בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים לתסמונת דאון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2013 19:54 לינק ישיר 
שידוכים לתסמונת דאון?

מה הייתם חושבים (אני בכוונה מסייג "חושבים" ולא "עושים" מהסיבות שתקראו בהמשך) אם הייתם שומעים שמחפשים שידוך לתסמונת דאון עם בחור רגיל?
(רגיל במובן שאין לו דאון, מן הסתם גם אם ימצאו שידוך זה בחור שחסר לו "שן ועין" וכיו"ב...)

מצד אחד לבחורה עם דאון סיכוי של 50% להביא ילד עם דאון (ועוד לא דיברתי על המומים של האב) כשהיא נשואה לגבר "רגיל". (גבר עם דאון אינו פורה עד כמה שידוע למדע)
יש כאן תחושה כאילו גוזרים כזה דבר על הילדים שיהיו (אם יהיו) להם.
איך הייתם מרגישים אם הייתם שומעים על זוג שהתחתן ולפי "דור ישרים" יש להם סיכוי של פיפטי-פיפטי להביא ילד עם שלל מחלות כרוניות שחצי מהנולדים לא שורדים את גיל 5 למשל?

מצד שני אולי קטונתי מלחשב לאחרים מה לעשות כי אז איפה זה ייפסק? אולי גם לא נחתן אנשים עיוורים שיעבירו את זה בתורשה לילדיהם? אולי גם לא נחתן גמד עם גמדה שהילדים לא יסבלו? (יש אימרה כזאת בתלמוד, אגב: "ננס לא ישא ננסת - שלא יצא מהם אצבעוני")
ומה עם אלכהוליסטית שנשואה לנרקומן? שאלה אתית מאוד לא פשוטה שמתחבטים בה עובדים סוציאלים בכל העולם....

ואולי באמת במקרה של "דור ישרים" שהבאתי כדוגמא אין זכותינו להתערב ולומר "זה משמיים"? ומה עם מקרים של 100% של מום - האם גם אז נוכל להרים ידיים ולומר "זה משמיים, לא תלוי בנו"?

בברכת דיון נעים ופורה.. (תרתי משמע)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 19:58 לינק ישיר 

לקח לי הרבה זמן להבין מה בעצם אתה שואל..

אבל, כמו כל דיון בעניין של סיווגים וקיטלוג בציבור החרדי, אז כמו תמיד, אין לנו הרבה מה לעשות עם זה.
מלבד, לרחם על הזוג, על הילדים שיולדו להם, ועל החיים שאחרי החיים לאלה שכ"כ "דואגים" להם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2013 20:02 לינק ישיר 

אז אני מבין שהתשובה שלך לשאלה שלי "מה הייתתם חושבים?" היא שעדיף היה לא לעשות שידוך כזה?

מה לדעתך ההורים צריכים לעשות כשאחת כזאת מגיעה לגיל שידוכים ומבקשת מההורים למצוא לה חתן? (דאון או לא, גם להם יש רגשות וצרכים, למרות שאני לא יודע אם זה כמו אנשים רגילים או סתם "כי כולם עושים")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:10 לינק ישיר 

ואוו, נושא מעניין.

אז זה ברור שמי שיסכים לכזה דבר המום שלו הנפשי ו/ הפיזי מעורר ברמה מקבילה בערך למומי נשאית הדאון, אבל זה לא הנושא.

ולתכל'ס, ברור שהדעה האישית שלי זה נגד. כי הסיבות שציינת ועוד. אבל אסור לשכוח, שגם לאנשים המסכנים, הסובלים והמוגבלים האלה יש רצונות. ולסביבה שלהם גם כן הרבה פעמים יש רצון חזק לראות אותם מאושרים.
אז אם אפשר לחתן ולמנוע ילודה, אני הכי בעד, וגם בלי למנוע.... ה' יעזור לילדים אלו, והסביבה תומכת.. ובמקרה של המשך מתוסמן, מה הבעיה להמשיך את השלשלת? (כמו שיש עדות שמתחתנים בתוך עצמם. הגזמתי..)

