בית פורומים בחדרי חרדים

ר' משה הלל הירש ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2013 00:34 לינק ישיר 

זוזובסקי כתב:
מאמין
מה שקורה עכשיו. זה תהליך טבעי שקורה בכל פעם שמתחלפת ההנהגה. בכל גוף שהוא.
נאמני המנהיג הקודם עוזבים, זה קרה גם אחרי החזו''א  וגם אחרי  הגרי''ז עכשיו מחמת אופי הפעילים והמדיה החדשה זה חזק יותר וקולני יותר. אבל זה תהליך טבעי.
דווקא המהלך לשבור לכיון סלאבודקה הוא נחמד, לצרף ציבורים אחרים במקום אלו שעוזבים.

אין לי מושג על מה אתה מדבר.
וכי היה מישהו שטען שהחזו"א או הגרי"ז לא מחליטים בעצמם כלום אלא הכל מחליטים להם הנכדים/המקורבים, כמו שקורה היום בבתיהם של 'גדולי ישראל'.
הרי הטענה היחידה שטענו אנשים מסוימים על החזו"א הייתה שהרבנים אמורים לפסוק הלכות ולא להתערב בפוליטיקה וכדו', אבל היה מישהו שהעז לטעון שלחזו"א יש חצר מושחתת?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:39 לינק ישיר 

על החזו''א והגרי''ז איני יודע.
אבל על ר' יצחק אלחנן כבר טענו את זה. כידוע.
אגב. (ה"ה) יוסל'ה שרייבר בדבריו לפני הבחירות טען שטענת פא''י אז היתה שהעסקנים קובעים ולא הרבנים,
מעניין לבדוק את זה. אולי בשערים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:42 לינק ישיר 

אולי על ר' יצחק אלחנן 'טענו' את זה, אבל שזה מה שקורה היום בבתי גדו"י כולנו 'יודעים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:43 לינק ישיר 

זוזו,
מה היה אילו לא היו בתווך תמיד עסקנים ומקורבים ומשבקי"ם, אלא רק הרבנים בינם לבין עצמם היה עליהם להסתדר האם גם אז הכל היה נראה אותו דבר כמו עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:53 לינק ישיר 

לאמאמין כתב:
אולי על ר' יצחק אלחנן 'טענו' את זה, אבל שזה מה שקורה היום בבתי גדו"י כולנו 'יודעים'.

אם גם אחרי שטענו שיודעים מה קורה אצל רי"א השיטה המשיכה להתקיים עוד שנים טובות ארוכות.
אין להניח שהיא תמות רק בגלל שאתה יודע מה קורה.
בכל מקרה אם יש לך רעיון אחר יש לך סיכוי לא רע לקבל מלגה יפה מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, או לכל הפחות מואן ליר
והעיקר אל תשכח להעלות את הספר בפורמט pdf לרשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:54 לינק ישיר 

yodea כתב:
זוזו,
מה היה אילו לא היו בתווך תמיד עסקנים ומקורבים ומשבקי"ם, אלא רק הרבנים בינם לבין עצמם היה עליהם להסתדר האם גם אז הכל היה נראה אותו דבר כמו עכשיו?

אל תגרור אותי בלשון.
אבל הבעיה מתחילה כשהרבנים מתנהגים כאחד מאחרוני המשבקי"ם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 00:59 לינק ישיר 

זוזובסקי כתב:
זוזו,
אל תגרור אותי בלשון.
אבל הבעיה מתחילה כשהרבנים מתנהגים כאחד מאחרוני המשבקי"ם,

אני אומר שאם המשבקי"ם למיניהם  היו נעלמים לא היתה ברירה לרבנים אלא לפתור וללבן את הדברים בינם לבין עצמם והיו חייבים להגיע לעמק השווה וכך היה קורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 01:12 לינק ישיר 

'זוזובסקי' אצל ר' יצחק אלחנן לא היה שום נכד או משב"ק שלחש כל הזמן על אוזנו, אלא שכשהוא הצטרף לפסק המפורסם שהתיר את ה'היתר מכירה', אותם אלו שלא יכלו להתמודד עם זה שרשכבה"ג רי"א הצטרף להיתר מכירה, טענו שהטעו אותו בקשר לממדי הסכנה שיש לבני א"י אם יקיימו מצוות השמיטה,
ובעיני זה פשוט מגוחך לקשר את הביקורת על רי"א, למצב הזוועתי שישנו היום בבתיהם של גדו"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 01:48 לינק ישיר 

יש לי סתם שאלה- כל היום מפמפמים לנו שלעם עם ישראל יש חוש ריח מפותח היודע לזהות מיהם מנהיגיו... וגם כיום רוב עם ישראל ורוב בנין ומנין וכו' וכו' החליט מה שהחליט... א"כ איך שייך בכלל המושג שגדול מכתיר את הגדול שלאחריו??? והרי עם ישראל לבדו הוא הוא המחליט והקובע... אלא שכל בר דעת מבין שלא הגדול מכתיר אלא בני הבית והמקורבים למיניהם... וכל זה בשביל המשך השליטה במנגנון המפלגה והעיתון ובכל מוקדי הכח האפשרייים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 02:16 לינק ישיר 

באמת מוזר למה הגרח"ע שלח לשאול את החזו"א.
הוא לא סמך שעמ"י ידע לבד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 03:07 לינק ישיר 

לאמאמין,

קרא באוטוביוגרפיה של האדר"ת מה שכתב בעצמו ומידיעתו האישית על הפגישה ההיסטורית והחשובה בפטרבורג שהיה שותף לה, שירדה לטימיון בגלל וטו של רי"א ומה הוביל לווטו הזה, ותראה לגבי ה"טענו".

רגילים להביא בנושא את מכתבו הידוע של רי"א כבניין אב. ואני אומר, לאור דברי האדר"ת, שאכן בנין אב הוא, השאלה לאיזה כיוון...

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 10/11/2013 03:08:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 04:25 לינק ישיר 

נכבדות כתב:
השמועה מספרת שמרן הרב שטיינמן מייעד את הרב הירש כממשיך דרכו..
האמת היא שאנשים ברח' לא מכירים כ"כ במי מדובר...
רציתי להיעזר בחברים קצת במידע ורקע,
מיהו??
מאיפה הוא מגיע?
הבנתי שהוא אמריקאי..
איפה הוא היה כל השנים??
מה ייחודו הגדול מעל חבריו???

השמועה אומרת, שיש בידו צוואה מחמיו הגאון ר' מרדכי שולמן, שאם הוא רוצה להצליח בהנהגת הישיבה עליו להתנזר מהנהגה לכלל הציבור. עד לאחרונה הוא עמד על כך, ובאמת הצליח מאוד בהנהגת ישיבת סלבודקה. אינני יודע מה השתנה לאחרונה, אך הוא נהיה מעורה יותר ויותר בהנהגה בכלל הציבור. אין לי ספק שתלמידיו בישיבתו מפסידים בכך לא מעט. וכן אפשר לומר בוודאות שהאדם שהכי מצטער על כך, זה הוא בעצמו.ואת זה יוכל להבין רק מי שראה פעם איך שהוא פשוט נהנה לשבת וללמוד, וכל דבר שמבטל אותו - גם אם לצורך - מצער אותו מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 10:47 לינק ישיר 

אני מכירה את הרב הירש ואת אשתו. הוא אדם מאוד מרשים. יש לו כושר הבחנה יוצא מהכלל , וכושר רטורי. אשתו היא אשה מאוד נחמדה. ממש לא גאוותנית.. הכי לא 'רבנית' שיכול להיות. יש לה משהו אמריקאי בהתנהגות. היא יכולה ללכת בכובע קש ומשקפי שמש. הם משפחה מאוד צנועה. ואפילו שיש להם כסף הם חיים בפשטות לא רגילה. יש להם שני ילדים. בת גדולה שנשואה למשפחת חדש מחברון. ובן שקרוי על שם הרב אהרן קוטלר הרב המובהק של רבי משה הלל. שניהם גרים בגבעת הישיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2013 11:00 לינק ישיר 

אם זה נכון השמועות, אז זה אחת ההברקות החזקות של הגאי"ל שליט"א, הרב הירש שאני מכירו עשרות שנים, חכם ענוותן, ראש בריא וחזק, אין לו "ג'וקים", בנה את עצמו בעשר אצבעותיו, ללא יחוס משפחתי מצידו, ויש פה קפיצה גדולה מעל רבנים וראשי ישיבות בגילאי השמונים, כשהוא בשנות השבעים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2013 02:15 לינק ישיר 

<*

תוקן על ידי נכבדות ב- 17/11/2013 02:15:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ר' משה הלל הירש ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.