ביום שאחרי פרסום התוצאות, מתחיל לעכל ולבנות איסטרטגיה להמשך. הפעילים אמנם מודעים לתבוסה שהרשימה נחלה, אבל מתנחמים ואומרים: הוכחנו שיש לנו כח, יש מאחורינו 2700 איש שהולכים איתנו באש ובמים, עם תמיכת רבנים או בלי תמיכתם. הכח הזה יתן לשלומי אמונים את הכח לעמוד על שלה בעתיד, בכל קונסטלציה שתהיה.
כח מיקוח? לא כל כך בטוח.
גם אם נתעלם לרגע מהכתם של הקלון הפלילי על דרך השגת מספר המצביעים הזה באמצעות תעודות זהות לא להם, כדאי שנבדוק כמה אנשים באמת מונה שלומי אמונים בבית שמש.
בכל הפרסומים שלהם במהלך מערכת הבחירות הם נתנו דגש לעובדה שהם עומדים לקבל 900 קולות של אנשים מחוגי הקנאים שלא משתתפים בבחירות אבל הפעם יתמכו בהם כי הם שונאים את גור. נגדיר את 900 הקולות האלו כנאמני אגודת ישראל המשתייכים לשלומי אמונים? זו אפילו לא בדיחה.
נסתכל מי הם החוגים המרכזיים שהרכיבו את מצביעי כח:
ברסלב. חסידות המורכבת מרסיסי קהילות שהמפריד ביניהם רב על המאחד, מאנשי נ נח המקפצים ברחובות ועד בעלי התשובה של הרב ארוש. הם אגודאיים? נאמנים למועצת גדולי התורה? שייכים לשלומי אמונים? הם שמחו שיש נציג ברשימת כח שנוסע לרבינו לראש השנה ומיהרו להצביע לו. אלו הם האגודאיים של שלומי אמונים?
הקהילה הגדולה - המתמידים. קהילה שאנשיה לא משתתפים בבחירות לכנסת ואפילו בכרוז של רבם נכתב מפורשות שלמרות ההוראה להצביע כח אין בכך חלילה משום מתן גושפנקא או היתר להשתתפות בבחירות. אנשי המתמידים הם אגודאיים? נאמנים לרעיונה של אגודת ישראל? חוכא ואיטלולא.
ויזניץ מונסי - החסידות שאדמו"רם נגד הליכה לבחירות, החסידות שאדמור"ם ניתק כל קשר עם אחיו בגלל שהעז להיפגש עם ראש הממשלה הציוני. הם כן אגודאיים? הם נאמנים לרעיונה של אגודת ישראל? הם יצביעו מטעם שלומי אמונים לכנסת?
אז אחרי תעודות הזהות המזויפות, אחרי 900 הקנאים שהצביעו כדי להתנקם בגור, אחרי המתמידים שממשיכים להצהיר שהם נגד השתתפות בבחירות, אחרי רסיסי ברסלב ונ נח שמעולם לא היה להם מאום עם אגודת ישראל, אחרי מונסי שרבם מתנגד לאגודת ישראל - כמה קולות אגודאיים באמת יש לשלומי אמונים בבית שמש? כמה כח מיקוח יש להם?
נשלח ב-27/10/2013 18:48
לחודש
בוא ונעשה חשבון כמה אנשים יש לגור ולבלז בבית שמש
ג קבלה 3500 קולות אך האם כל הקולות שייכים לגור ויזניץ ובלז שהם טענו שיש להם שני מנדטים ובכן התשובה היא בהחלט לא ישנם מספר חצרות קטנים שהצטרפו מסיבה זאת או אחרת (מחנובקא, הרב אקער, ביאלה בויאן ועוד) בייחד שוים 500 קול ויינר הביא תמיכה בערכה זהירה של עוד 500 קול סה"כ 1000 קול אם ניקח בחשבון שהקולות שווינר הביא הם לא כולם משלומי אמונים וניקח רק מאתים וחמישים מתוכם נשארנו עם 750 אם נעביר אותם מצד לצד יוצא שהציבור של שלומי אמונים יותר גדול מגור בלז וויזניץ וזאת עוד בלי שניקח בחשבון את האלפים שלא משתתפים בבחירות
נשלח ב-27/10/2013 20:25
שכחתי לציין שיש גם לפחות 200 קולות שהגיעו רק בגלל האות ג'
נשלח ב-28/10/2013 08:04
ברור ששלומי אמונים יש להם כוח אדיר בעיר ויצטרכו להתחשב בהם .
