בית פורומים בחדרי חרדים

ר' משה הלל הירש ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2013 14:47 לינק ישיר 
ר' משה הלל הירש ???

השמועה מספרת שמרן הרב שטיינמן מייעד את הרב הירש כממשיך דרכו..
האמת היא שאנשים ברח' לא מכירים כ"כ במי מדובר...
רציתי להיעזר בחברים קצת במידע ורקע,
מיהו??
מאיפה הוא מגיע?
הבנתי שהוא אמריקאי..
איפה הוא היה כל השנים??
מה ייחודו הגדול מעל חבריו???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2013 15:28 לינק ישיר 

יפה שהגעת לשלב השלישי. 

1. הכחשה - השלב יכול להתבטא באמירות כגון "אני מרגיש בסדר", "זה לא קורה לי", "זה לא יכול להיות". בשלב זה החולה לא מאמין לידיעה על המחלה ועל הסוף המתקרב, ומשוכנע שמדובר בטעות. קובלר-רוס מתייחסת לתגובה זו כמנגנון הגנה זמני שהאדם זקוק לו עם קבלת הידיעה הקשה, בשל הקושי הרב לקבל מציאות זו. ההכחשה מאפשרת לאדם מעין פסק זמן להתארגן ולגייס כוחות, ובהדרגה לעבור למנגנוני הגנה מסתגלים יותר.
  2. כעס - השלב יכול להתבטא באמירות כגון "למה אני? זה לא הוגן!", "איך ייתכן שזה קורה לי?". מרבית האנשים לא יכולים להתכחש לאורך זמן למוות המתקרב או למותו של אדם קרוב, ובמקום ההכחשה באים לידי ביטוי רגשות קשים של כעס, קנאה ושנאה. זהו שלב קשה להתמודדות גם עבור אנשים בסביבתו של האדם, משום שהכעס מופנה לעתים קרובות החוצה, כלפי הסביבה, לעתים בצורה שנראית שרירותית וחסרת הבחנה. הבנה וקבלה של הזעם מצד הסובבים עשויים לסייע לאדם להתמודדות מסתגלת יותר, בעוד תגובה הפוכה מצד הסביבה עלולה ליצור תחושות של בדידות.
  3. מיקוח - השלב יכול להתבטא באמירות כגון "אני אעשה הכול, רק תן לי עוד כמה שנים לחיות". שלב זה מאפיין חולים סופניים, המתמודדים עם בשורת המוות הקרב ועם קבלתו של אובדן שמתרחש בהדרגה, אך נדיר בתהליך של אבל על אובדן שכבר התרחש. החולה מבטא את רצונו לדחות את הקץ בהתמקחות בניסיון למנוע את הבלתי נמנע. ההתמקחות כוללת בדרך כלל התחייבות ל"תשלום" כלשהו מצד החולה בתמורה לדחיית גזר הדין, או למילוי משאלות אחרונות.
  4. דיכאון - השלב יכול להתבטא באמירות כגון "הכול חסר טעם עכשיו, בשביל מה לטרוח?", "הוא מת / אני הולך למות, מה הטעם בכלל לעשות משהו?". שלב זה מתאפיין בתחושת אובדן חזקה, מחשבות עגומות על העתיד, רגשות אשמה, בושה, כישלון והחמצה. קובלר-רוס טענה כי בשלב זה קשה לעודד ולהרגיע את המתאבל, וכי תחושת הדיכאון מהווה עיבוד רגשי חשוב של המצב, שתוכל להניע לבסוף לכיוון של קבלה והשלמה של המצב. היא ממליצה לתמוך במתאבל בשלב זה מתוך הקשבה והבנה.
  5. קבלה - השלב יכול להתבטא באמירות כגון "יהיה בסדר", "אני לא יכול להילחם בזה, לפחות אתכונן לזה". השלב מופיע אם האדם הצליח לעבור את השלבים הקודמים, בתמיכת הסביבה. בשלב זה יש ויתור על המאבק נגד הגורל והפסקה של משא ומתן וחשבונות עם העבר ועם הסביבה. בשלב זה האדם מסוגל לבטא מגוון של רגשות מבשלבים הקודמים, להשלים עם סופיות החיים ולהיפרד מהקרובים שאיבד או שעומד לאבד. האדם עשוי בהדרגה להתכנס בתוך עצמו, מרוקן מרגשות הכאב ומלהט המאבק נגד המצב, ולפיכך הוא עשוי לחוש תשישות ולהזדקק למנוחה רבה. קבלה של המצב מאפשרת תהליך של פרידה. לטענת קובלר-רוס, רוב החולים מגיעים לשלב זה, אך ישנם מעטים הממשיכים במאבק במוות או בהכחשתו. לטענתה גם חשוב להבחין בשלב זה בין ייאוש וכניעה לבין השלמה וקבלה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C_%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%A1

אדם יכול לנהל קמפיין שלושים שנה, ולגלות שהולכים בעקבותיו לא יותר משליש מהציבור.

