| נשלח ב-21/10/2013 00:46 |
|
| |
אוי איזו שנאה
כותב לי הערב חבר:
אני גר בבית שמש, משתייך לחסידות קטנה, מה שנקרא משתייך למחנה החסידויות הקטנות. בבחירות הקרובות החלטתי לציית למועצת גדולי התורה ולהצביע ג אפילו שרעיונית הייתי אמור להיות שייך לכח. הפריע לי הקמפיין השלילי שלהם שבולט בכיעורו לעומת הקמפיין השקט והסולידי של ג, הפריע לי גם הצורה איך שהם מפרסמים את מכתב מועצת גדולי התורה כאילו שזה תומך גם בהם, כשלדעתי מדובר בסילוף והטעיה. בחרתי להישאר נאמן לאגודת ישראל ולהצביע ג. בימים האחרונים הטלפון אצלינו לא מפסיק לצלצל שוב ושוב מהמטה של כח, כל פעם טלפן אחר, כדי לוודא שאני מצביע כח, כי אני ברשימה שלהם רשום כמזוהה איתם. לכולם אני עונה ברור שבחרתי להצביע ג. נמאס לי כבר להרים טלפון להם כל עשר דקות, עד שהוריתי לביתי לענות לטלפון הבא במקומי. תשמעו איזו שיחה מזעזעת הילדה שלי קיבלה. טלפן: שלום, מדברים כאן מהמטה של כח, בטח אתם יודעים שצריך לפעול בכל הכח למען משה אבוטבול, וברור שאתם מצביעים גם כח. הבת שלי: לא. אנחנו מצביעים ג. טלפן: אבל למה? הבת שלי: כי ככה אבא אמר לי להגיד. טלפן: אבל מה לא טוב לו בכח? הבת שלי: כי הוא שומע לרבנים. טלפן: אז מה, אתם הולכים עם הגורים המסריחים האלו? אוף, הלואי שימותו כל הגורים בארץ הזאת. וניתק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 08:56 |
|
| |
ברוך הבא לבית שמש שמתי לב שזאת התגובה הראשונה שלך בפורום אני חושב שבכל זאת אתה לא גר בבית שמש ואתה משתייך לחסידות גור
תוקן על ידי שטיבלנייעס ב- 21/10/2013 08:57:35
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 09:51 |
|
| |
שטיבל, זה עצוב מאד שבמקום לשים לב לאסון שהמחלוקת הזאת גורמת לעתיד ילדינו יש כאלו שמנסים להדחיק ולהתכחש ולנחם את עצמם "בטח הכותב הוא גערער והוא בכלל לא מבית שמש".
תרשה לי לספר לך שאני גר בעיר המקסימה הזאת כבר 14 שנה ומעולם לא "זכיתי" לדרוך באיזה שטיבל של גור בעיר הזאת. תרצה תאמין לא תרצה אל תאמין.
וסתם ככה, אולי לא סיפרו לך, אבל ממש לא צריך להיות גערער כדי להצביע בבית שמש ג'.
אם אתה לא יודע אני מתנדב לספר לך שבשבת האחרונה היו הכרזות להצביע ג' בבית הכנסת:
ויזניץ
ויזניץ מרכז
בעלז
ראדושיץ
ביאלא לענטשנא
בערגסאס
האלמין
מכנובקא
שבט הלוי
יחל ישראל
באיאן
ועוד ועוד ועוד
אז קצת כבוד בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 10:03 |
|
| |
חודש יקירי, הבט. רשעים יש בכל מקום. אמנם לאחרונה נודעתי שגם צדיקים נמצאים אף במקומות שלא שיערתי שהם נמצאים שם. כלומר, מעודי ידעתי שהגורים אנוכיים ורשעים. אבל מסתבר שלא הכל שחור לבן. נודעתי למעשיהם הטובים ולעסקנים והנציגים המקסימים שלהם. לעומת זה, ידעתי גם ידעתי שפרוש ומרעיו הם לא טלית שכולה תכלת.
מכל מקום, ואולי דוקא משום כך, במקום להתעמק ולבחון מי רשע יותר גדול או אצל מי יש יותר מעשרה צדיקים, עדיף להיצמד לחזון, לעיקרון. והעיקרון החשוב לדעתי הוא שהקהילות הקטנות תתאחדנה תחת דגל אחד ויהוו כח משתווה לגדולים והחזקים, במקום להזדקק ל'טובותיהם' של אחרים. הסוכריות יבואו אחר כך, והם יהיו אפילו יותר מתוקים.
מה אתה אומר?
תוקן על ידי שואף_זורח ב- 21/10/2013 10:04:41
צֹעֲנִי מֵיטִיב נַגֵּן
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 10:19 |
|
| |
מה אני אומר?
קודם כל אני נגד סטיגמות. אני מודע לזה שבכל קהילה יש טובים ויש רעים, יש מבוגרים שקולים ויש צעירים פזיזים, וכדומה.
לכן, אני לא מחפש מי צדיק יותר ומי צודק יותר.
אבל, לדידי גם אמירה כמו "כולם רשעים ואלימים חוץ מיחידים שהם טובים" היא סטיגמה שצריך לשרש אותה, היא לא מוסיפה אהבה ואחוה ושלום ורעות.
לכן, לא התלוננתי על מה שאיזה טלפן צעיר ומתלהב הפליט בשיחת שכנוע מבלי משים את מאוייו הכמוסים. ביכיתי רק את האסון שחינוך ילדינו יורד לטמיון בשל כך. כל הישג שרק יהיה לא שווה בצר של האסון הנגרם לילדינו ולתמימותם שהלכה לאיבוד.
ותשאלו את ילדי תשמ"ט...
זה כל מה שרציתי לעורר, שגם בשיא השוונג של עבודת הקודש חובה עלינו לשים לב לדור העתיד שלנו, שלא נאבד אותו בלהט המחלוקת.
ולגבי החזון - בוודאי שהוא מלהיב. השאלה אם זה באמת רצון ה', או שמבלי משים נהפך השטן המרקד למחותן ראשי כאן. את זה צריך להשאיר לחכמי הדור שיכריעו, לא לנו הקטנים.
כי כבר לימדונו חכמינו שלפעמים בנין נערים סתירה וסתירת זקנים בנין.
לא תמיד חכם יותר להפקיד את ההגה בידי צעירים בני 28.
יכריעו רבותינו. לא אנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 10:27 |
|
| |
ועוד משהו,
אם אתה שואל את דעתי האישית לגבי הבחירות האלו, אף שדעתי בטלה לנוכח הוראות חכמי הדור, אבל אני אישית חושב שאיחוד הקהילות הקטנות לכח גדול הוא חובת השעה ומחוייב המציאות.
אם היו עושים פריימריס כאלו באמצע קדנציה, ניחא, הייתי הראשון שרץ להצביע, גאה להשתייך לרוב הדומם של החסידויות הקטנות.
אבל במערת בחירות לעיריה? מה, השתגענו? זה הזמן? הרי אין חולק שבגלל הפיצול הזה ילכו קולות לאיבוד שהיו בהחלט יכולים להוסיף נציג חרדי נוסף אם כולם היו ניתנים לרשימה מאוחדת. מה, יש לנו נציגים מיותרים לבזבז? אנחנו לא באמצע מערכה על עתידה של העיר הזאת? זו התאבדות.
המטרה חשובה, אבל לא זה הזמן. דבר כזה עושים באמצע קדנציה.
מי יקח על עצמו את האחריות אם לאחר ספירת הקולות יתברר שאם היו הולכים בצוותא היו הקולות האלו מכניסים נציג חרדי נוסף וכעת חסר לנו 1 לרוב?
זה שווה את זה? אני לא חושב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 10:37 |
|
| |
אולי לא הבנת אותי נכון. גם אני ביקשתי לצאת ממש נגד אותה הסטיגמה שאתה מקונן עליה. לא באתי להגיד שבין הנציגים יש גם צדיקים בסדום. לא ולא. כולם אהובים כולם ברורים ממש באותה מדה של האחרים. אלא שגם ביקורת לא חסרה ולא תחסר בעתיד. סכ"ס כולנו בני תרבות אחת, וכולנו חוזרים על אותן טעויות. מי שבראש, החזק יותר עושה את אותן טעויות שהחזק של מחר יעשה.