נשלח ב-28/10/2013 11:14
בקשר להישג של שלומי אמונים בבית שמש
כדאי להזכיר, בשונה ממיפקד באמצע קדנציה, במערכת בחירות המודד הוא מבחן התוצאה, כמה נציגים הצלחת להכניס בפועל, לא כמה אתה שווה בתיאוריה. וכשבמהלך כל מערכת הבחירות סיפרו לנו שאגודת ישראל לא מסוגלת להכניס יותר ממנדט אחד ואילו שלומי אמונים עובדת על המנדט השלישי, ובסופו של דבר התהפכה הקערה על פיה, מבין כל אחד מי כאן הצליח ומי כאן נכשל.
ולדעתי, הכשלון הוא בעצם ש"כח לקהילות" לא הצליחה לאגד תחת דגלה את הקהילות. יותר מדי הרבה קהילות העדיפו לחסות תחת כנפי המפלגה הוותיקה ולא גילו אימון רב בפטרונים החדשים שצצו.
כדאי גם להזכיר, במהלך המו"מ הציעה אגו"י לשלומי אמונים את המקום השני והרביעי אך הם התעקשו על המקום הראשון והשלישי כי הם גדולים יותר מכל השאר ביחד. כיום ברור שהם לא גדולים יותר, וגם אם הם היו מקבלים את מה שהציעו להם היה להם היום 2 נציגים בפנים.
גם הרוב החרדי בעיריה שאבד בגינם וגם אובדן נציג חרדי במועצה, יזכרו לחובתם.
שלומי אמונים ניגשת היום למו"מ על חלקה באגודת ישראל מתוך עמדת כח מוחלשת. היא קיבלה אמנם 40 אחוז מהקולות האגודאיים, אבל כל תינוק בבית שמש יודע שזה לא הכח האמיתי שלה. 900 הקנאים שהיא התפארה שיצביעו עבורה עומדים כעת בעוכריה, היא לא יכולה להציג את מספר תומכיה האגודאים כאילו הוא 2700. נוסף על השם הרע שקנתה לעצמה כשנתפסה עם קולות מזויפים. כמובן שגם אנשי המתמידים, מונסי והקהילה הספרדית של הרב ארוש שבחרו בה לא יכולים להיחשב כקולות אגודאיים השייכים לאנשי שלומי אמונים, כנ"ל קהיליית נ נח ו260 אנשי ברוך מרזל שתמכו בה ברמב"ש א.
סוף דבר, כח שווה בקושי בקושי מנדט.
נשלח ב-31/10/2013 17:56
אנשי מרזל תמכו בכח ? אהבו את האותיות חשבו שזה כהנא חי ? הצחתקתם את הירבוע של רוכמן מהפורום השכן
נשלח ב-3/11/2013 11:30
לדל רמבש
אל תתרגש זה רק ספינים של אינטרנסנטים. אנשי ברוך מרזל תמכו בטב כמו שאנשי כח תמכו בכח ואנשי חן תמכו בחן ואנשי ג תמכו בג' די לספינים עברו הבחירות
נשלח ב-3/11/2013 23:20
נתייחס לזה בהמשך, אבל ראשית כל נחדד נקודה אחרת:
אנשי כח מנסים לצייר לציבור מיצג כאילו הם שווים 2 נציגים. "חסר לנו רק 44 קולות כדי להכניס את השני".
ובכן, צר לי לקלקל את השמחה, מדובר במיצג שקרי. לכח חסר 703 קולות לנציג השני. כמעט חצי מנדט חסר להם. 659 הקולות שבתווך הם בעצם עודפים שהם רצו לקבל מדגל התורה. 659 איש שהצביעו למונטג/גרינברג/סילברסטון מבלי לדעת שמישהו רוצה להעביר את הקול שלהם כדי להכניס איזה ברסלבר אנונימי.
הוי אומר, לא 44 קול חסרים, לא כמעט 2 מנדטים, אלא מנדט וחצי עם מספר עצום של 703 קולות שחסרים להם כדי להיות שווים 2.
יחי ההבדל הקטן.
לגבי רמב"ש א וה260 קולות של מרזל. יתכן, זה בכל אופן מה שקבלן הקולות של כח התפאר בפני. יתכן שהוא הגזים, יתכן שהוא שיקר, יתכן שהוא חלם חלום. אין לי דרך לבדוק את זה. למרות שזה נשמע די מופרך ש528 הקולות שנכנסו שם לחסידים הם קולות נטו. כמה חסידים אתם מכירים ברמה א'?
אבל לא זה הסיפור פה. אנשי כח לא מרגישים שבעצם הם כורתים את הענף שעליו הם יושבים. בפזיזותם הם התפארו ב900 קולות הקנאים שחברו אליהם, באנשי המתמידים ברסלב ומונסי שהולכים איתם למרות שהם לא חלק מאגודת ישראל. והם לא שמים לב שבעצם זה משמיט את הקרקע מהדרישה שלהם להכיר בהם כסיעה אגודאית בת 2700 חברים.
נלך עוד צעד קדימה, במערכת הבחירות הדגישו אנשי כח שכמה קולות שאגודת ישראל רק תקבל הם לא ישקפו את המציאות כי בשכונות החילוניות צפוי 300 קולות לאגודת ישראל מאנשים שומרי מסורת או כאלו שנעזרו על ידי הנציגים והאנשים האלו לא יודעים שבעצם היום יש גם את כח. רשמתי. והנה, בשכונות החילוניות קיבלה אגודת ישראל 100 קולות, אבל כח קיבלה שם הרבה יותר קולות. הקולות האלו של כח הם כן מאנשי החסידויות הקטנות? כמה אנשי שלומי אמונים וחסידים אתם מכירים שגרים בשכונות החילוניות של העיר? אז שאנשי כח לא יספרו לי על קולות נטו.
ובינינו, 170 התעודות שנתפסו, מי שיודע יודע שהיו להם הרבה הרבה יותר תעודות, ואכמ"ל. שוו בנפשכם שהמשטרה לא היתה תופסת. היו מתווספים 170 קול לסיעת כח. המנדט השני היה נכנס בזכות עודפי דגל התורה. כח היו מכריזים מעל כל במה על נצחונם, הנה הכנסנו 2 נציגים. אף אחד לא היה יודע שכמות נכבדה של קולות הגיעה במירמה. ועכשיו שאנחנו כן יודעים שהקולות לא היו קולות נטו, שהרי מצאו 170 תעודות שבשעה 6 בערב עוד לא הספיקו לנצל אותם, מבין כל ילד שב11 השעות שעברו עד השעה 6 בערב לא שקטו אנשי כח על שמריהם, והמבין יבין.
אז אני חוזר ושואל, כמה קולות אגודאיים נטו שווים אנשי כח?
נשלח ב-4/11/2013 00:54
לחודש חבל לטחון מים אני לא ישכנע אותך כמו שאתה לא תשכנע אותי אבל מה שכן מעניין אותי כמה קולות אגודאים אמיתיים יש לג' בבית שמש וכדי שתבין אותי נכון קולות אגודאים יכולים להיות רק קולות שהולכים לפי דרכה של אגודת ישראל ללכת עם הרב החסיד ר' שולום לרנר בבית שמש או עם מזכה הרבים ר' ניר ברקת בירושלים או לבצע מעשה מסירה ולגרום לחילול שם שמים איום ונורא ועוד לחשוב שעשו פה קידוש שם שמים והכל רק בשביל לדפוק את פרוש זה ממש לא דרכה של אגודת ישראל אז בבקשה תגיד לי כמה קולות אגודאים אמיתיים יש בג'
תוקן על ידי שטיבלנייעס ב- 04/11/2013 01:01:22
נשלח ב-4/11/2013 01:56
בכלא לבד יש לכח עוד מנדט
נשלח ב-4/11/2013 12:22
תסלח לי מר שטיבל שאני לא מתייחס לקשקשת שלך על לרנר/ברקת שלא קשורה לנושא האשכול, מפני שלדידי אגודאי הוא מי שמציית להוראות מועצת גדולי התורה. מועצת גדולי התורה לא אמרה להצביע אבוטבול, גם לא ליאון. היא לא אמרה כלום בנושא. רבותינו נתנו לנו את זכות הבחירה החופשית כל אחד לפי שיקול דעתו. אבל, היא כן אמרה, להצביע בבית שמש ג ולא כח, ויעיד על כך מזכיר מועצת גדולי התורה שניסח את הכרוז. כך שאין כאן הרבה מקום לדמיון מיהו אגודאי ומי לא.
אבל מה שאני כן רוצה להתייחס זה למעשה הבזוי שלך שאתה מנסה לרמז שאנשים מחוג זה או אחר הלשינו על חבורת הזייפנים (שהשתמשה ברכב של המבשר והביאה למעצרו של פרוש ג'וניור). המעשה שלך בזוי מפני שאתה משקר ומוציא שם רע בפומבי. לא היתה הלשנה, אני טוב טוב בסיפור הזה, הגברת האומללה שנתפסה בקלפי בחפציבה והובילה את החוקרים לדירה באור שמח היא קרובת משפחתי, הייתי מעורה בנסיונות לשחרר אותה בערבות, כך שלא אתה תספר לי סיפורים בנושא. ובעצם, אתה רוצה עצם? היא קרובת משפחה של מאיר פרוש. הנה לך. לא גורים הובילו את השוטרים למאורת הזייפנים אלא בת משפחתו של פרוש. יחפרו פניך, מוציא שם רע.
נשלח ב-5/11/2013 13:03
כאשר מנתחים את הכח הפנים חרדי תרתי משמע יתברר כי היה מספר מדהים של מצביעים בקלפי נכים עבור כח שהיתה הסיעה הראשונה במעלה בקרב הנכים בבית שמש . מאוד מעורר מחשבה .
כמו כן העובדה הבאה לא תעזור לשלומי אמוני ישראל הנאנחים תחת שלטון אבוטבול "עבדים משלו בנו ואין פורק מידם " . אבל סברה היא לשאלת למי יש תומכים בסיעות החרדיות השונות . לא רק שברור שאין חסידים כלל בחלק מהקלפיות מחוץ לשכונות החרדיות וזה ממילא לכאורה קולות מחוץ למחנה . אלא שלא ברור מי ילד לנו את אלו .
בשלמא לחן ו לג זה לא קושיה קולות של הכרת הטוב על עשיה בעיריה ובאמת בשתי הסיעות כולל ר' דוד ויינר שנשאר נאמן לגדולי ישראל שליט"א יש נציגים שעשו למען הציבור הכללי ( בש"ס לא היה מועמד ריאלי כזה וד"ל ואכמ"ל ) . אבל איזה חילוני או דת"ל יצביע לסיעה שעדיין לא פעלה מאומה . מה יכלה סיעת כח לתת להם ? חודש המבשר בחינם ? נראה שהרכב של המבשר הספיק לעבוד עוד לפני שהבת דודה של פורוש ( " נולדתי משהו באזור חודש אדר " ) נתפסה על חם והוליכה את המשטרה למאורת הרמאים . משהו לא הגיוני בקולות שלהם בשכונות האלו .
בקיצור כח לא יכולים לבא בידים נקיות לשולחן החרדי ולהגיד ראו את כוחי בתוך הציבור מה גם שלסיעת טוב חסרו קולות ספורים להכנס למועצה ואם היו בחירות אמיתיות הם היו נכנסים .
נשלח ב-5/11/2013 18:47
לדל רמבש התשובה למה אצל הנכים יש הכי הרבה כח מאד פשוטה בני הישוב הישן מפחדים להצביע בשכונתם מחשש שהקנאים שהציבו "שמירה" ליד הקלפי יראו אותם נכנסים ואז יסלקו את הילדים שלהם מהמוסדות שלהם ולכן הם הלכו להצביע בלפי רחוקה בה לא יראו אותם הקנאים. דווקא בקלפיות הנכים התוצאה נכונה כי מצביעים במעטפה כפולה ולפני הספירה בדקו האם ישנם כאלו מהתעודות המזויופות ואם היו הם סולקו כבר לפני הספירה
נשלח ב-11/11/2013 12:59
שטיבל נייעס תרצת בדרך עקומה קולות לכח בקלפי נכים באו יהודים בריאים והצביעו שם מפחד רבותיו של אבוטבול .
אבל הנושא של מעטפות כפולות לא מחזיק מים הבדיקה היא רק שלא הצביע ברגיל אין שם ערבות שבא מצביע עצמו ולא פעיל שהצביע בשמו . זאת ועוד זה לבית משפט אבל כל מי שמח בקודדו מבין שבשכונה בה אין בעלי חזות חסידית כלל מי שהצביע לכח זה או קול מזוייף או ליצן שחשב שזה כהנא חי . לכן צריך להפחית כארבע מאות קולות מקולות כח לפני הדיון הפנים חרדי .
נשלח ב-13/11/2013 22:40
אז ככה בקלפי הם קיבלו 2699 קולות
מניס 500 זיופים
מניס 600 שאין להם שום קשר עם אגודת ישראל
סך הכל 1599 קול לא יותר