ולחילופין אדם יכול ללמוד תורה שלושים שנה ולקבל את הכל על מגש של כסף.

גם את החזו''א אף אחד לא הכיר ר' חיים עוזר שלח לשאול אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 19:33 לינק ישיר 

זוזובסקי, לא צללתי לעומק דעתך.
הגרמ"ה יהודי שכולו תורה, מבין וחי את צרכי הדור.
אנו צריכים להתרגש מכך שמרן הגראי"ל שולח לגרמ"ה ומייחדו להנהגה. זה אומר שלא אפסה תקוה, הוא מבין את המצב בו אנו חיים ומנווט לטובת כלל ישראל.
הגרמ"ה שליט"א היה שנים רבות ר"י סלבודקא, דווקא בתקופות בהן סלבודקא היתה מוקצית, הן בעקבות הגר"ד לנדאו ומכתבו על ה"בלאגן" שעושה הפוליטיזציה בתוככי הישיבות והן בעקבות כך שה"גריינמנים" שלחו לשם-אז טרם נפתחה "זכרון"  והיתה מאופיינת בקבוצות מיליטנטיות מהציבור החרדי [נ.ב. הידעת למשל, שבשנות השבעים, הישובניקים היו הולכים בהמוניהם לסלבודקא, לא פחות מאיתרי...?]
שנים רבות "ר' מוישה הילל" היה עסוק בלהרביץ תורה לשמה ולהרבות תורה בישראל, תוך חינוך "על פי דרכו לכל תלמיד ותלמיד, משל היה בנו יחידו.
אשרינו שמרנן דואגים לנו, ולא מותירים אותנו ואת עתידנו בידי שרלטנים, המתכסים באיצטלה של קנאות ארסית ומזוייפת.
יתן הקב"ה למנהיגי הדור כח לשאת את הדור, על כל בעיותיו, על כתפיהם הרחבות, רק שלא יתנו למשוגעים להוליכנו לתהום חשוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 19:57 לינק ישיר 

קיבלתי באישי:

ראש ישיבת סלבודקא כיום מאז פטירתו של גיסו הגר"ע זקס זצ"ל.
ר' משה הילל הירש הוא חתנו הצעיר של הגר"מ שולמן זצ"ל שהיה חתנו של הגר"י שר זצ"ל.

הגרמ"ה הירש שליט"א נודע כבר בבחרותו כ"העילוי של לייקווד" ב-ה' הידיעה.
איש צנוע מקסים ומאיר פנים, צנוע ונעים הליכות שאינו מחפש שום עיסוקים נוספים מלבד תורה ויר"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 20:03 לינק ישיר 

האיש.
נכבדות היא ניק שמאוכזב מהעניין, ודברי מכוונים אליו בלבד.

בענין רמ''ה, מישהו יודע שנת לידתו? אולי באגרון?
בויקי המידע חסר.
שמעתי שהוא היה ה'חוזר' על השיעורים של ר' אהרן בליקווד. ואף הגר''א פילץ היה מתלמידיו באותה תקופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 20:23 לינק ישיר 

אדם גדול מאוד. מומחה מאוד בחינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 20:40 לינק ישיר 

צחוק הגורל. לפני כמה שנים אמר לי בהערכה איזה 'פלס'ניק (אז יתד נאמן...) שר' משה הלל הירש המעיט את השפעת הגריינימנים בסלבודקא. מעניין שכעת הוא זה שידחק את הרב אויערבאך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 20:51 לינק ישיר 

אני חשבתי שהגר"ח קנייבסקי הולך להנהיג אחרי ה120 של הגראי"ל, טעיתי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 20:56 לינק ישיר 

כנראה שטעית. פעם ראשונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:09 לינק ישיר 

לא מאמין
השאלה מי ינהיג את המנהיג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:14 לינק ישיר 

זוזובסקי כתב:
לא מאמין
השאלה מי ינהיג את המנהיג

זה לא התפקיד של הנכדים? (או של המקורבים, לחשוכי בנים)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי לאמאמין ב- 09/11/2013 21:16:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:17 לינק ישיר 

לא עדכנו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:18 לינק ישיר 

פעם שניה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:24 לינק ישיר 

ועכשיו גם עליו הולכים למכור לנו ש'דור דור ודורשיו' וש'יפתח בדורו כשמואל בדורו' וכו' וכו'? איזה צחוקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:30 לינק ישיר 

הרב הירש הוא אדם ראוי 
, מיושב מאוד .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2013 21:40 לינק ישיר 

לאמאמין כתב:
ועכשיו גם עליו הולכים למכור לנו ש'דור דור ודורשיו' וש'יפתח בדורו כשמואל בדורו' וכו' וכו'? איזה צחוקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם תתנגד.
יש סיכוי שבסוף זה יהיה ר' יגאל...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ר' משה הלל הירש ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext