| נשלח ב-31/10/2013 16:16 |
|
| |
הרב עובדיה יוסף זצק"ל - המאכלים שאהב לאכול !
.............
מה הוא אהב לאכול? "אבא אהב מאד לאכול 'על האש', בעיקר בשר כבש ואת החלק שנקרא אלייה, שזה הבשר הרך של זנב הכבש, הוא אהב מעדנים, מאד אהב את הבשר כבש שיעקב הכין לו, שהיה צלוי בדיוק במידה הרצויה". ומה את הכנת לו? "מאז שאמא נפטרה, לפני כמעט עשרים שנה, כל הבנות עשו תורנות והבאנו לו אוכל מבושל. אני הכנתי לו אוכל מסורתי מהבית כמו 'טביד', למשל, שזה מאכל עיראקי מסורתי של תבשיל עוף ממולא באורז. התורנות שלי הייתה בימי שני והוא נהנה מאד. שבוע לפני שהוא התאשפז הבאתי לו את הארוחה האחרונה שבישלתי עבורו, שכללה בשר כבש וקינואה. אחרי הארוחה הוא חיבק אותי והודה לי על האוכל ומאד התרגשתי מגילויי החיבה, לא ידעתי שבעצם זו הייתה הפעם האחרונה בחייו שהכנתי לו ארוחה".
..........
מקור: http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3029212&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2013 22:04 |
|
| |
החלבן יישר כוח, אבל נדמה לי המקור הוא מאתר K8
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 16:52 |
|
| |
לכבוד יום העצמאות הקרב ובא, יש להדגיש כי היה זה ביום העצמאות.
הגר"ע יוסף הורה בכתב ידו לא לומר תחנון ביום העצמאות (מה שנראה שרוב בתי הכנסת החרדיים לא מקיימים), והוא היה נוהג לאכול על האש אצל בתו הרבנית רבקה צ'יקוטאי המתגוררת במודיעין, ובעלה הרב יעקב המכהן כרב המקום.
בתו סיפרה: "בתקופה שגרנו בבית חורון אמא ואבא היו באים אלינו בכל יום עצמאות לחגוג את החג אצלנו. אבא אהב מאד לאכול 'על האש', בעיקר בשר כבש ואת החלק שנקרא אלייה, שזה הבשר הרך של זנב הכבש, הוא אהב מעדנים, מאד אהב את הבשר כבש שיעקב הכין לו, שהיה צלוי בדיוק במידה הרצויה".
בכתבה אחרת לרגל הוצאת ספרה "בית יוסף" נכתב: "הנערה רבקה צ'יקוטאי היא זו ש'גררה' את אביה ואימה הרבנית מרגלית נ"ע לכיכר העיריה בתל אביב בלילות יום העצמאות (בתקופה בה שימש אביה רב ראשי לתל אביב) ליהנות מתצוגת הזיקוקין, והיא זו שאירחה אותם לאחר נישואיה, מידי שנה, בחצר ביתה במודיעין בבוקר יום העצמאות, כדי לקיים את 'מצוות היום' שמקיפה רבבות אלפי ישראל ביום העצמאות – מינגול של בשרים על האש שבחצר, לכבוד חגה של המדינה".
תוקן על ידי Safra ב- 24/04/2025 16:52:39
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 20:28 |
|
| |
מתי נקרא עדות על אדמו"ר שאהב לאכול צולנט עם גריסי פנינה ושועית מזן בובעס.?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 00:57 |
|
| |
נו.. מאז אותם הימים בהם כיהן הרב עובדיה זצוק"ל כרבה של ת"א, לפני עשרות בשנים, ועד היום, זרמו הרבה מים בירדן, בשנותיו האחרונות לא רווה הרב נחת ממדינת ישראל, והתבטא כמה פעמים בדרשותיו בצורה פחות מלבבת כלפי המיידינה, שלא לומר שעל האש כבר לא עשו בביתו ביום זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 08:43 |
|
| |
עיין היטב באגרת הרמב"ם לבנו ר' אברהם, בקובץ תשובות רמב"ם, ח"ג (אגרות קנאות) עמ' מ:
... ושמור נפשך מאד מדברי רוב חבורי אנשי צרפת היא פרנצ"ה אשר לא יראה להם שהם מכירים הבורא יתברך אלא בעת אכלם בשר השור שלוק מטובל בחומץ ובשומים והוא טבול הנקרא בלשונם סלס"א ויעלה איד החומץ ועשן השומים אל מוחם ויחשבו אז להשיג בהם הבורא יתברך בכל שעה, ושהוא קרוב בתפלותיהן וצעקותיהן... גם בשומם הבורא יתברך מדרס לשונם בספרם ובזכרם הבורא ית' בכל שעה באותם הדברים המגשימים הבורא ית' עלוי רב וגדול מדברי הכופרים חלילה לו...
ובזה יובנו הדברים הכתובים באשכול על 'הרב יצחק יוסף - אכלו לי שתו לי', עשן ה'על האש' כנראה לא התפוגג ממוחו עד היום ...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 18:17 |
|
| |
התיאור של הרמבם מתאים יותר לטשולנט אגב גם המילה טשולנט עצמה מקורה ביהודי צרפת של פעם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 10:43 |
|
| |
פיינשמעקער, מה שכתבת נכון, אך זיל בתר טעמא - והטעם, היינו העשן הזה היוצא מ'על האש', וכל ה'הלוך ילך' מסביב לחאפלות הללו אלו, מערפל ומטשטש את מוחם ושכלם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 14:38 |
|
| |
מסכן הרב עובדיה זצ"ל שזה מה שמשפחתו כותבת עליו לאחר פטירתו.
אני מתאר לעצמי שיש שם במשפחה כמה אנשים נורמלים שיודעם לספר על ההתמדה והידע העצום שלו בתורה, ולא מה הוא אכל, ומה הוא שתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 16:38 |
|
| |
זה הזכיר לי את דבריו מלאי התוכן של כבוד נשיא המדינה כמר עזר וייצמן בהספדו את ראש הממשלה יצחק רבין. "אכלנו כמה דברים טובים, שתינו כמה דברים טובים". זה היה הרמה שלהם אז וזה הרמה של אי אילו גם כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 17:28 |
|
| |
אכן עזר וייצמן היה אחד מבעלי הטקט הידועים במדינתנו, והעיסוק ב"איזה חלק בבשר אהב הרב עובדיה" קצת מזכיר את עיסוק זה. מאידך זו לא הפעם הראשונה שעוסקים בהתנהגויות זניחות של רבנים, וכבר אמרו חזל שאפילו שיחת חולין של ת"ח צריכה לימוד (בפרט שכאן יש חידוש שהוא נהג לחגוג במידה מסוימת את יום העצמאות, וכידוע יחסו של הרב עובדיה ליום העצמאות ולמדינה הוא נושא ארוך ורציני בפני עצמו ואכמ"ל).
|
|
|
|
|