בית פורומים אגודה אחת

יצירת שאלון "האם אני חרדי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2013 21:03 לינק ישיר 

מיימוני
מצטער על עיכוב התשובה, כתבתי מספר פעמים, אבל כפי ששמעתי מעוד חברים, היתה בעיה בהעלאת הודעות.
לצערי אין לי הגדרה לחרדי יותר מסוציולוגית. החרדי אמור להיות דתי, או כמו שמקובל במקומות שפויים: "הדתי האמיתי". משום מה כיום החרדים לא טוענים שהם האמיתיים, אלא שהם יותר טובים, וזה משאיר סימן שאלה גדול על התנהלותם כקולקטיב. לצערי הרב משל בריסק קרוב להיות נכון היום, בגלל שהרבה אנשים כמוני, לא מליחים להבין התנהלות יסודית, ואין אפילו הסברה נורמלית [שאינה דמגוגית] בשביל הציבור עצמו. [לאחרונה שוחחתי עם ידיד מעבר לגדר שהינו בעל השפעה על הלימוד החרדי, וטענתו היתה: אני עומד מול חרדי, שנינו מתקשים להוכיח אנליטית זה לזה בצדקת דרך. החרדי ישקר לי בעובדות, וזה כמובן בהוראת רבותיו (ואכמ"ל). האם בסוף השיחה הוא יחשוב למה הוא הוצרך לשקר?]
למעשה, כיון שבאמת אינני מבין למה צריך ללכת עם כובע וחליפה, למה צריך לכלוא את כל הצעירים במוסדות סגורים ולקרוא להם ישיבות, למה אסור לבנות ללמוד מקצוע באופן מוכר ע"י האקדמיה, למה להתפלל מנחה קצרה כשהיום ארוך, איך אנשים נורמלים לא מבינים שללבוש פאה נוכרית זה לעשות מאלוהים מטומטם, למה אסור להכיר ולהתבונן על נושאים - ואפילו לימודיים-תורניים לחלוטין, קל וחומר לנושאי האמונה - בצורה אובייקטיבית ועוד ועוד ועוד ועוד. - כשתענה על כל זה בתשובה אחת(!) אסביר לך בדיוק מה לא הגיוני בחרדי-חייל.

תוקן על ידי אחרחוק ב- 29/10/2013 21:10:40

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יצירת שאלון "האם אני חרדי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.