אשר על כן, מוטב אם לא נסבול מטעויותיהם של אחרים על גבינו, וזה יהיה אם כולנו נהיה חזקים, גם החזקים של היום, וגם החלשים של היום, התמונה תהיה יותר מאוזנת.
ובהתייחס למה שכתבת בהמשך דבריך, שיש לבחון מה דעת ה', ושרבותינו יורו לנו את הדרך. הבט. עם ישראל לא נולד היום. בכל הזמנים לא היה מינוי פרנסי וראשי הקהילה ענינם של הרבנים, והם לא התערבו בזה, גם במקומות ובזמנים שהתקיימו בחירות כלליות, וגם כאשר לא התקיימו. מתי הם כן התערבו? כאשר השאלה היתה תורנית בחלקה או בכללה. כמו הבחירות לכנסת וכדו'. השאלה העומדת על הפרק אינה תורנית בעליל, ועל כן יש לקבל את דברי הגדולים כהמלצה בלבד, ואם תדייק תראה שזו אמנם כוונתם האמיתית. הם לא מבקשים להורות ולכפות דעתם כדעת תורה עליונה ומחייבת, אלא כהמלצה בלבד. ואכן זו הסיבה שהמצביעים העתידיים ל"כח" לא רואים עצמם כעושים נגד דעת תורה. ונא לדייק בדבריי. אינני מתכוון לפעילים ולנציגים, אלא ל'עמך' ישראל שהולכים להצביע לרשימה זו, יהי מספרם אשר יהי.
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 10:56 |
|
| |
ייתכן. לא התעמקתי עדיין בסוגיה הזו, כך שאין לי בה דעה מגובשת.
בוא נסתפק כרגע בנקודה הפרקטית, שלדעתי מפגני כח תוך כדי בחירות כלליות הם בגדר "קרוב להפסד יותר מן השכר", הן מהצד החינוכי והן מהצד המעשי. קולות יקרים הולכים לאיבוד.
ביממה שנותרה עד הבחירות אי אפשר לשנות הרבה, אפשר רק להתחנן למנהלי הקמפיינים: אנא, התמקדו בחיובי, לא בשלילי. יש לנו ילדים שנחשפים לסחי הזה. תרחמו עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 11:30 |
|
| |
אין עיתוי אחר שיהא נאות למה שאתה מכנה 'מפגן כח' [וכלל אינני מודה בהגדרה זו] מאשר ימי בחירות. אולם גם מפגן כח הוא צעד תועלתי. אחרי שרואים את כמות המצביעים, מגבשים דעה אם להמשיך בקדנציה הבאה או לחדול. וכך הוא מנהג העולם.
ואם אתה מתאונן על חינוך הילדים, צדקת מאד. אולם לא משנים את העולם בבת אחת. ככה זה אצלנו. ואמנם בבית שמש המצב המערכה הרבה יותר תרבותית מאשר במקומות אחרים, וד"ל...
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 11:57 |
|
| |
'חודש' דווקא יש להם גם רבי אחד שעומד מאחוריהם. ה"ה האדמו"ר מפרוש שליט"א
(דרך אגב לבואו ולומר לגדולי ישראל אל תתערבו בבחירות הללו כי הן לא קשורים לתורה זו עזות מצח וחוצפה, ולצערינו ל'כח' יש מזה הרבה מאוד, חוצפא יסגא, אבל מכאן אי"ה יבוא המפלה של מהרסי הדת.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2013 12:21 |
|
| |
אב"ד ביתר הרב אורדנטליך כבר הביע דעתו הנכוחה בעירו בסוגיה זו, וניתן להקיש מדבריו בנוגע למפלגות החרדיות בבית שמש. החוצפה היא לקחת את דבריהם ולעשות בהם שימוש ציני כאילו כופים עלינו הר כגיגית שזה ממש לא נכון. ומי שכבוד חכמים יקר בעיניו עליו למחות נגד השימוש הפסול הזה. כן, גם הכינוי "מהרסי הדת" כאילו הדת עומדת על זה, מהווה זלזול גס בדת.
תוקן על ידי שואף_זורח ב- 21/10/2013 12:22:03
צֹעֲנִי מֵיטִיב נַגֵּן
|
|
|
|
|