מה אתם הייתם אומרים על בחורה עם פייסבוק?
זה לא נוגד את הערכים של בית יעקב? המורות מרשות שזה יקרה? אין איזה סעיף בתקנון נגד זה?
נשלח ב-10/11/2013 20:44
היה לי פייס ושארתי אותו ריקי בדיוק לפני ואחרי היום כרגע אין לי מהסיבה שזה לא מקובל בחברה החרדית, לכן אני פרווה בנושא !!
ברוב הסמינרים בקושי מזכירים את המילה אינטרנט קל וחומר שאת המילה פייסבוק וקל וחומר שיהיה לזה סעיף בתקנון
נשלח ב-10/11/2013 21:12
שלמה, תרשה לי להגיש לך עצה למרות שלא בקשת. זה לא הפעם הראשון שאתה שואל איך להתמודד עם בחורה שלא ממש הולכת לפי התלם. פעם זה פייסבוק, פעם זה בחורה דתיה, פעם היא מטיילת בשבת בפרק, וכיוצא. מסגנון השאלות אני מניח שהרבה יותר נוח לך לחיות עם אחת שהולכת לפי הכללים המקובלים בלי לנסות לפרוץ אותם. בהתאם לכך, אני מציע שתוותר על כל הצעה של בחורה שקצת לא הולכת בתלם, כי כנראה שזה משהו שמאד חשוב לך. ואפילו אם עכשיו אתה תוכל לוותר על העצמאיות שלה, אחרי החתונה יהיה לך הרבה יותר קשה להתמודד עם זה, ולמה בכלל להכניס את עצמך למצב בעייתי מלכתחילה.
נשלח ב-10/11/2013 21:15
שיגושיח כתב:
שלמה, תרשה לי להגיש לך עצה למרות שלא בקשת. זה לא הפעם הראשון שאתה שואל איך להתמודד עם בחורה שלא ממש הולכת לפי התלם. פעם זה פייסבוק, פעם זה בחורה דתיה, פעם היא מטיילת בשבת בפרק, וכיוצא. מסגנון השאלות אני מניח שהרבה יותר נוח לך לחיות עם אחת שהולכת לפי הכללים המקובלים בלי לנסות לפרוץ אותם. בהתאם לכך, אני מציע שתוותר על כל הצעה של בחורה שקצת לא הולכת בתלם, כי כנראה שזה משהו שמאד חשוב לך. ואפילו אם עכשיו אתה תוכל לוותר על העצמאיות שלה, אחרי החתונה יהיה לך הרבה יותר קשה להתמודד עם זה, ולמה בכלל להכניס את עצמך למצב בעייתי מלכתחילה.
נשלח ב-11/11/2013 10:58
שיגושיח כתב:
אם אלו השאלות כנראה שאלו גם ההצעות, אז או שתחליט שתה יורד רוחנית וזה לא מפריע לך או שתחליט שאתה עולה רוחנית וממילא יציעו לך הצעות יותר טובות.
נשלח ב-11/11/2013 19:52
המלצתי לך: אל תתעמק מידי בפרטים אלא במכלול. המכלול מעיד על הפרט אבל לא תמיד הפרט מעיד על המכלול. ואם שאלת ספציפית על פייסבוק - הדבר מאד תלוי בסביבה של הבחורה ולא תמיד זה מעיד על פגם.
נשלח ב-12/11/2013 01:35
לי יש פייסבוק אבל בקושי אני נכנס כבר חצי שנה לא נכנסתי היות ופרצו לי לפייסבוק כמה פעמים ואפילו אייפון לא מרשים לי ההורים ויש לי ואני משתמש בזה כשהם לא רואים אני היחיד במשפחה שיש לי כזה מכשיר
נשלח ב-13/11/2013 10:00
shlomo74 כתב:
זה לא נוגד את הערכים של בית יעקב? המורות מרשות שזה יקרה? אין איזה סעיף בתקנון נגד זה?
חח :)
נשלח ב-22/12/2013 03:24
בעלי בדק אם יש לי פייס, לפני החתונה. למעשה היה - אבל הוא ראה מישהי אחרת לגמרי, והיה בטוח שזו אני. התבאס שיש פייס אבל הבין שזה לא בהכרח דבר רע, כשיש בקושי 10 חברות כש8 מתוכן בנות דודות. פייס זה רע כשהשימוש בו רע. לא לכשעצמו.. זה מאוד אינבדואלי..
סלח לי מיסטר מה ההבדל בין בחורה עם פייסבוק לבחור שמתכתב באינטרנט? שם יש הודעות פרטיות ופה יש הודעות פרטיות.
לא סתם אמרו חז"ל קשוט עצמך תחילה.
אם אתה רוצה בחורה בלי אינטרנט ובלי פייסבוק וכ'ו גם אתה צריך להיות בלי כלום. ואם אתה תיהיה באינטרנט תקבל בחורה עם אינטרנט. אז תחליט מה הכיוון שלך בחיים ואיך את רוצה את הבת זוג שלך. ובדיוק מה שאתה מצפה או מבקש שיהיה לבת הזוג שלך תעשה גם.
נשלח ב-14/1/2014 00:24
אתה באמת משווה בין פייסבוק לניק עלום בפורום עלום?
נשלח ב-14/1/2014 00:28
לא יפה ככה לזלזל בכבוד הפורום שלנו היקר
ונראה לי שאת בכלל לא עלומה....
נשלח ב-14/1/2014 00:43
איפה ראית נימה של זילזול?
ואני עלומה בדיוק כמו שאת
נשלח ב-14/1/2014 00:45
נשמעה נימת זלזול מהמילים שכתבת "פורום עלום" אני נפגעתי בשביל הפורום ואת צריכה לבקש משנינו סליחה :P