכחת שאני לא בשידוכים? P= בכלאופן, תודה על ההמלצה.. =) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:59 |
|
| |
| ה1_ויחידה כתב: |  | אצלי הבעיה הפוכה, הרגש עובד מדי מהר ואז יש קושי לנטרל אותו כדי להפעיל את השכל. וחוצמזה, שכחת שאני לא בשידוכים? P= בכלאופן, תודה על ההמלצה.. =) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ממתי אני אמורה לדעת את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 22:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 22:25 |
|
| |
תוקן על ידי tootii2 ב- 15/10/2013 22:25:58
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 01:08 |
|
| |
ההסבר הכי פשוט הוא שתכלס גם זוג חילוני נפגש לפני שהם הופכים להיות חבר וחברה הם יוצאים לדייטים מדברים מכירים ואם תשאלי כל אדם חילוני/ דתי/ אשה/ גבר כולם יגידו לך שיש הרגשה של "קליק" שמרגישים ממש מהר שזה פשוט זה, אבל הם הורגלו שצריך לחיות עם הבן אדם כמה שנים עד שמתחתנים וחרדים ברגע שהם מרגישים שזה זה לא צריכים עוד משהו השלב הבא הוא חתונה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 01:19 |
|
| |
מילת המפתח היא מחוייבות.
אצל חרדים אין אפשרות כזאת (וגם גירושים זאת לא אופציה כי גרוש חרדי זה הדבר הכי גרוע שאפשר להיות. חוץ מגרושה אולי) אבל החילונים מעדיפים לעשות דברים מאהבה ולא ממחוייבות ולכן לפעמים אחרי שחיו ביחד ומתחתנים זה לא תמיד עובד..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 01:25 |
|
| |
אדם זה ברוב המקרים לא עובד... כי המחוייבות כמו שקראת לה מלחיצה את רוב החילונים כשהם מתחתנים הם מרגישים שהם נמצאים בכלוב ולא יכולים לברוח, בניגוד לזוגיות לא מחייבת על זה נאמר why buy the cow when u can get the milk for free?!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 01:41 |
|
| |
זה פועל לטובת שני הצדדים, אל תחשבי שרק הגברים מנצלים את העניין הזה.
מחוייבות מלחיצה כל בנאדם, כל אחד מעדיף להיות ציפור דרור כל ימי חייו אבל לא תמיד זה אפשרי. כשאתה בלי מחוייבות אתה עושה דברים לשני כי אתה רוצה, ולא כי אתה חייב, וזה מחזק את הזוגיות.
יש כאלה שממשיכים את המודל הזה כל החיים (ואז הילדים מביאים את המחוייבות לקשר)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 01:49 |
|
| |
נשים הם הרבה יותר מחויבות מגברים... ברור שזה לא גורף אבל גבר כמעט תמיד יעדיף להישאר רווק כלומר בזוגיות אבל לא חתונה ואשה כמעט תמיד תרצה להתמסד ולהתחתן...
|
|
|
|
|