מישהו שם לב להתפתחות תעשיית המיסטיקה החרדית במגזר בליטאי שהגיע לשיא בתפילות קבוצתיות של נשים במקומות העבודה בתאריך 9.9.9. ? בבני ברק הליטאית שלפני 40 שנה זה לא היה יכול לקרות..
כדאי לשים לב מי דוחף את האוירה הזו.
נשלח ב-13/11/2013 21:38
מי שיוזם את האווירה הזו אלו העסקנים שמחפשים דרכים יצירתיות להכניס כסף לקופות הצדקה. עליהם אפשר לומר את מה שנאמר למלך הכוזרי בחלומו "כוותך רצויה אך מעשיך אינם רצויים". אבל מי שנותן את הגיבוי ליוזמות האלו אלו הרבנים שמוכנים לחתום ולאשר את השטויות הללו. קשה לי להבין אותם.
נשלח ב-15/11/2013 07:58
צא ובדוק במשנתם של רבנים מובילים מסויימים וראה שזה לא העסקנים
נשלח ב-15/11/2013 12:43
ת"ט תתחזק באמונת חכמים.
נשלח ב-15/11/2013 13:22
האם אין בזה בעיה הלכתית? יש הרי איסור להגיד שדבר מסוים עת מסוימת יפה לו.
אני גם חושב שקופות הצדקה הכניסו הרבה אוירה של מיסטיקה לציבור, והרי זה עוד פן שהציבור הליטאי מתדמה לציבור החסידי.
אבל סביר להניח שקופות העיר לא היו נוקטים בפעולות האלו לולי שהיתה בציבור אוירה שמתאימה לכאלו דברים, אבל אין זה מפחית מהעובדה שהיא נתנה תוקף רב לעובדה הזאת.
אז בעוד מאה שנה שירצו החוקרים לחקור אודות תופעות של התפתחות ושינוי דפוסי חשיבה בציבור, יטלו לידיהם את עלוני קופת העיר והם ישמשו חומר גלם למחקר עמוק בנושא.
נשלח ב-15/11/2013 15:30
קסת
ראשית אלו לא הקופות
אבל אם כן - ראה איך דרך החיים המביאה לעוני משנה לאט את הדת
נשלח ב-16/11/2013 20:24
תלמידטועה כתב:
צא ובדוק במשנתם של רבנים מובילים מסויימים וראה שזה לא העסקנים
כבר זמן רב אני חושב שעלינו להפוך את הפסוק שאנו אומרים בליל הסדר ולומר "מתחילה עובדי המקום היו אבותינו ועכשיו קירבנו עבודה זרה לעבודתה".
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 16/11/2013 21:03:14
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
נשלח ב-16/11/2013 22:40
בןציוןכהנא כתב:
כבר זמן רב אני חושב שעלינו להפוך את הפסוק שאנו אומרים בליל הסדר ולומר "מתחילה עובדי המקום היו אבותינו ועכשיו קירבנו עבודה זרה לעבודתה".
ככל שהאנשים נחלשים ביחס לסביבה כך הם מפסיקים להאמין בעצמם ומאמינים יותר במיסטיקה. ככל שזה קורה לציבור גדול, חומות הבושה הטבעית יורדות והחלפת השכל הישר באמונות טפלות עולה.
זה הפוך ממה שקרה בעולם המערבי במשך שנים, כי שם האזרחים התחזקו. מצד שני עם הקשיים הכלכליים גם שם עולות האמונות הטפלות והמיסטיקה.
נשלח ב-17/11/2013 15:55
שרפ מסקנה עגומה עולה מדבריך.
נשלח ב-18/11/2013 12:43
הבעיה בהמשך התהליך מוביל לאי אימון לא במיסטיקה ולא ברבנים.
נשלח ב-1/12/2013 22:54
להביא את דברי הגראי"ל זה ממש לא לעניין. אין בזה ולו שמץ של מיסטיקה, מדובר בעניין של להראות את ה"צורת יהודי" כמו שהחפץ חיים כתב לגבי ציצית.
מה שכן, כל הקטע של היין סיומים של הגרח"ק לא מובן לי.