בקיצור, שלא נדע ושלא יביאנו לידי ניסיון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:11 לינק ישיר 

כאילו, אם אתה ממש ממש מנסה לבדוק מה קורה בגזרת המצפון והלב שלי, אז הוא ממש מתפוצץ.

כי אני מכירה וממש מקרוב מישהי עם תסמונת שרוצה תמיד להיות כלה, ושכל שמחה תהיה שלה וכו'...

אבל בת'כלס, לגדל ילדים (אם יוכלו בכלל להביא כאלה) או לגדל משפחה זה לא ממש התחום שקל להם.

אני מניחה שאם הם "דורשים" את זה אז זה כי אולי הם קצת מבינים משו בעניין...

אחרת, זה בטח נובע מהעובדה לרצות "כי כולם"...

בת'כלס, כן, התשובה שלי היא שעדיף לא לעשות שידוך כזה.

לא שהיא תשנה משהו....

ולא צריך ללכת רחוק מידי עם תסמונת ועיוורון וכו'...

שמעתם על הזוג ההוא ממומבי, נכון? (החבדניקים)....

אז אני לא יודעת אם אתם מכירים את ה"סיפור" שלהם לפני הרצח.

הייתה להם בעיה עם ה"דור ישרים" שלהם. והם החליטו למרות הכל.

נולדו להם נדמה לי 3 ילדים.

2 מהם חלו.

אחד מהם לא שרד הרבה זמן, השני היה מאושפז בבית חולים כלשהו פה בישראל שהסבא והסבתא דאגו לו.

והשלישי זה מוישי (?)

אז כן, לי כאב לשמוע את זה.

וזה עצוב.

הם לקחו אחריות על 2 ילדים שנולדו להם, ונפטרו עוד בחייהם.

ויש שיאמרו: "משוגעים, אבל הייתה שם אהבה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2013 20:21 לינק ישיר 

נו, ומוישי הזה הוא אפס בעינייך?

חסרים הורים שמשכלים כל מיני בלי שתהיה בעיה בדור ישרים?

אולי השאלה היותר מתבקשת היא אם כבר הגיעו למצב של הריון עם עובר במצב חריג אז מה לעשות...

ועוד משהו, התסמונת המסכנה הזאת, יהיה קשה כ"כ לרצות אותה עם בן זוג ברמה שלה? ילדים הרי הם לא יוכלו להביא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:26 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתבה:

ובמקרה של המשך מתוסמן, מה הבעיה להמשיך את השלשלת? (כמו שיש עדות שמתחתנים בתוך עצמם. הגזמתי..)

ומה עונים לילד דאון ששואל אותך "אבא/אמא, ידעת שיש סיכוי של 50% שאצא כזה אז למה התחתנת/הבאת צאצאים"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:27 לינק ישיר 

לא. אבל לשכל 2 מתוך 3.... זה פשוט נורא.

למזלם נשאר אחד בעוה"ז, שאר בשר שלהם שימשיך אותם. תחשבי שיכלו לסיים את חייהם ולא היה נשאר להם זרע בר קיימא בכלל!!

לא, יש תסמונת שאי אפשר לרצות. אא"כ ההורים מוכנים לגדל את הזוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2013 20:30 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:
נו, ומוישי הזה הוא אפס בעינייך?

חסרים הורים שמשכלים כל מיני בלי שתהיה בעיה בדור ישרים?

אולי השאלה היותר מתבקשת היא אם כבר הגיעו למצב של הריון עם עובר במצב חריג אז מה לעשות...

ועוד משהו, התסמונת המסכנה הזאת, יהיה קשה כ"כ לרצות אותה עם בן זוג ברמה שלה? ילדים הרי הם לא יוכלו להביא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

ומלתחילה להיכנס לזה? זה כמעט כמו לקחת מזרק ולהזריק מחלה לחצי מהילדים שלך.
עד שחושבים על ההורים - מה עם הילד שסוכל ונפטר ולא מבין למה?

