גם אויל מחריש לחכם יחשב.
פירוש: אפילו אם הוא לובש פראק כמו אחד שכבר מילא כרסו בש"ס ובפוסקים, אם הוא שותק, אולי ואולי הוא באמת ת"ח...
ומי אומר שהכוונה למי שלובש פראק?
פשוט! הרי כתוב בפירוש "אויל"...
איך בקלות אפשר להתדרדר מגניבת דעת לגניבת ממון?
למשל מי שמגיח לתור ארוך בחנות, והוא לובש פראק כמו אחד שכבר מילא כרסו בש"ס ובפוסקים, אם זה חתיכת אחיזת עיניים כנהוג במחוזותינו, הוא גונב דעת. אבל ברגע שמוותרים לו על זכות ממון, על התור, ולפעמים אפילו על מוצר שאין מספיק לכולם ומי שבא קודם זוכה בזה – הרי הוא גונב ממון עם הפראק שלו!
מחשבות בעקבות זה שעקף אותי [ועוד רבים] בתור היום...
יזכור לי אלוקי לטובה שלא ביישתי אותו ברבים, והשתיקה הזו תגן על עם ישראל ולהצלחת הרשימה של... בבחירות! אמן.
היצר הרע שלי נדנד לי שאשאל אותו שאלה אחת קטנה, היא נשמעת כמו חידה אבל זה לא ענין של חשבון אלא גמרא להדיא: איזה קרבן אחד מכל הקרבנות לא מקריבים על המזבח? [ואין הכוונה לביכורים וכדומה שאינם נקראים בתורה קרבן, אלא אחד מהקרבנות. שיש לו כמה עבודות של כהונה].
היות ויצה"ט ניצח ושתקתי לההוא, אני מניח שהוא לא היה יכול לענות על שאלה כזו גם אם היה עומד וחושב עד אשר יתקלקל ברעי.
ועוד לדעת שאלו הם הדמויות של צעירי הצאן! הם היושבים ב'מזרח' ואומרים מה להצביע ומה לא, ומתערבים בכל ענין ציבורי מדין "השופט שבימיך, ואליו תשמעון". לחטוף חרדה וחלחלה.