נ.ב.
במקרה הספציפי שאני מכיר ההורים מחפשים מישהו רגיל ולא דאון..  אל תשאלי אותי למה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:31 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

ה1_ויחידה כתבה:

ובמקרה של המשך מתוסמן, מה הבעיה להמשיך את השלשלת? (כמו שיש עדות שמתחתנים בתוך עצמם. הגזמתי..)

ומה עונים לילד דאון ששואל אותך "אבא/אמא, ידעת שיש סיכוי של 50% שאצא כזה אז למה התחתנת/הבאת צאצאים"?

לא נראה לי שיש הבנה לילד כזה לשאול כזאת שאלה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:35 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:

תתפלאי לדעת שהם חכמים ושהם מאוד היו רוצים להיות כמו שאר הילדים בני גילם.

ועוד יותר - מה תגידי על מחלות שלא משפיעות על ההתפתחות המנטלית? (כמו CF שבדיקות דור ישרים בודקות את זה)

מה תחשבי על כאלה שמתחתנים בידיעה שכרבע (בממוצע) מילדיהם יסבלו מכל הבעיות שכתובות בקישור לעיל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:41 לינק ישיר 

לכן אמרתי שהכי טוב זה למנוע המשך/ למנוע את הספציפים שיסבלו...

ובמקרה הנוכחי.. אם הם ימצאו מישהו, שוב, אני לא מאמינה שהוא יהיה מושלם... אבל לגמרי נשמע שנדפק איתם משהו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:41 לינק ישיר 

שלא נדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2013 20:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

ה1_ויחידה כתב:

תתפלאי לדעת שהם חכמים ושהם מאוד היו רוצים להיות כמו שאר הילדים בני גילם.

ועוד יותר - מה תגידי על מחלות שלא משפיעות על ההתפתחות המנטלית? (כמו CF שבדיקות דור ישרים בודקות את זה)

מה תחשבי על כאלה שמתחתנים בידיעה שכרבע (בממוצע) מילדיהם יסבלו מכל הבעיות שכתובות בקישור לעיל?

והם היו מעדיפים לא להוולד? אני דברתי עם כמה כאלה.. הרבה מהם אפילו חושבים שהעולם לא היה מסתדר בלעדיהם..

אלה שמתחתנים בידיעה כזו, לא חושבת שאפשר לדון אותם בזמן שיש בניהם אהבה כ"כ חזקה.
לכן, מומלץ לבדוק התאמה עוד לםני שמגיעים לשלב כזה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:52 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:

והם היו מעדיפים לא להוולד? אני דברתי עם כמה כאלה.. הרבה מהם אפילו חושבים שהעולם לא היה מסתדר בלעדיהם..

לא אמרתי כזה דבר. זה לא שמישהו שלא נולד פה יוולד שם.. או שהוא יוולד בלידה הראשונה לאב הזה..

מה קורה כשמישהו לא נולד? כשרוצחים מישהו נשוי שעוד לא הספיק להביא צאצאים? יש נשמות למעלה שיושבות ואומרות "שיט, עכשיו נתקענו פה"?

בכל מקרה השאלה לא היתה מה לעשות אם קרה אלא מלכתחילה. אחרי שקרה זה מאוחר מדי. כמו שאם מישהי עשתה בדיקת מי שפיר וקרה נזק בלתי הפיך לעובר היא תגיד "נו, עדיף זה משלא היה נולד בכלל"? או שהיתה אוכלת את הלב כל החיים על זה שלקחה סיכון?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2013 20:53 לינק ישיר 

אם כבר ואנחנו מדברים על זוגות כאלה..

נזכרתי שראיתי היום בסופר זוג 

הוא: חרש באוזן אחת וצולע.

היא: עם שיבוש כלשהו במבנה הפנים- משהו שלא הצלחתי לקלוט. עוית כזו מוזרה ונפיחות לא רגילה, לדעתי גם פיגור קל.

הם נשואים. לא היום, לא אתמול ולא שלשום... כמה הרבה מאוד שנים.

אם אני זוכרת נכון יש להם רגילים לחלוטין, שצריכים להתמודד עם המוגבלויות של ההורים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים לתסמונת דאון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext